分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型湖北剩州中学2020_2021学年高二英语12月月考试题202101140147.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564384
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:122KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 中学 2020 _2021 学年 英语 12 月月 考试题 202101140147
    资源描述:

    1、湖北省荆州中学2020-2021学年高二英语12月月考试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15B. 9.15C. 9.18.1. How will the woman go downtown?A. By bus.B. By car.C. By subway.2. Why does the man refu

    2、se to eat more?A. He wants to control weight.B. He dislikes the food.C. He is full.3. What does the woman think of the dress?A. Fashionable.B. Embarrassing.C. Modest.4. When will the speakers meet?A. At 7:30 p.m.B. At 8:00 p.m.C. At 8:30 p.m.5. What are the speakers mainly talking about?A. A paintin

    3、g.B. A war.C. A town.第二节:(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats wrong with the first hotel?A. It costs too much.B. It has no suitable room left.C. Its too far away from the b

    4、each.7. Whats the probable relationship between the speakers?A. Receptionist and guest. B. Tour guide and tourist.C. Husband and wife.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman usually have for breakfast?A. Hamburgers.B. Cakes.C. French fries.9. Why doesnt the woman like ice cream?A. It is not sweet enou

    5、gh.B. It brings a pain in her teeth.C. It tastes terrible.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the woman dissatisfied with about the island?A. The food.B. The hotel.C. The beach.11. What do we know about the woman?A. She lost her way several times.B. She met some unfriendly locals.C. She missed home-cooked

    6、meals.12. What does the woman suggest the man do in the end?A. Go to the island of Gozo.B. Taste the local food.C. Visit the churches.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the relationship between the speakers?A. Classmates.B. Sister and brotherC. Mother and son.14. What pet does Cathy have?A. A dog.B. A par

    7、rot.C. A cat.15. Why does the woman refuse to buy rabbits?A. They look ugly.B. They smell badC. They are hard to attend.16. What will the speakers do next?A. Have a talk with Robert.B. Buy a snake as a pet.C. Go to the market.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the purpose of the project?A. To help studen

    8、ts prepare for the real life.B. To teach students to write application letters.C. To let students know about some typical jobs.18. What is the headmaster expected to do?A. Recommend jobs to students.B. Ask the teacher to explain the project.C. Announce the news of the project clearly.19. Who will he

    9、lp students to write application letters?A. A teacherB. The headmaster.C. A member of the committee.20. What is the last step of doing the project?A. Gather students opinions.B. Make a list of suitable jobs.C. Ask students to take their responsibility.第二部分 阅读理解 (共两节,满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)

    10、 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AShakespeares Birthplace and Exhibition of Shakespeares WorldWelcome to the world-famous house where William Shakespeare was born in l564 and where he grew up.The property (房产) remained in the ownership of Shakespeares family until 1806. The Hous

    11、e has welcomedvisitors traveling from all over the world, for over 250 years.Enter through the Visitors Centre and see the highly-praised exhibition Shakespeares World, a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare.Stand in the rooms where Shakespeare grew up.Discover examples o

    12、f furniture and needlework fromShakespeares period.Enjoy the traditional English garden, plantedwith trees and flower mentioned in the poets works.The Birthplace is within easy walking distance of all the carparks shown on the map; nearest is Windsor Street (3 minutes Walk).The House may present dif

    13、ficulties but the Visitors Centre, itsexhibition, and the garden are accessible to wheelchairusers. The Shakespeare Coffee House (opposite the Birthplace).21. How much is the admission for a family of two grown-ups and two children?A. 9.80B. 12.00C. 14.20D. 16.4022. Where is the nearest parking plac

    14、e to Shakespeares Birthplace?A. Behind the exhibition hall.B. Opposite the Visitors Centre. C. At Windsor Street.D. Near the Coffee House.23. A wheelchair user may need help to enter _.A. the HouseB. the gardenC. the Visitors CentreD. the exhibition hallBI moved to the United States as a teenager. T

    15、he adjustment to a new place was difficult. But there was major stress in my life at that time: I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on. However, there was another universal language I loved to learn as a

    16、child: art.Although I connected myself with drawing and painting while in school, I mostly dismissed (不予考虑) art as a path to a career. Since my dad always said, “Think about the future”, I did not think he would support the study of art once I went to college. But, to my surprise, it was my parents

    17、who suggested just that urged me to apply to technical and liberal arts schools. I was admitted into industrial design. Its basically to design products and services. I could be doing something more technical or something more related to problem-solving. It was no easy task to do the course includin

    18、g metalworking, woodworking and model making. In one class I just drew cubes for an entire month, which led me a question: “Wow! Do I really want to do this?” But I finally survived the course. Now I am a design strategist for Marshall Moya Design, a famous architecture and interior design company.

