湖北省武汉市蔡甸区汉阳一中2021届高三下学期6月仿真模拟(六)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省武汉市蔡甸区汉阳一中2021届高三下学期6月仿真模拟六英语试题 WORD版含解析 湖北省 武汉市 蔡甸区汉阳 一中 2021 届高三 下学 仿真 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021年全国高等学校统一招生考试仿真模拟(六)英 语 试 卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A19.15. B9.18. C9.15.答案是C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats John doing now?A. Playing football.B. Watching TV.C. Studying.【答案】
2、C【解析】【原文】M: Kate, dont make noise. This football match is great.W: I think you should turn off the TV. Both John and I are preparing for the final exam.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can the man do?A. Swim.B. Play soccer.C. Play basketball.【答案】C【解析】原文】M: You know, Jason can play tennis, swim, play soccer
3、. but I cant.W: It doesnt matter. I mean, you can play the guitar, play basketball, cook and even speak three languages. You are great.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the meeting be over?A. At 11:00.B. At 10:00.C. At 9:30.【答案】A【解析】【原文】M: When will the meeting begin?W: According to the schedule, it sh
4、ould start at 9:30, and it will last for an hour and a half.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of the play?A. Terrible.B. Just so-so.C. Great.【答案】C【解析】【原文】M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theater yesterday?W: Yes, it couldnt be better. But I didnt like the people
5、there. They always made noises.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the weather like now?A. Snowy.B. Rainy.C. Sunny.【答案】B【解析】【原文】M: Its raining again. The weather report says its going to snow tonight. I dont like this kind of weather.W: But its going to be sunny this weekend.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对
6、话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the man want to go?A. The library.B. The lab.C. The cafe.7. Whats the mans major?A. Psychology.B. Physics.C. Chemistry.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Can you
7、 give me a ride to the library?W: Studying at the library again? I take just as many classes as you do, but I only have about an hour of studying to do every day. And I can get all my work done either here at home or at the cafe down the road.M: Well, Im majoring in physics. I have several projects
8、due each month, and thats after I spend ten or fifteen hours a week in the lab. Youre a psychology major. You have one midterm and one final exam for each class, right?W: Yeah.M: Youve got it so easy!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where is the woman going first?A. The classroom.B. The library
9、.C. The gym.9. What will the women do in the library?A. Borrow some books.B. Return some books.C. Study for the exam.10. Why do the speakers go to the gym?A. To watch a game.B. To take a PE class.C. To go swimming.【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【原文】M: Hi, Jenny. Are you going to school now?W: Yup. I have En
10、glish at 9:00 in the morning.M: We will have our midterm exams next month. I plan to look for some important books in the library. Do you want to join me?W: Sure. I need to return some books.M: Great. We can go to the swimming pool in the gym after that. W: That sounds like a good idea. We can chill
11、 out a little in such a hot summer.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What do we know about the man?A. He is in poor health.B. He wants to stay at home today.C. He hasnt finished his homework yet.12. What relation is Mr. Bell to the man?A. His neighbor.B. His teacher.C. His father.13. What does
12、the man ask the woman to do?A. Help him hand in his project.B. Call to ask for leave.C. Drive him to school right now.【答案】11. A 12. B 13. A【解析】【原文】W: Oh, you look ill.M: I dont feel too good. I must admit.W: Then you shouldnt go to school today.M: Oh, I have to. I cant stay at home todayweve got to
13、hand in our geography projects. Its the last chance. And its just a cold. You always feel worse when you first get up. Ill be fine once Ive had a wash and a bit of breakfast.W: It wont hurt to miss a day. You look very pale, and theres a flu virus going round at the moment. Ella next door has got fl
14、u.M: I havent got the flu, Mom. And Mr. Bell will think that Im absent because todays the deadline for the project and I havent finished it.W: Dont be sillyyoure one of his star pupils. Surely, hes not going to fail you because you are ill. You havent even missed a day all year as far as I remember.
