江苏省无锡市2020-2021学年高一下学期期终教学质量抽测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省无锡市2020-2021学年高一下学期期终教学质量抽测英语试题 WORD版含解析 江苏省 无锡市 2020 2021 学年 一下 学期 期终 教学质量 抽测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、无锡市普通高中2021年春学期高一期终教学质量抽测建议卷英 语注意事项及说明:1. 考试前请将密封线内的项目填写清楚。2. 试卷共150分,考试时间120分钟。3. 答案一律写在答题纸/卡上。考试结束时,上交答题纸/卡。第一卷 (共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸/卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对
2、话仅读一遍。1. Why does the man look pale?A. He is tired. B. He is frightened. C. He is ill.2. What does the woman think of the new film?A. Its great. B. Its attractive. C. Its boring. 3. When will the man pick up Lucy?A. 6:00. B. 6:45. C. 7:15. 4. What does the man want to do?A Ask for leave. B. Hold the
3、 wedding. C. Interrupt his friend.5. What will Mike do?A. Clean the cage. B. Take Lisa to hospital. C. Walk the dog in the park. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What wil
4、l Jeff do tomorrow?A. Go camping. B. See a dentist. C. Have an interview.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Mother and son. C. Teacher and student.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did John use to do?A. Exercise every day. B. Check up health regularly. C. Play video gam
5、es at home.9. How often does John have a physical examination?A. Every year. B. Half an year. C. Every three weeks.听第8段材料,回答第10至12题。10. How long has Ella been playing the violin?A. 5 years. B. 12 years. C. 17 years.11. Who encourages Ella to practise more?A. Her parents. B. Her friends. C. Her teach
6、er.12. Which of the following is Ellas wish for teenagers?A. Learn to play classical music. B. Buy more classical music CDs. C. Change their attitudes toward classical music.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is Nicole now?A. An online shop owner. B. An online shop assistant. C. An employee at the fashion ma
7、gazine.14. Where does Nicole mainly buy the clothes she sells?A. From Paris. B. From Korea. C. From her own country.15. Who will probably prefer what the shop sells?A. A young serious man. B. An old fashionable lady. C. A young fashionable lady.16. What will Ben do next?A. Look through the store. B.
8、 Buy some clothes for his girlfriend. C. Introduce his girlfriend to Nicoles business.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many cities have hosted both the summer and winter Olympic games?A. Five. B. One. C. None.18. When will France hold the Olympic games?A. In 2028. B. In 2026. C. In 2024.19. Which country i
9、s likely to hold the 2032 Summer Olympics?A. Italy. B. Australia. C. America.20. Why is the IOC trying to think up a stable and predictable way to determine future host cities?A. Its not well prepared. B. Unexpected things may happen. C. The result is not convincing.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共15小
10、题;每小题2.5分,满分37.5分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸/卡上将该项涂黑。AWant to pick up an impressive piece of artwork from the comfort of your sofa? Check out our pick of art dealers and upcoming auctions (拍卖) online.FOREST GALLERYFor the past four decades, West Sussex based Forest Gallery has show
11、n a selection of modern and traditional artwork from both British and international artists. Hundreds of artworks are available to purchase online, with free UK delivery for purchases over 250. SISTER7The very first womens gallery in Darwin, Australia, Sister7 is an Aboriginal womens art gallery tha