    19、I have experience in exhibit design, product design and website design, apart from which I enjoy developing public art in my free time. Throughout my career, Ive picked up different things along the way. The best way to learn in my opinion is through working. Therefore, you can get as many projects

    20、as possible. Industrial design kind of makes you an all-round person. 24. What was the authors biggest problem when first moving to America?A. The adaption to a new environment. B. Difficulty in learning a new language. C. Fathers disapproval of her studying art. D. The burden of being a communicato

    21、r. 25. What made the author choose to study art?A. Her deep love for art.B. The suggestion of her family. C. Her potential in design. D. The need of a good job. 26. Why was the authors experience of drawing cubes mentioned?A. To emphasize her effort as a study. B. To express the regret at her choice

    22、. C. To prove the course was difficult. D. To show the basic content of the course. 27. How did the author feel when she mentioned her career?A. Proud. B. Stressed. C. Eager.D. Surprised. CDancing with your grandma for 15 minutes a week promotes positive feelings and improves her state of mind, a st

    23、udy claims. Doctors from Israel are encouraging younger family members to have a regular visit to their grandmas and have a dance with their grandmas.And they found a 15 minute boogie once a week lifted the spirits of the elder family members and helped strengthen the familial bond. In fact, it is c

    24、alled Dance Movement Therapy (DMT). DMT across the generations, complete with eye contact, was found to promote positive feelings and improve spirits for the elderly.The grandparents reported a bright state of mind, happy memories and uplifted spirits. Dancing has also previously been linked to impr

    25、oved muscle strength, balance and endurance (耐力). For the grandchildren in the study, the weekly boogie changed how they view aging and allowed them to come to accept the eventual death of their elderly relatives.The study, published in the journal Frontiers in Psychology, assessed how dance affecte

    26、d general health of 16 dance movement therapists (治疗师) and their grandmothers. DMT was taken seriously due to the fact that it is easily accessible and does not cost more to practice. The researchers were eager to examine a low-cost method to treat issues commonly faced by an aging population such a

    27、s limited mobility and depression. Grandchildren were instructed to make eye contact and encourage playfulness and touch. They were also told to mirror their grandmothers movements and give them time and space to rest when needed.The sessions were recorded and then analyzed while diaries and intervi

    28、ews captured the opinions and feelings of the participants. As well as the benefits to the health of the senior, the experiment also changed the idea of the younger family members.28. What should the young people do when dancing with their grandmas?A. Follow the grandmas steps.B. Look at the grandma

    29、s eyes. C. Move the bodies as long as possible.D. Talk with their grandmas in gentle voice.29. What can we infer from the third paragraph?A. Dancing brings the young happy memories and uplifted spirits. B. Dancing benefits both the senior and the young in the new study. C. Dancing enables the senior

    30、 to accept aging and death of their old relatives. D. Dancing is linked to improved muscle strength and balance in the new study.30. Which of the following is the best advantage of DMT? A. Inexpensive.B. Relaxing.C. Attractive.D. Pleasant.31. What is the best title for the text? A. What does DMT Mea

    31、n? B. Dancing: a Good Way to Stop Being Senior. C. Why Dont You Dance 15 Minutes Every Week? D. Dancing with Grandparents is Good for Health and Family Ties.DAfter weeks of lockdown, the French are more eager than ever to get away from the breathless cities. But the busy traffic will also serve as a

    32、 reminder of another annual summer trend here. The French have the unfortunate distinction of being the European champions for abandoning pets that have become too cumbersome for their summer trips. Animal shelters up and down the country are evidence of this unique and sad tradition.Betty Loizeau h

    33、as run a shelter just north of Toulouse for more than 20 years. “Owners call up to say where their pets can be found, or drop them off in boxes outside the shelter under the cover of darkness. The excuses they typically give are that theyre going on holiday, having a baby, moving house, or they have

    34、 a new partner with allergies, .” For shelters like this one, it is the busiest time of the year. Between 100,000 and 200,000 pets are abandoned in France each year, with 60% of these incidents occurring over the summer. The figure is close to 16, 000 in the UK. “Pets are increasingly seen as an imp

