湖北省武汉市五校联合体2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 武汉市 联合体 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省武汉市五校联合体2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析)试卷满分:150分注意事项:1. 答四前,先将自己的姓名、准考证号填写在谷卡上,井将准考证号条形码粘贴在题卡上的指定位置2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用2铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效3. 非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试上的答案转涂到答题卡上第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听
2、下面5段对话每段对话后有一个小题从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小和阅读下一小题每段对话仅读一遍例: How much is the shit?A. 19.15. B. 9.15 C. 9.18.答案是B.1. How is the weather this weekend according to the weatherman?. A. Warm. B. Cool. C.cold.2. What is the correct order number for the yellow teapot?A. TP12FS. B. TP12SF
3、. C. PT12FS.3. What is Martin busy doing?A. Writing book. B. Reading about Cuba. C. Looking for good news4. What is the relationship between the speakers?A. Father and daughter. B. Teacher and student. C. Classmates.5. What are the speakers mainly talking about!A. The mans toy. B. The mans father. C
4、. The mans childhood.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6.7题6. Why is the woman looking for the envelope? A. She wants to send a letter. B. She needs to give it to Jill. C. She put her PIN number i
5、n it7. What might the woman do next?A. Find Jill. B. Go to the kitchen. C. Buy an envelope.听第7段材料,回答第8.9题8. When is the break? A. At 8:30 B. At9.00. C. At 10:309. What do we know about the woman?A. She was late for work today. B. She will be the mans assistant. C. She is a new worker of the company.
6、听第8段材料回答第10至12题。10. Why is the man making the call?: A. To have talk with Tom.: B. To invite the woman to a movie.C. To introduce a friend to the woman. 11. What is Tom doing?A. Watching TV. B. Talking on the phone. C. Having fun with Julie. 12. What can we learn about the man?A. He knows Julie. B.
7、He lives in town. C. He shares a house with a friend. .听第9段材料,回答第13至16题 13. What did the man do on Sunday?.A. He went to the museum. B. He visited the old castle. C. He watched a football match.14. How did the man find the movie?A. Special. B. Interesting. C. Boring.15. Who is Helen most likely to b
8、e?A. The mans friend. B. The mans wife. C. The mans daughter 16. What food did the man have?A. Italian food B. Thai food. C. Chinese food 听第10段材料,回答第17至20题17. What difference does the speaker talk about first? A. Some expressions. B. Traffic rules. C. The food.18. What does the speaker think of the
9、weather in London?A.Changeable B. Great. C. Uncomfortable. 19. When does the speaker finish work now?A. At 5 p.m. B. At 8:30p.m. C. At 9 p.m. 20. Where did the speaker use to go on Friday evening in America? A. To the club. B. To the gym. C. To the restaurant.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分3
10、7.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项.AThe Palace Museum is limiting the daily number of visitors to 80,000 and recommending both individual visitors and tourist groups to book tickets in, advance online (booking address: https:/gugong ). foreign visitors are required to provide passport numbers dur
11、ing the online bookingADMISSIONApril 1st-October 31st 60 yuanNovember 1st-March 31st. 140 yuanFree admission(入场费) for children under.2 meters in height.Free admission for disabled visitors.20 yuan for elementary, middle school, and undergraduate students with student I.D. (not including graduate and
12、 adult or continuing education students). 50% discount for people over 60 years with valid certificate or proof of age (passport, etc.) Womens Day (March 8): Half-price admission for female visitors. Childrens Day (June 1): Free admission for children 14 years old and younger. 50% discount on admiss
13、ion for one accompanying parent. legal guardian, or adult, For detailed information and instruction, please click here.1. How many people can visit the Palace Museum daily at most?A. Eight hundredB. Eighty thousand.C. Eight millionD. Eighty million.2. Among the four,who can get the lowest admission