12、t features painted works from 17 professional artists. Sister7 provides a respectable platform for the artists to share both their work and their ancient stories. All artworks can be purchased via the website at sister7.gallery.UPRISE ARTA self-described, gallery for the next generation of art colle
13、ctors, Uprise Art focuses on eye-catching modern pieces from new New York artists. It features a varied media collection from works on paper to large-size sculptures, plus an Art Under $800 section for those new to art or looking for a range for gifting. IMPRESSIONIST & MODERN ARTSothebys London onl
14、ine auction features paintings, sculptures and works on paper from 19th- and 20th-century artists. Browse and bid (投标) via Sothebys website or app at 1pm on 7 April. Theres also a Buy Now section for those who prefer not to bid. MODERN BRITISH & 20TH CENTURY ARTExpect to be overwhelmed (压倒) by the c
15、hoice of Modern British and 20th-century artworks in this two-part auction. The first is a live online auction; the second is a timed auction. Bid via the free live online service, or phone bidding at 10am on 20 April or 6pm on 25 April. sworder.co.uk1. Which dealer is your best choice if youre inte
16、rested in artworks but unfamiliar with it?A. SISTER 7.B. UPRISE ART.C. FOREST GALLARY.D. IMPRESSIONIST & MODERN ART.2. If you intended to bid for 20-century artworks on 20th April, how many ways do you have?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.3. What can we learn from the passage?A. All artworks are avai
17、lable to purchase via .B. You will purchase whatever artworks you want at sister7.gallery.C. MODERN BRITISH & 20TH CENTURY AR Tisa good choice to purchase a gift.D. IMPRESSIONIST & MODERN ART offers customers who dont like bid another choice.4. Whats the purpose of the text?A. To persuade readers to
18、 purchase artwork.B. To recommend popular artworks to readers.C. To introduce art online and auctions offline.D. To give readers information to pick up artworks.5. Where can you probably find the article?A. On the art website.B. In a book review.C. In a travel journal.D. In a fashion magazine.【答案】1.
19、 B 2. B 3. D 4. D 5. A【解析】【分析】本文是应用文。文章主要介绍了一些艺术品经销商和在线拍卖。【1题详解】细节理解题。根据UPRISE ART部分的“It features a varied media collection from works on paper to large-size sculptures, plus an Art Under $800 section for those new to art or looking for a range for gifting.( 它的特色是各种不同的媒体收藏,从纸质作品到大型雕塑, 再加上一个“800美元以下的
20、艺术”部分,面向那些对艺术不熟悉,或者寻找送礼(艺术品)的那些人)”可知,如果你对艺术品感兴趣,但又不熟悉它,最好的选择是UPRISE ART。故选B。【2题详解】细节理解题。根据MODERN BRITISH & 20TH CENTURY ART部分的“The first is a live online auction; the second is a timed auction. Bid via the free live online service, or phone bidding at 10am on 20 April or 6pm on 25 April. (第一个是在线现场拍卖
21、;第二个是定时拍卖。在4月20日上午10点或下午6点通过免费的现场在线服务进行竞价,或进行电话竞价。)”可知,如果你打算在4月20日竞标20世纪的艺术品,有两种方式。故选B。【3题详解】细节理解题。根据IMPRESSIONIST & MODERN ART部分“Theres also a Buy Now section for those who prefer not to bid.( 还有一个“立即购买”部分给那些不愿意出价的人)”可知,IMPRESSIONIST & MODERN ART给不愿意出价的人提供另一种选择。故选D。【4题详解】推理判断题。根据第一段的“Want to pick u
22、p an impressive piece of artwork from the comfort of your sofa? Check out our pick of art dealers and upcoming auctions (拍卖) online.(想坐在舒适的沙发上挑选一件令人印象深刻的艺术品吗?看看我们挑选的艺术品经销商和即将到来的在线拍卖)”可知,文章主要介绍了一些艺术品经销商和在线拍卖,因此推断文章的目的是给读者一些挑选艺术品的信息。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第一段的“Check out our pick of art dealers and upcoming
23、 auctions (拍卖) online.( 看看我们选择的艺术品经销商和即将到来的在线拍卖)”可知,文章介绍的是有关如何选择艺术品的信息,因此推断文章有可能出现在艺术品网站上。故选A。BOn the first night of the police curfew (宵禁) in Minneapolis last summer, Rose McGee could hardly sleep. “People I know were out on the streets,” says the 69-year-old resident of nearby Golden Valley. “I wa
