分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(51)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564742
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:58.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 51 答案
    资源描述:

    1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(51)及答案【科普知识型-阅读理解】Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun. But too much light at other time may actually cause such mood disorders. Longlasting exposure to light at night brings depression, a new study f

    2、inds, at least in animals.The new data confirm observations from studies of people who work night shifts, says Richard Stevens of the University of Connecticut Health Centre. Mood disorders join a growing list of problems, including cancer, obesity and diabetesthat can occur when light throws life o

    3、ut of balance by disturbing the biological clock and its timing of daily rhythms.In the new study, Tracy Bedrosian and Randy Nelson of Ohio State University exposed mice to normal light and dark cycles for four weeks. For the next four weeks, half of the mice remained on this schedule, and the rest

    4、received continuous dim light throughout their night. Compared with mice exposed to normal nighttime darkness, those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks,“a sign they no longer get pleasure out of activities they once enjoyed,” Bedrosian says.In a second test, mic

    5、e were clocked on how long they actively tried to escape a pool of water. Those exposed to night lights stopped struggling and just floated in the water, a sign of “behavioural despair”,10 times as long as the mice that had experienced normal nighttime darkness. All symptoms of depression disappeare

    6、d within two weeks of the mice returning to a normal lightdark cycle, the researchers report. The scientists also could quash the behavioural symptoms by injecting (注射)the brains of animals with a drug that prohibits the activity of certain molecules linked with human depression. This finding furthe

    7、r suggests that light at night may cause something related to depression.Human studies linking nighttime light and mood disorders are important but cant easily detect molecular underpinnings (分子结构)as animal studies can,says George Brainard of Thomas Jefferson University. The new work, he says, sugge

    8、sts that the change of the biological clock by light at night can be “an extremely powerful force in regulating biology and behaviour”1After being exposed to continuous nighttime light,the mice _Achanged their preferencesBescaped from the water more eagerlyCremained active as beforeDshowed less inte

    9、rest in their favourites2What does the underlined word “quash” in Para. 4 probably mean?AStudy.BPredict.CEase.DCause.3We can learn from the last paragraph that _Alight at night may have practical valueBthe biological clock is beneficial to humansChuman mood disorders cannot be healed easilyDhuman st

    10、udies are more important than animal studies4What is the main idea of the passage?ANighttime light may foster depression.BA drug has been found to cure mood disorders.CThe study on animals can be applied to humans.DHuman biological clock can be controlled by light.【要点综述】光照疗法可以治疗抑郁症,但是,新的研究表明长期暴露于夜晚的

    11、灯光也可带来抑郁症,这项研究至少在动物身上得到了验证。1D细节理解题。根据“Compared with mice exposed to normal nighttime darkness,those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks”可知,那些在夜晚持续接受暗淡灯光的老鼠失去了对于甜饮料的浓厚喜好,即没有那么喜欢甜饮料了,故选D项。2C词义猜测题。通过原文quash前面also可以断定,quash的意思等于前面一句话的意思,即症状消失了,故选ease“缓解,减轻”。3A推理判断题。根

    12、据最后一句可知,灯光可以影响生物钟,生物钟的改变可以影响行为,故选择A项。4A主旨大意题。根据文章首段“Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun.But too much light at other time may actually cause such mood disorders.”可知,本文主要讨论nighttime light与mood disorder或depression的关系,故A项正确。阅读下

    13、列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Experts believe that storms and severe weather in North America and Asia have disrupted bird flight paths across the world and swept huge numbers of bird species towards the British Isles.Birds flying to the other side of the Atlantic or to the Pacific to lay their eggs h

    14、ave been trapped in Britain and Ireland, adding their numbers to native species, and causing great excitement in the bird-watching community.Local birdwatchers have already observed a total of 442 species in the British Isles this year. The highest number ever seen in one year is 445, in 2008.“We on

    15、ly need four more to break our record,” said Lee Evans, who runs the British Birding Association. “With three months to go Im sure well do it.”Last month an extremely rare Siberian Rubythroat bird was seen in Scotland, sending hundreds of birdwatchers north in the hope of catching a glimpse of this

    16、colourful Asian beauty. Another very uncommon bird, the bufflehead duck was cited in Cornwell and caused similar excitement. “I couldnt believe it,” said Evans. “The poor thing was completely knackered. It must have been blown to England by the storms while trying to fly from Canada to the southern

    17、United States for the winter. Thats 3000 miles!”Evans said that global warming over the past decade was playing a key role in transforming bird movements across the world. In addition, melting Arctic sea ice may also be opening up bird flight paths over the North Pole, making it easier for birds fro

    18、m the Pacific such as the slaty-backed gull and tufted puffin, both of which appeared in London earlier this year to reach Britain.Bird-watching is becoming an increasingly popular hobby among all age groups, added Evans. “A fifth of our members are under 18. This is a round-the-year hobby that you

    19、can enjoy from the kitchen window or from a car. More and more people are bird-watching, and as a result more and more unexpected species are being spotted in the British Isles.”1. What is the passage mainly about?A. The results of global warming.B. Changes in the British bird population.C. Increasi

    20、ng environmental pollution.D. Worsening British weather. 2. The underlined word “knackered” is closest in meaning to _. A. bored B. knocked C. spotted D. tired3. How many more bird species are needed to equal the British bird-watching record?A. 3.B. 4.C. 442. D. 445.4. According to the passage, whic

