湖北省2019-2020学年高一英语上学期期末联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 2019 2020 学年 英语 学期 期末 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省2019-2020学年高一英语上学期期末联考试题(含解析)注意事项:1.答卷前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形 码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用合乎要求的2B铅笔把答题卡上对应题目的 答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用合乎要求的签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写 在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案
2、转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小 题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1.What did the man like when he was in college?A. Pop music. B. Classical music. C. Rock music.2. Where are th
3、e speakers? .A. On a train. B. On a bus. C. In a taxi.3. What will the man do next?A. Take a picture. B. Read a book. C. Play with a boy.4What are the speakers talking about?A. Who will go to the party.B. Whether the party is formal.C. What the woman will wear to the party.5.How many paper bags does
4、 the man need?A. One. B. Two. C. Three.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读 各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does the woman talk to the man?A. To ask for his advice.B. To borrow some money.C. To tell h
5、im the price of a swimsuit.7. Which swimsuit will the woman get?A. The brown one. B. The purple one. C. The blue one.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why was Darina chosen as the womans first name?A. It is her grandmothers first name.B. It has a special meaning.C. Her grandmother likes it.9. What does the name Mat
6、thew mean?A. Judge. B. Gift of God. C. The man who leads the army.听第8段材料,回答第10至12题。10.How did the woman come to San Francisco?A. By plane. B. By train. C. By car.11.What will the man do?A. Have some coffee in a cafe.B. Visit his uncle.C. Pick up the woman.12.What does the man suggest the woman do?A.
7、 Have drink B. Call her parents. C. Go around San Francisco.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who can the man probably be?A. A journalist.B. A customer.C. The boss of the restaurant.14. What is the man satisfied with?A. The kitchen. B. The service. C. The food.15. What seems to be worrying the man most?A The res
8、taurant is not clean.B. Mice are seen in the washroom.C. The food is too traditional.16. What do we know about the man?A. He likes beef and fish best.B. He has reported the restaurant.C. He has owned a restaurant before.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the speaker buy a car at first?A. To make his life
9、 easier.B. To go to school on time.C. To show off among his classmates.18. Why did the speaker get a fine(罚金)?A. He didnt buy insurance.B. He was caught speeding.C. He parked his car in a wrong place.19. How long did it take the speaker to find a parking place?A. Thirty minutes.B. Fifteen minutes.C.
10、 Thirteen minutes.20. What was the speakers headache?A. He couldnt sell the car.B. He was often fined for breaking traffic rules.C. The car brought him much trouble.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2. 5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AManaging a popular tourist attraction can
11、 be kind of like throwing a party everyone wants to come and have fun, but nobody wants to help clean up when its over. But the Faroe Islands have come up with a creative way to take care of their home and welcome visitors at the same lime.An official notice on the islands national tourism website r
12、eads closed for maintenance (维护), open for voluntourism.”Following a successful plan this year, the country has made the decision to close” its major tourism sights and attractions during the weekend of April 16-17, 2020. Hotels will be open, and flights will continue. That weekend, people all over
13、the Faroe Islands will be working on environmental protection projects.However, people who are just dying to visit the Faroe Islands during that weekend can sign on to help with the housekeeping. The islands are looking for 100 volunteers to come to the country to help with the caretaking efforts. T