14、price?A. A middle-aged woman visiting it on 13,Mar.B. A middle-aged parent visiting it alone on lst, June.C. A 65-year-old man visiting it on 7th,May.D. A middle school student visiting it on 6th,Jan.3. Where do you think the passage most probably comes from?A. A website.B. A magazineC. A book.D. A
15、newspaper.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】本文是一篇应用文,介绍了故宫博物院网上订票的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段“The Palace Museum is limiting the daily number of visitors to 80,000”(故宫博物院将每日参观人数限制在8万人以内)可知,每天最多8万人参观故宫博物院,故选B。【2题详解】细节理解题。对比ADMISSION 部分的票价信息,特别是根据“20 yuan for elementary, middle school, and undergraduate students with s
16、tudent I.D. (not including graduate and adult or continuing education students). ”(中小学、本科学生(不含研究生、成人或继续教育学生)票价为20元)可知,D选项中学生的票价为20元,是四个选项中最低的,A选项人员票价为140元,B选项人员票价为60元,C选项人员票价为30元(60/2),故选D。【3题详解】推理判断题。根据文章最后一句“For detailed information and instruction, please click here.”(想了解详细信息,请点击这里)可知,文章可能出自网站,故选
17、A。B“Doing Zumba duning the coronavirus pandemic(冠状病毒疫情期间)has made me feel so much better-and not just physically. says Mowry-Housley, 42, who is using Zumba to encourage everyone to make time for a mental and physical break.Explaining that she has been dealing with a lot of stress and anxiety during
18、 the international disaster, the actress says that staying fit has improved her mental health. “When we all had to be quarantined(隔离)for so long. I really discovered the importance of exercising now that I had the time, she tells PEOPLE.Mowry-Housley, who has two kids-daughter Ariah Talea, 5, and so
19、n Aden John Tanner,7-decided not to waste any of her new-found time. Im a huge believer in making lemonade out of lemons, so I wanted to use the time to its fullest, she says. I discovered that when-I worked out and when I moved my body, I felt better about myself- not only physically but mentally.T
20、hrough Zumba,which Mowry-Housley says shes enjoyed for 10 years, the actress has managed to stay fit. She says Zumba has long been a favorite of hers because the dance program keeps her cheerful. The moment you hear the music, you cant help but to move your hips a bit. You feel relaxed and it gives
21、you the energy that you need to have throughout the day. she says.But Mowry-Housley knows that workouts are only one part of mental health, which is why she encourages people who are truly having problems to seek help not to be afraid to talk about their mental problems. “If youre really struggling,
22、 its okay to talk about it. she says.You are not weak, you are actually strong.4. What do you think Zumba is?A. kind of foodB. A kind of exercise.C. A kind of classes.D. A kind of music.5. How did Housley feel during quarantine?A. AnnoyedB. DisappointedC. UpsetD. Anxious6. Which of the following bes
23、t explains the underlined phrase “making lemonade out of lemon” in Paragraph 3?A. Lemons are good for our healthB. Lemonade tastes better than lemonsC. One should make full use of the situation aroundD. One should use his energy fully.7. What is Housleys advice for the people with serious mental tro
24、ubles?A. They need to exercise more often.B. They are supposed to keep their problems to themselves.C. They ought to encourage themselves to face their problemsD. They should have a chat with others about their problems【答案】4. B 5. D 6. C 7. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了女演员Mowry-Housley如何在疫情期间通过练习Zumba这种舞蹈来保持身体
25、健康和心理健康。【4题详解】推理判断题。根据第四段第二句“She says Zumba has long been a favorite of hers because the dance program keeps her cheerful.(她说尊巴一直是她的最爱,因为这种舞蹈节目让她保持愉悦。)” 可知,Zumba是一种舞蹈形式,选项B中的exercise意为:运动,练习,锻炼。与Zumba这种舞蹈形式一致,故选B项。【5题详解】推理判断题。A. Annoyed恼怒的;B. Disappointed失望的;C. Upset心烦的;D. Anxious焦虑的。根据第二段第一句中“that
26、she has been dealing with lot of stress and anxiety during the international disaster(在这场国际灾难中,她一直承受着巨大的压力和焦虑)”,可知在疫情期间她一直很焦虑。故选D项。【6题详解】词句猜测题。根据第三段中划线部分后“so I wanted to use the time to its fullest.(所以我想充分利用这段时间)”可知,Housley是想像用柠檬来制柠檬水一样充分利用时间,由此可知,划线句子的意思是“使这段隔离时间的价值最大化”。故选C项【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“If y
27、oure really struggling, its okay to talk about it.(如果你真的很挣扎,可以把它说出来。)”可知,Housley建议人们勇敢地把自己的困扰或问题和别人谈一谈。故选D项CIn general, when taking an online degree program you might get resources, such as eBooks, interviews, recorded lectures.The resources offered to you for learning online will depend on the coll
