分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型江苏省溧阳中学2020-2021学年高一上学期期末调研测试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:563156
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:27
  • 大小:153KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省溧阳中学2020-2021学年高一上学期期末调研测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 溧阳 中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期末 调研 测试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2023届高一第一学期阶段考试英语试卷第一部分:听力(共两小节,满分30分)第一节(共5题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What programs does the woman prefer?A. Talk shows.B. Sports programs.C. Cooking programs.【答案】C【解析】【原文】M: Im crazy about s

    2、ports and talk shows. If they are on, I could be in front of the TV for hours. What about you?W: I mostly watch the news and cooking programs.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman ask the man to do?A. Have dinner.B. Pick up a gift.C. Look at a piece of jewelry.【答案】A【解析】【原文】W: Richard, come downst

    3、airs. Dinner is ready.M: Just a minute, dear! Im looking at a piece of jewelry online. I want to make sure I get the right gift for your birthday.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man usually take with him on vacation?A. A suitcase.B. A backpack.C. A sports bag.【答案】B【解析】【原文】M: Have you packed for y

    4、our holiday?W: Not yet. My suitcase handle broke, so I need something new to put all my stuff in. I have a big sports bag, but its too old. M: I always take a backpack when Im on vacation. You can carry more that way.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does Anna feel about chemistry?A. Worried.B. Confident.C.

    5、Hopeless.【答案】A【解析】【原文】M: Its almost time for exams. Are you ready, Anna? Ive been studying for hours. But I still feel stressed.W: Me, too! But Im confident about my English test. Im good at English. But I am worried about chemistry. I need to study my notes more.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man

    6、 choose the guitar?A. He needs a cheap instrument.B. He wants to be like his friends.C. He thinks it is cool to play the guitar.【答案】A【解析】【原文】M:I decided to learn the guitar! Ive always wanted to play music, and the guitar is interesting.W: Cool! But why did you pick that instrument? M: All my friend

    7、s play the violin, and I want to be different. The piano sounds good but is too expensive. The guitar is perfect!第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两通,听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Why i

    8、s it an important day for the man?A. He will sign an agreement.B. He will attend a wedding.C. He will pick up an important guest.7. What color is the tie the man will wear?A. Red.B. Blue.C. Grey.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Wheres my red tie, dear? The one I wore at Anns wedding.W: I dont know. All your

    9、ties are in the drawer. Look for it there. M: I found it! It was in my bag. W: You look nice today. Why are you wearing that red tie? Another wedding? M: No. An important guest is coming to our company. Well have a business meeting and sign an agreement. Its a big day for me. W: Its indeed important

    10、. But that tie doesnt go with that grey suit. I like this blue one. Try it on. M: Hmm, it looks much better.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does the conversation take place?A. At a restaurant.B. At a bus stop.C. At the train station.9. When will the mans sister arrive?A. At 4:10.B. At 4:

    11、20.C. At 4:30.10. How often does the No.1 bus run?A. Every 5 minutes.B. Every 10 minutes.C. Every 15 minutes.【答案】8. B 9. C 10. B【解析】【原文】W: Hi, John. What are you doing here?M: Im waiting for the bus. W: Where are you going? M: Im going to the station to meet my sister. Her train arrives at 4:30, but

    12、 its 4:10 now. I have only 20 minutes to get there! W: How often does the No.1 bus run? M: Every 10 minutes. I missed one 5 minutes ago, and the next one hasnt come yet! May I borrow your bike? W: Sorry, I have to meet Mike at a restaurant. M: Oh, what should I do? W : Why not take the No.15 bus? It

    13、 also goes to the station, and its coming right now.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why does the woman invite the man to the beach?A. To relax.B. To see a whale.C. To collect some plastic.12. Who will deal with the garbage?A. The community.B. The government.C. A recycling company.13. What is

    14、the woman like?A. Lazy.B. Responsible.C. Emotional.【答案】11. C 12. C 13. B【解析】【原文】W: Kevin, lets go to the beach!M: The beach? Im too lazy to go there. Why dont we go somewhere else, Betty? W: There is some community work to be done there. We can clean up the beach. We can collect a lot of plastic gar

    15、bage, too. M: What for? Its the governments responsibility. Besides, why should we collect all of the plastic garbage? W: Kevin, you dont know the harm the plastic does to the ocean. Plastic can pollute the ocean and, in turn, harm fish and other ocean life. We should care about what happens to the

    16、ocean. Didnt you hear about that dead whales stomach that was full of plastic garbage? M: Oh, yes. I heard about that. But what will we do with the plastic garbage we collect? W: We will take all of the plastic to a company that can recycle it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Which is the woma

    17、ns favorite hobby?A. Doing exercise.B. Writing at home.C. Collecting recipes(食谱).15. Why does the woman suggest cooking?A. It is a creative hobby.B. It is good to do alone.C. It helps avoid going to restaurants.16. What does the man probably think of cooking?A. Its hard to learn.B. Its healthy to co

    18、ok his own food.C. Its a fun thing to do with his family.【答案】14. A 15. A 16. C【解析】【原文】M: I want a new hobby. But Im not sure what to do. Do you have any interesting hobbies?W: I have a lot of hobbies! I am a writer and work at home, so I have free time to do other things. And I dont like being bored

    19、, so I find new hobbies. My favorite one is exercise. It is good for me and makes me feel strong. I walk my dog around the neighborhood or go to the gym. M: That is very healthy! I dont like exercise, though. Do you have any other fun hobbies? W:Well,I also like to cook! Its not hard to learn. I coo

    20、k healthy foods, but you can cook anything. Its a creative hobby. You can look up recipes and find new dishes to create. And you can cook With your wife and kids. Its a fun thing for people to do together. Then you have something good to eat when youre done! M: Thats a great idea! I think Ill start

    21、cooking with my family. We usually just go to restaurants. Thanks for the help!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When will the first storm arrive?A. Today.B. This weekend.C. Next week.18. Which city will have fog?A. New York City.B. Saint Paul.C. Boston.19. For whom will the ice cause problems ac

    22、cording to the speaker?A. People traveling on foot.B. People driving on the road.C. People celebrating by the water.20. What will the weather be like in Chicago?A. Sunny.B. Snowy.C. Windy【答案】17. B 18. A 19. A 20. C【解析】【原文】Get ready to say goodbye to todays warm, sunny weather. Just when millions of