    35、ulsive(冲动的) buy,” says Marina Chailland, a vet who has studied the social relationship between the French and their pets. “A certain breed(品种) of cat or dog is fashionable and owners want one, just like a new smartphone,” she says. “Of course, when it goes out of fashion they desert it for an upgrad

    36、e a couple of years later, when a new breed is considered fashionable.” She also points to the issue of pets being given as gifts as a reason why so many are abandoned. “Often parents will get pets for their children and when they grow up and lose interest in them, out goes the pet.”Over the summer,

    37、 owners discover that hotels charge extra for animals or even ban them completely. This explains why you will often see frightened, lost dogs wandering near freeway service stations or beach resorts.32. What does the underlined the word “cumbersome” in para. 1 refer to?A. Disturbing.B. Enjoyable.C.

    38、Boring.D. Impressive. 33. Which of the following is true according to the passage?A. In fact, the French dont like pets at all.B. Pets are admitted into the hotel for free in summer. C. There are various excuses for people abandoning pets. D. Between 100,000 and 200,000 pets are abandoned in the UK

    39、each year.34. When is the busiest time for a pet shelter in France? A . In spring.B. In summer.C. In fall.D. In winter.35. Why does the author mention the smartphone in paragraph 5? A. To explain why the French dislike pets. B .To explain how the French like a smartphone. C. To explain why the Frenc

    40、h abandon the pets. D. To explain how costly a smartphone is in France.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Mark, a professor at Stanford University, published a paper named The Strength of Weak Ties. Until then scholars had agreed that a persons happiness depended mai

    41、nly on the quality of relationships with close friends and family. 36 . You should know those about the “weak ties”. Weak ties or strong ones, which are more important? One way to think about any persons social world is that you have an inner circle of people whom you often talk to and feel close, a

    42、nd an outer circle of people whom you see infrequently or just for a short time. Mark named these “strong ties” and “weak ties”. 37 . Someone people knew may bring more opportunities. Mark studied 282 Boston-based workers and found that most of them got their jobs through someone they knew. 38 . 84%

    43、 got their job through those weak-tie relationships. 39 .Sandstrom, a senior lecturer in psychology, found that people with larger networks of weak ties tended to be happier in general, and that on days when a participant had a greater number of casual interactions with weak ties a neighbor, a membe

    44、r of yoga class they experienced more happiness. When do weak-tie interactions happen? 40 , particularly when were taking part in an activity of some kind, like singing or cycling. A study showed that regardless of nationality or age, people who were members of groups such as sports teams or church

    45、communities enjoyed an increased sense of meaning and safety.A. Mark showed that quantity (数量) matters, tooB. Only the people with strong ties can feel itC. Weak-tie interactions happen when we are outD. People get happiness from weak-tie relationshipsE. Mark even went to interview these people in p

    46、ersonF. But only a minority got the job through a close friendG. He stressed weak ties are more important to us than strong ones第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节:完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Since it was uploaded to Internet in June, the video of Nigeria

    47、n ballet dancer Madu dancing in the rain has been 41 hundreds of thousands of times over. In a moment when social media channels have been filled with upsetting 42 , the scene of the 11-year-old pirouetting (单脚旋转) over puddles (水坑) is especially 43 . Madu is one of a dozen students at Daniel Owoseni

    48、s Leap Academy of Dance. The ballet school was 44 by Owoseni three years ago. When he was young, his family was very poor but he 45 himself after watching Save the Last Dance at 13. “I basically learned all the fundamental 46 of ballet through Internet,” says Owoseni. A 47 later, Owoseni was outstan

    49、ding enough to 48 the best in the country. 49 , his hopes for an international career were quickly ruined, for he was told an African was not qualified. It was then that Owoseni decided to 50 a ballet school in his hometown for kids like himself who couldnt 51 ballet classes. Owoseni started teachin

    50、g at his home before a local businesswoman offered him a free 52 where he now holds weekly lessons. Beyond the 53 that the academy has received from all over the world, hes most impressed by the 54 of his own pupils. “Nothing makes a teacher 55 than a student who wants to learn,” he says. “Even thou

    51、gh it rains cats and dogs outside theyre getting ready for class. Who wouldnt be proud of these children?”41. A. heardB. madeC. viewedD. delivered42. A. newsB. promises C. creditsD. progress43. A. inspiringB. annoyingC. interestingD. convincing44. A. attendedB. foundedC. finishedD. discovered45. A.