15、M: Oh well, I suppose youre right. Perhaps I will stay at home, just today. But could you do me a favor? Drive round to school and deliver my project to Mr. Bell.W: Its quite unnecessary. I will call Mr. Bell right now.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What will the man do in the late afternoon
16、?A. Give a speech.B. Write a magazine article.C. Prepare some materials.15. Where will the man have dinner tonight?A. At home.B. In the office.C. In a meeting room.16. How will the man go back home?A. By bus.B. By car.C. By taxi.【答案】14. C 15. A 16. B【解析】【原文】M: I have such a busy day today. I dont kn
17、ow when Ill be home. Can you pick up our son from school today?W: Oh, you have to speak at the High School of Science and Technology today.M: Thatll be finished by 3 oclock. But then I have to go to the office and prepare my notes for my speech at the Computer Societys annual dinner tonight.W: Well,
18、 at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it?M: Yes, at least thats done. In fact, it should be published sometime next month.W: Do you think youll be given time to eat tonight or will you have to spend the entire evening answering que
19、stions?M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case, I guess Ill be pretty hungry when I get home.W: Do you have any idea what time youll be finished?M: No.W: Well, Ill have something ready for you to eat. Can you catch the last bus? Or maybe you should take a
20、taxi.M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. Its picking me up at the office at six and will bring me home after the meeting.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What can we learn about Pedal Power?A. It was started in 1996.B. It gives bic
21、ycles to people for free.C. It sends bicycles to poor areas regularly.18. What happened to Pedal Power in August 2000?A. It couldnt meet its costs.B. It won an Enterprise Award.C. It was criticized by the British media.19. When did Dan Pearman go to Ecuador?A. In 1993.B. In 1998.C. In 2001.20. Why w
22、as Dan Pearmans neighbor successful in business?A. He offered many jobs to craftsmen in the town.B. He was the most skilled craftsman in the village.C. He could reach customers easily by riding his bike.【答案】17. C 18. A 19. A 20. C【解析】【原文】M: Pedal Power is a small charity based mainly in the UK. At P
23、edal Power, they collect second-hand bikes in the UK and send them to some of the poorest regions in the world. When they distribute bikes overseas, they dont give them away for free. In order to continue operating they need to have a constant supply of bikes which they send out every six months. In
24、 August 2000, they simply ran out of money. It was a terrible situation. Fortunately, in October 2001 they won an Enterprise Award which helped them enormously.Dan Pearman is the founder of Pedal Power. He got the idea of exporting bicycles to developing countries while he was in Ecuador. Dan Pearma
25、n went there in 1993 and he joined a voluntary organization. Where Dan Pearman lived in Ecuador was a rural area. His neighbor had the only bicycle in the village, whereas everyone else walked everywhere.His neighbors business was very successful. For years Dan Pearman couldnt understand why. Then h
26、e realized having a bike meant his neighbor could reach anywhere he liked without much trouble. Other local carpenters could only accept jobs nearby, so no matter how skilled they were, they could never do as many jobs as his neighbor. When he returned to the UK in 1998, he started planning Pedal Po
27、wer.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWHY YOU DO THAT (How to Gain the Self-Observations, Reflections, and Personal Insight You Need for a More Accurate and Comprehensive Self-Awareness) by John B. Evans, PhD, LCSW Understanding your basic personality char
28、acteristics will drastically increase your self-awareness and self-control, allowing you to actually create the person you want to be. 978-1-94429-870-8 Paper, $19.99 318 Pages Self-Help/Personality Available on Amazon.A PONTIAC IN THE WOODS by Fred MisurellaA young womans rude, sometimes primitive
29、narrative about living alone, in a novel that packs a surprising punch. “Beautifully and sympathetically written.” Indie Reader 978-0-578-71792-0 Paper, $14.00 306 Pages Literary Fiction/Young Adult Fiction Available on Amazon and FredM.THE RESTRUCTURING (Who Are You?) by J.L. Stafford Some of us ne