    23、people are getting ready for the Christmas holiday, three storms are expected to make problems for holiday travelers. None of the storms will be strong, but the cold air will make traveling difficult. The first storm will arrive on this weekend. It will bring rain to the northeast, but warm air in N

    24、ew York City might cause some fog and low clouds. It will be hard for drivers to see the road clearly. Later in the week, snow will come to the northwest states, with three inches falling in Saint Paul, Minnesota. And a few days later, just when the New Years celebrations are scheduled, Boston will

    25、be covered with free zing rain. The ice will cause problems for anyone trying to travel on foot, with one inch of ice expected on city roads. New Years will be cold in Chicago, too, with a strong wind blowing water from the river onto anyone hoping to celebrate by the water.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共

    26、15 题,每小题2.5 分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AYou put a great deal of effort into reaching the college of your choice. Its time to get started. But whats next? Beginning college can be an exciting but difficult time. Follow these tips to adjust to your new life rapidly and

    27、 make the most of your college experience.To save time and money, use the colleges bus system. Taking the bus to school is quick, easy and free in most college towns. You wont have to locate or afford a place to park, either. Its also a good way to be environmentally aware.Save pennies on books by w

    28、aiting until class starts. You might not even need all of the books on the list. New textbooks cost an arm and a leg. Try buying used textbooks its a sure fair way to save money and serves the purpose as well. Do never look at college life as an endless series of parties and social activities. But t

    29、here is a whole lot more to college if you are serious about graduating. Having a good college experience is all about balancing work and fun.Be aware that your living environment can largely affect you academic success. If the dorm (宿舍) doesnt suit you, consider living at home with your family or r

    30、enting your own apartment. The best location for your studies isnt always your dorm. Find a quiet area, like the library, to do your work. Alternatively, buy some headphones that block out noise. Be mindful of your diet. Make healthy food choices and watch what you eat. Avoid foods that are processe

    31、d or high in sugar. The “freshman 15” is real. Many college students gain at least 15 pounds during their freshman year.While electives (选修课) can be helpful when figuring out your major, you shouldnt entirely rely on them. Clubs and other organizations exist around. Get involved. Make sure, though,

    32、that you still have time to study. Having too much on your plate can hurt your grades.21 Which of the following ideas can save money?A. Driving your own car.B. Buying used books.C. Renting an apartment.D. Attending activities.22. In the text, freshmen are repeatedly warned against _.A. academic fail

    33、uresB. emotional problemsC. traffic accidentsD. social activities23. The underlined phrase “Having too much on your plate” probably refers to _.A. using too much money for mealsB. eating too many unhealthy foodsC. taking part in too many after-class activitiesD. taking an elective that has too many

    34、students【答案】21. B 22. A 23. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章就如何快速适应大学新生活提出了一些建议。【21题详解】细节理解题。根据第三段中的“New textbooks cost an arm and a leg. Try buying used textbooks its a sure fair way to save money and serves the purpose as well.(新教科书的价格非常昂贵。试着买一些用过的课本这绝对是省钱的好办法,也能达到目的)”可知,买用过的书可以省钱。故选B。【22题详解】细节理解题。根据第四段中的“But

    35、there is a whole lot more to college if you are serious about graduating. Having a good college experience is all about balancing work and fun.(如果你真的想毕业,大学里还有很多东西。一个好的大学经历就是平衡学习和玩乐)”、第五段中的“Be aware that your living environment can largely affect you academic success.(要意识到你的生活环境会在很大程度上影响你的学业成就)”和第七段中

    36、的“Make sure, though, that you still have time to study(但要确保你还有时间学习)”可知,在这三段中,作者均提到学习。B和C选项文章均未提到。根据第四段中的“Do never look at college life as an endless series of parties and social activities.(千万不要把大学生活看成是没完没了的聚会和社会活动)”和第七段中的“Clubs and other organizations exist around. Get involved.(俱乐部和其他组织存在。参与进来)”可知

    37、,这两段提到社交活动。相比较而言,A选项(学业失败)被提到的次数最多。故选A。【23题详解】词句猜测题。根据最后一段中的“Clubs and other organizations exist around. Get involved. Make sure, though, that you still have time to study.(俱乐部和其他组织存在。参与进来。但要确保你还有时间学习)”可知,作者建议可以参加俱乐部或其他组织,但是不能让这些活动影响了你的学习。由此推知,最后一句想表达的意思应该是:参加太多的活动会影响学习成绩。故划线部分应指“参加太多的活动”。故选C。BMany

    38、people think that we have to accept whatever life throws at them. Theyll say, “This is my fortune. I cannot change it.” Of course not! You dont have to suffer needlessly. Your life depends on you, not on any other external factor.I know a woman who says she just accepts what life gives her because s

    39、he has done everything she can to improve it. Guess what her lifestyle is? She wakes up in the morning, goes to work, comes back home, relaxes, chats with, watches TV, and then goes to sleep. And the next day, the same routine cycle follows.Is this what she calls “doing her best”? She believes she h

    40、as tried her best and just accepts it that this is the life that has been intended for her, and that her luck can only change if God wills it. She hasnt realized that we have to do our share of making the effort to live the life of our dreams.Remember that you harvest what your sow. You have to get

    41、off the sofa, get your eyes off the TV screen, get your hands off the phone, and get your mind and body to work! Dont expect your luck to change unless you do something about it. If something goes wrong, dont just regard it as a temporary setback; instead, learn your lesson, make the most of the sit

    42、uation, and do something to solve the problem. Its not enough to think positively;you also have to act positively.If someones life is in trouble, do you just hope and pray that things will turn out fine? Of course not! You get to do anything you can to save the person. So it is with your own life. I

    43、t is not enough to hope for the best, but you have to do your best. In other words, dont just stand (or sit) there, do something to improve your life.24. The text is mainly written to advise you to _.A. improve your lifeB. understand yourselfC. believe in yourselfD. encourage yourself to work hard25

    44、. From the passage, we can see that the woman _.A. enjoys her life very muchB. takes her way of life for grantedC. tries her best to improve her lifeD. fails to achieve her life goal26. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Many people do little to change their life.B. You have

    45、to count on others for success.C. One can harvest everything with great efforts.D. Few people are willing to make full use of setbacks.27. In Paragraph 5, the author stresses the importance of _.A. positive thinkingB. hope for the bestC. positive actionD. good luck【答案】24. A 25. B 26. A 27. C【解析】【分析】

