分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型湖北南漳县2016高考英语阅读理解和单项选择选练(2)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564528
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:174.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 南漳县 2016 高考 英语 阅读 理解 单项 选择 答案
    资源描述:

    1、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Wilderness“In wilderness (荒野) is the preservation of the world. ” This is a famous saying from a writer regarded as one of the fathers of environmentalism. The frequency with which it is borrowed mirrors a heated debate on environmental protection: whether to pla

    2、ce wilderness at the heart of what is to be preserved.As John Sauven of Greenpeace UK points out, there is a strong appeal in images of the wild, the untouched; more than anything else, they speak of the nature that many people value most dearly. The urge to leave the subject of such images untouche

    3、d is strong, and the danger exploitation (开发) brings to such landscapes (景观) is real. Some of these wildernesses also perform functions that humans needthe rainforests, for example, store carbon in vast quantities. To Mr. Sauven, these “ecosystem services”far outweigh the gains from exploitation.Lee

    4、 Lane, a visiting fellow at the Hudson Institute, takes the opposing view. He acknowledges that wildernesses do provide useful services, such as water conservation. But that is not, he argues, a reason to avoid all human presence, or indeed commercial and industrial exploitation. There are ever more

    5、 people on the Earth, and they reasonably and rightfully want to have better lives, rather than merely struggle for survival. While the ways of using resources have improved, there is still a growing need for raw materials, and some wildernesses contain them in abundance. If they can be tapped witho

    6、ut reducing the services those wildernesses provide, the argument goes, there is no further reason not to do so. Being untouched is not, in itself, a characteristic worth valuing above all others.I look forward to seeing these views taken further, and to their being challenged by the other participa

    7、nts. One challenge that suggests itself to me is that both cases need to take on the question of spiritual value a little more directly. And there is a practical question as to whether wildernesses can be exploited without harm.This is a topic that calls for not only free expression of feelings, but

    8、 also the guidance of reason. What position wilderness should enjoy in the preservation of the world obviously deserves much more serious thinking.1. John Sauven holds that.A. many people value nature too muchB. exploitation of wildernesses is harmfulC. wildernesses provide humans with necessitiesD.

    9、 the urge to develop the ecosystem services is strong2. What is the main idea of Para. 3?A. The exploitation is necessary for the poor people.B. Wildernesses cannot guarantee better use of raw materials.C. Useful services of wildernesses are not the reason for no exploitation.D. All the characterist

    10、ics concerning the exploitation should be treated equally.3. What is the authors attitude towards this debate?A. Objective.B. Disapproving.C. Sceptical.D. Optimistic.4. Which of the following shows the structure of the passage?CP: Central Point P: Point Sp: Sub- point(次要点)C: Conclusion【参考答案】14、BCAD

    11、阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。The Maldives faces the threat of extinction from rising sea levels, but the government said on Thursday it was looking to the future with plans to build homes and a golf course that float. An increase in sea levels of just 18 to 59 centimeters would make the Mald

    12、ivesa nation of tiny coral islands in the Indian Oceanvirtually uninhabitable by 2100, the UNs climate change panel has warned. President Mohamed Nasheed has vowed a fight for survival, and last month he signed a deal with a Dutch company to study proposals for a floating structure that could suppor

    13、t a conference centre, homes and an 18-hole golf course. “It is still early stages and we are awaiting a report on the practicality,” a government official who declined to be named said. The company, Dutch Docklands, is currently building floating developments in the Netherlands and Dubai. There was

    14、 no immediate comment from the firm but its website said it undertook projects that make “land from water by providing large-scale floating constructions to create similar conditions as on land”. The Maldives began to work on an artificial island known as the Hulhumale near the crowded capital islan

    15、d of Male in 1997 and more than 30,000 people have been settled there to ease congestion. The city, which has a population of 100,000, is already protected from rising sea levels by a 30-million-dollar sea wall, and the government is considering increasingly imaginative ways to combat climate change

    16、. Nasheed, who staged the worlds first underwater cabinet meeting in October to highlight his peoples serious and difficult situation, has even spoken of buying land elsewhere in the world to enable Maldivians to relocate if their homes are completed covered. He has also promised to turn his nation

