2020-2021学年九年级英语上册 Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are(提升卷)单元测试卷(含解析)(新版)人教新目标版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年九年级英语上册 Unit Could you please tell me where the restrooms are提升卷单元测试卷含解析新版人教新目标版 2020
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Could you please tell me where the restrooms are?能力提升卷班级_ 姓名_ 学号_ 分数_(考试时间:60分钟 试卷满分:100分)注意事项:1本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的班级、姓名、学号填写在试卷上。2回答第I卷时,选出每小题答案后,将答案填在选择题上方的答题表中。3回答第II卷时,将答案直接写在试卷上。第卷(选择题 共50分)一、单项选择 (共10分,每小题10分)1. Is AC Milan_ Italian football club?Yes. Its one of _mos
2、t successful clubs in Italy.A. an; /B. an; theC. /; theD. /; /【答案】B【解析】句意:AC米兰是个意大利足球俱乐部吗?是的。在意大利它是最成功的俱乐部之一。结合语境可知前一空泛指任何一个意大利足球俱乐部。故用不定冠词。Italian词首音素是元音,故不定冠词用an。下一空形容词最高级表示特指,故前面加定冠词。选B。2. Which of the two T-shirts will you take?Ill take . One is for my brother and the other is for myself.Aeither
3、BbothCneitherDall【答案】B【解析】句意:这两件T恤你要哪个?我两个都要。一个给我哥哥,另一个给我自己。Aeither二者之一;Bboth两者都;Cneither都不;Dall都,三者或三者以上。根据句意可知选B。3. I have to say it is not _ for me to see you now, because I am very busy with my work.A. impolite B. safe C. inexpensive D. convenient【答案】D【解析】本题用词义辨析法解题。impolite不礼貌的;safe安全的;inexpens
4、ive不昂贵的;convenient方便的。分析题干的意思可知,只有D最恰当。4. WeChat(微信)makes it more _ for people to communicate with each other.AconvenientBimportantCnecessaryDimpossible【答案】A【解析】句意:微信使得人们彼此之间的交流更方便了。A. convenient方便的;B. important重要的;C. necessary必要的;D. impossible不可能的。结合生活实际可知,微信使得人们彼此之间的交流更方便了。故选A。5. -Does my question
5、 sound _enough? -I dont think so. You can ask more _ by using “could” instead of “can”. A. polite; politelyB. politely; polite C. politely; politely D. polite; polite【答案】A【解析】考查形容词和副词的辨析。 sound是系动词,其后要跟形容词polite,先排除B和C;修饰动词ask要用副词,故第二空要用副词politely,故答案为A。6. Many people enjoy _ some time _ for a walk
6、after supper every day. A. to spend; going out B. spending; going out C. spending; to go out D. to spend; to go out【答案】B 【解析】句意:许多人喜欢每天晚饭后花点时间出去散步。enjoy动词,喜欢,enjoydoingsth.喜欢做某事;spend.(in) doingsth.花费.做某事。所以动词spend与go都使用-ing形式。故选B。7. Since Mary didnt know way,she had to stop her car to ask for _A. t
7、ime B. directionsC. money D. methods【答案】B 【解析】考查名词的辨析。句意:因为Mary不知道路,她不得不停下来询问方向。ask for directions,问路,问方向。8. I usually _ Tian anmen Square on the way to school every day.A. pass on B. pass by C. drop by D. come by【答案】B 【解析】考查动副词组辨析。句意:我每天上学的路上通常穿过天安门广场。pass by 穿过。9. -Jimmy, its time to go to bed. -O
8、h, I wont do that _ I finish my homework.A. ifB. untilC. afterD. when【答案】B【解析】句意:-吉米,该上床睡觉了。-哦,直到做完家庭作业我才这样做。A. if连词,引导条件状语从句;B. until连词,直到, 引导时间状语从句;C. after连词,在.之后,引导时间状语从句;D. when连词,当.时候,引导时间状语从句。根据固定搭配“not.until.”直到.才.,符合本题语境。故选B。10. - David asked_ in China.- Of course not. Chinese usually shake
9、 hands with a lady as a greeting.Awhy he can greet a lady by kissing herBWhy he could greet a lady by kissing herCWhether he can greet a lady by kissing herDWhether he could greet a lady by kissing her【答案】D【解析】句意:大卫问在中国和女士见面打招呼时,是否可以亲吻。当然不行。中国人和女士见面打招呼时,通常握手。A. why he can greet a lady by kissing her
10、为什么他可以和女士见面打招呼时亲吻她;B. Why he could greet a lady by kissing her为什么他可以和女士见面打招呼时亲吻她;C. Whether he can greet a lady by kissing her他是否可以和女士见面打招呼时亲吻她;D. Whether he could greet a lady by kissing her他是否可以和女士见面打招呼时亲吻她。根据回答可知问的是和女士打招呼时是否可以亲吻。A、B错。主语谓语动词asked是一般过去时态,宾语从句要用过去时态。故选D。二、补全对话 (共10分,每小题2.5分)A: Where
11、 are you going, Tina?B: Im going to the hospital to see Nancy Smith.A: I saw her yesterday._1_B: By the way, must I take a No. 3 bus to get there?A: No you neednt. A No. 11 bus will also take you to the hospital.B:_2_A: Yes. I caught a No. 3 bus yesterday, and I had to wait for half an hour at the b