    52、demandedB. exchangedC. clarifiedD. taught46. A. competitions B. directionsC. principlesD. solutions47. A. decadeB. fortnightC. centuryD. week48. A. manageB. surprise C. cancelD. match 49. A. AnywayB. HoweverC. BesidesD. Therefore50. A. run intoB. account forC. set upD. refer to51. A. affordB. reserv

    53、eC. skipD. submit52. A. opportunity B. spaceC. guidanceD. holiday53. A. intentionB. permissionC. assistance D. attention54. A. contributionB. motivationC. devotionD. admission55. A. angrier B. sadder C. wiserD. happier第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式,并将答案填写在答题卡相应的位置上。A Ch

    54、inese university has built the worlds longest 3D-printed bridge. The creation has a 56 (long) of 26.3 meters and a width of 2.6 meters. Its design came from the historical Zhaozhou Bridge 57 (build) in A.D. 605. 58 the ancient Zhaozhou Bridge required a decade to build, the team spent only 450 hours

    55、 59 (complete) all of their new bridges concrete parts. Besides, the bridges cost came in at just two thirds of 60 of an ordinary bridge.The bridge consisted 61 44 individual 3D-printed concrete units, each of them approximately 3 by 3 by 5 feet. The sides, influenced by the Zhaozhou Bridge, 62 (mak

    56、e) with 68 single concrete plates moved into place by robot arms.The leader of the team noted that “the demand for labor in construction projects will be 63 (increasing) in short supply” in the future. If China cannot find people to build bridges, “intelligent construction 64 (become) an important c

    57、hannel to solve this problem”.There have been other 3D-printed architectural projects over the last few years, as the technology has become 65 (popular) than before. A team at MIT built a sample house in 14 hours. If there are ever houses on Mars NASA suspects the houses also will be built by robots

    58、 using 3D printing.第四部分 写作(共两节;满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)假如你是李华,你的英国笔友Cathy即将回国,希望你能推荐一款具有中国特色的纪念品(souvenir)以馈赠亲友。请你给她回封邮件。内容包括:1. 推荐的物品;2. 推荐原因;3. 表达期待。注意:1.词数在80词左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Cathy, Yours sincerely, Li Hua第二节 读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数为150左右。 Many years ago, my

    59、 father, who was 80 at that time, arrived for his regular two-week visit at my home in Karachi. He lived with my elder brother in Lahore most of the time and for ten years had stuck to his habit of going for an-hour-long morning walk to keep fit. In Lahore, he would walk around a park that is quite

    60、close to my brothers house. Naturally, he was keen to continue his morning walk while with us in Karachi.Our preferred park is a 2 km walk from my house and it has a 1 km walking track. I could not drive him there every day as I have to leave for the office at the same time he wanted to set out. Sin

    61、ce there are hardly any footpaths in Karachi, my father said he was delighted to walk on the road as he was certain there wouldnt be much traffic in the morning.Though I kept him informed that our house was near the park and was made of red bricks in case he got lost, I was still less confident so I

    62、 suggested it would be safer if he changed his walk time to the evening. That way I could take him to the park after work. However, my father a determined person said that he could not change his routine for just a few days and insisted that he would be leaving the house everyday at 7 am and returni

    63、ng by 8 am. He started doing this and stuck firmly to his schedule. So one day when he had not returned by 8:30 am, my wife, Qaisa, phoned me in a panic. Worried, I immediately drove home, taking the same route that my father would have taken for his walk.Not spotting him anywhere, I went to the pol

    64、ice station to report my fathers disappearance. The station house officer advised me to wait until midnight before filling the report. Since it was only 10 am, I drove back to the park, in the hope of discovering some trace, but in vain. Totally at a loss for what to do next, I returned home and wai

    65、ted impatiently, walking back and forth in the house.注意:1.所续写的短文词数应为150词左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已经为你写好Paragraph 1: At 10:35 am the doorbell rang and my father stood outside the door smiling, accompanied by a young man. Paragraph 2: After knowing what had happened, I showed my appreciation of the young m