    46、这是一篇夹叙夹议文。本文主要讲述人们应该怎么样才能改善自己的生活。作者以一名习惯于定势生活的妇女为例,说明人只有采取行动才能改变生活。【24题详解】推理判断题。根据最后一段中“So it is with your own life. It is not enough to hope for the best, but you have to do your best. In other words, dont just stand (or sit) there, do something to improve your life.( 你自己的生活也是如此。仅仅抱最好的希望是不够的,你必须做到最

    47、好。换句话说,不要只是站在那里或坐在那里,做些事情来改善你的生活)”结合本文主要讲述人们应该怎么样才能改善自己的生活。作者以一名习惯于定势生活的妇女为例,说明人只有采取行动才能改变生活。可推知,这篇文章主要是为了建议你改善你的生活。故选A。【25题详解】细节理解题。根据第三段中“I know a woman who says she just accepts what life gives her because she has done everything she can to improve it.(我认识一个女人,她说她只是接受生活给予她的一切,因为她已经尽她所能去改善生活)”以及第四

    48、段中“She believes she has tried her best and just accepts it that this is the life that has been intended for her, and that her luck can only change if God wills it.(她相信自己已经尽了最大的努力,只是接受了这个事实,这就是她命中注定的生活,她的运气只有在上帝允许的情况下才会改变)”可知,这个女人认为她的生活方式是理所当然的。故选B。【26题详解】细节理解题。根据第一段“Many people think that we have to

    49、 accept whatever life throws at them. Theyll say, “This is my fortune. I cannot change it.”(许多人认为我们必须接受生活抛给他们的一切。他们会说:“这就是我的命。我无法改变它。”)”可知,A选项“很多人很少改变他们的生活”正确。故选A。【27题详解】主旨大意题。根据第五段“Remember that you harvest what your sow. You have to get off the sofa, get your eyes off the TV screen, get your hands

    50、 off the phone, and get your mind and body to work! Dont expect your luck to change unless you do something about it. If something goes wrong, dont just regard it as a temporary setback; instead, learn your lesson, make the most of the situation, and do something to solve the problem. Its not enough

    51、 to think positively;you also have to act positively.(记住,你播种什么,你就收获什么。你必须离开沙发,把你的眼睛从电视屏幕上拿开,把你的手从电话上拿开,让你的大脑和身体去工作!除非你做些什么,否则别指望你的命运会改变。如果出了问题,不要把它看成是暂时的挫折;相反,你应该吸取教训,充分利用当前的情况,做些事情来解决问题。积极地思考是不够的,你还必须积极地行动)”可知,在第5段中,作者强调了积极行动的重要性。故选C。CBirthdays often involve surprises. But this years surprise on th

    52、e birthday of the great British playwright William Shakespeare is surely one of the most dramatic.On April 22 one day before his 441st birthday anniversary, experts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake (假货). This means that we no longer have a good

    53、idea of what Shakespeare looked like. “Its very possible that many pictures of Shakespeare might be unreliable because many of them are copies of this one,” said an expert from Britains National Portrait Gallery.The discovery comes after four months of testing using X-rays, ultraviolet light, microp

    54、hotography and paint samples. The experts from the gallery say the image commonly known as the “Flower portrait”was actually painted in the 1800s, about two centuries after Shakespeares death. The art experts who work at the gallery say they also used modern chemistry technology to check the paint o

    55、n the picture. These checks found traces of paint dating from about 1814.Shakespeare died in 1616, and the date that appears on the portrait is 1609.“We now think the portrait dates back to around 1818 to 1840.This was when there was a renewed interest in Shakespeares plays,” Tarnya Cooper, the gall

    56、erys curator(馆长), told the Associated President.The fake picture has often been used as a cover for collections of his plays. It is called the Flower portrait because one of its owners, Desmond Flower, gave it to the Royal Shakespeare Company.“There have always been questions about the painting,” sa

    57、id David Howells, curator for the Royal Shakespeare Company. “Now we know the truth, we can put the image in its proper place in the history of Shakespearean portraiture.”Two other images of Shakespeare, are also being studied as part of the investigation and the results will come out later this mon

    58、th._28. What makes the birthday of Shakespeare dramatic this year?A. It was found that he painted a portrait in 1814 instead of in 1609.B. The Flower portrait has been found to be a fake.C. Three portraits of Shakespeare are being tested to identify a real one.D. It was found that there was a renewe

    59、d interest in Shakespeares plays around 1818 to 1840.29. Which statement is True according to the passage?A. Portraits of Shakespeare are all unreliable.B. Flower portrait was a portrait of Shakespeare given to Desmond Flower.C. There were at least four methods used to test the portrait.D. The Flowe

    60、r portrait is not often used as a cover for Shakespeares play.30. The best title for this passage is _.A. Birthdays often involve surprises.B. The surprise on the 441st birthday of Shakespeare.C. One portrait of Shakespeare is a fake.D. How can we know Shakespeares appearance?31. Which is the best s

    61、entence to fill in the blank in the last paragraph?A. Soon well know which portrait is reliable.B. We cannot find a real portrait of Shakespeare.C. If the two portraits are found to be false, they will test more.D. But now what Shakespeare really looks like remains a mystery.【答案】28. B 29. C 30. B 31

    62、. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。生日常常充满了惊喜。本文主要讲述了威廉莎士比亚在441岁生日的前一天他最容易辨认的肖像之一花朵肖像是一幅赝品。【28题详解】细节理解题。根据第二段中“On April 22, one day before his 441st birthday anniversary, experts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake (假货).(4月22日,也就是威廉莎士比亚441岁生日的前一天,专家们发现他最容易辨认的肖像之一是一

    63、幅赝品。)”可知,今年莎士比亚的生日戏剧性之处在于他的一幅画像(“花朵肖像”)被发现是赝品。故选B项。【29题详解】细节理解题。根据第三段中“The discovery comes after four months of testing using X-rays, ultraviolet light, microphotography and paint samples. (经过4个月的X射线、紫外线、显微摄影和涂料样品测试,发现了这一发现。)”和“The art experts who work at the gallery say they also used modern chemis

    64、try technology to check the paint on the picture.(在画廊工作的艺术专家说,他们还使用了现代化学技术来检查这幅画上的颜料。)”可知,至少有四种方法用来测试这幅画像。故选C项。【30题详解】主旨大意题。根据第一段中“But this years surprise on the birthday of the great British playwright William Shakespeare is surely one of the most dramatic(但今年英国伟大剧作家威廉莎士比亚生日的惊喜无疑是最具戏剧性的之一。)”和第二段中“O

