江苏省扬州市邗江区2021-2022学年高二英语下学期期中检测试题(Word版附答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 扬州市 邗江 2021 2022 学年 英语 学期 期中 检测 试题 Word 答案
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度第二学期高二英语期中测试卷第一部分听力理解(共20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节1.What time is it now?A. 10:00. B.9:50. C.9:10.2.What does the woman think of the weather?A. Its cold. B. Its fine. C. Its warm.3.Wh
2、at will the man do?A. Give a lecture. B. Attend a meeting. C. Leave his office.4.Whats the probable relationship between the speakers?A. Doctor and patient. B. Boss and secretary. C. Classmates.5.What does the woman want the man to do?A. Turn off the radio. B. Speak louder. C. Apologize to her.听第6段材
3、料,回答第6、7题。6.Why did the crowd get crazy according to the man?A. The visiting team played terribly. B. Europeans are just very aggressive fans.C. They felt the game wasnt worth the money.7.What is the womans attitude towards the game?A. The athletes are to blame. B. She agrees with the crowd totally.
4、C. Fans neednt take a game so seriously.听第7段材料,回答第8.9题。8.Who might be Harry Webb?A. Maria Jones s doctor. B. Maurice Caines colleague. C. Maria Jones s friend.9.What will Maurice Caine do after the meeting?A. Call Maria Jones. B. Go to meet Maria Jones. C Remember the phone number.听第8段材料,回答第10至12题。1
5、0.What field is the man probably in?A. Finance. B. Engineering. C. Medicine.11.How does the woman travel to New York?A. By car. B. By train. C. By plane.12.What does the woman think about New York?A. She dislikes it a little bit. B. She cant stand it. C. She feels relaxed there.听第9段材料,回答第13至16题。13.W
6、hy does the woman go to New York today?A. To visit a friend. B. To go shopping. C. To do business.14.What kind of tickets will the woman buy?A. Weekly return ones. B. Single ones. C. First-class ones.15.When will the return flight leave?A. At 6:00 am. B. At 8:00 am. C. At 12:00 pm.16.How much will t
7、he woman pay in total?A.75. B. 150. C. 300.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the speaker?A. A host. B. A driver. C. A teacher.18.Whats Leaf Linking Environment and Farming?A.A company. B.A programme C. An organization.19.What is Annabel Shackleton s reaction to peoples not going out into the country?A. S
8、ad. B. Surprised. C. Frightened.20.What is the biggest reason people gave for their not going out into the country?A. The weather is not good. B. They havent got the right clothing.C. It wouldnt look good on their social media.笔试部分第二部分 阅读理解 (共两节,满分37.5分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四
9、个选项中,选出最佳选项。AHow to Use a Modern Public LibraryHas it been a while since your last visit to a public library? If so you may be surprised to learn that libraries have changed for the better. Its been years since they were dusty little rooms with books. They have transformed themselves into places whe
10、re you can develop your love of knowledge, meet interesting people, or find out how to start a business.Check out a book. While libraries still loan out (出借) books, youll find it easier to get a copy of whatever youre looking for, thanks to a cooperative network of area libraries. Via such networks,
11、 libraries share their books with each other through the use of delivery vehicles. Once the book youve requested is delivered to the nearest branch, they will inform you by e-mail, so you can pick it up.Check out other items. The library is now a multimedia zone, loaded with information in many form
12、ats (载体形式). You can borrow movies on DVDs, music on CDs, and popular magazines. Some libraries even loan out toys and games. If a popular magazine you want isnt offered and the library keeps a list of such requests, they may bring it in when enough interest is shown.Join targeted reading groups. Lib
13、raries will often hold reading-group sessions aimed at various age groups. Perhaps youd like to learn a language or improve your English. The library may sponsor a language group you could join. If you have difficulties reading, ask about special reading opportunities. Your library might be able to
14、accommodate you. And you might find it relaxing to bring your small kid to a half-hour Story Time while you sit quietly in a corner with a good book.Start a business using the help of your local library. If you want to have a business of your own, your local library can become a launch space for it.