14、here were thousands of applications for the 2019 plan, so would-be islanders better apply fast.For us, tourism is not all about numbers,” Director at Visit Faroe Islands told CNN Travel earlier this year. We welcome visitors to the islands each year, but we also have a responsibility to our communit
15、y and to our beautiful environment, and our aim is to protect the islands, ensuring responsible growth. The first group of voluntourists included travelers from Mexico, Israel, Australia, China and the United States. The director said that because of the surprising popularity of the volunteering wee
16、kend in 2019, the Faroes will host the event yearly. According to the Faroes tourism authority, visits to the country have increased by 10% over the past few years.1. Who can visit the Faroe Islands on April 16-17, 2020?A. Any tourists.B. Selected voluntourists.C. Housekeepers.D. All islanders.2. Wh
17、ats the Faroes purpose to host the yearly event!A. To protect and develop their home.B. To attract more foreign visitors.C. To make more money in tourism.D. To please the tourists.3. What can we infer from the passage?A. The Faroe Islands are likely to hold a party yearly.B. Some tourism sights and
18、attractions are closed for all.C. All travelers have a chance to volunteer in 2020.D. The plan has made some difference in recent years.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍了管理一个受欢迎的旅游景点可能有点像举办一个聚会,每个人都想来玩,但没有人愿意在结束后帮忙打扫。但法罗群岛想出了一个创造性的方法来照顾他们的家,同时欢迎游客。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的Following a successful plan
19、 this year, the country has made the decision to “close” its major tourism sights and attractions during the weekend of April 16-17, 2020. Hotels will be open, and flights will continue.(继今年的一项成功计划之后,该国决定在2020年4月16日至17日的周末“关闭”其主要旅游景点)及第三段中的However, people who are just dying to visit the Faroe Island
20、s during that weekend can sign on to help with the housekeeping. The islands are looking for 100 volunteers to come to the country to help with the caretaking efforts.(然而,那些在那个周末非常想去法罗群岛的人可以注册帮助打理家务。这些岛屿正在寻找100名志愿者来帮助照顾工作)可知,法罗群岛决定在2020年4月16日至17日的周末“关闭”其主要旅游景点,这些岛屿正在寻找100名志愿者来帮助照顾工作。由此可知,那些被选中的游客能在2
21、020年4月16-17日访问法罗群岛。故选B。【2题详解】推理判断题。根据第一段中的But the Faroe Islands have come up with a creative way to take care of their home and welcome visitors at the same lime.可知,法罗群岛想出了一个创造性的方法来照顾他们的家,并在同一时间欢迎游客。由此推知,法罗群岛举办这个年度活动的目的是保护和发展他们的家园。故选A。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中的According to the Faroes tourism authority, vi
22、sits to the country have increased by 10% over the past few years.可知,根据法罗群岛旅游当局的数据,在过去的几年里,前往该国的游客增加了10%。可知近年来,这个计划已经产生了一些影响。故选D。【点睛】阅读是理解的前提和手段;理解是分析、加工和处理信息,是阅读的目的和结果。因此,做阅读理解题时,考生可以先看题目,然后再看文段,这样带着问题去阅读就更有目的性。如第1小题,Who can visit the Faroe Islands on April 16-17, 2020? 谁能在2020年4月16-17日访问法罗群岛?根据第二段
23、中的Following a successful plan this year, the country has made the decision to “close” its major tourism sights and attractions during the weekend of April 16-17, 2020. Hotels will be open, and flights will continue.(继今年的一项成功计划之后,该国决定在2020年4月16日至17日的周末“关闭”其主要旅游景点)及第三段中的However, people who are just dy
24、ing to visit the Faroe Islands during that weekend can sign on to help with the housekeeping. The islands are looking for 100 volunteers to come to the country to help with the caretaking efforts.(然而,那些在那个周末非常想去法罗群岛的人可以注册帮助打理家务。这些岛屿正在寻找100名志愿者来帮助照顾工作)可知,法罗群岛决定在2020年4月16日至17日的周末“关闭”其主要旅游景点,这些岛屿正在寻找10
25、0名志愿者来帮助照顾工作。由此可知,那些被选中的游客能在2020年4月16-17日访问法罗群岛。故选B。BWhen Jason Esterhuizen was 23 in 2011, an accident blinded him. Now, eight years later, special glasses and a device (装置) inside his brain are allowing him to make out some details of the world around him.In 2018, Jason moved from South Africa to
26、California to join in a study that offered the possibility of helping him with his sight. Run by University of California and a company called Second Sight, the study aimed to lest an unusual medical product called Orion.There are three important pieces to Orion. One part looks like a pair of glasse
