江苏省扬州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假练习题(8).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省扬州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假练习题8 江苏省 扬州市 2014 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 练习题
- 资源描述:
-
1、扬州市2014高考英语阅读理解一轮暑假练习题(8)及答案解析 (2012唐山联考) We thought we had it alla beautiful house, three healthy children and one more on the way, two cars, a couple of fourwheelers for entertainmentand we loved it. Then, the market turned and my husbands job at a construction company was gone. The company was cl
2、osing down for good. We both started looking for jobs right away, but there werent any to be found. With each passing day we were getting increasingly worried and we continued to work together in order to pull our family through. The_more_we_pulled_together,_the_closer_we_got. I felt feelings of adm
3、iration for my husband that I hadnt felt in years. Thats why it was so hard for me to watch him blame himself for our present situation. I continually asked him to stop, but he seemed to want to punish himself for not having a job. Finally, one afternoon I pulled him aside and said, “We have four he
4、althy children and each other. Thats whats important. That makes you a rich man.” “But what if we lose the house? Theyll hate meyoull hate me,” he replied. I smiled at him and put my hands on both sides of his face to make him look me in the eye. “No matter where we live I will be happyas long as I
5、have you.” I smiled again. In all the struggling together I had found that deep love for him that I had on the day we said “I do” I could see his shoulders and neck relaxed. He held me close and we were able to talk and plan and dream together in a way that we hadnt for quite some time. It was a tur
6、ning point for us as a couple and a family. We are still struggling for our better life, but I consider us welloff because we have something that money cant buy and no one can take away from us.1. The underlined sentence in the second paragraph means that _. A. they became closer as they struggled t
7、ogether B. they hoped to find jobs in the same company C. neither of them had the courage to face the difficulty D. they were trying to make their relationship closer2. We can learn from the passage that _. A. they both found good jobs at last B. both of them were worried about joblessness C. her hu
8、sband was to blame for the unemployment D. they didnt love each other when they got married3. Which of the following can best describe their present life?A. Bitter but easy. B. Comfortable and happy.C. Hard but warm. D. Welloff and relaxing.4. The best title of the passage might be _. A. We Have It
9、All B. We Find It Again C. A Perfect Couple D. A Hard Time答案与解析:经济危机发生以后,丈夫的失业使作者的家庭生活发生了变化。丈夫常常因找不到工作而自责,这时作者就安慰他。面临困境,他们能够互相体谅、安慰,虽然他们没有找到工作,但是他们感觉在精神上更富有了。1A猜测句意题。结合语境可知,在丈夫找工作遭遇挫折的时候,妻子与他齐心协力、渡过难关。可见The more we pulled together, the closer we got的含义是:我们越是团结在一起,我们的心就越靠近对方。2B推理判断题。根据第二段的前两句可知:他们对失业
10、都很担心。故选B项。其他三项与文中内容不符。3C推理判断题。结合文章的内容可知,丈夫失业以后,作者家的生活比以前艰难,但是他们感受到了一种强烈的爱,所以在心灵深处更加温暖,用hard but warm描述作者一家现在的生活最合适。4B主旨大意题。本文一开始谈到丈夫失业以后,“作者的家庭生活发生了变化。虽然多次找工作未果,但是他们更团结了,也更看重对方了。从感情方面来说他们又找回了(We Find It Again)久违的那种情感。We Find It Again为双关语,既与文中谈到的工作的话题重合,又暗示他们又找到了(幸福感),最适合作本文标题。*结束维A 阅读理解(每题2分,满分8分)(2
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