    17、into a model for the rest of the world by becoming “carbon neutral” by 2020. His plan involves ending fossil fuel use and powering all vehicles and buildings from “green” sources such as burning coconut husks. 1. Why do you think Mohamed Nasheed chose Dutch Docklands? A. Because it has experience in

    18、 building floating structure. B. Because it has a good fame throughout the world. C. Because it charged much less than other companies. D. Because it supports building floating structures in the world. 2. The Hulhumale was built with the purpose of. A. attracting more visitors B. making it a new cap

    19、italC. making the capital less crowded D. fighting against climate change3. According to the last two paragraphs, Nasheed is a person who. A. has succeeded in buying land abroad B. is more than well-knownC. has thought more for his nation D. has stopped using fossil fuel4. The underlined word “vowed

    20、” in paragraph 3 can be replaced by. A. ended B. promised C. failed D. weighed【参考答案】14、ACCB 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 Just as some people think that certain numbers are lucky or unlucky, others believe that we can use numbers to understand our personalities, or predict what will happen to us in

    21、 the future. Numerology is a way of using numbers to describe a persons character, and to make predictions about future life events. Numerologists use the numbers 1-9, 11 and 22 also known as the “master” numbers to help a person understand his or her personality, life goals, and destiny. Numerologi

    22、sts consider your Life Path number to be the most significant because this number describes your character. To find this number, add together all the numbers in your date of birth. For example, a person born on April 25, 1985 would add the month (4), to the numbers of the date (2+5), plus the number

    23、s of the birth year (1+9+8+5). In this case the total is 34, so this persons life path number is 7(3+4). Numerologists believe that people with this number are peaceful and affectionate but can also be very reserved. Your Expression number describes your talents and predicts how you should use these

    24、 to fulfill your destiny in life. Numerologists assign a number between 1 and 9 to each of the letters in your name. These numbers are then added together in the same way as before to find your Expression number. Numerologists can also do calculations to predict when the most challenging periods of

    25、your life will be. Numerologists also believe that the day a person is born is important. Each day of the month has a character description. People born on the fourth are said to be responsible, honest, and stubborn. People born on the fifteenth have very strong attachments to family and home. Those

    26、 who celebrate their birthday on the thirtieth are artistic, creative, and imaginative, and often make good writers. If we calculate the numerical value of our name and birth date, numerologists believe that we can learn more about our personalities. They also believe that we can predict our destini

    27、es, how our lives will progress, and what challenges we may face along the way. To the numerologist, numbers can be used in many more ways than we think. 26. If a person was born on November 8, 1995, what is his Life Path number? A. 7 B. 8 C. 9 D. 11 【答案】A 【解析】细节理解题。由“ For example, a person born on

    28、April 25, 1985 would add the month (4), to the numbers of the date (2+5), plus the numbers of the birth year (1+9+8+5). In this case the total is 34, so this persons life path number is 7(3+4).”可知选A。27. To understand your abilities and how to use them in your life, you should calculate your _. A. Li

    29、fe Path number B. Expression number C. birthday D. name and birth date 【答案】B【解析】细节理解题。由“Your Expression number describes your talents and predicts how you should use these to fulfill your destiny in life. ”可知选B。28. According to the passage, a person born on the fifteenth tends to be _. A. stubborn B

    30、. home-loving C. artistic D. imaginative 【答案】B【解析】细节理解题。由“People born on the fifteenth have very strong attachments to family and home”可知选B。29. According to the passage, numerologists believe that _. A. Life Path number can be used to predict a persons most challenging life periods B. Expression num

    31、ber is the most meaningful for people to learn a persons character C. numbers can help people better understand themselves D. numbers can be used to change a persons future 【答案】C【解析】细节理解题。由“Numerologists use the numbers 1-9, 11 and 22 also known as the “master” numbers to help a person understand hi

    32、s or her personality, life goals, and destiny. ”可知选C。30. The function of the passage is _. A. to raise doubts about the usefulness of numerology B. to persuade readers about the benefits of the practices it describes C. to describe some of the numerological practices and their purpose D. to tease th