15、 In library books and computers, you can find information on starting a business. Many libraries will help you with locally supplied information about business management shared through chambers of commerce (商会) and government agencies, and they will offer printing, faxing and database services you
16、need.1. Public libraries connected by a cooperative network benefit readers by_.A. sharing their books on the InternetB. giving access to online reading at a library branchC. sending a needed book to a library branch nearbyD. making the checkout procedures diverse2. As is described in Paragraph 4, t
17、aking a small kid to a half-hour Story Time allows _.A. the kid to learn a new languageB. the parent to enjoy quiet readingC. the kid to overcome reading difficultiesD. the parent to meet their program sponsor3. What is the purpose of the passage?A. To point out the importance of public libraries.B.
18、 To encourage people to work in public libraries.C. To introduce the improved services of public libraries.D. To call for the modernization of public library systems.【13题答案】【答案】1. C 2. B 3. C【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了如何使用现代公共图书馆的方法以及现代公共图书馆的提升与改善。【1题详解】细节理解题。由文章第二段“While libraries still loan out (出借) boo
19、ks, youll find it easier to get a copy of whatever youre looking for, thanks to a cooperative network of area libraries. Via such networks, libraries share their books with each other through the use of delivery vehicles. Once the book youve requested is delivered to the nearest branch, they will in
20、form you by e-mail, so you can pick it up.”(当图书馆还在出借图书时,你会发现,借助于区域图书馆的合作网络,你可以更容易地得到你想要的任何东西。通过这样的网络,图书馆通过运输工具彼此分享他们的书籍。一旦你要的书送到最近的分馆,他们会通过电子邮件通知你,你就可以去取了。)可知,通过合作网络连接的公共图书馆可以将读者想要的书籍送到附近的分馆,方便读者,读者因此受益。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文章第四段“And you might find it relaxing to bring your small kid to a half-hour St
21、ory Time while you sit quietly in a corner with a good book.”(当你安静地坐在一个角落里看一本好书的时候,你可能会发现带着你的小孩去听半个小时的故事是一件很轻松的事情。)可知,带小孩去听半个小时的故事,家长可以自己坐在一个角落安静地看书,享受自己安静看书的美好时光。故选B项。【3题详解】推理判断题。根据文章总领段第一段“Has it been a while since your last visit to a public library? If so, you may be surprised to learn that libr
22、aries have changed for the better.”(你上次去公共图书馆是什么时候?如果是这样,你可能会惊讶地发现,图书馆已经变得更好了。)以及“They have transformed themselves into places where you can develop your love of knowledge, meet interesting people, or find out how to start a business.”(它们已经把自己变成了一个可以在那里培养自己对知识的热爱,结识有趣的人,或者找到如何创业方法的地方。),再结合下文所罗列的现代公共
23、图书馆的提升与改善可知,文章的意图主要是介绍已改善的公共图书馆服务。故选C项。BThis is the greatest mystery of our adult life: How can we spend all day typing at a computer and go home feeling exhausted? How could merely activating the small muscles of our fingers leave us worn out at the end of the day? What causes mental fatigue (疲劳)?“
24、It is kind of a mystery to be honest.” said Michael Inzlicht, a University of Toronto psychologist who studies self-control, motivation and fatigue. But scientists do have some clues. There is a hypothesis for why we get so tired from work when were not physically active. We get so tired because our
25、 motivation runs out. As we work on a task, we struggle to focus on it or eventually lose interest in it. We become less motivated to do the task. We become drawn to the things we want to do (scrolling social media or reading music blogs, for instance), rather than the things we have to do. And this
26、 tension possibly causes fatigue.Researchers in the UK published new evidence that finds some indirect evidence for the motivational model. This study tracked 100 nurses in the UK over two 1-hour shifts.Throughout the shifts, the nurses reported how fatigued they felt at regular intervals. They also
27、 wore devices that monitored and tracked the amount of physical activity they were engaged in. When the researchers investigated what could possibly explain the fatigue, they found some interesting patterns. Heres the result: there was no connection between the amount of physical work the nurses did
