海南省海南中学2017届高三第二次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省海南中学2017届高三第二次月考英语试卷 WORD版含解析 海南省 海南 中学 2017 届高三 第二次 月考 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、海南中学2017届高三第二次月考英语试题第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A In the early morning, I headed for the back door and found 10 inches of snow blanketing our home. Oh, no, Bryan would have to clear the roof again, I thought. But Rio rolled onto his back,
2、playing in the white stuff and kicking his back legs, delighted. His days in an animal shelter in New Mexico were long forgotten-he had wholeheartedly enjoyed life as a Colorado dog. Rio needed a walk. I had planned to attend an emergent webinar, but my husband was busy clearing. Rio pushed my leg w
3、ith his snout (口罩), wondering why we were still inside. We were overdue for our morning hike. I pulled on my boots reluctantly. I didnt have time for this.Rio and I walked a block through our neighborhood to the beginning of a road. Rio leaped happily into the snow, which was up to his neck. But I w
4、alked slowly with heavy steps, worrying about my to-do list, and I didnt notice that the world around me until Rio started barking. A squirrel chattered (啾啾而鸣) at him from a high branch of a pine tree. We hadnt seen a squirrel in at least a week because of all the storms, so this was a treat for us.
5、Once again, my animal teacher was reminding me to enjoy the present moment, and I was grateful. I took a deep breath ans looked around. Suddenly, there was an explosion of snow. A nearby tree had released its heavy burden, snapping back upright. Silver snowflakes dusted the air around me as a group
6、of birds fled the area, talking to one another as they flew overhead. I watched and listened in wonder for what seemed like a full minute. There would be 1,440 minutes in this day, but this was the one I would remember most. Then I looked back to the earth and there was my sweet boy, waiting patient
7、ly for a treat. He knew I would want to celebrate this moment we had just shared.“I love you, Rio!” I said as I gave him a cookie. He had trained me well.When we walked home, I smiled broadly, spirit washed clean, ready for whatever the day might bring.21. The underlined word “reluctantly” in Paragr
8、aph 2 can best be replaced by _A. Instantly B. Frequently C. Unwillingly D. Unnecessarily22. How was the author at the beginning of the walk?A. She was relaxed.B. She felt stressed.C. She was worrying about Rio.D. She was still annoyed with Bryan.23. What did the author learn from Rio?A. No pains, n
9、o gains.B. Live in the momentC. Nothing is impossible.D. Troubles never come singly24. Which can be the best title for the text?A. How I trained my dogB. A busy day with RioC. Dogs in animal sheltersD. Lifted by walk in fallen snow【考点】日常生活【解析】本文是一篇记叙文。作者描述了在一个下雪的早晨,作者和自己的宠物狗度过的一个特别的早晨。1根据后句I didnt h
10、ave time for this可知作者没有时间,故作者不情愿做这件事。Unwillingly不情愿的。故选C。2根据第二段中But I walked slowly with heavy steps, worrying about my to-do list可知刚开始作者心情很沉重。故选B。3根据When we walked home, I smiled broadly, spirit washed clean, ready for whatever the day might bring一句可知通过早晨与自己宠物狗的散步,让作者学会了要活在当下。故选B。4通览全文可知本文是一篇记叙文。作者
11、描述了在一个下雪的早晨,作者和自己的宠物狗度过的一个特别的早晨。故选D。【答案】CBBDB From Nigerian science fiction to a time-travelling serial killer, Brittle Paper selects the best works of fiction from the continent to inspire our inner desire to travel.My Life in the Bush of Ghosts Amos Tutuola Who wouldnt want to get enveloped in a f
12、og of magical delight? The novel describes the adventures of a little boy lost in a forest. His search for the way back home seem to take him deeper and deeper into secret colonies of creatures living in reality.Nigerians in SpaceDeji Olukotun Wale is a Nigerian lunar geologist. He is under the spel
13、l of a life-long dream to traveling out to the moon when the mysterious Mr Bello offers him the chance to man a Nigerian space-exploration mission. But like most dreams, what starts out as the magical fulfillment of desire quickly slips into the kingdom of nightmare(噩梦). In novels like this, travell
14、ing through space easily becomes a journey into the self.Our Sister KilljoyAma Ata Aidoo Ama Ata Aidoos novel is a tourist adventure set in Germany and London. It charts the journey of Sissie, a bright and self-assured African student who wins a European travel scholarship. Like any good explorer, s
15、he is very aware of her surroundings an awareness that she conveys in a mixture of poetic and prose expressions. The Moors AccountLaila Lalami In the 16th century, a group of five ships set sail from Spain for the New World. Estabanico, a survivor of the expedition, is our latest guide through the u
16、nknown lands and peoples. He lives to tell the story of their following travels heading out to Florida and how their dream of becoming wealthy conquerors (征服者)becomes a journey in search of self-discovery and redemption(救赎).25. The passage is to attract readers to _.A. Read more booksB. Write differ
17、ent novelsC. Explore the natureD. Travel around the world26. Which of the following authors writes a story about traveling by sea?A. Laila LalamiB. Amos TutuolaC. Deji OlukotunD. Ama Ata Aidoo27. The underlined word “man” in the third paragraph can be replaced by _A. Prepare B. Continue C. Undertake
18、 D. Advocate28. We can infer from the novels that_A. Amos Tutuola tells a story of ghostsB. Sissie wins a world travel scholarshipC. Deji Olukotum made his dream of traveling to the moon come true.D. The Moors Account indeed talks about a journey of heart【考点】广告布告【解析】本文是一篇说明文。主要是介绍了几部小说。1根据第一段the bes
19、t works of fiction from the continent to inspire our inner desire to travel一句可知这几部小说都可以激发读者旅行,探索自然。故选C。2根据第五段In the 16th century, a group of five ships set sail from Spain for the New World一句可知选A。3本句意为:神秘的Mr Bello提供给他这个开展太空探索的机会。Undertake开展,实施。故选C。4根据how their dream of becoming wealthy conquerors (征
