《高考调研》2017届高三英语一轮复习(外研版)课时规范训练38 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考调研 高考调研2017届高三英语一轮复习外研版课时规范训练38 WORD版含解析 高考 调研 2017 届高三 英语 一轮 复习 外研版 课时 规范 训练 38 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时规范训练(单独成册)训练(三十八).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。ATeenagers at one German school are learning how to achieve happiness alongside subjects like maths and languages.The class sit in a circle with their eyes shut and count from one to ten:one begins,the next voice comes from t
2、he far right,a third from the other side.The aim is to listen for an opportunity to shout the number without clashing (冲突) with another voice or leaving a pause.On the first try,most of the young Germans try to be first,while a few are too shy to join in.But by the fifth round,they develop a rhythm.
3、The message:giving other people space but also confidently claiming your own space is a requirement for social wellbeing.While the game suggests a soft course for the less bright,the school says it is trying to make it affect even clever pupils.The Willy Hellpach School is the first in the nation to
4、 develop a happiness course,intended for 1719yearolds preparing for universityentrance exams.“The course isnt there to make you happy,” Ernst FritzSchubert,the school principal,warned the pupils who were taking the course,“but rather to help you discover the ways to become happy.” Cooking a meal tog
5、ether will be one of the class exercises,along with improving body language under the guidance of two professional actresses.“In the first period,we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves.No laughing at people or teasing,” said Fanny,17.The message:s
6、elfesteem (自尊) improves happiness too.The course is taught for three periods a week and will be graded as a part of overall assessment.Despite the happy subject,the pupils themselves insist it is no laughing matter.Max,18,says he is happy when he finds people who share his interests.Janina,18,says s
7、he needs to be fit to feel happy.“We want to show how proper food or exercise can help in becoming happy,” the principal said.He hopes other schools in Germany will copy the idea.The school has attracted national interest since it announced its new course.【解题导语】本文是一篇说明文。快乐是人的一种健康的心理情感。目前德国的一家学校给学生开设
8、了一门如何去获得快乐的课程。这门课程目的不是为了让人们快乐,而是帮助孩子们去发现如何才能获得快乐。1What would be the best title of this passage?ABasic Things for HappinessBTips to Be HappyCLearning How to Be HappyDLaughing a Lot at School解析:选C。主旨大意题。目前德国的一家学校给学生开设了一门如何去获得快乐的课程。这门课程目的不是为了让人们快乐,而是帮助孩子们去发现如何才能获得快乐。故选C。2Why is the happiness course com
9、pared with maths and languages?AIt has been developed as a school subject.BIt is more important than traditional courses.CIt is part of the research.DIt arouses the students interest.解析:选A。推理判断题。根据第一段内容“Teenagers at one German school are learning how to achieve happiness alongside subjects like math
10、s and languages.”可知,这已经成为一门课程。故选A。3Who are expected to take the course at the school?AFirst year students.BAll the students.CStudents with mental problems.DStudents who are going to graduate.解析:选D。推理判断题。根据第四段中的“The Willy Hellpach School is the first in the nation to develop a happiness course,intend
11、ed for 1719yearolds preparing for universityentrance exams.”可知,The Hellpach School是第一个开设这门课的,目的是为17到19岁的准备进行大学入学考试的孩子准备的。故选D。4Which of the following is NOT true about the happiness classes?AStudents learn through playing games.BCooking a meal together is a class activity.CStudents are only made to b
12、e happy.DStudents say positive things about each other.解析:选C。推理判断题。根据第四段中的“The course isnt there to make you happy,.but rather to help you discover the ways to become happy.”可知,这课程不会让你感到快乐,而是帮助你找到快乐的方法。故选C。BSpeak confidently and think logically.Year 13 schoolboy Arunabh Prakash cant agree more.Aruna
13、bh is one of the five students that will represent New Zealand at the 26th World Schools Debating Championships (WSDC) to be held in Thailand from August 5 to 15 this year.“Youve got to be persuasive,regardless of the fact that you believe in a topic or not,” says the 17yearold.“There are a lot of s
14、peakers who are eloquent (雄辩的) but find it difficult to think logically and then there are those who have a good argument but cant deliver.”Endurance (忍耐) is another quality he says one must have in the heated arena (赛场) of expressing opinions and ideas.“There are times when you have to debate for f
15、ive hours at a go and are completely exhausted.Its quite intense.You must have the energy to debate for long hours,” says Arunabh,who began debating in year 10.The WSDC is a debating competition in the world for high school students from different countries.It involves four prepared debates and four
16、 impromptu debatesdebates without specific preparations.To gain selection for the national team for the global final,Arunabh had to compete with regional teams.Despite the mounting pressure,he says he was confident of winning.“We didnt lose a debate in the first two days.And we had a very strong tea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564975.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