    66、ans kindness. 2020-2021学年上学期高二英语试题 答案听力: 1-5BABCA 6-10 BCBBC11-15 AABCB16-20 AACAA阅读理解:21-23BCA 24-27 DBCA 28-31 BBAD 32-35 ACBC 36-40 AGFDC完形填空:41-55 CAABD CADBC ABDCD语法填空:56. length 57. built 58. While / Although / Though 59. completing 60. that61. of 62. were made 63. increasingly 6 4. will becom

    67、e 65. more popular 参考范文:Dear Cathy,Hearing that youll be back to the UK, I just cant wait to tell you how Ill miss you in the following days. And at your request I am rather glad to recommend one typical souvenir of China to you.For foreigners like you, its strongly recommended to choose traditional

    68、 Chinese landscape paintings as souvenirs for they not only reveal the intoxicating beauty of Chinese natural scenery, but serve as decorations to beautify houses as well. Besides, the paintings are more or less associated with ancient Chinese poetry, from which you could dive deep into Chinese cult

    69、ure and help promote the understanding about the cross-cultural differences.Hope my recommendation will be of great help to you. Looking forward to your early reply.Yours sincerely,Li Hua参考范文:Paragraph 1: At 10:35 am the doorbell rang and my father stood outside the door smiling, accompanied by a yo

    70、ung man. I hugged my father tightly and affectionately. Enormously relieved, the young man told me that my father had lost his way while returning home after the morning walk. The only description he could provide was that my house was near the park and that the house was made of red bricks. With mu

    71、ch effort, and in almost two hours searching, the young man was able to locate my house. He expressed great relief at getting my father home. Paragraph 2: After knowing what had happened, I showed my appreciation of the young mans kindness. I invited him inside to join us for a cup of tea. The man r

    72、efused politely and said sincerely that he felt so delighted to have brought my father safely home to me that he did not require further thanks. Then he drove the car away without even sharing his name and I have not seen him again. This kind act has a lasting influence on me. I always give others a

    73、 helping hand if possible, even so many years later. 附:听力参考材料Text 1M: Are you waiting for a bus, Claire?W: Yeah, Ive been here for 40 minutes. I should have just taken the subway to downtown.M: Hop in. Ill give you a ride.W: Really? Thanks.Text 2W: Cant I tempt you with more food?M: Oh, Mrs. Black,

    74、your cooking is amazing. I definitely could eat more, but if I had one more steak, I would have to run at least 3 miles to burn the extra calories.Text 3M: Why dont you buy this fashionable dress for the party, Jackie? Its on sale.W: But its a backless dress! I dont want to be laughed at by others.

    75、I just need a modest one.Text 4M: Susan, its me. Well meet at the north gate of the department store at 7:30 p.m., right?W: Sorry, Frank, I need to work overtime for about half an hour. Can we meet one hour later than scheduled?M: Sure.Text 5M: So this Guernica painted by Pablo Picasso,why do you li

    76、ke it?W:Well,its about the Spanish Civil War, showing a bombing attack on a town. I like it because it reallymakes you think about what happened on that day.Text 6M: The Jasmine Hotel seems pretty ideal. It provides a full English breakfast and is not too far away from the beach.W: Yeah, but I have

    77、already contacted their receptionist, and she said theres no double room available in the next three days.M: Thats too bad. How about this Blue Mountain Hotel? Its a five-star hotel.W: Well, everything looks very good there, but dont you think its a little expensive? 500 dollars per night, Geez.M: I

    78、ts our honeymoon, and I want our trip to be perfect.Text 7M: What do you usually have for breakfast?W: Nothing much. My mum makes breakfast at seven oclock and thats too early for me! I usually get a cake or something on my way to school.M: And then you have French fries or hamburgers for lunch?W: Y

    79、es, nearly every day. I love them!M: Theyre not very good for you, are they? I usually eat a lot of salad for lunch. Its healthy. And I drink lots of water. Its better than juice.W: I dont like salad very much, and I dont like water. And I think tea and coffee taste horrible. I prefer lemonade. And

    80、I love sweets too. But I dont like ice cream very much. It brings a pain in my teeth.Text 8M: Hi, Maggie. I havent seen you for a long time. Did you do anything nice over the summer?W: Bruce and I went on an amazing vacation to Malta, which is a small island in the Mediterranean.M: Sounds great!W: O

    81、ur hotel was only a short distance from the beach. The beach itself, which was small, was not good enough for swimming. However, the boats at the harbor were brightly painted and they were really beautiful. The home-cooked food was fresh and absolutely delicious.M: Youre making me hungry!W: We also