28、 and their feelings of fatigue. Instead, they found this small connection: the nurses who were least likely to feel fatigued from their work also felt the most in control of their work, and the most rewarded of it. These feelings may have boosted their motivation, which may have boosted their percep
29、tion of having energy.Inzlicht has also found evidence for the motivational model in his work. A few years ago. he and Carleton University psychologist Marina Milyavskaya monitored 159 students at McGill University in Canada for a week. “What was surprising to us was the biggest predictor of fatigue
30、, not whether they had exerted self-control.” Inzlicht said. “Instead, the predictor was the number of temptations they felt.” “lf youre typing at work, and if youre anything like me, you got a few browsers open. These lead to temptations ,” he said. “Temptations make us less motivated to do our wor
31、k, which, in turn, may make us tired.”And there may be an evolutionary reason for why our brains would do this. “As an organism, we need to meet multiple goals to survive.” Inzlicht explains. Were not solely focused on finding food or pursuing our passions in life. We need to do all these things to
32、be a healthy, thriving species. “Because these multiple goals compete with one another (for our time), we need a mechanism in place that signals.” “Hey, stop doing that thing and do something else.” That mechanism, he suggests, could be fatigue.In this light, boosting our motivation to stay on a tas
33、k could lead us to feel less fatigued. One study found that just paying people some money when theyre exhausted can keep them on task. A similar thing is found in studies on physical endurance: People can be easily pushed to work beyond what they think is their physical limit.4. Why does the author
34、ask so many questions in the first paragraph?A. To introduce a common phenomenon.B. To raise some questions that are appealing.C. To lead to the theme and attract attention.D. To show the authors concern of the problem.5. Which one is the hypothesis for why we often feel exhausted after one-day work
35、?A. We are drawn to others things we have to do.B. Lacking drive to finish a task leads to tiredness.C. Smaller amount of physical activity makes us more tired.D. Better self-control can boost ones motivation to work.6. Which one can be used to improve an employees motivation?A. Improving his salary
36、.B. Finding his passion.C. Boosting his motivation.D. Pushing his physical limits.【46题答案】【答案】4. C 5. B 6. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了有一种假说可以解释为什么我们在不运动的情况下会因为工作而感到疲惫,英国的研究人员发表了新的证据,发现了动机模型的一些间接证据。这项研究对英国的100名护士进行了两次12小时轮班的跟踪调查。文章介绍了研究开展的过程以及对这种情况的应对建议。【4题详解】推理判断题。根据第一段“This is the greatest mystery of o
37、ur adult life: How can we spend all day typing at a computer and go home feeling exhausted? How could merely activating the small muscles of our fingers leave us worn out at the end of the day? What causes mental fatigue?(这是我们成年生活中最大的谜题:为什么我们整天都在电脑前打字,回家后却感觉筋疲力尽?一天下来,仅仅活动一下手指上的小肌肉,怎么会让我们筋疲力尽呢?什么导致精神
38、疲劳?)”以及第二段中“It is kind of a mystery, to be honest. said Michael Inzlicht, a University of Toronto psychologist who studies self-control, motivation, and fatigue. But scientists do have some clues. There is a hypothesis for why we get so tired from work when were not physically active. (说实话,这有点神秘。多伦多
39、大学研究自我控制、动机和疲劳的心理学家Michael Inzlicht说。但科学家们确实有一些线索。有一种假说可以解释为什么我们在不运动的情况下会因为工作而感到疲惫)”可推知,作者在第一段问了这么多问题是为了引入第二段的主题,引起读者注意。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“We become less motivated to do the task. We become drawn to the things we want to do (browsing social media or reading music blogs, for instance) rather than
40、 the things we have to do. And this tension possibly causes fatigue. (我们变得不那么有动力去完成任务。我们被我们想做的事情所吸引(比如浏览社交媒体或阅读音乐博客),而不是我们必须做的事情。这种紧张可能会导致疲劳)”可知,“缺乏完成任务的动力会导致疲劳”解释了为什么我们在一天的工作后经常感到疲惫。故选B。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中“In this light, boosting our motivation to stay on a task could lead us to feel less fatigued.