30、ed to find ourselves again, and it doesnt happen by accident. Digging deep within ourselves can touch the very depth of our hearts. The Restructuring invites you on a poetically guided journey through the depths of our emotional landscape. 978-1098323738 Paper, $12.99 90 Pages Self-help Available on
31、 Amazon and Book Baby.THE ROAD TO DELANO by John DeSimone A coming-of-age novel set during the Delano grape strike. Cesar Chavezs fast for nonviolence influences two high school students in their heroic struggle for justice. 978-1644280317 Hardcover, $26.00 420 Pages Historical Fiction Available on
32、Barnes & Noble, Amazon, IndieBound, and Russos Books. Authors website: .21. If you want to know yourself better, which can be the best?A. A PONTIAC IN THE WOODS and THE ROAD TO DELANO.B. THE RESTRUCTURING and THE ROAD TO DELANO.C. WHY YOU DO THAT and A PONTIAC IN THE WOODS.D. WHY YOU DO THAT and THE
33、 RESTRUCTURING.22. If you buy two copies of each, how much will you pay in total?A. $26.99.B. $45.99.C. $72.98.D. $145.96.23. Who are the target readers of THE ROAD TO DELANO?A. Adults.B. Children.C. Young adults.D. Senior citizens.【答案】21. D 22. D 23. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了几本书籍的详细信息。【21题详解】推理判断题。
34、根据文章“WHY YOU DO THAT”部分中的“How to Gain the Self-Observations, Reflections, and Personal Insight You Need for a More Accurate and Comprehensive Self-Awareness (如何获得更准确、更全面的自我意识所需要的自我观察、反思和个人洞察力)”和“Understanding your basic personality characteristics will drastically increase your self-awareness and se
35、lf-control (了解自己基本的个性特征会大大提高你的自我意识和自我控制能力)”以及“THE RESTRUCTURING (Who Are You?)”部分中的“Some of us need to find ourselves again (有些人需要重新找到自我)”和“Digging deep within ourselves can touch the very depth of our hearts. (从我们的内心深处挖掘,可以触及我们的内心深处)”可知,如果你想更了解自己,适合阅读WHY YOU DO THAT和THE RESTRUCTURING这两本书。故选D项。【22题详
36、解】数字计算题。通过文章“WHY YOU DO THAT”部分中的“$19.99 (19.99美元)”可知,此书价值19.99美元;通过文章“A PONTIAC IN THE WOODS”部分中的“$14.00 (14美元)”可知,此书价值14美元;通过“THE RESTRUCTURING (Who Are You?)”部分中的“$12.99 (12.99美元)”可知,此书价值12.99美元;通过“THE ROAD TO DELANO”部分中的“$26.00 (26美元)”可知,此书价值26美元。可推知,每本买两份,算法如下:(19.99+14.00+12.99+26.00)2=145.96。
37、故选D项。【23题详解】推理判断题。通过“THE ROAD TO DELANO”部分中的“A coming-of-age novel (一个关于成长的小说)”可推知,THE ROAD TO DELANO的目标读者是年轻人。故选C项。BIn real life Joanna Garcia Swisher, 41, is happily married to former Major League Baseball player Nick Swisher, 40, and raising daughters Sailor, 4, and Emerson, 7. On TV she needs th
38、e help of a matchmaker to find love in the new Hallmark Channel romance As Luck Would Have It. She opens up about raising strong girls, how her parents recent deaths affected her and which roles fans recognize her for the most. You havent needed a matchmaker but if life had turned out differently, w
39、ould you use one? I would totally have been game for it. I was set up by a friend of ours to meet my husband, but I think it sounds so fun. You star opposite Allen Leech were you a Downton Abbey fan? Im a huge Downton fan, but I know Allen personally very well. He happened to marry my best friends l
40、ittle sister. His mom actually cooked me dinner a couple of times while I was shooting! Youve been on TV since you were a teen. Which role gets you recognized most? Sweet Magnolias now. But overall I would say Reba. I also get recognized for being Amy Adams more than I get recognized for being mysel
41、f. You lost your mother, father and grandmother in the past year and a half. How are you and your family doing? My daughters have watched me go through so much in the last year, from the highs of the success of Sweet Magnolias to the lowest of lows, losing my parents and my grandmother. I really bel
42、ieve that its not what happens to you, its what happens for you. Even in their passing, as tragic as it was. I know that its not for nothing. My mom was such a strong, capable, amazing woman; my father was the ultimate father and feminist and just huge source of support and I think that solidified m
43、y strength. So I only hope that Im modeling that same strength for my girls.24. How does the text develop?A. By questions and answers.B. By listing examples.C. By narrating life stories.D. By comparison and contrast.25. What does Joanna Garcia Swisher think of a matchmaker in marriage?A. Its strange