    33、ose who take such beliefs seriously 【答案】C【解析】推理判断题。纵观全文,可以推断出本文在于描述一些数字学家的实践和他们的用途。故选C。2015高考英语(附解析答案).单项填空1In this lecture,I can only give you a purely_view of how we can live life to the full and make some suggestions about the future.AprivateBpersonalCunique Ddifferent解析 考查形容词词义辨析。句意:在这次演讲中,关于我们怎

    34、样尽情生活我只能给你(们)纯粹的个人观点,并就未来提一些建议。private“个人的,私人的;私有的,私立的”;personal“(意见或感觉)个人的,自己的;私密的,隐私的”;unique“(某个地方或情况)下独一无二的,仅有的,唯一的;独特的”;different“不同的”。根据词义及语境判断,personal正确。答案 B2Dad is used to smoking and drinking. Theres no chance _ Im able to talk him into _.Awhether;giving it upBof whether;giving them upCtha

    35、t;getting rid of themDwhich;stopping it解析 Theres no chance that.没有可能。答案 C3Hes _ to fail the exam if he doesnt do any revision.AdifficultBfairCboundDabsurd解析 be bound to do“一定做某事”。句意:如果他一点也不复习,他一定会考不及格的。答案 C4My sister was against my suggestion while my brother was _ it.Ain favour ofBin memory ofCin h

    36、onour of Din search of解析 in favour of赞成,支持;in memory of纪念;in honour of为了对表示敬意;in search of寻找。答案 A5I am_your suggestion_we should spend more time on this project.Ain favour of;which Bin honor of;thatCin favour of;that Din honor of;which解析 句意:我很赞成你的建议那就是我们应该在这个工程上花费更多的时间。in favour of赞成;in honor of向表示敬

    37、意;为纪念。第二个空为that引导的同位语从句。答案 C6He couldnt resist _ his new car.Ato show on Bshowing onCto show off Dshowing off解析 cant resist doing sth.禁不住做某事;show off炫耀。答案 D7Though a teenager,Fred could resist_what to do and what not to do.Ato be told Bhaving toldCbeing told Dto have been told解析 resist doing抵制干某事,别人

    38、告诉他应做什么,不做什么,所以用被动。答案 C8The thirtystorey building is one of the most challenging engineering projects they have ever_.Aundergone BovertakenCunderstood Dundertaken解析 undertake“负责,从事”。句意:那座30层的大楼是他们负责的最有挑战性的工程之一。答案 D9Youve done so much workyou _ pass the exam.Aare likely to Bhave toCcan Dare bound to解

    39、析 句意:你已下了这么多功夫了,你一定能通过考试。be bound to do一定能做。答案 D10Dont _your father about it now;he is very tired.Acare BbotherCset Dget解析 bother sb.about.麻烦某人。句意:现在不要拿这个去麻烦你父亲,他很累了。答案 B11There is a board by the road,which _“Parking _!”Awrites;forbidding Breading;forbiddingCsays;forbidden Dsaying;forbidden解析 第一空意为“

    40、牌子上写着”,可用says或reads,因为是从句的谓语动词,不用reading或saying,第二空是forbid parking的变化形式,因为两者之间为动宾关系,所以应是Parking forbidden!No parking!禁止停车!答案 C12Li Feng won the first prize in the national English competition.Oh,really?Im glad that her efforts at last_.Aworked out Bgot backCpaid off Dturned out解析 下句意为“我很高兴她的努力最终有了好结

    41、果。”pay off(指冒风险的政策、做法等)带来好结果,成功,行得通。又如:The gamble paid off.赌赢了。答案 C13He was in poor health,so the doctor _him to drink wine.Ahoped BdemandedCforbade Dprevented解析 句意:由于身体差,医生禁止他喝酒。用forbid符合句意。答案 C14Believe me,all your efforts will_some day.Thanks for your encouragement.Apay back Bpay downCpay off Dpay up解析 句意:请相信我,你所有的努力总有一天会得到回报的。谢谢你的鼓励。pay back还钱;报复;pay down付现金;pay off得到回报;pay up全部付清。答案 C15How do Canadians like to be called?Most of them dont object _ them by their first names.Athat you call Bfor callingCto your calling Dto call解析 object to(ones)doing sth.反对(某人)做某事。答案 C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北南漳县2016高考英语阅读理解和单项选择选练(2)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564528.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1