湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 宜昌市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、湖北宜昌市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(1)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 The house was quiet at 5 a.m. and Tims mother was asleep. Only the sound of the big freezer broke the quiet. Hed dreamt of the cave last night. The purring (轻微颤动声) of the freezer had been the sea.Tim pulled on a sweater and put some apples
2、into his schoolbag. It was too early for breakfast. Hed eat after hed been through the cave, sitting on the rocks and staring at the sea.He wished he had a proper pack. His schoolbag would have to do. What else? Sandwiches -but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches,
3、 shed want to know why he had to leave so early. He settled for some biscuits, and left a note stuck to the table.Gone to Michaels Back tonight .Tim.The sky was high and soft and light outside, though the sun still wasnt up. Even the highway up the hill was quiet as he made his way down the street.
4、The wind from the sea was fresh and sweet.The sandhills still breathed heat from yesterdays sun, though the top of the sand was cool. He ran down to the beach impatiently, but there was no one, just dry sand dancing in the early wind and seabirds marching up and down watching the waves.The light cha
5、nged suddenly. The first rays of sunlight stretched across the sea. The sun was pushing its way over the edge of the worldOver the first rocks, along to the point, Tim glanced back. The beach was still empty. The sun sailed higher in the sky.He could see the cave now, even darker in the morning ligh
6、t. The sand turned silver then dark gold as the water flowed away from it. He had to force himself to go closer. Why was it so much more mysterious now? But it would be silly to go back now after so much trouble. He neednt go in all the way 【小题1】What did Tim do at the beginning of the story?A.He lef
7、t the house quietly B. He had breakfast at home.C. He left a note on the freezer. D. He put a sweater in his schoolbag.【小题2】He settled for some biscuits” ( in Paragraph 3 ) means that Tim_.A. left home looking for some biscuits B.felt like eating biscuits rather than sandwichesC. had to take biscuit
8、s instead of sandwichesD. could only find some biscuits in the kitchen【小题3】What made it possible for Tim to see the entry to the cave?A. The height of the first rocks. B. The ups and downs of the waves.C. The change in the position of the sun. D. The vast stretch of the sunlit beach.【小题4】Which of th
9、e following statements is TRUE according to the story?A. The sea looked like a piece of gold.B. Seabirds flew away when Tim arrived.C. Tim was the only person on the beach.D. The sky got dark as Tim reached the cave.【小题5】In the story, Tims mood changed from .A. loneliness to crazinessB. anxiousness
10、to excitement C. helplessness to happiness D. eagerness to nervousness 【答案】【小题1】A【小题2】C【小题3】C【小题4】C【小题5】D【解析】试题分析:本文叙述了作者由于急切渴望去海边,早晨很早就起来了,海边就他一个人,因为天还有亮,天色很暗,他的心情开始变化,有开始的急切盼望的心情变成了紧张,担心害怕的感觉。【小题1】细节理解题。根据第二三段and left a note stuck to the table. 可以看出他是悄悄地离开了家,故选A。【小题2】细节理解题。根据What else? Sandwiches
11、-but his mother might wake up if he started pulling out bread for sandwiches, shed want to know why he had to leave so early. 他怕吵醒妈妈,妈妈会问他为什么起那么早,故选C。【小题3】细节理解题。根据第六段The light changed suddenly.和第八段He could see the cave now 可以推知是由于太阳光位置的改变,故选C。【小题4】细节理解题。根据第五段but there was no one, 可知只有他一个人在,故选C。【小题5】
12、细节理解题。根据从第一段Hed dreamt of the cave last night.到最后一段But it would be silly to go back now after so much trouble.可知他的心理从急切,盼望到紧张、担心的变化过程,故选D。阅读理解.Christopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿
13、病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness, and even death. And if that werent bad enough, he had no health insurance. After a month of feeling upset, Thomas decided hed better find a way to fight back. He left
14、 Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rock star, and created , a free online community for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources. Jason Swenckis son, Kody, was diagnosed with
15、 type diabetes at six. Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone. Kody is anything but alone. Diabetes is now t
16、he seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are being diagnosed at younger ages. These days, Thomass main focus is his charity(慈善机构), Fight It, which provides medicines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expe
17、nses. Fight-it.org has raised about $23,000in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual Diabetic Rocks tar Festival in the Caribbean. Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables.
18、 Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says Bentley Gubar, one of Rock stars original members. But Christopher is the only person I know saying people need help now. ( ) 1. Which of the following is true of Christopher Thomas? A. He needs to go to the docto
19、r every day. B. He studies the leading cause of diabetes C. He has a positive attitude to this disease. D. He encourages diabetics by writing articles.( ) 2. D was created for _. A. diabetics to communicate B. volunteers to find jobs C. children to amuse themselves D. rock stars to share resources.(
20、 ) 3. According to the text, Kody _. A. feel lonely because of his illness B. benefits from C. helps create the online kids forums D. writes childrens stories online( ) 4. What can we learn about Fight It? A. It helps the diabetics in financial difficulties. B. It organizes parties for volunteer onc
21、e a year. C. It offers less expensive medicine to diabetics. D. It owns a well-known medical website.( ) 5. The last paragraph suggests that Thomas _. A. works full-time in a diabetes charity B. employs 22 people for his website C. helps diabetics in his own way D. ties to find a cure for diabetes56
22、. C 细节理解题。通读全文可知,Christopher Thomas 对于自己的疾病采取了积极的态度, 所以 C 项正确。A 项与 Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life 不符; 项与文中的 Thomas 开办网站, B 与病人及其家属分享有关的 信息和资源不符;D 项提到的写作是 Thomas 的专职工作,而他的志愿工作才是运作 Fight It 这个慈善机构。57. A 细节理解题。根据 a free online community
23、for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources 可知 A 项正确。58.B细节理解题。根据 Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites
24、volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone. 可知 B 项正确。59.A 细节理解题。根据 Fight It, which provides medicines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000in products and in cash.可知 A 项正确。60. C 推理判断题。 根据 But Chris
25、topher is the only person I know saying people need help now. 可知 Thomas 在用自己的方式帮助糖尿病人, 所以 C 项正确。 项与 Thomas often devotes up A to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables 不符;B 项与 Even with a staff of 22 volunteers;D 项与Of the diabetes charities out there, most a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