    65、n April 22, one day before his 441st birthday anniversary, experts discovered that one of the most recognizable portraits of William Shakespeare is a fake (假货).(4月22日,也就是威廉莎士比亚441岁生日的前一天,专家们发现他最容易辨认的肖像之一是一幅赝品。)”可知,本文主要讲述了威廉莎士比亚在441岁生日的前一天他最容易辨认的肖像之一花朵肖像是一幅赝品,因此最佳的标题是选项B莎士比亚441岁生日的惊喜。故选B项。【31题详解】推理判断

    66、题。根据最后一段中“Two other images of Shakespeare, are also being studied as part of the investigation and the results will come out later this month.(作为调查的一部分,莎士比亚的另外两幅画像也在研究中,调查结果将于本月晚些时候公布。)”可知,此处内容应与莎士比亚的真实长相有关,因此选项D“但莎士比亚的真实长相至今仍是个谜。”符合句意。故选D项。DWhen I was 16 years old and in foster care in Tennessee, p

    67、eople told me I was unadoptable. But I desperately wanted a family. I sought the help of a judge, even the commissioner of the Department of Childrens Services, and was adopted (收养) just a week before my 18th birthday.We have a lot to be grateful for and this holiday season lets not forget about the

    68、 more than 415,000 youth in foster care especially older youth. These youth are the most likely to get overlooked for adoption, but they shouldnt be. They need and deserve a family just as much as young children do. Making an older youth a part of your family can bring just as much a joy as adopting

    69、 a baby or a younger childwithout all the diapers(尿布) and potty training(如厕训练).My adoption was life changing and probably the best thing that ever happened to me. I still remember the first gift my parents gave to me. It was a Mickey Mouse key chain with a key to their home. They told me that no mat

    70、ter what happened they would always love me and Id always have a place to come home to. This is our 17th Thanksgiving together.My first Thanksgiving with my family was a little overwhelming with lots of extended family including grandparents, aunts, uncles, and cousins. However, its when I realized

    71、that I would never have to spend another holiday alone and that was truly an amazing feeling.I was always eager to spend time with my little sister, Beth. She was six when I joined the family. My dad always says he knew we were really sisters, and I was no longer a guest in the house when Beth and I

    72、 had our first fight. Today, shes one of my best friends, and Im her biggest cheerleader.There were also bittersweet Thanksgivings. One we spent in my moms hospital room. It was there that she helped me plan my wedding but passed away three weeks before the ceremony. My dad walked me down the aisle,

    73、 and my sister was my maid of honor. Because of our bond, we were able to support each other through that challenging time and thats what family is forthe good and bad times.Its nice having my dad and sister to share holidays and special occasions. But theyre even more important when it comes to the

    74、 little thingslike having someone to share my bad day with, celebrate my promotion at work, or help me think through a difficult decision. Its in these moments that I just cant imagine being alone in the world.Im so glad that I didnt listen to those people who said I was unadoptable Id never find a

    75、family, and that I was putting myself out there for rejection. Its a risk for older foster youth to consider adoption. Its an opportunity to be rejected once again. But its a risk they should take because life doesnt end at 18. Its really just beginning.If you know someone who might consider adoptin

    76、g an older teen, please share my story - and have him or her think of my family. They didnt get to see my first steps or watch me be a pilgrim in my second grade Thanksgiving play. But they taught me so many things about life, and were there to watch me walk across the stage when I graduated from co

    77、llege and law school and accompanied me to the White House last year as I was honored for my work helping foster youth.I look forward to many more Thanksgivings with my family and Im eternally thankful they chose me to be a part of their family.32. We can learn from the authors personal experience t

    78、hat _.A. older youth will bring less joy than babiesB. its rather difficult for older youth to be adoptedC. an older youth like her is too old to need a familyD. being accepted by the family is within her expectation33. What contributes to the authors feeling that she cant imagine being alone in the

    79、 world?A. The familys giving the author a Mickey Mouse as a gift.B. The authors spending her Thanksgiving with her extended family for 17 years.C. The mothers failing to attend the authors wedding ceremony for her severe disease.D. The familys always sharing happiness and sorrow with her.34. Accordi

    80、ng to the author, what does adoption really mean for youth?A. being loved and acceptedB. being taken good care of by others.C. being successful in career.D. getting along well with siblings35. Whats the authors main purpose of writing the passage?A. To express her appreciation for her family.B. To s

    81、how sympathy to the unadoptable older youth.C. To call on more people to adopt the older youth.D. To persuade the readers not to believe others words.【答案】32. B 33. D 34. A 35. C【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章作者用自己的亲身经历和数据号召更多的人收养年纪大的孩子。【32题详解】细节理解题。根据第二段前两句“We have a lot to be grateful for and this holiday sea

    82、son lets not forget about the more than 415,000 youth in foster care especially older youth. These youth are the most likely to get overlooked for adoption, but they shouldnt be. ”(我们有很多值得感谢的人,在这个节日季节,让我们不要忘记41.5万多名被寄养的孩子,尤其是年纪大的孩子。这些孩子最有可能被忽视,但他们不应该被忽视。)可知,年纪大的孩子很难被收养。故选B。【33题详解】推理判断题。根据第七段最后一句“Its

    83、 in these moments that I just cant imagine being alone in the world.”(正是在这些时刻,我无法想象独自一人生活在这个世界上。)可知,是这些时刻让“我”无法想象独自一人生活在这个世界上,根据第七段前两句“Its nice having my dad and sister to share holidays and special occasions. But theyre even more important when it comes to the little thingslike having someone to sh

    84、are my bad day with, celebrate my promotion at work, or help me think through a difficult decision.”(有爸爸和姐姐一起过节,一起度过特别的日子,真是太好了。但当涉及到一些小事情时,它们甚至更为重要比如有人与我分享糟糕的一天,在工作中庆祝我的晋升,或帮助我思考一个困难的决定。)可知,这些时刻是指有家人分享快乐和忧伤的时刻。所以有家人分享快乐和忧伤让“我”无法想象独自一人生活在这个世界上。故选D。【34题详解】推理判断题。根据第三段第四段“They told me that no matter wh

