江苏省无锡市普通高中2019-2020学年高二英语下学期期终调研考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 无锡市 普通高中 2019 2020 学年 英语 下学 期终 调研 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省无锡市普通高中2019-2020学年高二英语下学期期终调研考试试题(含解析)注意事项及说明:1.考试前请将密封线内的项目填写清楚。2. 试卷满分150分,考试时间120分钟。3.答案一律写在答题纸卡上。考试结束时,上交答题纸卡。第一部分 听力(共两节,20小题,每题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一
2、小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man really mean?A.He is handsome. B.He is healthy. C.He is overweight.2.How does the woman feel about her job now?A.Content. B.Fascinated. C.Bored.3.Where does the conversation probably take place?A.In a bank. B.In a restaurant. C.In a shop.4.When is the magazine likely t
3、o arrive?A.On Thursday. B.On Wednesday. C.On Tuesday.5.What does the woman intend to do this afternoon?A.Pick up Sam. B.Attend a meeting. C.Take Sam to school.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独
4、白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.What does the man order besides a pizza?A.Cola. B.Orange soda. C.Apple juice.7.When does the conversation probably take place?A.At 4:45. B.At 5:15. C.At 5:45.听第7段材料,回答第8至9题。8.What do storm hunters probably do?A.They follow tornadoes and study them.B.They collect pictures about
5、tornadoes.C.They save people in stormy weather.9.What does Dr.Roberts plan to do in the future?A.Publish an article on tornadoes.B.Get people interested in tornadoes.C.Film the inside of tornadoes.听第8段材料,回答第10至12题。10.What is the mans nationality?A.American. B.Chinese. C.Japanese.11.How long has the
6、man been in New York?A.Two weeks. B.Two months. C.Two years.12.What language does the man want to improve?A.Japanese. B.Chinese. C.English.听第9段材料,回答第13至16题。13.What are the speakers going to do probably?A.Attend a concert. B.See a movie. C.Watch a match.14.Why do the speakers decide to go by bike?A.T
7、o save time and money. B.To avoid traffic jams. C.To take some exercise.15.What do we know about the mans bike?A.Its out of date. B.Its a present from his father. C.Its a 5 speed cycling mountain bike.16.What does the man plan to do this weekend?A.Adjust his bike himself. B.Turn to his father for he
8、lp. C.Ask the womans brother for help.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the speaker doing?A.Giving a history lecture. B.Hosting a TV program. C.Making an advertisement.18.When were blue jeans first created?A.In the late 19th century. B.In the early 19th century. C.After World War I.19.Who were jeans desi
9、gned for at first?A.Poor people who needed cheap clothes.B.Americans who did hard physical work.C.People who liked the blue color.20.What does the speaker think of modern jeans?A.Ugly. B.Tough. C.Fashionable.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 阅读理解(共15小题,每题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸卡上
10、将该项涂黑。AOn Friday night you stole away the life of an exceptional being, the love of my life, the mother of my son, but you will not have my hatred(憎恨).I dont know who you are and I dont want to know-you are dead souls. If the God for whom you kill blindly made us in his image, each bullet in my wife
11、s body would have been a wound in his heart.Therefore I will not give you the gift of hating you. You have obviously sought it, but responding to it with anger would be to give in to the same ignorance that has made you what you are.You want me to be afraid, to cast a mistrusting eye on my fellow ci
12、tizens, to sacrifice my freedom for security? You lost.I saw her this morning, finally after nights and days of waiting. She was just as beautiful as she was when she left on Friday evening, as beautiful as when I fell madly in love with her more than 12 years ago.Of course I am heart-broken, I will
13、 give you that tiny victory, but this will be a short-term grief. I know that she will join us every day and that we will find each other again in the paradise(天堂)of free souls which you will never have access to.We are only two, my son and I, but we are more powerful than all the worlds armies. In
14、any case, I have no more time to waste on you. I need to go back to Melvil, who is waking up from his afternoon nap. He is just 17 months old. Hell eat his snack like every day, and we are going to play like we do every day. In every day of his life, this little boy will insult(侮辱) you with his happ
15、iness and freedom, because you dont have his hatred either.1. The intended readers of the passage are most probably A. free soulsB. bad guysC. powerful armiesD. fellow citizens2. What can we learn from the passage?A. Despite his loss, the writer chooses to live a pretty normal life with his son.B. T
16、he writer misses his wife so much that he is eager to reunite with her in paradise soon.C. It was on a Friday evening more than 12 years ago that the writer fell in love with his wife.D. The writer believes that the murderers killed his wife for political reasons.3. Which of the following has the cl
17、osest meaning to the underlined word “grief” in Paragraph 6?A. AngerB. Pleasure.C. Disappointment.D. Sadness.4. The writer can best be described as A. considerate and patientB. honest and caringC. tolerant and braveD. stubborn and loyal5. Which of the following can best serve as the title of the pas
18、sage?A. You will not have my hatredB. You are dead soulsC. You lost your beliefD. You stole away my love【答案】1. B 2. A 3. D 4. C 5. A【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章是作者写给夺走自己妻子性命的人的,作者表示自己并不会憎恨那个人,也不会对同胞投去不信任的目光,只会和儿子一起继续正常的生活。【1题详解】推理判断题。根据第一段On Friday night you stole away the life of an exceptional being, the love
19、 of my life, the mother of my son, but you will not have my hatred(憎恨).可知星期五晚上,你偷走了一个特殊的人的生命,我一生的挚爱,我儿子的母亲,但我不会恨你。由此可推知,这篇文章的目标读者很可能是杀死了作者妻子的坏人。故选B。【2题详解】细节理解题。根据最后一段We are only two, my son and I, but we are more powerful than all the worlds armies. In any case, I have no more time to waste on you.