12、us stop.B: Thank you, Jim._3_A: But No. 11 buses leave from the center of town._4_B: Well, I prefer to walk rather than wait.A. No. 11 buses run much more often, dont they?|B. Youll have to walk two miles to catch one.C. She was a little better.D. Ill get a No. 11 bus.情境对话:这是一段关于问路的对话,讨论了乘坐哪路公交车更方便。
13、1.C【解析】根据上一句提到要去医院看南希史密斯,而且这里前部分“I saw her yesterday. 我昨天见到她了。”可知这里应该是对南希的情况简单的说明,选项C. She was a little better. 她好一点了。符合上下文,故选C。2.A【解析】根据上一句“No, you neednt. A No. 11 bus will also take you to the hospital. 不,你不需要。坐11路公交车也会带你去医院。”,以及下一句“Yes. I caught a No. 3 bus yesterday, and I had to wait for half
14、an hour at the bus stop. 是的,我昨天赶上了3路公共汽车,我不得不在汽车站等了半个小时。”,可知这里应该是在谈论哪一个公交车更方便,选项A. No. 11 buses run much more often, dont they? 11路公交车班次要频繁得多,不是吗?符合上下文,故选A。3.D【解析】根据上一句“Yes. I caught a No. 3 bus yesterday, and I had to wait for half an hour at the bus stop. 是的,我昨天赶上了3路公共汽车,我不得不在汽车站等了半个小时。”,以及下文“Well
15、, I prefer to walk rather than wait.嗯,我宁愿走路也不愿等。”可知这里应该是决定乘11路公交车,选项D. Ill get a No. 11 bus. 我要坐11路公共汽车。符合上下文,故选D。4.B【解析】根据本句前半部分“But No. 11 buses leave from the center of town. 但是11路公交车从市中心出发。”,及下一句“Well, I prefer to walk rather than wait.嗯,我宁愿走路也不愿等。”那么可以推测这里应该是说11路公交车站比较远,选项B. Youll have to walk
16、two miles to catch one. 你得走两英里才能赶上一辆。符合上下文,故选B。三、完形填空(共10分,每小题1分)Mr. White is a blind man who likes traveling alone. However, as a blind man, he has met a lot of _1_ during his trips.Once Mr. White traveled to Texas. It was his first time to go there. On the plane, he sat next to a woman who _2_ Tex
17、as. The woman told him that everything was _3_ and better in her city. When Mr. White arrived he found a _4_ and decided to spend the night there.After dinner, Mr. White went to a wine bar(酒吧) and ordered a glass of wine. When the waiter brought him one, he was _5_“Wow!How big!” he said. Mr. White d
18、oesnt drink often, _6_ he was a little drunk(喝醉) after drinking the wine. He wanted to go to the restroom, so he asked another waiter for _7_“Turn right at the information desk and it is the second door on the right, ” said the waiter.When Mr. White walked past the first door, he fell down. He misse
19、d(错过) the _8_ and went towards the third door instead. Not realizing that he had entered the swimming area, he walked forward and then _9_ into the swimming pool. At that time he _10_ that everything there was bigger. “Dont flush(冲洗)!Dont flush!” he shouted as soon as he got his head above water.1.
20、A. animalsB. troublesC. strangersD. visitors2. A. came fromB. hears fromC. looked atD. arrived at3. A. smallerB. newerC. olderD. bigger4. A. museumB. restaurantC. hotelD. supermarket5. A. nervousB. surprisedC. upsetD. bored6. A. althoughB. untilC. orD. so7. A. addressesB. directionsC. ordersD. sugge
21、stions8. A. secondB. thirdC. fourthD. fifth9. A. gotB. turnedC. fellD. jumped10. A. rememberedB. dreamedC. discoveredD. hoped【解析】短文主要讲述了喜欢旅行的盲人怀特先生在德克萨斯旅行时遇到的麻烦。这次旅行途中他听说要去的地方什么东西都又大又好。到达目的地入住旅店后他喝了点酒,想要去卫生间,结果走错了门,不小心掉到游泳池里,他以为自己进入了卫生间里。1. 句意:然而,作为一个盲人,他在旅行中遇到了许多麻烦。A. animals动物;B. troubles 麻烦;C. st
22、rangers陌生人;D. visitors游客。根据最后一段“When Mr. White walked past the first door, he fell down.”当怀特先生走过第一道门时,他摔倒了。可知,应该是遇到了许多的麻烦,答案选B。2. 答案:在飞机上,他坐在一个来自德克萨斯的女人旁边。A. came from来自;B. hears from收到的来信;C. looked at看一看;D. arrived at到达。定语从句是介绍来自哪里的人,故答案为A。3. 句意:这位妇女告诉他,在她的城市里,一切都更大更好。A. smaller更小的;B. newer 更新的;C.