    85、at happened they would always love me and Id always have a place to come home to. ”(他们告诉我,无论发生什么,他们都会永远爱我,我也永远有家可归。)可知,收养对青少年来说意味着被爱和接受。故选A。【35题详解】推理判断题。根据第二段前三句“We have a lot to be grateful for and this holiday season lets not forget about the more than 415,000 youth in foster care especially older

    86、 youth. These youth are the most likely to get overlooked for adoption, but they shouldnt be. They need and deserve a family just as much as young children do. ”(我们有很多值得感谢的人,在这个节日季节,让我们不要忘记41.5万多名被寄养的孩子,尤其是年纪大的孩子。这些孩子最有可能被忽视,但他们不应该被忽视。他们和小孩子一样需要并且应该有一个家庭。)可知,文章的目的是号召更多的人收养年纪大的孩子。故选C。第二节 (共5小题;每小题2.5

    87、分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项In a recent survey in America, 62% of people said that creativity was more important to success in the workplace than they had expected it would be when they were in school._36_. It is of course possible to scan peoples brains and see which parts are

    88、 firing when an idea is created, but rather more romantically it can be thought of as something that cannot be identified. Creativity is what comes to you when you least expect it. You cannot demand creativity from your mind, nor can you demand that you are creative in a particular way.One misunders

    89、tanding about creativity is that it is meant for a few special people. This is not true._37_. Another misconception is that creativity is all about the arts but this simply isnt true: creativity extends to maths and science in just the way it does to music and literature.Those who see things differe

    90、ntly to others and are confident enough to make their ideas a reality are the ones who make the greatest changes in the world. _38_. Rather, they should work to grow and exercise it. Students should be taught to ask questions and investigate when things do not make sense. They need to learn to view

    91、mistakes as opportunities for learning rather than something that was unsuccessful.It is worrying that many schools are less concerned now with nurturing creativity when this is the most important time in history for it. It used to be that people worked hard, went to university, and got a job._39_.

    92、But now, everyone works hard, goes to universityand there arent the jobs out there that guarantee a safe future._40_. We can use it to set ourselves apart, and channel it to face the challenges of the future.A. That was itB. Everyone has the ability to be creative.C. Creativity is influenced by many

    93、 factorsD. However, creativity can be developed at any ageE. Without creativity, we are no different from other peopleF. Its hard to work out where exactly creativity comes fromG. As a result, it is incredibly important that schools do not prevent creativity.【答案】36. F 37. B 38. G 39. A 40. E【解析】【分析】

    94、这是一篇说明文。文章说明了创造力对人们的重要性、它存在的方式以及关于创造力的一些错误观点。【36题详解】根据下文“It is of course possible to scan peoples brains and see which parts are firing when an idea is created, but rather more romantically it can be thought of as something that cannot be identifiedYou cannot demand creativity from your mind, nor ca

    95、n you demand that you are creative in a particular way.(扫描人的大脑,看看当一个想法产生时大脑的哪个部分兴奋是可能的,但更浪漫的是,创造力可以被认为是无法确定的东西你不能从你的头脑中要求创造性,也不能要求你以特定的方式具有创造性)”可知,我们无法确定创造力的来源。人们无法从头脑中要求创造力。因此,该段想突出的中心是:创造力来自何方无法确定。F选项(很难弄清楚创造力来自哪里)符合语境。故选F。【37题详解】根据下文“One misunderstanding about creativity is that it is meant for a

    96、 few special people. This is not true.(关于创造力的一个误解是,它是为少数特殊的人准备的。这是不对的)”可知,创造力不是为少数特殊的人准备的。由此推知,人人都有创造力。B选项表达此意。故选B。【38题详解】根据下文“Rather, they should work to grow and exercise it. Students should be taught to ask questions and investigate when things do not make sense.(相反,他们应该努力培养和锻炼它。应该教导学生在事情没有意义的时候提

    97、出问题并进行调查)”可知,该空应该明确they指代的对象为学校。学校有责任培养学生的创造性。结合选项,G选项(因此,学校不阻止创造力是非常重要的)符合语境。故选G。【39题详解】根据上文“It used to be that people worked hard, went to university, and got a job.(在过去,人们努力工作,上大学,然后找到一份工作)”和下文“But now, everyone works hard, goes to universityand there arent the jobs out there that guarantee a saf

    98、e future.(但是现在,每个人都努力工作,上大学没有工作能保证一个安全的未来)”可知,该空承接上文,表明过去的人们努力学习、上大学然后找工作。这就是全部流程。结合选项,A选项(就是这样)符合语境。故选A。【40题详解】根据下文“We can use it to set ourselves apart, and channel it to face the challenges of the future.(我们可以用它来区分我们自己,引导它去面对未来的挑战)”可知,下文提到利用创造力可以使自己与众不同。那么该句应该表明:如果没有创造力,我们和别人就一样了。结合选项,E选项(没有创造力,我

    99、们和其他人没有什么不同)符合语境。故选E。第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。There is a fine line between a parent who is active and open-minded and one that doesnt know when to let go. As my daughter, Nicole, prepares to leave home for college, Im discovering how ha

    100、rd it is to stay on the_41_side of this line. When I hold_42_the apron strings (围裙带) connecting us, Nicole, eager to_43_independence, tries to loosen my grasp. What results is a (an)_44_mother- daughter, push-me, pull-you kind of tango (探戈舞).For the past two years, its gone like this:My question: “H

    101、ave you thought of taking an advanced placement class (高阶课程) so that you can earn college credit? ”Nicoles response: “ No, Im not interested in that.”Two months ago, she was_45_to a great university. However, I was still the mother having a_46_time letting go. The night before the introductory meeti

    102、ng of the university, I had read the course catalog(课程目录) carefully and_47_courses which I thought looked good. We met on the campus the next afternoon, and Nicoles face lit up with _48_. “I have had my entire schedule figured out,” she said. “Already?” I was astonished thinking she should have disc

    103、ussed it with me. I examined the schedule. Nicole hadnt taken a (an) single one of the courses I had suggested. Every course she had chosen_49_ suited her interests. Just then I saw a mature, capable young woman with a_50_mind and the ability to shape her future. She no longer needed her mothers_51_

    104、 everything for her. I felt proud, though still a bit sad.I_52_the lessons carefully Nicole has struggled to learn over the past years:_53_, sympathy, and hard work. There have been a few holes along the way. _54_, she is well-equipped and eager to _55_ the future. The next step, I recognized, was m

    105、ine to take: giving my daughter and myself the independence we both needed.41. A. leftB. rightC. eitherD. each42. A. ontoB. upC. backD. out43. A. keepB. refuseC. tasteD. bear44. A. embarrassingB. relaxingC. livelyD. beautiful45. A. receivedB. invitedC. treatedD. admitted46. A. goodB. greatC. hardD.