    82、explored the whole island, which was full of honey-colored buildings. The capital city, Valletta, has a lot of beautiful churches. We got lost a couple of times, but the friendly locals helped us.M: Mmm that was nice! I think Ill go there next summer.W: Well, if you do, you must visit the small isla

    83、nd of Gozo.Text 9W: Max ,I want to buy Robert a pet for his birthday. But you know, our brother likes neither cats nor dogs.What do you think I should do?M: His favorite is birds. How about buying a parrot for him?W: Im afraid its not good. Mum hates keeping birds because they make a lot of noise.M:

    84、 Robert is also interested in little mice. What about buying him a mouse?W: No, its impossible. Dont you know that our sister Cathy has just got a pet cat?M: Then why dont you buy him a rabbit?W: But I think rabbits are smelly. What about a goldfish? Theyre very beautiful and easy to look after.M:No

    85、, boys dont usually love goldfish. I suggest you buy him a snake. Its very unusual. Im fond of that.W: No, I dont think its a good idea. You know, Im terribly afraid of snakes.M: Ive got a good idea. Lets ask him and find out what he really likes and then we can go to the market to get one for him.W

    86、: That sounds OK.Text 10W: Welcome to Student Life! Today were going to talk about setting up a project of student jobs in your school. Having students do different jobs around the school is a great way to prepare them for life in the real world. It encourages them to be responsible and also helps t

    87、hem learn new tasks and gain experience. However, its important to get students excited about the project, so the first thing you should do is let students know this project. Get the headmaster to make an announcement explaining the project. OK? Then decide on the jobs you want and write out the des

    88、criptions of the skills and responsibilities needed for each position. Some typical jobs are Classroom Assistants, Recycling Officers and Computer Assistants. Next, ask students to apply for the jobs. Students should be encouraged to write letters of application for the job they are interested in. T

    89、his is a great way to practice letter writing skills! And dont forget, you should make sure that students are guided by a teacher so that they take their responsibilities seriously. A committee then reviews all the applications and gives jobs to the most suitable applicants. Finally, its important t

    90、o get opinions from the students about the project, to find out which jobs are successful and which dont go so well.答案及解析:A. 略B篇 人与自我一追逐梦想本文是一篇记叙文。随家人迁居美国的作者热爱艺术,并在家人的支持和自己的坚持下追逐梦想,成就了一番事业。24. D推理判断题。 根据第一段中的“But there was major stress in my life at that time: I was the only member of my family who

    91、spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on.”可知,作者一家搬到美国后,面临的主要问题是:她是家庭中唯一会说英语的人,每次应对售货员、服务员等人时,她不得不站出来。由此可推知,她肩负着家人与外界沟通的重要责任。故选D。25. B 细节理解题。根据第二段中的“I did not think he. it was my parents who suggested just that urged me to apply to technical and

    92、liberal arts schools.”可知,她父母建议她学习艺术。故选B。26. C 细节理解题。根据第三段中的“It was no easy task to do the course including metalworking, woodworking and model making.”可知,作者认为工业设计不容易学,下文中的“In one class I just drew cubes for an entire month. But I finally survived the course.”进一步说明学习工业设计这门课程的过程是艰难的。故选C。27. A推理判断题。根据最

    93、后一段中的“Throughout my career, Ive picked up different things along the way.”和“Industrial design kind of makes you an all-round person.”可知,作者为她的事业感到自豪。故选A。C. 人与社会一生活一关心老人本文是一篇说明文。文章介绍了一种关心老人的方法: 和老人跳舞。28. B 细节理解题。根据文章第二段第三句,可知通过眼神交流,跨代人的舞蹈治疗能够促进老年人的积极情绪,改善心情,即要看着老人的眼睛,故答案为B。29. B 推理判断题。根据第三段可知,每周的布吉舞给老

    94、人带来好的精神状态和美好回忆,而对于参与研究的孙辈来说,每周一次的布吉舞改变了他们对衰老的看法,让他们能够接受年长亲戚的最终死亡,因此AC说反了;根据第二句“previously”可知,舞蹈与改善的肌肉力量,平衡,耐力有关系是之前的研究,所以D错;而第三段告诉我们舞蹈给老人和年轻人都带来了好处,故答案为B。30. A 细节理解题。根据文章第四段第二句,可知舞蹈运动疗法因其操作简便、成本低而受到重视,即便宜是这种疗法最大的优势,故答案为A。31. D 主旨大意题。根据文章内容,可知文章介绍了一种有效的关心祖父母的方法舞蹈治疗,这种方法有助于双方的健康,同时加深了家庭的纽带,故答案为D。D. 人与