    21、h of the following birds comes from Asia? A. Slaty-backed gull. B. Bufflehead. C. Rubythroat. D. Tufted puffin.5. Which of the following is NOT mentioned as a possible reason for seeing more bird species in Britain?A. An increase in the number of birdwatchers.B. A growth in the number of native spec

    22、ies.C. Storms due to global warming.D. The melting Arctic ice cap.【参考答案】15、BDACB 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Holidays are really important. Many of us have childhood memories of summer holidays when we were taken away from home to experience new environments and learn in differ

    23、ent ways. Hut holidays are expensive and, for those families on low salaries or living onBenefits,they are often unobtainable. Even the cheapest holidays require travel other additional costs that are difficult for many families to meet. For working parents, the long summer break can be a very diffi

    24、cult problem for childcare. When an annual leave allowance amounts to only five weeks, there is a need to spread this across the year. Couples can find themselves taking leave in turn in order to care for children who are on holiday. The schools that I visit in Nottingham are full of experienced sta

    25、ff committed (承诺) to giving our children a caring and inspiring learning environment. The number of children receiving free school meals is quite large in Nottingham and many schools have breakfast clubs to make sure that children get a healthy start to the day. Most schools undertake programs of gr

    26、oup or individual educational support. Schools also have an important role in safe guiding childrens welfare through the ongoing touch and support with their pupils. During the long summer holidays, much of this is missed. In setting out its plans for a five-term year, Nottingham City Council is see

    27、king to reduce the summer holiday down to four weeks, with a more balanced five terms of roughly eight weeks, each followed by a two-week break. We believe this will give realdown time for school staff and pupils alike but will be short enough not to cause a real break in learning. We acknowledge th

    28、at this change may be difficult for some school staff, particularly whose own children are educated in other authorities. However, this mustbe weighed against the benefits for city children for whom we all have the greatest duty of care.1、 What does the text mainly talk about?A、 The importance of th

    29、e holiday. B、 The holiday reduction plan. C、 The balance of holidays and school days.D、 The necessity of cutting down the long holiday.2、 The underlined word“they” in the second paragraph refers to A. holidays B、families C、salaries D、 benefits3、The plans for a shorter summer holiday will help studen

    30、ts A、obtain the cheapest holidays without additional costsB、 get a chance to spend 8 weeks a term with teachers in schoolC、 benefit more from the caring and inspiring learning environmentD、 have more than 5 weeks of school days to receive free school meals4、It can be inferred from the text that A、 w

    31、orking parents can enjoy a five-week break to care for their childrenB、 some school staff may say No to the plans for a shorter summer holidayC、 the long summer holiday gives teachers and students real “down time”D、 the suggested plans for a five term school year can hardly be carried out参考答案14、DAC

    32、B 阅读理解。Blind imitation (模仿)is self-destruction. To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strength. Imitation is unacceptable.In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I use

    33、d recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone elses way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a childs bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther

    34、 without relying on them.In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yo

    35、urself, you will get the results of the weak choices of others.In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not the

    36、ir bad character or unacceptable behaviors.Blessed is the person willing to act on their sudden desire to create something unique. Think of the movies, books, teachers, and friends that have affected you most deeply. They touched you because their creations were motivated by inspiration, not despera

    37、tion. The world is changed not by those who do what has been done before them, but by those who do what has been done inside them. Creative people have an endless resource of ideas. The problem a creator faces is not running out of material; it is what to do with the material knocking at the door of

    38、 imagination.Syudy your role models, accept the gifts they have given, and leave behind what does not server. Then you can say,” I stand on the shoulders of my ancestors” tragedies and tory, and know that they are cheering on.( ) 1.Imitation proves useful when you .A. know you are unique B. lose the

    39、 balance of lifeC. begin to learn something new D. get tired of routine practice( ) 2. To avoid the bad result of imitation, we should_.A. forget daily fear and pain B. choose the right exampleC. ask others for decisions D. stay away from stars( ) 3.Acording to the author. The world moves on because

    40、 of those who are .A. desperate to intruence others with their knowledge B. ready to turn their original ideas into realityC. eager to discover what their ancestors didD. willing to accept others ideas( ) 4.The trouble a creator faces is .A. the lack of strong motivation B. the absence of practical

    41、ideas C. how to search for more materials D. how to use imagination creatively( ) 5. What is the authors purpose in writing this passage?A. To highlight the importance of creatively.B. To criticize the characters of role models.C. To compare imitation with creation.D. To explain the meaning of succe

    42、ss.【文章大意】议论文文章讨论了要创新,不要盲目模仿。1.C细节理解题。根据文章第二段In the early stages of skill or character development, imitation is helpful.以及例子说明模仿在开始学习新东西是有用的。2.B推理判断题。根据文章第三段可知人们选择不好的榜样时,就会使模仿的结果变坏。所以,要想避免模仿结果变坏,要选择好的榜样。3.B细节理解题。定位moves on与deeply相对应,。根据文章 of the movies, books, teachers, and friends that have affecte

    43、d you most deeply. They touched you because their creations were motivated by inspiration, not desperation.与因为他们让你感动的是出于他们的创作灵感,而不是绝望。4.D细节理解题。根据文章Creative people have an endless resource of ideas. The problem a creator faces is not running out of material; it is what to do with the material knocking at the door of imagination.可以得出答案。5.A主旨大意题。文章主要了要创新,不要盲目模仿。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(51)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564742.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1