23、older更老的;D. bigger更大的。根据最后一行“everything there was bigger”那里的一切都更大。可知此处应该是更大的,答案选D。4. 句意:当怀特先生到达时,他找到了一家旅馆,决定在那里过夜。A. museum博物馆;B. restaurant餐馆;C. hotel旅馆;D. supermarket超市。根据“and decided to spend the night there.”可知,应该是旅馆,答案选C。5. 句意:当侍者给他拿来一杯时,他很惊讶。A. nervous 紧张的;B. surprised惊讶的;C. upset沮丧的;D. bored无
24、聊的。根据下一句Wow! How big! he said (哇,真大啊!他说。) 可知,应该是惊讶的,答案选B。6. 句意:怀特先生不常喝酒,因此他喝了酒后有点醉了。A. although虽然;B. until直到;C. or或者;D. so因此。前后句表示因果关系,故答案选D。7. 句意:他想去洗手间,所以他向另一个服务员问路。A. addresses地址;B. directions方向,位置;C. orders 命令;D. suggestions建议。根据下面的句子“Turn right at the information desk and it is the second door
25、on the right,”said the waiter.判断,怀特先生向服务员问路,答案为B。8. 句意:他错过了第二个门,而是朝第三个门走去。A. second第二;B. third 第三;C. fourth 第四;D. fifth第五。前后句提到了first, third,此处应该是第二,故答案选A。9. 句意:他向前走,然后掉进游泳池。A. got得到;B. turned转动;C. fell摔倒;D. jumped跳。怀特先生是盲人,找洗手间时,走错地方了,应是掉进fall into游泳池,答案选C。10. 句意:正在那时他记起那里的一切都更大些。A. remembered想起;B.
26、 dreamed做梦;C. discovered发现;D. hoped希望。根据第二行The woman told him that everything was bigger and better in her city(这位妇女告诉他,在她的城市里,一切都更大和更好。)可知,应该是“记起”,答案选A。四、阅读理解 (共20分,每小题2分)AChina is a nation of etiquette (礼仪)Chinese people are among the most hospitable people in the world.If foreigners visit a Chine
27、se family,they would be surprised at the warmth that they would receive as guests.When you visit a Chinese family,the host usually makes tea for you.Then he will serve you snacks (小吃)like biscuits or candy.Someone in the family will also chat with you,never letting you feel lonely.At the same time,o
28、ther family members will prepare a meal for you.Chinese people treat(款待) their guests with a big meal.They always present more food than the guest can eat.On the table,the guests must be the first to eat.Perhaps one of the things that surprises a western guest most is that the Chinese host likes to
29、pick food for visitors,which wont happen at western tables.The Chinese family go out of their way to make you feel at home.As you are done eating,the host usually says,“It seems that you didnt eat much.Please have more.”Although you tell them you are full,they still put more food in your bowl.Being
30、warm and hospitable has long been an important part of Chinese culture and tradition.As Confucius (孔子) said thousands of years ago:To meet friends from afarHow happy we are!1 What does the underlined word “hospitable”mean in this passage?A. 好客的B. 勤劳的C. 朴实的2. As a guest in a Chinese family,you are us
31、ually offered _by the host.A. coffee and snacksB. juice and snacksC. tea and snacks3. Why does a western visitor feel surprised when the host picks food for him?A. Because he thinks its not polite.B. Because he thinks its not necessary.C. Because it wont happen in western countries.4. What the Chine
32、se family do for the guests is to _.A. make them feel at homeB. show their wealthC. make them feel uncomfortable5. Whats the meaning of the words by Confucius at the end of the passage?A. 学而时习之,不亦说乎?B. 有朋自远方来,不亦乐乎?C. 人不知而不愠,不亦君子乎?【解析】这篇短文讲述的是中国是一个礼仪之邦,他们对待自己的客人非常的热情。短文中给我们介绍了中国的家庭是如何接待客人的,从课文的介绍中可知,
33、中国是一个热情好客的国家,他们想让自己的客人在家里呆得舒服,就像是在自己家里一样。1. A词义猜测题。先确定这个单词所在的句子“Chinese people are among the mosthospitablepeople in the world.” 然后第二步就是根据这个词汇的上下句进行推测。我们从文章的第一句话“China is a nation of etiquette”(中国是一个礼仪之邦)和“If foreigners visit a Chinese family, they would be surprised at the warmth that they would re
34、ceive as guests.”(如果外国人到中国人家里去做客,他们会对中国人的热情感到吃惊)。从关键词“warmth”; “as guests”可以推测hospitable是好客的意思,故选A。2. C 细节理解题。根据短文第二段中When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you. Then he will serve you snacks(小吃) like biscuits or candy可知,当你去中国的家庭里做客的时候,主人经常会给你喝一些茶,吃一些小吃。由此可知选C。3. C 细节理解题。根据短
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-575280.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(通用版)九年级数学上册 第二十二章 二次函数22.1 二次函数的图象和性质22.1.4 二次函数y=ax2+bx+c的图象和性质第1课时(册)作业课件(新版)新人教版.ppt