41、 One study found that just paying people some money when theyre exhausted can keep them on task.(在这种情况下,增强我们坚持任务的动力可以让我们感觉不那么疲劳。一项研究发现,在人们筋疲力尽的时候,给他们一些钱可以让他们继续工作)”可知,提高工资可以用来提高员工的积极性。故选A。CI stumbled on a wallet someone had lost in the street. Wanting to find the owner, I opened it, but it only conta
42、ined 3 dollars and an old crumpled envelope. I opened the letter and saw a return address and dateline.1924.It had been written 60 years ago. It was a Dear John letter that told the recipient, whose name appeared to be Michael, that the writer could not see him any more because her mother forbade it
43、. Even so, she wrote that she would always love him. It was signed Hannah.I called information, maybe there was a phone listing for the address. The operator hesitantly told me there was a number, but the best she could do was call it and see if they wanted to be connected. I learned that Hannah was
44、 now living in a Nursing Home and was given the number.It seemed silly ,wanting to contact someone over a letter written 60 years ago, but I felt impelled.I was told that Hannah was there and though it was fairly late, I followed my instinct and went to see her.She was a sweet silver-haired lady wit
45、h a warm smile and a twinkle in her eye.I told her about finding the wallet and showed her the letter. She took a deep breath and said. Young man, this letter was the last contact I ever had with Michael.She said softly, I loved him very much. But I was only 16 at the time and my mother felt I was t
46、oo young. If you should find him, tell him I still love him. With tears in her eyes she told me she had never married because no one had matched up to him in her heart.I thanked her and left. As I was waiting by the elevator , the nurse there asked. Was Hannah able to help you? Id taken out the wall
47、et as she was speaking and she said Hey, wait a minute Thats Michael Goldsteins wallet. Id recognize it anywhere; hes always losing it.My hands began to shake. Whos Michael Goldstein? I asked. One of the residents on the 8th floor. Thats his wallet for sure. I dashed up to the 8th floor and the nurs
48、e on duty told me he was still in the day room.We went into the day room and as soon as Michael saw the wallet, a smile of relief crossed his face. I confessed Id read the letter in an attempt to find the owner of the wallet. The smile on his face disappeared.But I think youll be happy I did, I said
49、. I think I know where Hannah is. He grew pale. Where is she? How is she? Please tell me. he begged. Shes fine, I said quietly. I was so in love with that girl and when that letter came, my life came to a halt. I never married. I guess Ive always loved her.I asked him to come with me and took him do
50、wn to the 3rd floor where Hannah was sitting alone, watching television. The floor nurse pointed to Michael. Do you know this man, Hannah? She adjusted her glasses but didnt speak. Michael whispered. Hannah. its me, Michael. Do you remember me?She gasped.Michael. Michael, I dont believe it. Its you!
51、 My Michael. They walked towards one another and embraced. The nurse and I left with tears streaming down our faces.About three weeks later I got a call from the nursing home. Can you break away on Sunday to attend a wedding? Michael and Hannah are going to tie the knot!It was a beautiful wedding wi
52、th all the people at the nursing home joining in the celebration. I was the best man! The hospital gave them their own room and if you ever wanted to see a 76-year-old bride and a 79-year-old groom acting like two teenagers, you had to see this couple. A perfect ending for a love affair that had las
53、ted nearly 60 years.7. What does the author mean by saying I felt impelled in paragraph 3?A. He felt great sympathy for the old man and women.B. He was interested to know the woman who wrote the letter.C. He was forced and driven by his instinct to find Hannah.D. He called the information to kill hi
54、s boring time.8. Which of the following sentences indicates the wallet is important for Michael?A. Hey, wait a minute thats Michael Goldsteins wallet. Id recognize it anywhere; hes always losing it.B. I was so in love with that girl and when that letter came, my life came to a halt. I never married.