20、服者)becomes a journey in search of self-discovery and redemption(救赎)可知The Moors Account也是一次心灵之旅。故选D。who【答案】CACDC James Proud, a British businessman who settled in San Francisco launched a Twitter campaign called “Stop DST”. Daylight Saving Time (DST) refers to the time during the summer when clocks a
21、re one hour ahead of standard time. “Daylight saving was created to save energy, and it doesnt really do that.” Proud said, “but whats even worse are its negative health effects. Its both outdated and harmful.” daylight saving has been linked to a surprising number of health issues such as heart att
22、acks, but Proud has a particular interest in the topic because of its disruptive (破坏性的)effects on sleep. Last year, German researchers suggested that our body cocks never really adjust t daylight saving, which causes a host of health problems. Till Roenneberg of Ludwig-Maximillians University said t
23、hat because of DST, “the majority of the population has severely decreased productivity, decreased quality of life, increasing chance of getting illness, and is just plain tired.” The week after daylight saving also witnesses a sudden increase in fatal traffic accidents, according to the University
24、of Colorado. It is believed that this is caused both by disrupted sleep schedules and the shift of daylight hours from the morning to the evening. “Daylight saving is an economic tradition. And all economic choices involve achieving a balance. ” said behavioral economist David Gerard. “Even if we de
25、cide to abolish daylight saving, there would be a large number of unhappy people.” Some such people are shift works, students and parents of schoolchildren, all of whom get to enjoy an extra hour of daylight after work or class with DST. Plus, restaurants love the extra evening sales DST allows. Day
26、light saving has also been linked to lower crime rates, due to the “deterrent effect” of longer daylight. Basically, more light increase a criminals chances of being seen by witnesses or police, which discourages criminal activity. Gerard also point out that an extra hour of daylight has vastly more
27、 influence in the American South, where the sun sets earlier, even in the summer, than in the north. Thats why residents of southern states may values DST more.29. What causes Prouds greatest concern?A. DST not keeping up with economic developmentB. DST resulting in disorder in peoples sleep schedul
28、eC. DST stopping people from working productively.D. DST not helping to save energy any more30. How is Prouds viewpoint supported in the text?A. By interviewing expertsB. By making comparisons (比较)C. By providing general rulesD. By presenting research findings31. What was Gerards attitude towards DS
29、T?A. A bit doubtful B. A little worriedC. Fairly objective D. Strongly opposed32. Which of the following is related to the deterrent effect of longer daylight?A. Fewer traffic accidentsB. Fewer criminal activitiesC. More people shopping after workD. More people eating in restaurants【考点】社会现象【解析】本文介绍了
30、英国商人James Proud在推特上法医的“Stop DST”这一运动。1根据第二段中because of its disruptive (破坏性的)effects on sleep和第三段this is caused both by disrupted sleep schedules and the shift of daylight hours from the morning to the evening可知DST导致人们睡眠时间的紊乱。故选B。2根据全文可知对于Proud观点的支持主要是通过一些专家来体现的。故选A。3根据第五段之后的内容可知Gerard强烈反对 DST。故选D。4根
31、据倒数第三段Plus, restaurants love the extra evening sales DST allows一句可知更多的人工作后去购物。故选C。【答案】BADCD Researchers have revealed (揭示)25 major life milestones and the ages by which we should have achieved them. A new study has unveiled the ultimate guide to life, which involves passing a driving test at the age
32、 of 20, moving out at 22 and getting married at 27. The comprehensive study, which draws on the wisdom, life experience and regrets of almost 2,000 adults between the ages of 16 and 65, also found we should be earning the average wage by the age of 30. Researchers also revealed 19 is the best age to
33、 start a full-time job, while we should feel free to enjoy the first holiday without mum and dad two years later. Early 20s should also include moving out of home, buying our first car and flying to sunnier places for the first time with a boyfriend or girlfriend. A spokeswoman for Amigo Loans, whic
34、h commissioned the study, said: “Its normal to want to achieve certain things by certain ages and its good to be ambitious. “Borrowing money to achieve lifes milestones, such as moving out, buying a car or starting a business is harder than ever for ordinary, hard-working people and our research sho
35、ws nearly half of 16-34 year-olds expect to turn to their family and friends for financial help to achieve their life goals. Indeed, nearly 80 per cent of our guarantors are family members.” As we head to late 30s and early 40s, we ought to be aiming to have moved to slightly bigger second home, hav
36、e earnings of around 40k a year or more, and even set up our own business. The study also looked into the subject of pressure and the part it plays in helping us achieve our goals. One in three people said they felt there was more pressure on the current generation to reach milestones within specifi
37、c time frames. But according to the data, a large percentage of us also put the pressure on ourselves to achieve things by certain times.33. What should be the right order of the lifes milestones according to the passage?A. Get married B. Move against to a bigger house C. Start a full-time jobD. Ear
38、n the average wage E. Enjoy a holiday without parentsA. E-c-a-b-d B. C-a-e-b-d C. C-e-a-d-b D. E-c-d-a-b34. We can infer from the spokeswomans words that_A. Being ambitious is a must to achieve certain thingsB. Family members are dependable when financial support is neededC. When financial support i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