24、s worried.”McGee decided to stay up the following night and bake sweet potato pies. She doesnt really like to cook, but in difficult times she often turns her kitchen into a pastry (糕点) factory. This time, she also went on Face book to invite others to drop by, pick up a pie, and take it to someone
25、in need of comfortor at least, comfort food. In the morning, dozens of neighbors gathered around McGees front porch (门厅). Many had brought their own homemade pies to share. “It was amazing,” McGee says. Together, they delivered their baked goods first to mourners (哀悼者) at George Floyds memorial site
26、, just 14 miles away, and then to volunteers at the Minneapolis branch of the NAACP. The following weekend, they took dozens more to a temporary food delivery center in St. Paul, where many grocery stores had been destroyed. Sadly, McGee has made Sweet Potato Comfort Pies, as she calls them, all too
27、 often in recent years. She originally baked her pies in 2014, after news broke of unrest (动荡) in Ferguson, Missouri, following the police killing of Michael Brown. McGee drove more than 500 miles to Ferguson to personally deliver the 30 pies she had made. The next year, she shipped more to Charlest
28、on, South Carolina, where nine people going to church had been shot dead at the Mother Emanuel AME Church. In 2018, she sent pies to Pittsburgh in the wake of the Tree of Life shooting for the religious reasons. Tragedy also struck closer to home. McGees pies comforted those in and around Minneapoli
29、s after police officers shot Jamar Clark in 2015 and Philan do Castile in 2016. McGee, who works for the Minnesota Humanities Center, an educational council and community resource, also hosts an annual pie-baking event to celebrate Martin Luther King Jr.the group made 91 this year, to mark the age h
30、e would have been if he were alive. In a sense, he is, at least in the participants (参加者) discussions of how they can promote relationships and social justice. “As people carry these pies, theyre able to have dialogues, able to listen to each other,” McGee says. “If we dont start listening more, I d
31、ont know how well ever be able to move forward. The pies are simply the catalyst for that.”6. Which of the following best describes McGee?A. Determined and helpful.B. Tolerant and hard-working.C. Concerned and ambitious.D. Humorous and generous.7. Which of the roles do these pies play according to t
32、he passage?. filling the stomach . promoting communication . relieving anxiety and pain . curing mental problemsA. B. C. D. 8. What can you infer from the passage?A. McGees home is near Ferguson.B. McGee likes making pies in recent years.C. McGee always drives a long distance to deliver food by hers
33、elf.D. McGee makes it possible for people to get together and communicate with each other.9. The underlined word “catalyst” in the last paragraph means_.A. innovationB. motivationC. variationD. solution10. Which of the following can serve as the best title for the passage?A. The comfort foodB. Where
34、 there is trouble, there is McGeeC. The voluntary deliveryD. Hope for the best, prepare for the worst【答案】6. A 7. D 8. D 9. B 10. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了乐于助人又意志坚定的主人公McGee在人们面对困境和不幸的时候,为这些人送去亲手做的派,帮助人们获得精神上的慰藉的故事。【6题详解】推理判断题。根据第二段“McGee decided to stay up the following night and bake sweet potato pi
35、es. ”(McGee决定第二天晚上熬夜烤红薯派。)及“This time, she also went on Face book to invite others to drop by, pick up a pie, and take it to someone in need of comfortor at least, comfort food.”(这次,她还在脸书上邀请其他人来拜访,带走一个派,送给需要安慰的人或者至少是需要安慰食物的人。)可知,McGee在非常时期,还坚持去帮助那些有需要的人,可推断她是一个乐于助人又意志很坚定的人。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据第一段“On