27、s holding a camera on the persons head, which also sends wireless signals .The second part is a tiny computer processing (处理) the video from the camera thats where the sight comes from. The third part is a tiny device implanted (植入) directly into the patients brain, which is new and different about
28、Orion.For years, Second Sight and other companies have been working on ways to send visual information into the brains of blind people. Most of the efforts have focused on connecting to the retina (视网膜).By sending electrical signals to the retina, some visual information can be sent to the brain. So
29、 far Second Sight has given about 350 people retinal implants.But a retinal implant wasnt possible for Jason. Thats why Orions direct connection to the brain was especially interesting to him. Dr. Nader Pouratian, who gave Jason his implant, said, “With the system were testing now, you dont even nee
30、d to have eyes for the device to work.” Jason is one of the six trying out the Orion in the world.Although Jason still cant see normally, he can tell dark from light. He says he sees little white dots on a black background, like looking up at the stars at night. “Now I can do things that I couldnt d
31、o before. Its making my life much easier.”4. What does the underlined words in the first paragraph mean?A. ignoreB. understandC. recognizeD. prove5. What is mainly talked about in paragraph 3?A. Where our sight comes from.B. How the product Orion works.C. How people with glasses see.D. What differen
32、ces Orion has.6. Why did Mr. Esterhuizen agree to test the Orion?A. He was interested in Orion.B. Orion is equipped for free.C He wanted to move to America.D. Orion helps him recover some sight.7. What can we infer from the passage?A. Orion is worn by the patient on the head.B. Orion has been implan
33、ted in 350 people.C. Orion brings simple sight to the blind.D. Orion isnt fit for patients without retinas.【答案】4. C 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】本文是说明文。当Jason Esterhuizen在2011年23岁的时候,一场事故使他失明了,八年后,依靠一副特殊的眼镜和一个植入在大脑里的装置让他恢复了一些视力,能够分辨出周围世界的一些细节,文章介绍了这个叫Orion的装置。【4题详解】词义猜测题。根据第一段中的When Jason Esterhuizen was 2
34、3 in 2011, an accident blinded him. Now, eight years later, special glasses and a device (装置) inside his brain are allowing him to make out some details of the world around him.可知,2011年,23岁的Jason Esterhuizen在一次事故中失明;八年后,一种特殊的眼镜和大脑里的一种装置让他能够make out周围世界的一些细节。根据语境可推知,划线词组make out意为“分辨”。结合选项A. ignore忽视
35、;B. understand理解;C. recognize辨认;D. prove证明。故选C。【5题详解】主旨大意题。根据第三段中的There are three important pieces to Orion. One part looks like a pair of glasses holding a camera on the persons head, which also sends wireless signals .The second part is a tiny computer processing (处理) the video from the camera tha
36、ts where the sight comes from. The third part is a tiny device implanted (植入) directly into the patients brain, which is new and different about Orion.(Orion有三个重要的部分。其中一部分看起来像一副眼镜,在人的头上架着一个摄像头,它也会发送无线信号。第二部分是一个微型计算机处理来自摄像机的视频这就是视觉的来源。第三部分是一个微小的设备直接植入病人的大脑,这是Orion的新奇之处)可知,第三段介绍了Orion产品的工作原理。故选B。【6题详解
37、】推理判断题。根据第五段中的But a retinal implant wasnt possible for Jason. Thats why Orions direct connection to the brain was especially interesting to him.可知,对杰森来说,植入视网膜是不可能的,这就是为什么他对Orion与大脑的直接联系特别感兴趣。由此推知,埃斯特豪森先生同意测试Orion因为它可以帮他恢复视力。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的Although Jason still cant see normally, he can tell
38、dark from light. He says he sees little white dots on a black background, like looking up at the stars at night.可知,虽然杰森还是不能正常地看东西,但他能分辨黑暗与光明;他说,他在黑色背景上看到小小的白点,就像在晚上抬头看见星星一样。由此推知,Orion能给盲人带来简单的视觉。故选C。【点睛】依据逻辑推理猜测词义:运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内
39、在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。在第1小题中,可以根据该划线词所在的上下文语境来推测其意义。根据第一段中的When Jason Esterhuizen was 23 in 2011, an accident blinded him. Now, eight years later, special glasses and a device (装置) inside his brain are allowing him to make out some details of the world around him.可知,2011年,23岁的Jason Esterhuizen在一