20、I need to go back to Melvil, who is waking up from his afternoon nap. He is just 17 months old. Hell eat his snack like every day, and we are going to play like we do every day. In every day of his life, this little boy will insult(侮辱) you with his happiness and freedom, because you dont have his ha
21、tred either.可知我们只有两个人,我和儿子,但我们比世界上所有的军队都强大。无论如何,我没有更多的时间浪费在你身上。我得回去找Melvil,他刚从午睡中醒来。他只有17个月大。他会像每天一样吃零食,我们也会像每天一样玩。在他生命中的每一天,这个小男孩都会用他的幸福和自由来侮辱你,因为他也不会恨你。由此可知,尽管失去了妻子,作者还是选择和儿子过正常的生活。故选A。【3题详解】词义猜测题。根据上文Of course I am heart-broken, I will give you that tiny victory, but this will be a short-term可知作者
22、的心碎了,但是作者认为对方只是得到了这个小小的胜利,因为自己为妻子悲伤的时间并不会太久,由此可知,划线单词意思为“悲伤”。A. Anger.愤怒;B. Pleasure.快乐;C. Disappointment.失望;D. Sadness.悲伤。故选D。【4题详解】推理判断题。根据第一段On Friday night you stole away the life of an exceptional being, the love of my life, the mother of my son, but you will not have my hatred(憎恨).可知星期五晚上,你偷走了
23、一个特殊的人的生命,我一生的挚爱,我儿子的母亲,但我不会恨你。以及后文作者描述自己并不会因为杀死自己妻子的人就不信任同胞、整日悲伤,会和儿子继续过正常的生活。由此可推知,作者是一个宽容和勇敢的人。故选C。【5题详解】主旨大意题。根据第一段On Friday night you stole away the life of an exceptional being, the love of my life, the mother of my son, but you will not have my hatred(憎恨).可知星期五晚上,你偷走了一个特殊的人的生命,我一生的挚爱,我儿子的母亲,但
24、我不会恨你。结合文章是作者写给夺走自己妻子性命的人的,作者表示自己并不会憎恨那个人,也不会对同胞投去不信任的目光,只会和儿子一起继续正常的生活。由此可知,A选项“我不会恨你”最符合文章标题。故选A。BThe HodgehegBy now it was quite late. The rush hour was over. The shops were shut. All was quiet. Ill wait, thought Max, and then when a car or truck comes along, Ill cross in front of it. Soon he saw
25、 something coming. It was a truck. He was halfway across when he suddenly realized that the truck hadnt slowed at all and was almost on top of him, blinding him with its brilliant lights, deafening him with its thunderous roar. It was not going to stop! Trucks stopped only for people-not hedgehogs!T
26、he truck driver had been quite unaware of the tiny pedestrian. With no time to brake, he straddled the little animal. Looking back in his mirror, he saw that it was continuing on its way unhurt, and he grinned and drove on into the night.The horror of this great monster passing above with its huge w
27、heels on either side of him threw Max into a blind panic, and he made for the end of the crossing as fast as his legs would carry him. He did not see the cyclist and the cyclist, who did not see him until the last moment, caught Max on the bottom and threw him headfirst into the roadside.The next th
28、ing that Max recalled was crawling painfully. Somehow he had managed to come back. He had known nothing of the concern of the cyclist, who had stared at what looked like a small dead hedgehog, sighed, and rode sadly away. He remembered nothing of his journey home, guided only by his sense of smell.
29、All he knew was that he had an awful headache.The family crowded around him on his return, all talking at once.“Where have you been all this time?” asked Ma.“Are you all right, son?” asked Pa.“Did you cross the road?” they both said, and Peony, Pansy, and Petunia echoed, “Did you? Did you? Did you?”