36、the first night of the police curfew (宵禁) in Minneapolis last summer”(去年夏天明尼阿波利斯实行宵禁的第一个晚上)及第二段“McGee decided to stay up the following night and bake sweet potato pies. ”(McGee决定第二天晚上熬夜烤红薯派。)可推断,这些派是给那些因为宵禁而饥饿的人们,帮助填饱他们的肚子;根据倒数第二段“McGees pies comforted those in and around Minneapolis after police of
37、ficers shot Jamar Clark in 2015 and Philan do Castile in 2016.”(2015年,警察射杀了Jamar Clark, 2016年,射杀了Philan do Castile,McGee的馅饼让Minneapolis内外的人们感到安慰。)可知,这些派给那些遭受伤痛的人带去了安慰,缓解了他们的焦虑和痛苦;根据最后一段“As people carry these pies, theyre able to have dialogues, able to listen to each other”(当人们拿着这些派的时候,他们能够对话,能够互相倾听
38、)可知,人们会因为派进行对话,所以派促进了交流。故选D项。【8题详解】推理判断题。根据最后一段“As people carry these pies, theyre able to have dialogues, able to listen to each other”(当人们拿着这些派的时候,他们能够对话,能够互相倾听)可知,McGee的派让人们相聚到一起,促进了彼此间的交流。故选D项。【9题详解】词义猜测题。根据前文“As people carry these pies, theyre able to have dialogues, able to listen to each othe
39、r”(当人们拿着这些派的时候,他们能够对话,能够互相倾听)及“If we dont start listening more, I dont know how well ever be able to move forward.”(如果我们不开始更多地倾听,我不知道我们如何才能继续前进。)可知,派促进了人们之间的倾听;分析划线所在句,可知that指的是move forward(继续前进),所以catalyst是继续前进的某种东西,是促进交流的某种助力,由此可推断catalyst意为“动力”。故选B项。【10题详解】主旨大意题。纵观文章可知,文章主要讲述了McGee在人们遭遇困难和不幸的时候,为
40、人们送去她亲手制作的派,这些派缓解了人们的伤痛,加强了人们的沟通,给人们带来了精神慰藉,整篇文章以派为主线进行故事的叙述,对这些人而言,这些派是一种治愈食物,所以A项“治愈食物”概括了文章主要内容。故选A项。【点睛】CThe e-commercecompany that retailers (零售商) talk about most these days is neither Amazon, the American giant, nor Alibaba, Chinas biggest.It is Pinduoduo (PDD), a Chinese firm that started in
41、2015 as an online food supplier, but whose success has driven its market value above $200bn. Last year it was Chinas fastest-growing Internet stock, rising by 330%.PDD attracts attention for two reasons. One is its business model. David Liu, vice-president of strategy, explains that it has drawnon t
42、he popularity of smart phone in China to create an e-commerce experience in which people club together to buy products from robot vacuum-cleaners (吸尘器) to bananas.During the pandemic this has expanded into a fast-growing business across thousands of towns and villages, in which PDDs users gather to
43、buy local farm produce at low prices.Some call this “community group-buy”. Mr. Liu calls it “interactive (互动的) commerce”. It is one of the hottest parts of the Chinese Internet.The second is the way PDD has broken the record of giants of online shopping. Until a few years ago, Chinas e-commerce mark
44、et seemed a two-way competition (竞争) between Alibaba and JD.com, a competitor platform. No longer.Elinor Leung of CLSA, a brokerage (经纪公司), expects PDDs share of online retail in China to go beyond that of JD in 2021. She expects the number of users over Alibaba. And although PDD put a huge amount o
45、f money to lower the prices of goods, ensuring the customers from poorer parts of China easy access to its app, she thinks it may turn profitable this year.Remarkably, the key to its success focused on parts of the market they have been unable to reach instead of defeating its bigger competitors. Al
46、though online sales of groceries have rocketed during the pandemic, less than a tenth of the 8.1trn yuan ($1.25trn) farm-produce market is bought and sold digitally.“We are continuing to grow the pie,” says Mr Liu. That lesson applies elsewhere too. However, no matter how a future market looks, ther
47、e is opportunity for new online businesses because e-commerce is at an early stage of development.11. What does the underlined “club together” mean in Paragraph 2?A. Share the expenses.B. Have a club together.C. Buy something in groups.D. Interact with each other.12. What mainly makes PDD go off wit