28、ege where you take your online program. Some online learning programs may need you to buy paper textbooks in advance, but most of them are using eBooks now.For those colleges that have made the change to use 100%, online resources, students can expect to study, using all kinds of advanced technologi
29、cal resources with no need to travel to attend lectures, exams or in-person discussions!Taking an online learning program, youll be-an-officially registered student at your college and have the same right to the resources as an on-campus student, like the digital library, learning management system
30、(like Blackboard), student union membership and more! An online degree is similar to taking a degree program on campus, but you have the freedom to arrange your own study schedule.Your school and your teachers will decide on the resources for each course and will offer learning resources that are be
31、st suited to your course of program. What a Biology student needs to learn successfully online will be different from what an At History student needs!Online learning may be a completely new experience for you. If youre coming from a more traditional learning background, read on to discover how to m
32、ake the most of the resources you may meet in your online learning journey!8. The online learning materials are mostly _.A. paper textbooksB. mailsC. eBooksD. videos9. How are students taking an online program different from on-campus students?A. They dont use BlackboardB. They have student union me
33、mbershipC. They use the digital library.D. They make the schedule of their own learning10. What will the author probably write about in the following paragraph?A. Suggestions on making full use of resources of online learning.B. Suggestions on improving your online learningC. A brief introduction to
34、 traditional learningD. A comparison between traditional learning and online learning11. What does the text mainly talk about?A. The advantages of online learningB. The resources of online learningC. The problems of online learningD. The importance of online learning.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】这是一
35、篇说明文。文章主要介绍了网上学习资源的一些情况,包括网上学习资料的形式、网上学习与在校学习的一些差异等。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Some online learning programs may need you to buy paper textbooks in advance, but most of them are using eBooks now.(一些在线学习项目可能需要你提前购买纸质教科书,但他们大多数现在使用电子书)”可知,网上学习资料大多是电子书。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“An online degree is similar to taki
36、ng a degree program on campus, but you have the freedom to arrange your own study schedule.(网上学位与在校攻读学位课程类似,但你可以自由安排自己的学习时间)”可知,上网课的学生与在校学生的不同在于,上网课的学生为自己制定学习计划。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“If youre coming from a more traditional learning background, read on to discover how to make the most of the resou
37、rces you may meet in your online learning journey!(如果你来自一个更传统的学习背景,继续读下去,发现如何充分利用你可能在你的在线学习旅程中遇到的资源!)”可知,在接下来的段落中,作者可能会写充分利用网络学习资源的建议。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“In general, when taking an online degree program you might get resources, such as eBooks, interviews, recorded lectures.(一般来说,当你参加一个在线学位课程的时候,你
38、可能会得到一些资源,比如电子书,访谈,讲座录音)”结合文章主要介绍了网上学习资源的一些情况,包括网上学习资料的形式、网上学习与在校学习的一些差异等。可知,文章主要讲了网上学习资源。故选B。DLong before todays technology was invented, Katherine Johnson was known as a “computer”,She calculated(计算)flight trajectories(飞行轨迹),by hand,for the United States space program. Her amazing calculations mad
39、e sure the astronauts(宇航员)made it to space safely and back.Katherine Johnsons achievement has made a huge influence on Kavita Gupta. a chemistry teacher at Monta Vista High School.Gupta says Johnson is her hero.Katherine Johnion, the human computer, the third African-American woman to get a Ph.D, wh
40、o helped NASA put a man on the moon,inspires me with her bravery to challenge traditional thinking Gupea says.Her excellent work as a mathematician guided Alan B. Shepherd to become the first American in space in 1961.A year later, her calculating skills helped John Glenn to become the first America