    106、easy47. A. takenB. underlinedC. offeredD. read48. A. excitementB. disappointmentC. anxietyD. depression49. A. mostlyB. hardlyC. exactlyD. slightly50. A. sharpB. normalC. differentD. same51. A. encouragingB. decidingC. disagreeingD. agreeing52. A. reviewedB. observedC. checkedD. studied53. A. ability

    107、B. satisfactionC. responsibilityD. beauty54. A. ThereforeB. InsteadC. StillD. Besides55. A. hugB. dislikeC. determineD. lead【答案】41. B 42. A 43. C 44. A 45. D 46. C 47. B 48. A 49. C 50. A 51. B 52. A 53. C 54. C 55. A【解析】这是一篇记叙文。“我”的女儿即将进入大学,渴望独立,但是“我”仍然无法放手。在选择课程时,“我”本来打算帮女儿选,却发现女儿已经自己都选好了。“我”终于明白女

    108、儿已经成长为一个成熟、头脑敏锐、品质优良的女性,我学会了放手。【41题详解】考查形容词辨析。句意:当我的女儿Nicole准备离开家去上大学的时候,我发现要站在正确的一边有多难。A.left左边的;B.right正确的;C.either其中一个的;D.each每一个的。根据前文“There is a fine line between a parent who is active and open-minded and one that doesnt know when to let go.”(活跃、开明的父母和不知道何时放手的父母之间有一条微妙的界限。)可知,此处是指要站在正确的一边有多难。故

    109、选B。【42题详解】考查介词辨析。句意:当我抓住我们之间的纽带时,Nicole渴望尝试独立,试图松开我的手。A.onto表示某人紧握或某物被紧握;B.up向上;C.back向后;D.out向外。根据后文“tries to loosen my grasp”可知,此处是指“我”紧抓纽带。故选A。【43题详解】考查动词辨析。句意:当我抓住我们之间的纽带时,Nicole渴望尝试独立,试图松开我的手。A.keep保持;B.refuse拒绝;C.taste尝试;D.bear忍受。根据“tries to loosen my grasp”可知,此处是指她渴望尝试独立。故选C。【44题详解】考查形容词辨析。句意

    110、:结果是一种令人尴尬的母女之间一种你推我拉的探戈。A.embarrassing令人尴尬的;B.relaxing令人放松的;C.lively活泼的;D.beautiful美丽的。“mother- daughter, push-me, pull-you kind of tango”是指妈妈想要紧紧抓住女儿,但是女儿想要独立,这种状况是令人尴尬的。故选A。【45题详解】考查动词辨析。句意:两个月前,她被一所优秀的大学录取了。A.received接受; B.invited邀请;C.treated对待;D.admitted录取。根据前文“As my daughter, Nicole, prepares

    111、to leave home for college”可知,此处是指她被一所优秀的大学录取了。故选D。【46题详解】考查形容词辨析。句意:然而,我仍然是那个难以释怀的母亲。A.good好的; B.great很好的;C.hard艰难的;D.easy容易的。根据still可知,此处是指“我”仍然难以放手。故选C。【47题详解】考查动词辨析。句意:在大学介绍会的前一天晚上,我仔细阅读了课程目录,并在我认为不错的课程下面划了线。A.taken拿走;B.underlined划线,强调;C.offered提供; D.read阅读。根据“which I thought looked good”可知,因为“我”

    112、认为这些课程不错,所以在阅读时会在下面划线。故选B。【48题详解】考查名词辨析。句意:第二天下午我们在校园里见了面,Nicole的脸上洋溢着兴奋。A.excitement兴奋;B.disappointment失望;C.anxiety焦虑;D.depression抑郁。根据“lit up with”可知,此处是指因兴奋而容光焕发。故选A。【49题详解】考查副词辨析。句意:她选择的每一门课程都完全符合她的兴趣。A.mostly主要地;B.hardly几乎不;C.exactly精确地;D.slightly稍微。根据“Nicole hadnt taken a (an) single one of th

    113、e courses I had suggested. ”(Nicole没有选修我建议的课程。)可知,她完全按照自己的兴趣选择了课程。故选C。【50题详解】考查形容词辨析。句意:就在那时,我看到了一个成熟、有能力的年轻女性,她头脑敏锐,有能力塑造自己的未来。A.sharp敏锐的;B.normal正常的;C.different不同的; D.same相同的。根据“a mature, capable young woman”可知,此处是指她头脑敏锐。故选A。【51题详解】考查动词辨析。句意:她不再需要母亲为她决定一切。A.encouraging鼓励; B.deciding决定;C.disagreein

    114、g不同意;D.agreeing同意。前文讲“我”本来打算为女儿选择课程,但是女儿却可以自己选了,所以此处是指她不再需要母亲为她决定一切。故选B。【52题详解】考查动词辨析。句意:我仔细地复习了Nicole在过去几年努力学习的功课:责任、同情和努力工作。A.reviewed复习;B.observed遵守;C.checked检查;D.studied学习。根据over the past years可知,此处是指回顾过去几年来女儿的功课。故选A。【53题详解】考查名词辨析。句意:我仔细地复习了Nicole在过去几年努力学习的功课:责任、同情和努力工作。A.ability能力;B.satisfactio

    115、n满意;C.responsibility责任;D.beauty美丽。根据“sympathy, and hard work”可知,此处是指美好的品质。“责任”属于美好的品质。故选C。【54题详解】考查副词辨析。句意:尽管如此,她还是装备精良,渴望拥抱未来。A.Therefore因此; B.Instead相反的是;C.Still仍然,尽管如此;D.Besides另外。前文“There have been a few holes along the way.”(在路上还有几个洞)可知,未来道路上还是会有困难,所以此处是指尽管如此,她还是装备精良。故选C。【55题详解】考查动词辨析。句意:尽管如此,她

    116、还是装备精良,渴望拥抱未来。A.hug拥抱; B.dislike不喜欢;C.determine决定;D.lead引导。根据“shape her future”可知,此处是指渴望拥抱未来。故选A。第二节 语法填空(共10小题;每小题1分,满分15分)语法填空Diet and way of life are often a problem for teenagers.However, if you eat the right food and exercise_56_ (regular), you can feel better, look better and have more energy.