44、.B. Its acceptable.C. Its terrible.D. Its necessary.26. What does the underlined part in the last paragraph imply?A. Joanna was just playing on words.B. Joanna missed her parents much.C. Joanna submitted herself to her fate.D. Joanna faced the tragedy positively.27. What can best describe Joanna Gar
45、cia Swisher according to the text?A. Simple and talkative.B. Stubborn and influential.C. Strong and easy-going.D. Negative and sensitive.【答案】24. A 25. B 26. D 27. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Joanna Garcia Swisher接受采访,以及主持人问她的四个问题和她的回答。【24题详解】推理判断题。通过文章中的四个问题“You havent needed a matchmaker but if life h
46、ad turned out differently, would you use one? (你不需要媒人但如果生活不一样,你会用媒人吗)”和“You star opposite Allen Leech were you a Downton Abbey fan? (你和Allen Leech演对手戏你是唐顿庄园的粉丝吗)”和“Youve been on TV since you were a teen. Which role gets you recognized most? (你从十几岁就上电视了。哪个角色最让你得到认可)”以及“You lost your mother, father an
47、d grandmother in the past year and a half. How are you and your family doing? (在过去的一年半里,你失去了你的母亲,父亲和祖母。你和你的家人怎么样)”及其回答可推知,这篇文章是通过提问和回答发展的。故选A项。【25题详解】细节理解题。通过文章第二段“I would totally have been game for it. I was set up by a friend of ours to meet my husband, but I think it sounds so fun. (我完全可以接受。我是被我们
48、的一个朋友介绍认识我丈夫的,但我觉得这听起来很有趣)”可知,Joanna Garcia Swisher是可以接受婚姻中的媒人的。故选B项。【26题详解】推理判断题。根据文章最后一段划线句后文“Even in their passing, as tragic as it was. I know that its not for nothing. My mom was such a strong, capable, amazing woman; my father was the ultimate father and feminist and just huge source of suppor
49、t and I think that solidified my strength. So I only hope that Im modeling that same strength for my girls. (即使在他们去世的时候,尽管这是一场悲剧我知道这不是没有意义的。我妈妈是一个坚强、能干、了不起的女人;我的父亲是一位最好的父亲,也是一位女权主义者,他给了我巨大的支持我认为这巩固了我的力量。所以我只希望我能给我的女儿们树立同样的榜样)”可推知,划线部分意味着Joanna积极地面对这场悲剧。故选D项。【27题详解】推理判断题。根据文章最后一段“So I only hope that
50、Im modeling that same strength for my girls. (所以我只希望我能给我的女儿们树立同样的榜样)”可推知,Joanna Garcia Swisher虽然失去了父母和祖母,却很坚强,想要给女儿们树立榜样。根据文章第二段“I would totally have been game for it. I was set up by a friend of ours to meet my husband, but I think it sounds so fun. (我完全可以接受。我是被我们的一个朋友介绍认识我丈夫的,但我觉得这听起来很有趣)”以及“I kno
51、w Allen personally very well. He happened to marry my best friends little sister. His mom actually cooked me dinner a couple of times while I was shooting! (我个人非常了解艾伦。他碰巧娶了我最好朋友的妹妹。在我拍摄的时候,他妈妈给我做了好几次晚餐!)”可以推测出Joanna Garcia Swisher是好相处的。故选C项。CAbout a billion birds die from flying into buildings each
52、year in North America. Suspicions have been that birds may regard the open areas behind glass as safe passageways. Or they may mistake the reflected trees for the real thing.Researchers would like to reduce collisions, which requires a solid understanding about what makes a bird more or less likely
53、to die by crashing into a building in the first place.“There was relatively little known at a broad scale. Previous studies were at one small study site. Jared Elmore, a graduate student in natural resource ecology and management at Oklahoma State University. So he and his colleagues used a previous
54、ly created data set of building collisions for birds at 40 sites throughout Mexico, Canada and the U.S.The first finding was obvious: bigger buildings with more glass kill more birds. But the details were more remarkable. We found that life history predicted collisions. Migrants(候鸟), insect-eaters a
55、nd woodland-inhabiting species collided more than their counterparts(同类).”Most migratory species travel at night, when lights near buildings can distract or disorient(使迷失方向)them. And Elmore thinks that insect-eating birds might be attracted to buildings because their insect prey(猎物)is attracted to t
56、he lights. He suspects that woodland species get tooled by the reflections of trees and bushes in the windows. The results are in the journal Conservation Biology.By understanding which birds are more likely to collide with buildings, researchers can perhaps determine the best way to adapt buildings
57、, or their lighting, to help prevent such accidents. And by knowing risks, along with migration timing and behavior, building managers can better predict when birds are at their greatest danger - and improve lighting strategics accordingly.Elmores next project will use radar to help predict bird mig
58、rations. I think that would maybe go a long way in terms of providing information to people, to the public, to building managers, on when they can get the most benefit in terms of lights-out policies.28. What is the possible reason for birds crashing into buildings?A. They didnt see the buildings.B.