30、For a while, Max did not reply. His thoughts were muddled(混乱的), and when he did speak, his words were disordered, too.“Ive got a head on the bump” he said slowly.The family looked at one another.“Something bot me on the hittom,” said Max, “and then I headed my bang. My ache bads headly.”“But did you
31、 cross the road?” cried his sisters.“Yes,” said Max. “I hound where the humans cross over, but”“But the traffic only stops if youre a human?” interrupted Pa.“Yes,” said Max. “Not if youre a hodgeheg.”6. Whats the correct order of the events that happened? Max got hit on the bottom and bumped the hea
32、d. Max explained what led him to such a situation. Max was surrounded by the family who were curious and concerned. Max waited for the chance to cross the street. Max narrowly escaped being hit by the truck. Max managed to return home.A. B. C. D. 7. What can we infer from the passage?A. Max wanted t
33、o find out how to cross the road safely when a vehicle came along.B. Max was seriously injured, so he hurried to the end of the crossing.C. The cyclist sighed sadly because he believed the truck driver had killed Max.D. Peony, Pansy, and Petunia,who echoed “Did you?” were Maxs brothers.8. Why is the
34、 word “Hodgeheg” in the title misspelled?A. The writer intends to convey some moral ideas to his readers.B. Readers may wonder what is special about the writers writing techniques.C. It is typical of writers to be creative and try unique ideas.D. Readers curiosity can be aroused and they will contin
35、ue reading.9 Which of the following can best describe the tone of the writer?A. Serious.B. Concerned.C. Casual.D. Humorous.10. Where can we probably find the passage?A. Science fiction.B. Travel brochure.C. Childrens tales.D. Traffic guidebook.【答案】6. B 7. A 8. D 9. D 10. C【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了刺猬Max想要过马路
36、,结果一开始差点被卡车撞了,到后来被骑自行车的人撞到了屁股,头也摔了,回到家后Max跟家人解释自己的遭遇,却发现自己因为被撞了思想混乱,说话也颠三倒四的。【6题详解】细节理解题。根据第一段中Ill wait, thought Max, and then when a car or truck comes along, Ill cross in front of it.(我要等,Max想,等一辆小汽车或卡车开过来,我就从它前面穿过)可知“Max等待着过马路的机会”排在第一位;第三段中Looking back in his mirror, he saw that it was continuing
37、 on its way unhurt, and he grinned and drove on into the night.( 他回头看了看镜子,看到它毫发无损,他继续前进。他咧嘴一笑,继续在夜色中行驶)可知“Max差点被卡车撞到”排第二;第四段中He did not see the cyclist and the cyclist, who did not see him until the last moment, caught Max on the bottom and threw him headfirst into the roadside.( 他没有看到骑自行车的人,而骑自行车的人
38、直到最后一刻才看到他,撞到了Max的屁股,并且头朝下摔到了路边)可知“Max的屁股被撞了一下,头被碰到了”排第三;第五段中Somehow he had managed to come back.(不知怎么的,他总算回来了)可知“Max设法回到了家”排第四;第六段The family crowded around him on his return, all talking at once.(他回来时,全家人都围在他身边,一边说着话)可知“Max的家人围着他,他们既好奇又关心”排第五;倒数第八段For a while, Max did not reply. His thoughts were m
39、uddled(混乱的), and when he did speak, his words were disordered, too.(有一会儿,Max没有回答。他的思想混乱不堪,当他开口说话时,他的言语也混乱不堪)可知“Max解释了是什么导致了他的这种情况”排第六。由此可知,为正确顺序。故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第三段“Yes,” said Max. “I hound where the humans cross over, but”可知“是的,”马克斯说。“我很想知道人类从哪里过马路的,但是”由此可推知,Max想知道当一辆车开过来时如何安全地过马路。故选A。【8题详解】推理判
40、断题。根据最后一段“Yes,” said Max. “Not if youre a hodgeheg.”可知“是的,”Max说。“如果你是个hodgeheg,就不会。”由此可推知,Max被车撞了之后,思想混乱,说话也说不清,把“刺猬”的单词“hedgehogs”说成了“hodgeheg”,故标题中的单词“Hodgeheg”拼错,是为了激发读者的好奇心,让他们继续阅读。故选D。【9题详解】推理判断题。根据主要记叙了刺猬Max想要过马路,结果一开始差点被卡车撞了,到后来被骑自行车的人撞到了屁股,头也摔了,回到家后Max跟家人解释自己的遭遇,却发现自己因为被撞了思想混乱,说话也颠三倒四的。文章讲述了
41、一个关于动物的好玩的故事,由此可推知,作者的语气是很幽默的。故选D。【10题详解】推理判断题。根据文章主要记叙了刺猬Max想要过马路,结果一开始差点被卡车撞了,到后来被骑自行车的人撞到了屁股,头也摔了,回到家后Max跟家人解释自己的遭遇,却发现自己因为被撞了思想混乱,说话也颠三倒四的。由此可推知,文章是一则关于动物的故事,最有可能选自儿童故事。故选C。CGiving children access to literature is important.Educators,parents,and community members should help students develop a p
42、assion for reading.Not only is reading literature important in developing cognitive(认知的)skills to be able to succeed in a school or work setting,but it is valuable for other reasons as well.First,childrens literature provides students with the opportunity to respond to literature and develop their o
43、wn opinions about the topic.Quality literature allows for some differences in opinion. One reader may take something completely different away from the piece of literature than the next reader,based on the two personal viewpoints and experiences.Besides,childrens literature provides a path for stude
44、nts to learn about their own cultural heritage(遗产)and the cultures of other people.However,when teaching students about the cultural heritage of others,one should be very careful in selecting which books to recommend.There are stories which contain inaccuracies about certain cultural groups.However,