    117、So healthy eating along with regular exercise is probably the first step to become fit.As a teenager,it is necessary to eat healthily and give your body the energy _57_needs.For a healthy diet, you should eat mostly rice, bread, vegetables and fruit.The important thing to remember when you choose fo

    118、od is to protect yourself from some_58_ (trick).A number of people out there who want to make quick money are always fooling you into_59_ (believe) what they say so their products can sell well.Dont be tricked by them. _60_you need is just to trust a diet that is right for your body.Exercise is also

    119、 something _61_which you can depend to make you look good,feel good and be healthy.It is obvious that exercise is_62_ (benefit) to you.When you exercise, you build up the _63_(strong) of your muscles and your body produces some chemicals that make you feel peaceful and _64_ (relax).Follow the sugges

    120、tions above _65_you will look and feel much better in no time.【答案】56. regularly 57. it 58. tricks 59. believing 60. What 61. on 62. beneficial 63. strength 64. relaxed 65. and【解析】【分析】这是一篇说明文。文章分析了健康饮食和定期锻炼对身体健康的重要性。【56题详解】考查副词。句意:然而,如果你吃正确的食物并经常锻炼,你会感觉更好,看起来更好,有更多的能量。空处需用副词作状语修饰动词exercise,regular的副词

    121、为regularly“定期地”。故填regularly。【57题详解】考查代词。句意:作为一个青少年,给你的身体所需要的能量是非常重要的。“_3_ needs”是定语从句,修饰the energy。因为引导词在从句中作need的宾语,所以关系代词that/which被省略。该空在从句中作主语,指your body,应用it代替。故填it。【58题详解】考查可数名词的数。句意:当你选择食物的时候,最重要的是要记住保护自己不受一些欺骗。trick为可数名词,且被some修饰。故填tricks。【59题详解】考查动名词。句意:有很多人想要快速赚钱,他们总是骗你相信他们说的话,这样他们的产品就能卖得很

    122、好。into是介词,后面接动名词作宾语,故填believing。【60题详解】考查主语从句。句意:你所需要的只是相信一种适合你身体的饮食。分析句子结构可知,空处需用连接词引导主语从句,从句动词need缺少宾语,表示具体的内容,所以空处需用连接代词what引导主语从句。故填What。【61题详解】考查介词。句意:锻炼也是一种可以让你看起来好、感觉好、健康的东西。 depend on依赖,固定搭配,所以空处需用介词on+ which引导定语从句。故填on。【62题详解】考查形容词。句意:很明显,锻炼对你有益。空处需用形容词作表语,benefit的形容词为beneficial“有益的”。故填bene

    123、ficial。【63题详解】考查名词。句意:当你锻炼的时候,你的肌肉会增强力量,你的身体会产生一些化学物质,让你感到平静和放松。分析句子结构可知,空处需用名词作build up的宾语,strong的名词为strength“力气”,不可数名词。故填strength。【64题详解】考查形容词。句意同上。由空前 peaceful可知,空处需用形容词与之并列,修饰人,需用ed形容词relaxed“放松的”。故填relaxed。【65题详解】考查连词。句意:按照上面的建议去做,你很快就会感觉好多了。分析句子结构可知,此处是祈使句的特殊句型:祈使句+and/or+句子,此处表示顺承关系,需用并列连词and

    124、。故填and。第四部分 单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读句子,根据首字母或中文填入恰当的单词,每空一词。66. The firefighters couldnt get close to the burning house in time, resulting in several deaths and i_. (根据首字母单词拼写)【答案】injuries【解析】【详解】考查名词。句意:消防队员未能及时接近着火的房子,造成多人伤亡。形容词several后接名词的复数形式。根据首字母提示及句意,故填injuries。67. It is t_ of her to stay up

    125、 very late at night, so she is always sleepy in class. (根据首字母单词拼写)【答案】typical【解析】【详解】考查形容词。句意:她是一个典型的夜猫子,所以她在课堂上总是昏昏欲睡。根据“so she is always sleepy in class”可知,她是一个典型的夜猫子。根据首字母t可知,此处应用形容词typical表示“典型的”。故填typical。68. I would like to express my _ (祝贺) to you on your receiving the first prize of Chinese

    126、speech contest. (根据汉语提示单词拼写)【答案】congratulations【解析】【分析】【详解】考查名词。句意:我对你获得汉语演讲比赛一等奖表示祝贺。根据空前my可知,空处填名词,作宾语,表示“祝贺”为congratulation,是可数名词,通常用其复数形式。故填congratulations。69. She stood there, _(犹豫)whether or not to tell her mom the truth. (根据汉语提示单词拼写)【答案】hesitating【解析】【详解】考查动词。句意:她站那里,犹豫着要不要告诉她妈妈真相。根据汉语提示“犹豫”可

    127、知,应填动词hesitate,且分析句子结构可知,应用非谓语动词形式,与逻辑主语she构成主动关系,应用现在分词,作状语。故填hesitating。70. _ (尽管) applying for hundreds of jobs, he is still out of work. (根据汉语提示单词拼写)【答案】Despite【解析】【详解】考查介词。句意:尽管申请了上百份工作,他现在还是没有就业。根据汉语提示可知,此处应填介词,句首字母大写。故填Despite。71. Dreams can be a rich source of i_ for an artist. (根据首字母单词拼写)【答

    128、案】inspiration【解析】【详解】考查名词。句意:梦想可以是艺术家丰富的灵感来源。根据单词首字母以及句意“灵感”,可知应填名词inspiration,作宾语,表抽象概念,不可数。故填inspiration。72. Those TV shows, r_ from talent or dating shows to reality shows, have received both commercial success and public attention. (根据首字母单词拼写)【答案】ranging【解析】【详解】考查现在分词和动词。句意:这些电视节目,从才艺、相亲节目到真人秀,都

    129、获得了商业上的成功和公众的关注。“from talent or dating shows to reality shows”是指这些电视节目的范围,所以根据首字母r可知,此处应用range from.to.表示“从到都有”。动词range和主语Those TV shows构成主动关系,所以应用现在分词作后置定语。故填ranging。73. Nowadays CGI has been f_ used in film-making as a special effects technology. (根据首字母单词拼写)【答案】frequently【解析】【详解】考查副词。句意:如今,CGI作为一种