59、 They took reflections for reality.C. They assumed the windows to be open.D. They considered buildings as safe routes.29. What is Jared Elmores study different from the previous ones?A. It created a new data set.B. It went beyond national borders.C. It covered a wider range of sites.D. Ill studied s
60、ome specific bird species.30. What was the most noticeable finding of Jared Elmores study?A. Migratory species travel at night.B. Birds tend to be misled by glasses.C. Bigger buildings cause more collisions.D. Birds living habits give rise to collisions.31. Which of the following can help reduce bir
61、d collision?A. Adjust the lightening system.B. Attach radars to each building.C. Adopt strict lights-out policies.D. Ban using glasses on buildings.【答案】28. B 29. C 30. D 31. A【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一项鸟类为什么会撞击建筑物的研究。【28题详解】细节理解题。根据第一段的“Suspicions have been that birds may regard the open areas behind gla
62、ss as safe passageways. Or they may mistake the reflected trees for the real thing.(有人怀疑鸟类可能会将玻璃后面的开放区域视为安全通道。或者它们会把反射出来的树叶认为是真的。)”可知,鸟类撞击建筑物的可能的原因是它们把反映出的东西误认为是真实的。故选B。【29题详解】细节理解题。根据第三段“There was relatively little known at a broad scale. Previous studies were at one small study site. Jared Elmore,
63、 a graduate student in natural resource ecology and management at Oklahoma State University. So he and his colleagues used a previously created data set of building collisions for birds at 40 sites throughout Mexico, Canada and the U.S.(“过去人们对大领域的研究知之甚少。以前的研究都是在一个小的研究场所进行的。Jared Elmore,俄克拉荷马州立大学自然资源
64、生态与管理专业的研究生,他和同事使用了之前创建的关于鸟类碰撞建筑的数据集,这些数据分布在墨西哥、加拿大和美国的40个地方。)”可知,Jared Elmore的研究覆盖了更广泛的地方,不同于以前的研究。故选C。【30题详解】推理判断题。根据第四段的“But the details were more remarkable. We found that life history predicted collisions. Migrants(候鸟), insect-eaters and woodland-inhabiting species collided more than their coun
65、terparts(同类).( 但是细节更值得我们注意。我们发现生命的历史可以预测碰撞事故。候鸟、食虫者和栖息在林地的物种之间的碰撞比它们的同类要多。)”可推断,Jared Elmore的研究中最明显的发现是鸟类的生活习惯会导致碰撞。故选D。【31题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“And by knowing risks, along with migration timing and behavior, building managers can better predict when birds are at their greatest danger - and improve lig
66、hting strategics accordingly.(通过了解风险、迁徙时间和行为,建筑管理者可以更好地预测鸟类的最大危险时刻,并相应地调整照明策略。)”可推断,调整照明系统可以有助于减少鸟类的碰撞。故选A。DLight pollution is a significant but overlooked driver of the rapid decline of insect populations, according to the most comprehensive review of the scientific evidence to date.Artificial ligh
67、t at night can affect every aspect of insects lives, the researchers said. We strongly believe artificial light at night in combination with habitat loss, chemical pollution, invasive species, and climate change is driving insect declines,” the scientists concluded after assessing more than 150 stud
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566979.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