40、次事故中失明;八年后,一种特殊的眼镜和大脑里的一种装置让他能够make out周围世界的一些细节。根据语境可推知,划线词组make out意为“分辨”。结合选项A. ignore忽视;B. understand理解;C. recognize辨认;D. prove证明。故选C。CI stood outside my front door catching my breath. After a lazy Christmas holiday, I had to recover from climbing stairs with carry-on bags and a suitcase. I look
41、ed up Red tape crossed the door. I didnt understand French, but the one English word said enough, POLICE. Google Translate told me I would be caught if I entered, so I didnt.Finally, I called my rental agent (收租人).He went to the police station for more details. The thief had taken a few items from t
42、he top drawer as well as a small amount of money in the bottom drawer. Not only were my files undisturbed, but so were the TV and printer. My agent also said something about fixing the locks tomorrow and making a list for the police.Then one day, I remembered that I had left another jewelry box in t
43、he flat. My heart sank as I thought of a gold locket (项链坠) with a picture of my late Grandma inside. When I realized the box was missing, the whole experience seemed to crash down on me. I cried. At the end of January, I received a letter from the police. The thief hadnt been found, and the case was
44、 closed. I slept with my purse by my bed. I hid my laptop when I showered. And then another challenge came I was unexpectedly fired by my company.One July night, I reached into my third drawer to pull out my jean shorts. I heard something fall to the ground. I looked down: It was the tiny jewelry bo
45、x I thought had been stolen six months earlier. Inside was the locket with honey Grandma smiling at me, being there for me, telling me not to give up. I started to cry. I knew that things were going to be OK.8. What did the red tape across the writers door mean?A. The police had arrested the thief.B
46、. The house couldnt be entered freely.C. The house was for sale.D. The writer didnt pay the rent on time.9. What did the agent promise to do?A. To fix the locks the next day.B. To report the thief to the police.C. To pay for the missing things for the writer.D. To help the writer rent another flat.1
47、0. Why did the writer cry again?A. She cried over her bad luck.B. She recalled the smiling of her grandma.C. She regained her confidence.D. She recovered the stolen jewelry box.【答案】8. B 9. A 10. C【解析】本文是记叙文。文章主要讲述了作者的东西丢失,包括含有已逝奶奶图片的金项链。后来无意间失而复得,让作者发现生活并没有那么糟糕,重新恢复了信心。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的I looked up
48、 Red tape crossed the door. I didnt understand French, but the one English word said enough, POLICE. Google Translate told me I would be caught if I entered, so I didnt.( 我抬头一看横在门口的一个封条挡住了我。我不懂法语,但是一个英语单词就足够了,“警察”。谷歌翻译告诉我,如果我进去,就会被抓,所以我没有)可知,作者门口的封条告诉他,他不能随意进去。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的My agent also sa
49、id something about fixing the locks tomorrow and making a list for the police.(我的房东还说明天要修理锁,并为警察开具一个失物丢失的清单)可知,房东答应第二天把锁修好。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中的Inside was the locket with honey Grandma smiling at me, being there for me, telling me not to give up. I started to cry. I knew that things were going t
50、o be OK.(里面是一个小柜子,里面亲爱的奶奶的图片在对我微笑,在那里等着我,告诉我不要放弃。我开始哭泣。我知道一切都会好起来的)可知,看到奶奶的图片让我重新恢复了信心,因此喜极而泣。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选岀能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Developing a hobby makes you an interesting person and gives you something fun and enjoyable to do in your free time. _11_ So how can you fi
51、nd a suitable hobby for yourself? Find what interests you.If you try to force yourself into a hobby that you hate, its not going to last! _12_ For example, if you enjoy watching sports on television, you might have fun playing one. If you pick out something you like, youre more likely to find a hobb
52、y that you still stick with (坚持)!Determine the availability (有效性) of resources.Make a list of what interests you, and determine what you can afford. While it may be easier to list the possible hobbies that you can develop, the real question is whether you will be able to afford it or not. _13_Remove
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
