湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(59)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 59 答案
- 资源描述:
-
1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(59)及答案阅读理解。The pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open in 2013, the 188 m LoB is already beginning to tale shape next to the Birmingham Repertory Theatre, with which
2、 it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles, the LoB project director, says it is about giving people the right tools for learning, “T
3、he aim is to mix the physical with the digital. Providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the servi
4、ces, making sure that it is never closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has als
5、o enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what it calls “enlarge reality” project. It is about the use o
6、f an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in Cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material. Gambles says: “Technology will
7、 enable us to make the librarys content and services open to citizens as sever before.”( ) 1. The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of_. A. the equipment B. the projectC. the digital media D. the physical library( ) 2. While visiting the Virtual LoB, the public can_. A. get
8、 a general idea of the LoBB. meet many world-famous expertsC. learn how to put up a library buildingD. understand how the specialists work on the project( ) 3. Which of the following is true of the LoB when it opens? a. It offers better learning toolsb. It reaches users in different waysc. It provid
9、es users with smart phoned. It allows users to enrich its materiale. It gives non-stop physical and digital servicesA. a, b, d B. a, c, e C. b, c, d D. b, d, e( ) 4. This text is most probably taken from .A. a put book B. a library guideC. a handbook D. a newspaper report【答案与解析】【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章
10、报道了Library of Birmingham(伯明翰图书馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。1B词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。2A细节理解题。根据第6段第2句“Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building
11、and how it will work before it even opens.”可知答案为A。B、C、D说法均有误。3A细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in which users will be encouraged to add to and comment on the material”可知。4D推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类
12、文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Book reviews can be a great foot in the door if youre looking to get your writing published somewhere. Most magazines, whether online or print, will include book reviews about books that tackle the topics the magazine discusses. Also, mo
13、st editors and staff writers are usually too busy to read books and review them themselves (unless they are specifically assigned to a book review column). Therefore, writing book reviews can be a great way to get started with a writing career.Many people that are reading your review may not know an
14、ything about the book youre reviewing. Instead of making them go find information on their own by searching for the book title, start out with a little description of the book. Make sure you avoid too long of a summary, though, because if too much of your article is a summary of the book, it wont be
15、 interesting. Start with a short paragraph or so that hits all the major points but doesnt give too much away. You dont want to tell your reader everything about the book, because then they wont have to read it at all. Just give enough information so your reader is interested in reading the book.Som
16、e magazines like to publish book reviews that are completely objective(客观的). This means that they want a review of the book that doesnt share your opinion and that in which your opinion isnt obvious from reading what you wrote. If you hated a book, it might not be a great book to review. You probabl
17、y want to review books that you enjoyed. This will give your review a positive spin. Avoid gushing about how much you loved the book, however. You should not include your personal reaction to the book until the very end, where you include a sentence or two about whether or not you would recommend a
18、book and to whom you would recommend it.A great way to get your review noticed is to look at a book through a specific lens. Read the book as a feminist(女权主义者) would, for example, and talk about what a feminist might say to applaud or criticize the book. You can choose any number of lenses, and femi
19、nism is just one option. An economic lens, a family lens, the lens of a different nationality, or the lens of a child could all be interesting ways to look at a book. If you look at a book in this way, instead of just reading it and forming your own opinion, it will be much more interesting and mark
20、etable. This is especially the case if you look at a lens that relates to the subject of the magazine to which you are submitting. Feminist magazines love book reviews about books read through a feminist lens, for example, because it pertains to their readership.Another great way to write a book rev
21、iew is to talk about the writers style. Anyone can pick up a book and read for the plot, but it takes an experienced writer to note interesting things about another writers style and write about them intelligently.1. Whats the first paragraph mainly about?A. Standards of good book reviews. B. Benefi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高三英语第14单元.ppt
