江西省铜鼓县2020-2021学年高二上学期(实验班)开学考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省铜鼓县2020-2021学年高二上学期实验班开学考英语试题 WORD版含解析 江西省 铜鼓县 2020 2021 学年 上学 实验 开学 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江西省铜鼓县2020-2021学年高二上学期(实验班)开学考英语试题总分:150分 考试用时:120分钟第一部分 听力测试 (共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why is Ann so upset?A. She failed one of her exams.B. She is worrying about other lessons.C. She has n
2、o time to do her math homework.2. What type of food does the woman eat?A. Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food.3. What will the man probably do to stay warm?A. Use a blanket. B. Turn on the heater. C. Drink some hot chocolate.4. What are the speakers mainly talking about?A. The mans career.
3、 B. The mans travel plan. C. The mans plan after graduating.5. What are the speakers opinions about the painting?A. Its simple. B. Its colorful. C. Its complex.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独
4、白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6. Where does the conversation take place?A In an office downtown.B. In an apartment downtown.C. In an apartment in the East End.7. What does the man want to do now?A. Get to work. B. Go to a restaurant. C. Visit the womans company.听第7段材料,回答第8至第9两个小题。8. How do the speakers kn
5、ow each other?A. They are family members.B. They go to the same school.C. They teach at the same school.9. How has the man tried to reach his brother?A. He sent him a text. B. He went to his house. C. He left him a voicemail.听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10. Which subject is difficult for the woman?A. Math.
6、B. History. C. Chemistry.11. When can the woman have tutoring?A. On Tuesdays. B. On Thursdays. C. On Fridays.12. Who is in charge of the Gifted Program?A. Mr. Jennings. B. Mr. Hobart. C. Mrs. Lee.听第9段材料,回答第13至16题。13. What might the womans job be?A. Shes a diver. B. Shes a lifeguard. C. Shes a swimmi
7、ng instructor.14. Who called the ambulance?A. The woman. B. One of the students. C. The mans colleague.15. When did the ambulance arrive?A. Immediately. B. Ten minutes later. C. Twenty minutes later.16. How did the girl react when she awoke?A. She didnt know what happened.B. She went back in the poo
8、l.C She cried.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is making the announcement?A. The student government. B. The school newspaper. C. The football team.18. How many new teams are added this year?A. Four. B. Three. C. Two.19. What do the music club members do?A. They organize trips. B. They attend concerts. C. T
9、hey have dancing nights.20. Why should a student join a campus group?A. To have friends. B. To make good grades. C. To keep up with world news.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChoose Your One-Day-Tours!Tour A - Bath &Stonehenge including entrance fees to t
10、he ancient Roman bathrooms and Stonehenge -37 until 26 March and 39 thereafter. Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Costume Museum, Stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.Tour B - Oxford &
11、Stratford including entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -32 until 12 March and 36 thereafter. Oxford: Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges. Look over the “city of dreaming spires(尖顶)” from St Marys Church Tower. Stratford: Includ
12、es a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder.Tour C - Windsor Castle &Hampton Court: including entrance fees to Hampton Court Palace -34 until 11 March and 37 thereafter. Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry VILLs favorite palace. Free time to visit Windsor Castle(
13、entrance fees not included).With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫) where it is easy
14、to get lost!Tour D Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great -33 until 18 March and 37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century.1. Which tour will you choose if you want to see Englands oldest univer
