《高优指导》2017届英语外研版一轮复习考点规范练20(必修4MODULE 2) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高优指导 高优指导2017届英语外研版一轮复习考点规范练20必修4MODULE 2 WORD版含解析 指导 2017 英语 外研版 一轮 复习 考点 规范 20 必修 MODULE WORD 解析
- 资源描述:
-
1、考点规范练20(必修4Module 2)考点规范练第40页.阅读理解AFor those who make journeys across the world,the speed of travel today has turned the countries into a series of villages.Distances between them appear no greater to a modern traveler than those which once faced men as they walked from village to village.Jet planes
2、 fly people from one end of the earth to the other,allowing them a freedom of movement undreamt of a hundred years ago.Yet some people wonder if the revolution in travel has gone too far.A price has been paid,they say,for the conquest(征服) of time and distance.Travel is something to be enjoyed,not en
3、dured(忍受).The boat offers leisure and time enough to appreciate the ever-changing sights and sounds of a journey.A journey by train also has a special charm about it.Lakes and forests and wild,open plains sweeping past your carriage window create a grand view in which time and distance mean nothing.
4、On board a plane,however,there is just the blank blue of the sky filling the narrow windows of the airplane.The soft lighting,in-flight films and gentle music make up the only world you know,and the hours progress slowly.Then there is the time spent being“processed”at a modern airport.People are con
5、veyed like robots along walkways;baggage is weighed,tickets produced,examined and produced yet again before the passengers move to another waiting area.Journeys by rail and sea take longer,yes,but the hours devoted to being“processed”at departure and arrival in airports are luckily absent.No wonder,
6、then,that the modern high-speed trains are winning back passengers from the airlines.Man,however,is now a world traveler and cannot turn his back on the airplane.The working lives of too many people depend upon it;whole new industries have been built around its design and operation.The holiday-maker
7、,too,with limited time to spend,patiently endures the busy airports and the limited space of the flight to gain those extra hours and even days,relaxing in the sun.Speed controls peoples lives;time saved,in work or play,is the important thingor so we are told.Perhaps those first horsemen,riding free
8、 across the wild,open plains,were enjoying a better world than the one we know today.They could travel at will,and the clock was not their master.【语篇导读】本文主要就当今一些人追求有速度的旅游提出了自己的看法,作者建议人们不妨不坐飞机,改乘其他交通工具,好好欣赏人生的旅途。1.What does the writer try to express in Paragraph 1?A.Travel by plane has speeded up the
9、 growth of villages.B.The speed of modern travel has made distances relatively short.C.The freedom of movement has helped people realize their dreams.D.Man has been fond of traveling rather than staying in one place.答案:B解析:推理判断题。由第一段的“.has turned the countries into a series of villages.Distances bet
10、ween them appear no greater to.Jet planes fly people from one end of the earth to the other.”可知,作者主要是想表达现代旅游的发展速度使国家间的距离相对近了。2.How does the writer support the underlined statement in Paragraph 2?A.By giving instructions.B.By analyzing cause and effect.C.By following the order of time.D.By giving exa
11、mples.答案:D解析:推理判断题。画线句后面介绍了乘船旅游的悠然自在以及坐火车旅游的独特魅力;同时,作者还列举了坐飞机的缺点,由此可知作者主要通过举例的方法来支持画线句的观点。3.According to Paragraph 3,passengers are turning back to modern high-speed trains because .A.they pay less for the ticketsB.they feel safer during the travelC.they can enjoy higher speed of travelD.they dont h
12、ave to waste time being“processed”答案:D解析:细节理解题。根据本段中“Then there is the time spent beingprocessedat a modern airport.”可知,转向坐高铁是因为他们觉得没有必要浪费时间在繁琐的机场手续上。4.What does the last sentence of the passage mean?A.They could enjoy free and relaxing travel.B.They needed the clock to tell the time.C.They preferre
13、d traveling on horseback.D.They could travel with their master.答案:A解析:推理判断题。本文最后一句的言外之意就是,他们能不受时间的限制,享受自由的旅游,故选A项。BSome disabled people have a special card they use when they park their cars.These are called disabled placards.They are removable signs that can be hung from the rearview mirror of a ca
14、r.These placards are only supposed to be for disabled people.These placards are meant to help disabled people in a number of ways.They allow such a person to park in special parking spaces.They can also be used when a disabled person is dropped off or picked up.A disabled person can even use it to p
15、ark without having to put money into meters.Parking officials think that some people are cheating.Not all people who have these placards are disabled.Today,one in sixteen drivers in California carries the sign.There are a lot more people who have disabled placards today than ten years ago.A person f
16、rom the DMV says that there are many reasons for the increase in numbers.As people get older,they may have a reason to receive one.There are also more reasons that allow drivers to have one today.Finally,there are a number of people who have them that should not.Last year,the DMV cancelled(取消) more
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-563989.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
医学考试-中级口腔主治医师口腔内科学-9.pdf