45、there are also childrens books that are more accurate in teaching the cultural differences of others.Undoubtedly childrens literature also helps students develop emotional intelligence.Stories have the power to promote emotional and moral development.Childrens literature contains many moments of cri
46、sis(危机),when characters make moral decisions and consider the reasons for their decisions,an important skill for children to see modeled.It also encourages students to think deeper about their own feelings.Childrens literature also encourages creativity.It plays an important role in nurturing(培育) an
47、d expanding the imagination.For instance,The House in the Night describes the creativity a young girl has in her dreams at night,as she flies about the dark neighborhood on the wings of a bird.Childrens literature promotes the development of students internal imaginations. Childrens literature shoul
48、d be attached importance to because it promotes personality and social development.Children are easily influenced by others,and childrens literature can help them develop into caring,intelligent,and friendly people.Being able to understand other peoples viewpoints and to not be selfish are important
49、 skills that adults must nurture in children. Childrens literature can promote social development by encouraging students to accept other people and their differences,thus becoming considerate people and growing into quality citizens.Finally,childrens literature is invaluable in that it is a timeles
50、s tradition,one in which books are the major means of passing on our literary heritage from one generation to the next.For a younger audience,children can build their cognitive and language skills through exposure to Mother Goose rhymes.Children in older grades can learn to appreciate the classic pl
51、ays and messages of William Shakespeare in picture books.Children are only young for a short time,and so we must give them access to a basic literary heritage of timeless books.Quality childrens literature has the great power to attract audiences for many generations.Childrens literature is importan
52、t in both the school setting and at home.Teachers and parents should both be able to distinguish between quality and ordinary literature,in order to give students access to the best books to encourage these important values of literature.11. From the passage we can know_A. childrens literature helps
53、 pass on language skills from one generation to anotherB. reading literature helps develop childrens cognitive skills as well as personalitiesC. literature plays an unimportant role in the development of childrens imaginationD. children should read ordinary literature,which benefits emotional intell
54、igence12. How does the writer develop Paragraph 7?A. By analyzing factors.B. By comparing facts.C. By giving examples.D. By listing data.13. What can be inferred from the passage?A. In childrens literature,how characters make moral decisions can inspire kids.B. It is totally up to parents to expose
55、children to varieties of literature.C. Childrens literature is so valuable that it benefits kids regardless of the contents.D. Without literature,children cannot develop into quality citizens.14. The passage is mainly aboutA. the background of childrens literatureB. the value of childrens literature
56、C. the theme of childrens literatureD. the characteristics of childrens literature15. How is the passage organized?(P:Paragraph)A. B. C. D. 【答案】11. B 12. C 13. A 14. B 15. D【解析】这是一篇说明文。文章指出让孩子接触文学很重要。教育工作者、家长和社区成员应该帮助学生培养阅读的热情。阅读文学作品不仅对培养认知技能很重要,有助于在学校或工作环境中取得成功,而且在其他方面也有价值。并从几个不同的方面来介绍了儿童文学对于儿童的好处。
57、【11题详解】细节理解题。根据第一段中Not only is reading literature important in developing cognitive skills to be able to succeed in a school or work setting, but it is valuable for other reasons as well.可知阅读文学作品不仅对培养认知技能很重要,有助于在学校或工作环境中取得成功,而且在其他方面也有价值。以及第六段中Childrens literature should be attached importance to bec
58、ause it promotes personality and social development.可知儿童文学促进个性发展和社会发展,应受到重视。由此可知,阅读文学作品有助于培养孩子的认知能力和个性。故选B。【12题详解】推理判断题。根据第七段Finally, childrens literature is invaluable in that it is a timeless tradition, one in which books are the major means of passing on our literary heritage from one generation
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565687.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年初级会计职称考试《初级会计实务》真题3((含答案及详细解析).pdf