55、 I guess Ive always loved her.C. As soon as Michael saw the wallet a smile of relief crossed his face.D. Where is she? How is she? Please tell me.9. What is the authors tone when he discusses the love between Hannah and Michael?A. Positive.B. Indifferent.C. Doubt.D. Negative.10. What would be the be
56、st title for the passage?A. A love storyB. The lost walletC. Love in the nursing homeD. The best man伴郎【710题答案】【答案】7. C 8. C 9. A 10. B【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述作者通过捡到一个丢失钱包让两个深爱60年的情人取得联系并终成眷属。【7题详解】推理判断题。由文章第三段“I was told that Hannah was there and though it was fairly late, I followed my instinct and wen
57、t to see her.(有人告诉我Hannah在那里,虽然已经很晚了,但我还是凭直觉去看她)”可知,作者是由他的直觉驱使,想要找到写信人Hannah。故选C项。【8题详解】推理判断题。由文章第八段“We went into the day room and as soon as Michael saw the wallet, a smile of relief crossed his face.(我们走进休息室,Michael一看到钱包,脸上就露出了宽慰的微笑。)”可知,当作者给Michael丢失的钱包时,Michael脸上有了宽慰的微笑,说明这钱包对他来说很重要。故选C项。【9题详解】推
58、理判断题。由文章最后一段“It was a beautiful wedding with all the people at the nursing home joining in the celebration. I was the best man! The hospital gave them their own room and if you ever wanted to see a 76-year-old bride and a 79-year-old groom acting like two teenagers, you had to see this couple. A per
59、fect ending for a love affair that had lasted nearly 60 years.(这是一场美丽的婚礼,养老院的所有人都参加了庆祝活动。我是伴郎!医院给了他们自己的房间,如果你想看到76岁的新娘和79岁的新郎表现得像两个十几岁的孩子,你必须看到这对夫妇。这是一段持续了近60年的恋情的完美结局。)”可知,作者对他们的爱是高度支持赞成的。故选A项。【10题详解】主旨大意题。根据文章可知,本篇文章作者主要讲述通过一个丢失的钱包,作者找到两个已经70多岁还相爱的两个人,并且最后走到一起结婚的故事。所有这一切都是因为一个丢失钱包引起的,再结合选项,所以本文最好的
60、标题为“丢失的钱包”。故选B项。第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Livestreams become safer_11_ Like it or not, livestreaming has gone mainstream in China for both entertainment and business purposes. _12_However, there are many problems that come along with livestreaming, especially a
61、mong minors. Many of them have spent large amounts of money on tips and gifts for their idols or favorite online celebrities during livestreams. _13_In July 2021, a man found his 15-year-old son had tipped a gaming livestreamer 136 times, paying almost 250,000 yuan. With the help of police officers,
62、 he contacted the livestreaming platform and finally got about 200,000 yuan back._14_. To address the problem, the Cyberspace Administration of China said on March 17 that it will continue to crack down on wrongdoing and malpractice in livestreaming and shot videos in 2022.The administration said th
63、at it will strengthen the regulations for tipping during livestreams and punish live streamers who falsely induce (诱导) their viewers to tip. _15_A. If the amounts that minors are spending seem too high, payments should be approved by a legal representative.B. Some livestreams promote online games po
64、or products with misleading claims and even vulgar content, which negatively affects underage followers.C. Have you ever watched a livestream?D. Other similar cases have been seen in recent years.E. Livestreamers will also be punished for putting up fake viewer counts and sales data.F. Online game e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564374.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