41、n to go around the Earth. Most importantly. in 1969 she calculated trajectories that led the Apollo 11 to the moon,one of Americas greatest scientific achievements.Johnson has been called a math genius She entered high school when she was 10 and donated four years later. She then entered West Virgin
42、ia State College, a Black College and University, and finished her undergraduate degree by the age of 18.Johnson was fortunate to have finished education out of the reach of most African Americans at the time. In her hometown of White Sulfur Springs,West Virginia, black students in the black-only ed
43、ucation system could go no further than sixth grade. Because of this, Johnsons father, Joshua Coleman, moved the family 125 miles to the town of Institute, also m Wet Virginia,where she and her sisters and brothers could receive a full education12. Whom has Katherine Johnson encouraged?A. Monta Vist
44、a.B. Kavita Gupta.C. Alan B.Shepherd.D. John Glenn.13. Which of the following is true about Johnson?A. She was the first African woman to get a Ph D.B. She graduated from high school when she was 13.C. Her calculations helped send the Apollo II to the moon.D. She helped John Glenn to travel around t
45、he Earth in 1963.14. What can be inferred from the last paragraph?A. Most girts in Johnsons hometown could teach higher than the sixth gradeB. Johnsons family moved a lot for the childrens education.C. African Americans could be fully educated in the town of Institute.D. Johnson was the only child i
46、n her family to get a full education.15. What can be the most suitable title for the text?A. A legendary calculation geniusB. A brave human computerC. An African female scientistD. An amazing American woman【答案】12. B 13. C 14. C 15. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了黑人数学天才Katherine Johnson的传奇人生,包括她所取得的成绩,她对别人的影响以及她的
47、成长经历。【12题详解】细节理解题。根据第二段最后一句中的“Katherine Johnion, inspires me with her bravery to challenge traditional thinking Gupea says.”,(Gupea说:“Katherine Johnion以她勇敢地挑战传统思维的精神激励了我。”)可知,Katherine Johnion鼓励了Gupea。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“Most importantly. in 1969 she calculated trajectories that led the Apol
48、lo 11 to the moon,one of Americas greatest scientific achievements.(最重要的是,1969年,她计算了阿波罗11号登月的轨迹,这是美国最伟大的科学成就之一。)”可知,Johnson的计算能力在阿波罗登月项目中起了很大的作用。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句话“Because of this, Johnsons father, Joshua Coleman, moved the family 125 miles to the town of Institute, also m Wet Virginia, w
49、here she and her sisters and brothers could receive a full education(正因为如此,约翰逊的父亲Joshua Coleman把家搬到125英里外的学院镇,也就是维吉尼亚州的m镇,在那里她和她的兄弟姐妹可以接受全面教育)”可以推断像Johnson这样的非裔美国人在the town of Institute可以接受完全的教育。故选C项。【15题详解】主旨大意题。通过阅读全文可知,文章介绍了黑人数学天才Katherine Johnson的传奇人生,包括她所取得的成绩,对别人的影响以及她的成长经历。A. A legendary calc
50、ulation genius一位传奇的计算天才;B. A brave human computer一个勇敢的人类计算机;C. An African female scientist一位非洲女科学家;D. An amazing American woman一个了不起的美国女人。只有选项A能综合概括这些内容。故选A项。第二节(共5小题:每小起2.5分,满分12.5分)根据知文内容,从短文后的选项中选出能填入空自处的经进选项,选项中有再项为多余选项。How to Reduce Screen TimeSo mach of our daily life depends on technology the
51、se days that its unrealistic to try to cut back greatly on the time we spend with smartphones and other screens. _16_ 1. Change your phone settingsIf youre the Lind of person who cant live without your smartphones, a simple way to cut back on screen time is to make a few changes in your phone settin
52、gs. Smartphones now have a-limit screen timefunction that allows you to set specific time limits for each app. _17_ It takes the colons away from your screen and makes running through social media much less attractive.2. Go off screens at least one hour before bedtime_18_ While reading social media
53、posts, playing Words with Friends or doing other activities on your phone will keep your brain excited, making it difficult to fall asleep. Therefore, it certainly helps if you tum off all screens about one to two hours before you want to sleep.3. Set aside other screen-free times during the dayBesi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345097.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