    95、自然一人与动物一浪漫多责任少?法国“荣登”全欧宠物遗弃冠军国宝座本文是一篇说明文。经过几周的封锁法国人比以往任何时候都更渴望逃离这个令人窒息的城市。但繁忙的交通也会提醒人们这里每年夏天的另一个趋势。法国因抛弃宠物而荣登欧洲冠军,举国上下的动物收容所就证明了这个独特而悲伤的传统。32. A 猜测词义题。法国因抛弃宠物而荣登欧洲冠军,而这些宠物对他们的夏季旅行来说太麻烦了。举国上下的动物收容所就证明了这个独特而悲伤的传统。33. C 细节理解题。文章第二段最后一句可知,法国人遗弃宠物给出的借口很多:度假,生小孩,搬家,或者新伴侣对动物过敏等等34. B细节理解题。文章第一段说宠物被遗弃是因为它们成

    96、了夏天外出旅行的法国人的“cumbersome”,举国上下的宠物避难所就是证据;第三段For shelters like this one, it is the busiest time of the year. .with 60% of these incidents occurring over the summer. 60的抛弃宠物事件发生在夏季; 最后一段又说夏天法国酒店额外收取宠物费甚至禁止携带宠物入住。综上细节可知,夏季是宠物避难所最繁忙的季节。35. C推理判断题。根据本段可知,饲养宠物就如人们对待新款手机一样,当一款手机过时的时候,人们就会换新款的手机,作者以手机作为类比,来说

    97、明法国人遗弃宠物的一个原因。七选五:人与社会一人际交往一当好朋友被泛泛之交“打败”本文为说明文。文章介绍斯坦福大学马克教授发表了一篇题为弱纽带关系的力量的论文。完形填空:人与自我一生活与学习一人物故事本文为记叙文。11岁贫民窟男孩雨中跳芭蕾的视频在网上走红-师者:培养人就是培养他对前途的希望!本文通过一11岁男孩走红的芭蕾视频导入,介绍了他的老师奥维塞尼的传奇人生:从小自学成才,通过自己的努力在家乡为像他一样没钱上芭蕾课的孩子们开办一所芭蕾学校,并为他学生们的努力投入而骄傲。41. C 自从来自尼日利亚的芭蕾舞者马杜在雨中跳舞的视频在6月被上传到网上后,到现在为止已经获得了超过几十万的观看量(

    98、viewed)。42. A 在我们的社交媒体充斥着令人不定的信息(news)的当下,这个11岁男孩在水坑里单脚尖旋转的画面尤其鼓舞人心(inspiring)。43. A 见上。44. B 奥维塞尼3年前创办了(founded)这所芭蕾舞学校。45. D 他本人是在13岁时观看了“留住最后一支舞”之后自学(teach oneself)成才的。下文也说是通过互联网学会了芭蕾的各种基本动作(principles)。46. C 见上。47. A 十年(decade)后,奥维塞尼优秀的表现足以和国内最优秀的舞者们同台竞技。48. D match与.匹敌;与.不相上下。49. B 根据下文他作为非洲人没有

    99、资格获得国际奖学金可知,他的国际职业生涯梦想还是化为泡影,上下文转折关系。关键词ruin表“使破灭”。50. C 就在那时,奥维塞尼决定在他的家乡为像他一样没钱上芭蕾课的孩子们建立(set up)一所芭蕾舞学校。51. A afford“担负得起”,reserve“预定,保留”,submit“提交,呈递;屈服,顺从”。52. B 刚开始他在自己家里上课,后来当地一位女商人给他免费提供了一个上课的场所,现在他每周都在那儿上课。space“一片空地”,guidance“指导”。53. D 现在,除了学校受到全世界的关注(attention)以外,让他印象最深刻的是自己学生的投入(devotion)。54. C 根据下文最后一句“即使外面下着倾盆大雨,他们也在为上课做准备。”可知,老师最引以为傲的是他自己学生们的努力投入(devotion)。55. D 没有什么比求知若渴的学生更让老师高兴(happier)了。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北剩州中学2020_2021学年高二英语12月月考试题202101140147.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564384.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1