48、h a bang?A. Ensuring easy access to the app.B. Exploring new markets.C. Lowering the price of goods.D. Competing with giants of online shopping.13. Which of the following may Elinor Leung agree with?A. E-commerce has yet to be developed fully.B. PDD may end up making profits this year.C. PDD is Chin
49、as fastest-growing largest Internet business.D. PDDs share of online retail in China has gone beyond that of JD in 2021.14. Whats Mr Lius attitude towards the future e-commerce?A. Negative.B. Causal.C. Positive.D. Objective.15. Whats the main idea of the passage?A. Theres opportunity for new online
50、businesses.B. E-commerce profits may become harder to make.C. The Amazons and Alibabas are not as strong as they might seem.D. PDD, Chinas fastest-growing online business is to beat giants of e-commerce.【答案】11. C 12. B 13. B 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。中国零售电商拼多多是中国发展最快的在线商务,并且有望打败电商巨头。文章介绍了拼多多取得该成绩的原
51、因。【11题详解】短语猜测题。根据第二段的“During the pandemic this has expanded into a fast-growing business across thousands of towns and villages, in which PDDs users gather to buy local farm produce at low prices. (在疫情期间,这已发展成为一项快速增长的业务,遍及数千个城镇和村庄,拼多多的用户聚集在这里以低价购买当地农产品 ) ”可知,人们在拼多多上购买商品时是以一起购买即“团购”的方式进行的。由此推知,划线词clu
52、b together的意思是“一起购买(团购)。”故选C。【12题详解】推理判断题。根据最后一段的“Remarkably, the key to its success focused on parts of the market they have been unable to reach instead of defeating its bigger competitors. (值得注意的是,该公司成功的关键是专注于他们(阿里巴巴和京东)无法触及的部分市场,而不是击败更大的竞争对手 )”可推知,拼多多的成功主要是因为开辟了新的市场。故选B。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“And
53、 although PDD put a huge amount of money to lower the prices of goods, ensuring the customers from poorer parts of China easy access to its app, she thinks it may turn profitable this year.(尽管拼多多投入了大量资金来降低商品价格,确保中国贫困地区的消费者能够方便地使用其应用程序,但她认为该公司今年可能会盈利) ”可知,Elinor Leung认为拼多多今年会盈利。故选B。【14题详解】推理判断题。根据最后一
54、段的“However, no matter how a future market looks, there is opportunity for new online businesses because e-commerce is at an early stage of development.(然而,不管未来的市场如何,新的在线业务都有机会,因为电子商务还处于发展的早期阶段 )”可推知,Mr Liu对于电子商务的未来是乐观的。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段“The e-commerce company that retailers (零售商) talk
55、 about most these days is neither Amazon, the American giant, nor Alibaba, Chinas biggest. It is Pinduoduo (PDD), a Chinese firm that started in 2015 as an online food supplier, but whose success has driven its market value above $200bn. Last year it was Chinas fastest-growing Internet stock, rising
56、 by 330%.(如今,零售商谈论最多的电子商务公司既不是美国巨头亚马逊,也不是中国最大的电子商务公司阿里巴巴。它就是拼多多。这家中国公司成立于2015年,最初是一家在线食品供应商,但其成功推动其市值超过2000亿美元。去年,它是中国增长最快的互联网股票,上涨了330% )”和倒数第二段的“Elinor Leung of CLSA, a brokerage (经纪公司), expects PDDs share of online retail in China to go beyond that of JD in 2021. She expects the number of users o
57、ver Alibaba. (里昂证券的Elinor Leung预计,到2021年,拼多多在中国在线零售市场的份额将超过京东。她预计中国的用户数量将超过阿里巴巴)”可知,本文主要介绍了中国的零售电商拼多多是中国发展最快的在线商务,并且有望打败电商巨头,D项“拼多多,中国发展最快的在线业务将击败电子商务巨头”符合文意。故选D。第二节 七选五(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever thought about leaving everything behind for a new life
58、 of fun and travel? _16_ Each year, more and more people are testing out this lifestyle in order to feel free and explore the world.Van life often appeals to people who dont want to live by societys rules. Van life provides them with flexibility to spend more time traveling and visiting new places.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565444.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