15、sity city?A. Tour AB. Tour BC. Tour CD. Tour D2. Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March?A. Windsor Castle & Hampton CourtB. Oxford & StratfordC. Bath & StonehengeD. Cambridge3. Why is Hampton Court a major tourist attraction?A. It used to be the home of royal familiesB. It u
16、sed to be a well-known mazeC. It is the oldest palace in BritainD. It is a world-famous castle【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。本文介绍了四个一日游项目,包括参观景点、费用等细节信息。【1题详解】细节理解题。根据Tour B中的Oxford: Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges可知,Tour B中包括英国历史最悠久的大学城和学院,故选B。【2题详解】细节理解题。比
17、较四个一日游中的17 March这一天的价格可知,Tour D中的Cambridge中的33最便宜,故选D。该题容易误选B项,但根据Tour B - Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -32 until 12 March and 36 thereafter.可知,12号之前是32,之后是36。所以不选B项。【3题详解】推理判断题。根据Tour C中的With 500 years of history, Hampton Cour
18、t was once the home of four Kings and one Queen可知,汉普顿宫曾是4个国王和一个女王的家,有着500多年的历史,也就是皇室的家,故选A。B54-year-old Abdul has a special job. He has been working as a living statue (活体雕像) for over three decades, standing perfectly still for six hours a day and resisting people s attempts to make him move or smil
19、e, anything that proves he is a living person.Abdul, known as “Indias Statue Man”, has been performing his daily routine ever since 1985, soon after getting a job as a security guard. His boss had recently traveled to the UK, where he was So impressed by the statue-like members of the Royal Guard ou
20、tside Buckingham Palace that he wanted to do something similar back home. So he had his guards receive three months of training, where they would sit perfectly still for around four hours. They werent allowed to talk or smile, eat, drink, or even shoo away a fly if it sat on their faces. In the end,
21、 Abdul proved the best of the group, So he got the strange job.Abdul isnt the only person in the world acting as a living statue, but what makes him special is the fact that he can do it for as long as six hours without even blinking his eyes. Once, a $ 155 prize was put up for anyone who can make h
22、im move a muscle. But try as they might, no one has ever succeeded. Actually, Abdul tries to move about as much as he can in his spare time, and only eats healthy home-cooked food, to keep his body in shape. But he claims yoga has been the biggest help. In the 32 years, Abdul has become a famous per
23、son in India and other Asian countries. Many Bollywood stars have come to witness this living statue and try to finally make him move, but none have succeeded.Abdul earns about 10,000 rupees ($ 156) a month, which is enough to support his family, but definitely not enough to encourage his children t
24、o follow in his footsteps. Its just too stressful and taxing on the body. “Despite all the hardship and health problems, I love my job and I am thankful to people for the love and respect they have showered on me” he says, “When the time comes, I want to die playing a statue.”4. What is Abduls daily
25、 routine?A. Proving to be a living person.B. Performing as a living statue.C. Smiling at his customers.D. Keeping his body in shape.5. Why could Abdul get the strange job given by his boss?A. He had his special ambition.B. He was most familiar with the job.C. He stood out among the group.D. He knew
26、the boss more than others.6. What does Abdul do in his spare time?A. He eats a lot of snacks.B. He practices yoga for 12 hours a day.C. He cooks for his family.D. He always moves a lot.7. How does Abdul feel about his job according to the text?A. Its satisfying.B. Its overpaid.C. Its boring.D. Its i
27、nstructive.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了活体雕像工作者Abdul。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“54-year-old Abdul has a special job. He has been working as a living statue (活体雕像) for over three decades, standing perfectly still for six hours a day and resisting people s attempts to make him move or smile, a
