湖北省2014高考英语 专项训练 阅读理解31.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省2014高考英语 专项训练 阅读理解31 湖北省 2014 高考 英语 专项 训练 阅读 理解 31
- 资源描述:
-
1、2014高考英语冲刺阅读理解专项 50-31AEverybody is happy as his pay rises. Yet pleasure at your own can disappear if you learn that a fellow worker has been given a bigger one. Indeed, if he is known as being lazy, you might even be quite cross. Such behavior is regarded as “all too human”, with the underlying bel
2、ief that other animals would not be able to have this finely developed sense of sadness. But a study by Sarah Brosnan of Emory University in Atlanta, Georgia, which has just been published in Nature, suggests that it is all too monkey, as well. The researchers studied the behaviors of some kind of f
3、emale brown monkeys. They look smart. They are good-natured, co-operative creatures, and they share their food happily. Above all, like female human beings, they tend to pay much closer attention to the value of “goods and services” than males. Such characteristics make them perfect subjects for Doc
4、tor Brosnans study. The researchers spent two years teaching their monkeys to exchange tokens (奖券) for food. Normally, the monkeys were happy enough to exchange pieces of rock for pieces of cucumber. However, when two monkeys were placed in separate and connected rooms, so that each other could obse
5、rve what the other is getting in return for its rock, they became quite different. In the world of monkeys,grapes are excellent goods (and much preferable to cucumbers). So when one monkey was handed a grape in exchange for her token, the second was not willing to hand hers over for a mere piece of
6、cucumber. And if one received a grape without having to provide her token in exchange at all, the other either shook her own token at the researcher, or refused to accept the cucumber. Indeed, the mere presence of a grape in the other room (without an actual monkey to eat it) was enough to bring abo
7、ut dissatisfaction in a female monkey.The researches suggest that these monkeys, like humans, are guided by social senses. In the wild, they are co-operative and group-living. Such co-operation is likely to be firm only when each animal feels it is not being cheated. Feelings of anger when unfairly
8、treated, it seems, are not the nature of human beings alone. Refusing a smaller reward completely makes these feelings clear to other animals of the group. However, whether such a sense of fairness developed independently in monkeys and humans, or whether it comes from the common roots that they had
9、 35 million years ago, is, as yet, an unanswered question. 1. According to the passage, which of the following statements is true? A. Only monkeys and humans can have the sense of fairness in the world. B. Women will show more dissatisfaction than men when unfairly treated. C. In the wild, monkeys a
10、re never unhappy to share their food with each other.D. Monkeys can exchange cucumbers for grapes, for grapes are more attractive. 答案解析:答案为B。本题为推断题,考生需通读全文进行推断。本文讲述了当受到不公平待遇的时候,每个人都会生气,包括动物。但是雌性的动物比雄性的动物更加在意不公平的待遇,研究中用猴子作为实验来证明这一点。文章中第二段 “Above all, like female human beings, they tend to pay much cl
11、oser attention to the value of “goods and services” than males.” 与第三段 “Such characteristics make them perfect subjects for Doctor Brosnans study.” 都有此表达,故答案为B “当受到不公平待遇的时候,女性比男性更加不满”。 从最后一段 “Refusing a smaller reward completely makes these feelings clear to other animals of the group. However, wheth
12、er such a sense of fairness developed independently in monkeys and humans, or whether it comes from the common roots that they had 35 million years ago, is, as yet, an unanswered question.”中可知,independently (独立)对应A选项中的only,whetheroran unanswered question(是否或者未知的问题)的表达方式与A选项的意思 “只有猴子与人类才具有公平意识” 不同,故A
13、选项是错误的。从第三段 “Normally, the monkeys were happy enough to exchange pieces of rock for pieces of cucumber. However, when two monkeys were placed in separate and connected rooms, so that each other could observe what the other is getting in return for its rock, they became quite different.”可知,猴子乐意用石块交换黄
14、瓜,但是当看到另外一只猴子因为石块得到的回报,态度就不一样了。因此C选项 “猴子从不会不高兴彼此分享食物” 与该句意思不符。从第四段首句 “In the world of monkeys,grapes are excellent goods (and much preferable to cucumbers).” 中注意 “excellent (极好的)” 与 “ preferable(更好的)” 两词,与D选项 “for grapes are more attractive(更具有吸引力的)” 意思不一致。综上分析,A, C, D都不符合文章意思。2. The underlined stat
15、ement “it is all too monkey” means that _. A. monkeys are also angry with lazy fellows B. feeling bitter at unfairness is also monkeys nature C. monkeys, like humans, tend to be envious of each other D. no animals other than monkeys can develop such feelings 答案解析:答案为B。本题为句意推断题。结合文章第一段中 “all too huma
16、n”前面的内容是说当得知别人懒惰却加薪更多的时候,人人都会生气,这是人的本能。接下来提到的 “it is all too monkey” 也是表达 “猴子受到不公平待遇的时候感到痛苦也是猴子的本能。”的意思。故答案为B。A选项 “猴子对懒惰的同伴也会生气”, C选项 “猴子像人类一样会彼此嫉妒”, D选项 “除了猴子没有其他的动物会有那种感觉” 都与文章意思不符。3. Female monkeys of this kind are chosen for the research most probably because they are _ . A. more likely to weigh
17、 what they get B. attentive to researchers instructions C. nice in both appearance and behaviorsD. more ready to help others than their male companions 答案解析:答案为A。本题为细节推理题。从文章中第二段 “Above all, like female human beings, they tend to pay much closer attention to the value of “goods and services” than ma
18、les.” 与第三段 “Such characteristics make them perfect subjects for Doctor Brosnans study.” 可知,雌性的猴子作为实验是因为她们比雄性的猴子更加关注 “物品与服务” 的价值。A选项 “她们更有可能掂量(weigh)她们得到的”, 与上述分析意思一致,故答案为A。B和D在文章中都未提到;C并不是根本的原因。4. Which of the following conclusions is TRUE according to the passage? A. Human beings feelings of anger
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
