分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(十八).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:566988
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:88KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西 龙泉 高中 2011 届高三 考前 英语 阅读 日日 十八
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(十八)第1篇Intellectual property (IP) is a product of the mind that has commercial value. The concept dates back to 1623, when the first patent law to protect IP rights was passed. IP rights protect an artist from having his/her creative ideas copied by another. For

    2、 example, if somebody generates an idea for a novel, that idea is protected by IP rights. If someone else wishes to represent the idea or develop it further,he/she must consult the original artists, who will normally be rewarded financially for its use. Back in the 17th century,IP rights were primar

    3、ily carried out to protect newly developed manufacturing processes against stealing,but today, intellectual property rights are also enjoyed by those who create music, art and literature.In recent years, IP rights have been the focus of a great deal of discussion because of a technology which looks

    4、set to weaken them altogether:the Internet. Many years ago, if you wanted a recording of a song, you would have to purchase it from a music store;if a novel,from a book store. In those days, IP rights were easily protected since it was very difficult to obtain intellectual property without paying fo

    5、r it. However, a lot of IP, including songs, films, books and artwork, can be downloaded today free of charge using the Internet. This practice has now taken the world by storm, dramatically affecting the way in which we view IP rights.5. According to the writer, in the beginning, IP rights were mai

    6、nly of use to_.A. those creating music,art and literatureB. novelistsC. engineers and inventorsD. those not receiving financial reward for their work解析细节判断题。从第一段最后两句可以判断出知识产权主要对工程师和发明家的创作成果有保护作用。答案C6. What do we know about the Internet according to the passage?A. It makes IP rights harder to protect

    7、.B. It sells songs and films.C. It does not affect the way we understand IP rights.D. It prevents the production of artwork.解析细节判断题。从第二段的“.because of a technology which looks set to weaken them altogether.”可以判断出答案。答案A7. According to Paragraph 2, what has “taken the world by storm” ?A. Intellectual p

    8、roperty rights.B. The Internet.C. Free downloading.D. The large number of songs, films and books.解析细节判断题。第二段最后一句中的“This practice”代指上句中提到的“can be downloaded today free of charge using the Internet.”,故选C项。答案C8. A possible title for this passage could be_.A. A History of IP RightsB. Ways to Protect You

    9、r IP RightsC. The Present and the Future of IPD. IP Rights and Our Attitudes解析主旨大意题。本文从头到尾都是围绕知识产权和我们的态度这两方面写的。答案D 第2篇Cities alarmed by deaths and injuries of pedestrians are taking efforts to make crosswalks safer for people on foot, especially seniors and children who need more time to cross stree

    10、ts.A pedestrian is killed in a traffic accident in the USA every 110 minutes; one is injured every nine minutes, according to official data.Crosswalks can be especially dangerous for the elderly. Among people 70 and older,36% of pedestrian deaths in 2006 occurred in crosswalks, compared with 21% of

    11、those younger than 70, according to the Insurance Institute for Highway Safety.The Federal Highway Administration(FHWA) advises that next year states increase by nearly 15% the amount of time traffic lights provide for pedestrians to cross the street after the flashing orange hand appears.FHWA spoke

    12、sman Doug Hecox says reasons for the change include an aging population that needs more time to cross, healthconscious Americans walking more ,children encouraged to walk to prevent getting overweight and high gas prices pushing people to walk instead of drive.Pedestrian deaths went down by 12% from

    13、 5,449 in 1996 to 4,784 in 2006. But among those in 2006,471 were killed in crosswalks, down slightly from 488 ten years earlier, the National Highway Traffic Safety Administration(NHTSA) says.语篇解读横过马路时,行人的意外死亡率居高不下。很多城市正在努力采取措施保证行人过马路的安全,尤其是老人和孩子。1Which of the following is true according to the tex

    14、t?A. Among 100 pedestrian deaths there were 21 people younger than 70.B. Old people are more likely to meet with accidents in crosswalks.C. Traffic accidents killed more old people than young people.D. About seven traffic accidents happened per hour.解析事实细节题。第二段第二三句告诉我们:老年人在十字路口遭遇交通事故的可能性最大。答案B2What

    15、is FHWAs suggestion to states?A. Fixing more traffic lights.B. Providing more crosswalks.C. Giving pedestrians more time to cross streets.D. Increasing the time before the orange lights appear.解析事实细节题。第三段告诉我们FHWA建议给行人更多的时间通过路口。答案C3Whats the cause of the crosswalk safety problem according to the text

    16、?A. Therere many cars and buses on the road.B. Pedestrians are careless.C. Crosswalks are crowded.D. Drivers dont give way.解析推理判断题。第四段指出:老年人需要更多的时间通过马路,有健康意识的人也好步行,儿童被鼓励步行以防止发胖,油价较高也让人们更倾向于步行而不是驾车。由此可知十字路口的安全问题是过度拥挤。答案C4The report from NHTSA suggests that _.A. fewer people were injured in crosswalks

    17、B. crosswalk safety has been greatly improvedC. much has been done to reduce traffic accidentsD. pedestrian deaths in crosswalks remain a serious problem解析推理判断题。最后一段NHTSA称:2006年行人死亡人数4,784,比1996年(5,449)降低了12%,但这一数字依旧很高,注意句中用的是down slightly稍微有点下降,所以十字路口的安全问题依然严峻。答案D 第3篇Topping the class academically