28、nything that proves he is a living person.”(54岁的 Abdul 有一份特殊的工作。三十多年来,他一直像一尊活雕像一样工作着,一天六个小时完全静止不动,并且抵制人们试图让他活动或微笑,任何能证明他是一个活人的行为。)可知,Abdul的日常活动程序就是活体雕像表演。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第二段的介绍尤其是最后一句“In the end, Abdul proved the best of the group, So he got the strange job.”(最后,Abdul 证明了自己是队里最好的,所以他得到了这份奇怪的工作。)可
29、知,之所以Abdul能得到老板给的这份奇怪的工作,是因为他在队里的突出表现。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“Actually, Abdul tries to move about as much as he can in his spare time, and only eats healthy home-cooked food, to keep his body in shape.”(事实上,Abdul在业余时间尽可能多地活动,只吃健康的家常食品,以保持身材。)可知,Abdul在业余时间尽可能多的活动。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中Abdul 所说的话“De
30、spite all the hardship and health problems, I love my job and I am thankful to people for the love and respect they have showered on me,”( 尽管有这么多的困难和健康问题,我仍然热爱我的工作,我感谢人们对我的爱和尊重,) 以及“When the time comes, I want to die playing a statue.”(当时机成熟时,我想扮演一个雕像死去。)可以推断,Abdul对于他的工作是热爱的,满意的。故选A项。CWhen the Chine
31、se spacecraft Change-5 returned to Earth on December 17, 2020, it brought back something not seen on our planet since the 1970s: moon rock samples. This precious cargo, collected by Change-5s robotic research vehicle in the northwest region of the lunar near side, is now being studied by scientists
32、in Beijing. The success of the latest Chinese space mission also showcased technology that may be used in future years to create human settlements on Earths near neighbor.The returned lunar samples will “absolutely add new knowledge of the history of the moon, particularly its volcanoes,” says Xiao
33、Long, a planetary scientist at China University of Geosciences. The rocks sent back by Change-5 “will ask us to rethink about why and how the moons volcanic history lasted this long,” he says.The Change-5 mission was more than just a trip to collect moon rocks. It was also the latest stage of a long
34、, planned sequence of robotic lunar explorations by China that have grown ever more scientifically advanced.The program began with the 2007 launch of Change-1 and Change-2 three years later. These craft circled the moon collecting data used to help guide Change-3 and Change-4, the first Chinese spac
35、ecraft to land on the moon surface, and to direct their robotic vehicles. The robot on Change-5 was able to collect rock and soil samples and return them to Earth. In the near future, an identical spacecraft called Change-6 will attempt a sample-return mission from the moons south polean area of int
36、ense scientific interest-given the large amount of water ice present.The more advanced Change-7 and Change-8 spacecraft are also planned to land near the south pole to carry out analysis of the region and test new technologies, including detecting and obtaining materials that could be useful to futu
37、re human explorers, such as water and hydrogen, and testing 3D printing on the lunar surface.The long-term aim of the Changs program is to establish an International Lunar Research Station around 2030 to support robotic and, eventually, crewed missions.8. What is paragraph 2 mainly about?A. The moon
38、s recent volcanic activities.B. The significance of the moon rock samples.C. New knowledge of the history of the moon.D. Further studies of the returned lunar samples.9. What distinguishes the mission of Change-6 from that of Change-5?A. The technology they use.B. The time they spend on the moon.C.
39、The specific locations they explore.D. The amount of material they bring back.10. Change-7 and Change-8 space missions are mainly intended to _.A. transport researchers to the moon stationB. build up an International Lunar Research StationC. collect data necessary to guide moon-landing spacecraftD.
40、find and test resources and means to support living on the moon11. Which of the following best summarizes the Changs space program?A. A project to study the surface of the moon.B. A plan to improve human settlements on the moon.C. A set of experiments to test the possibility of manned spacecraft.D.