    130、特效技术在电影制作中得到了广泛的应用。修饰动词used,用副词形式。根据首字母提示及句意,故填frequently。74. It was so quiet that we could hear a car _(靠近) our house. (根据汉语提示单词拼写)【答案】approaching【解析】【详解】考查现在分词。句意:如此安静以至于我们都能听到一辆汽车向我们家驶来。根据汉语提示“靠近”以及短语hear sth. doing“听见某物正在.”,是现在分词作宾语补足语,表示动作正在进行。故填approaching。75. Though ten years old, this film a

    131、dapted from the book is highly _(推荐,推崇). (根据汉语提示单词拼写)【答案】recommended【解析】【详解】考查动词语态。句意:尽管已经十年了,这部改编自这本书的电影还是备受推崇。recommend译为“推荐”,此处符合题意。句中的主语this film和recommend之间构成被动关系。题干中recommend前有be动词is,故此处的recommend需用过去分词形式和is构成被动语态。综上,故填recommended。第五部分 翻译句子(共5小题;每空题1分,满分10分)76. 我不熟悉那位电影明显。我不知道他的名字,更别提他的私生活了。I

    132、_the film star. I dont know his name, _ his private life.【答案】 (1). am not familiar with (2). not to mention【解析】【详解】考查固定短语。根据句意可知,处应填“不熟悉”,处应填“更别提”。表示“对熟悉”可用短语be familiar with,表示“对不熟悉”则用“be not familiar with”。主语是I,则be动词用am。表示“更别提”可用短语not to mention。故填am not familiar with;not to mention。77. 我想通过锻炼强身健体

    133、,但由于我繁重的作业我往往会放弃。I want to _ by doing exercise, but I _ give up because of my heavy homework.【答案】 (1). get into shape (2). tend to /have a tendency to【解析】【分析】【详解】考查固定短语和时态。第一空,结合句意表示“强身健体”可知短语为get into shape,且此处为短语want to do sth.,应填原形;第二空,结合句意表示“往往”可用短语tend to或have a tendency to,结合上文I want to可知为一般现在

    134、时,主语为I,谓语动词用原形。故填get into shape;tend to /have a tendency to。78. 同样重要的是在整个锻炼过程中要喝水来弥补流汗损耗的水分。_ is to drink water throughout exercise to _ water lost to sweat.【答案】 (1). Of equal importance / Equally important (2). make up for【解析】【分析】【详解】考查倒装句和固定短语。根据句意和句子结构可知,句子为“表语+系动词+主语”的倒装句式,根据句意“同样重要的”可知,应用of equ

    135、al importance,意为“同样重要的”,为介词短语,在句中作表语,放在句首,句子为全部倒装,或用Equally important,意为“同样重要的”,句首单词首字母大写;空格二处为动词不定式作目的状语,make up for意为“弥补”,不定式符号to后接动词原形,故空格二用make up for。故填Of equal importance / Equally important;make up for。79. 她今天感到身体不适,所以不能坚持她的日常锻炼。Today she feels _, so she cant_ her exercise routine.【答案】 (1). u

    136、nder the weather (2). stick with【解析】【分析】【详解】考查固定短语。表示“身体不适”为介词短语under the weather,表示“坚持”为动词短语stick with,cant后跟动词原形。故填under the weather;stick with。80. 因为重视这次写作竞赛,他利用剩下的时间对他的作文进行最后的润色。He made use of the time left to _ his writing, because he _ his competition.【答案】 (1). put finishing touches (2). attac

    137、hed importance to【解析】【分析】【详解】考查动词短语。表示“对进行最后的润色”可用动词短语put finishing touches,根据空格前的不定式符号可知,动词用原形,动词不定式用作目的状语;表示“重视”可用动词短语attach importance to,作谓语后接介词宾语,根据前文“made”可知,此处描述过去发生的事情,用一般过去时,谓语动词用过去式。故空1填put finishing touches;空2填attached importance to。第六部分 写作(20分)81. 假设你是李华,你校外籍教师Williams想寒假期间到中国各地旅游,需聘请一位旅

    138、游爱好者做他的导游,请写一封邮件推荐你的朋友李明给他,要点如下:1.写信目的 2.介绍李明的优势 3.期望注意:词数120左右 Dear Mr Williams,_Yours sincerely,Li Hua【答案】One possible version:Dear Mr Williams,I know that you want a companion as a tour guide to travel around China. It is a great honor for me to recommend my friend Li Ming to you.Li Ming is a gra

    139、duate majoring in English, which enables him to communicate with you without difficulty. Moreover, he is enthusiastic about tourism and has worked as a part-time guide, so it is his relevant experiences that make him qualified for his position. What also makes him admirable is that under no circumst

    140、ances will he fail to cope with emergencies. I believe this is a desirable quality of a travel guide.I would appreciate it if you can consider my recommendation. I hope you can schedule an interview with him. I am looking forward to your reply.Yours sincerely,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外籍教师Willi

    141、ams写封邮件,推荐你的朋友李明当他的导游。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时,少量一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.说明写信目的;2.介绍李明的优势;3.表达期望。第二步:列提纲 (重点词组)recommend my friend Li Ming to you; a graduate majoring in English; communicate with you without difficulty; be enthusiastic about tourism; work as a p

    142、art-time guide; cope with emergencies; schedule an interview with him第三步:连词成句1.I know that you want a companion as a tour guide to travel around China. 2.It is a great honor for me to recommend my friend Li Ming to you.3.Li Ming is a graduate majoring in English, which enables him to communicate wit

    143、h you without difficulty. 4.Moreover, he is enthusiastic about tourism and has worked as a part-time guide, so it is his relevant experiences that make him qualified for his position.5.What also makes him admirable is that under no circumstances will he fail to cope with emergencies. 6.I would appre

    144、ciate it if you can consider my recommendation.7.I hope you can schedule an interview with him. 8.I am looking forward to your reply.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:Moreover2.表因果关系:So连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1Li Ming is a graduate majoring in English, which e

    145、nables him to communicate with you without difficulty. (which引导的定语从句)高分句型2Moreover, he is enthusiastic about tourism and has worked as a part-time guide, so it is his relevant experiences that make him qualified for his position. (it强调句)高分句型3What also makes him admirable is that under no circumstances will he fail to cope with emergencies. (部分倒装)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省溧阳中学2020-2021学年高一上学期期末调研测试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-563156.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1