    18、was certainly an advantage. Studying was a breeze for Nigel. The reward was certainly incomparable to the little effort that he had to put in. It began when he was selected to help the teachers in the computer laboratories.The peak of his school career came not when he topped the school but when he

    19、was selected for the nationwide competition. Unlike everyone else, Nigel wanted to join the contest because he liked playing with the Lego sets and making something out of them. Nigel spent the next two months rebuilding his robot. It was during this time that Nigel found out about the prizes for th

    20、e competition as well as another competitor,Alicia,from a neighboring school. His early intentions were forgotten. Getting the thousanddollar prize was more important than anything else. Nigel decided to befriend Alicia.Unaware of his intentions,she told him all about the robot that she had been bui

    21、lding for the competition. He even helped her to put the finishing touches to her robot. He was glad with the way things had progressed. His robot looked even better than Alicias and it was able to bounce a ball with its arm, something Alicia had failed to do.On the day of the competition, he saw Al

    22、icia. Everything dawned on her the minute she saw him among the competitors.She stared at him, puzzled at first, then angry and finally a look of helplessness came over her.The flashbulbs of the camera exploded in Nigels face. The robot had performed actions so unique and different that the speciali

    23、stsjudgments were the same. Nigel was so pleased with himself that he did not even notice the girl standing a few feet away from him. Without her, he would never have won the competition.5. What reward did Nigel receive for doing well in his school work?A. He was offered a parttime job.B. He was hon

    24、ored with a scholarship.C. He helped his teachers construct a robot.D. He helped in the computer laboratories.解析细节理解题。由文中第一段“It began when he was selected to help the teachers in the computer laboratories.”可以得知答案。答案D6. Nigels original intention of joining the contest was to_.A. be the top student of

    25、 the schoolB. bring great honor to his schoolC. construct a robot with the Lego setsD. win the thousanddollar prize解析细节理解题。根据第二段“Unlike everyone else,Nigel wanted to join the contest because he liked playing with the Lego sets and making something out of them.”可以看出答案。答案C7. Why did Nigel help Alicia

    26、finish her robot?A. He tried to make friends with her.B. He was fond of building robots.C. He intended to help her.D. He didnt want her to suspect him.解析推理判断题。由文中第二段“.as well as another competitor,Alicia,from a neighboring school.His early intentions were forgotten.Getting the thousanddollar prize w

    27、as more important than anything else.”能够推断出答案。答案D8. What is the authors attitude towards Nigels actions?A. He is mildly critical.B. He is strongly critical.C. He is in favor of them. D. His attitude is not clear.解析观点态度题。根据文中第一段第二、三句“Studying was a breeze for Nigel.The reward was certainly incomparab

    28、le to the little effort that he had to put in.”可以判断学习对于他是不费吹灰之力的事,他付出很少的努力就能的到奖赏当然就是举世无双的了,言语中带着讽刺。答案A 第4篇Dear Friend,The recent success of childrens books has made the general public aware that theres a huge market out there.And theres a growing need for new writers trained to create the $3 billion

    29、 worth of childrens books bought each year. plus stories and articles needed by over 650 publishers of magazines for children and teenagers.Who are these needed writers? Theyre ordinary folks like you and me.But am I good enough?I was once where you might be now. My thoughts of writing had been push

    30、ed down by selfdoubt, and I didnt know where to turn for help.Then, I accepted a free offer from the Institute to test my writing aptitude(潜能), and it turned out to be the inspiration I needed.The promise that paid offThe Institute made the same promise to me that they will make to you, if you show

    31、basic writing ability:You will complete at least one manuscript(手稿) suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.I really didnt expect any publication before I finished the course,but that happened.I sold three stories. And I soon discovered that was not unusual at the Instit

    32、ute.Since graduation, I have authored 34 nationally published childrens books and over 300 stories and articles.Free test and brochureWe offer a free aptitude test and will send you a copy of our brochure describing our recognized homestudy courses on the basis of oneonone training.Realize your writ

    33、ing dream today. Theres nothing sadder than a dream delayed until it fades forever.Sincerely,Kristi Holl, InstructorInstitute of Childrens Literature语篇解读儿童读物有着巨大的市场,市场需要更多的儿童读物作家。参加我们的培训课程,相信你就能成为儿童作家中的一员。1From the first three paragraphs, we learn that _.A. childrens books are usually bestsellersB.

    34、publishers are making $3 billion each yearC. magazines for teenagers have drawn public attentionD. there is a growing need for writers of childrens books解析推理判断题。这篇文章在为培训课程做广告,因此前三段先讲到儿童作家的市场需求以吸引读者参加该课程。答案D2When finishing the course, you are promised to _.A. be a successful publisherB. become a conf

    35、ident editorC. finish one work for publicationD. get one story or article published解析事实细节题。由文章“The promise that paid off”部分:You will complete at least one manuscript(手稿)suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.可知。答案C3Kristi Holl mentions her experience mainly to _.A. prove she is a good instructorB. promote the writing programC. give her advice on course preparationD. show she sold more stories than articles解析推理判断题。作者作为课程的主办方通过讲述自己的经历来推广该课程。答案B高考资源网版权所有,侵权必究!

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(十八).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566988.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1