41、A series of increasingly challenging scientific lunar explorations.【答案】8. B 9. C 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了2020年12月17日,中国航天器嫦娥五号返回地球,带回了自20世纪70年代以来在地球上从未见过的东西月球岩石样本。文章介绍了月球岩石样品的意义以及嫦娥项目的一些目标和计划。【8题详解】主旨大意题。根据第二段“The returned lunar samples will “absolutely add new knowledge of the history of
42、 the moon, particularly its volcanoes,” says Xiao Long, a planetary scientist at China University of Geosciences. The rocks sent back by Change-5 “will ask us to rethink about why and how the moons volcanic history lasted this long,” he says.(中国地质大学的行星科学家肖龙表示,返回的月球样本“绝对会增加关于月球历史,特别是其火山的新知识”。嫦娥五号发回的岩
43、石“将让我们重新思考月球的火山历史为何以及如何持续了这么长时间,”他说)”可知,第二段主要讲了月球岩石样品的意义。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第一段的“This precious cargo, collected by Change-5s robotic research vehicle in the northwest region of the lunar near side, is now being studied by scientists in Beijing.”(这批珍贵的货物是由嫦娥五号的机器人研究车在月球西北部附近收集的,目前北京的科学家正在对其进行研究。)和第四段中
44、“In the near future, an identical spacecraft called Change-6 will attempt a sample-return mission from the moons south polean area of intense scientific interest-given the large amount of water ice present.(在不久的将来,一艘名为“嫦娥六号”的相同航天器将尝试从月球南极进行采样返回任务月球南极是一个让人们有着浓厚科学兴趣的区域因为那里存在大量的水冰)”可知,嫦娥六号和嫦娥五号的任务不同在于探
45、索的位置不同。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The more advanced Change-7 and Change-8 spacecraft are also planned to land near the south pole to carry out analysis of the region and test new technologies, including detecting and obtaining materials that could be useful to future human explorers, such as water and
46、 hydrogen, and testing 3D printing on the lunar surface.(更先进的嫦娥七号和嫦娥八号航天器也计划在南极附近着陆,对该地区进行分析并测试新技术,包括探测和获取可能对未来人类探索者有用的材料,如水和氢,并测试月球表面的3D打印)”可知,“嫦娥七号”和“嫦娥八号”的空间任务主要是寻找和测试支持在月球上生活的资源和方法。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“The long-term aim of the Changs program is to establish an International Lunar Research Sta
47、tion around 2030 to support robotic and, eventually, crewed missions.(嫦娥计划的长期目标是在2030年左右建立一个国际月球研究站,以支持机器人和最终载人任务)”结合上文提到的嫦娥五号、六号以及七八号的任务可推知,嫦娥计划一系列越来越具有挑战性的月球科学探索。故选D。D阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Bad news sells. If it bleeds, it leads. No news is good news, and good news is no ne
48、ws. Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers. But now that information is being spread and monitored(监控) in different ways, researchers are discovering new rules. By tracking peoples e-mails and online posts, scientists have found that good news can spread faster
49、 and farther than disasters and sob stories.“The if it bleeds rule works for mass media,” says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania. “They want your eyeballs and dont care how youre feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You do
50、nt want them to think of you as a Debbie Downer.”Researchers analyzing word-of-mouth communicatione-mails, Web posts and reviews, face-to-face conversationsfound that it tended to be more positive than negative(消极的), but that didnt necessarily mean people preferred positive news. Was positive news s
51、hared more often simply because people experienced more good things than bad things? To test for that possibility, Dr. Berger looked at how people spread a particular set of news stories: thousands of articles on The New York Times website. He and a Penn colleague analyzed the “most e-mailed” list f
52、or six months. One of his first findings was that articles in the science section were much more likely to make the list than non-science articles. He found that science amazed Times readers and made them want to share this positive feeling with others.Readers also tended to share articles that were
53、 exciting or funny, or that inspired negative feelings like anger or anxiety, but not articles that left them merely sad. They needed to be aroused(激发) one way or the other, and they preferred good news to bad. The more positive an article, the more likely it was to be shared, as Dr. Berger explains
54、 in his new book, “Contagious: Why Things Catch On.”12. What do the classic rules mentioned in the text apply to?A. News reports.B. Research papers.C. Private e-mails.D. Daily conversations13. What can we infer about people like Debbie Downer?A. Theyre socially inactive.B. Theyre good at telling sto
55、ries.C. Theyre inconsiderate of others.D. Theyre careful with their words.14. Which tended to be the most e-mailed according to Dr. Bergers research?A. Sports new.B. Science articles.C. Personal accounts.D. Financial reviews.15. What can be a suitable title for the text?A. Sad Stories Travel Far and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566587.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
