2020年高考英语模拟试题七pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(七)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ACoolest Bookstores in the WorldWhere did you buy your last book?Chances are that you bought it on the Internet.But if you did,you missed the remarkable experience of browsing in a real bookstor
2、e.These days bookstores offer lots of great books and plenty more.Eslite Dunnan StoreTime magazine once named Eslite Dunnan Store in Taiwan province,China Asiasbest bookstore.One visit to the store tells you why.The store,spread across fivefloors,offers a combination of restaurants,music and over 20
3、0,000 books.With itscomfortable reading spots,visitors sometimes say its like a library.Others have calledit the 7-Eleven of bookstores because its open 24 hours a day.Book GardenThe worlds biggest bookstore is Tehran,Irans Book Garden with 700,000 squarefeet of space.In addition to restaurants and
4、a theater,the Book Garden features apark on the roof.Visitors can pick up one of 1,000 free books to read while enjoyingthe fresh air and sunshine from the Book Gardens rooftop park.Saraiva BookstoreRio de Janeiros Saraiva Bookstore might be the worlds most colorful bookstore.The visible upper level
5、 is lined with books arranged by their colors.This rainboweffect provides a color welcoming for shoppers as they arrive.A rainbow path alsoleads young readers into the childrens section.Liberia Acqua AltaVenice,Italy,is a city surrounded with water.Its books are displayed in all thingsrelated to wat
6、er such as boats,bathtubs to protect them when the shop floods duringhigh tide.It overlooks one of Venices many canals,and the smell of old books fills theair.1.Which bookstore provides a special reading place on the roof?A.Eslite Dunnan Store.B.Book Garden.C.Saraiva Bookstore.D.Liberia Acqua Alta.2
7、.What do we know about Saraiva Bookstore?A.It is open twenty-four hours a day.B.Shoppers can paint books with color.C.It greets people with colorful books.D.Shoppers can find a rainbow there.3.Why are the books in Liberia Acqua Alta kept in boats?A.Because the store is known for floods.B.Because the
8、y match canals in Venice.C.Because the store is surrounded with water.D.Because they can be preserved from water.【答案】1.B2.C3.D【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了四家世界上最酷的书店。1.细节理解题。由第三段 In addition to restaurants and a theater,the Book Gardenfeatures a park on the roof.可知,除了餐馆和剧院之外,Book Garden 以屋顶的花园为特色,即 Book Garde
9、n 提供了在屋顶上看书的特别场所。故选 B。2.细节理解题。由倒数第二段 The visible upper level is lined with books arranged bytheir colors.This rainbow effect provides a color welcoming for shoppers as theyarrive.可知,在可以看见的层面排列着以颜色分类的书。在购物者到达时,彩虹的效果给他们提供了有色彩的欢迎仪式。即 Saraiva Bookstore 用各种颜色的书欢迎客人。故选 C。3.细节理解题。由最后一段 Its books are displa
10、yed in all things related to water such asboats,bathtubs to protect them when the shop floods during high tide.可知,这里书的陈列都跟水有关,比如船、浴缸等,在涨潮书店被淹时,它们可以被用来保护书。所以 LiberiaAcqua Alta 的书放在船上是为了保护书不被水打湿。故选 D。BRecently,as I watched my son Nathan play basketball for his high school team,Iwas starting to feel so
11、rry for myself and for him.His team was facing adversity(逆境)on the court and he was playing in a hostile environment-it was the opponents homegym filled with their supporters,and Nathans team was trailing(落后)for threequarters of the game.As for me,I had been dismissed from my job earlier in the day.
12、During my drive home,I kept telling myself that I will find work again in a shorttime-I am confident in my experience and abilities.This is the same belief that I triedto instill in my son.The basketball game entered the fourth quarter with Nathans team still trailing.Isaw the determination on his,a
13、s well as his teammatesfaces as they fought back tonot only tie the game(平局),but then go ahead by three points.Then,a player fromthe other team made an unbelievable shot to tie the game up again.With a tie gameand seconds on the clock,Nathan found himself with the ball and with skill andconfidence,h
14、e proceeded to make the basket with a defender hanging all over him.The other player was called for a foul(犯规).As Nathan stood at the foul line preparing for a shot that would put his team upby three points,I saw the focus and determination on his face,there was no room forself doubt.Nathan was able
15、 to turn out all the distractions and nail the free throwwith such skill,it was as if he had done it a thousand times.As I sat there,my heart bursting with pride,it dawned on me.I had taught himperseverance in the face of adversity,and he had just taught me the same lesson.Thatbrief moment of self-d
16、oubt and feeling sorry for myself was blown away by theactions of my son on the basketball court.He will play in the finals,but it doesntmatter if he wins or loses,at this moment,we both won.4.What did the author estimate his sons team would be like at first?_A.The team would lose at home court.B.Th
17、e team would finally win.C.The team would win the championship.D.The team would lose at visiting court.5.Which of the following words can best describe the author?_A.Self-doubting and pessimistic.B.Self-confident and optimistic.C.Hardworking and intelligent.D.Easy-going and warmhearted.6.What does t
18、he underlined phrasetune outin Paragraph 4 mean?_A.AvoidB.Focus.C.CreateD.Receive.7.Which of the following is the best title for the text?_A.Life Goes Just Like Playing Basketball.B.It Matters Whether to Win or Lose.C.A Lesson in Life and Basketball.D.Father And Son in Life.【答案】4.D5.B6.A7.C【语篇解读】这是一
19、篇记叙文。本文讲述了作者在观看儿子篮球比赛过程中,看到儿子球队在比赛临近尾声并处于劣势的情况下,依然满怀信心、坚持不懈,最后获得了胜利。这番情景让刚刚失业正处于沮丧不自信中的作者消除了自我怀疑,重新燃起了生活的斗志。4.推理判断题。根据文章第一段中的“Recently,as I watched my son Nathan playbasketball for his high school team,I was starting to feel sorry for myself and for him.His team was facing adversity on the court and
20、 he was playing in a hostileenvironment-it was the opponent s home gym filled with their supporters,andNathans team was trailing for three quarters of the game.(最近,当我看到我儿子Nathan 为他的高中队打篮球时,我开始为自己和他感到难过。他的球队在球场上正面临着逆境,他在一个充满敌意的环境中打球,对手的主场体育馆里挤满了他们的支持者,Nathan 的球队落后了 3 分比赛的四分之一。)”可知,一开始的时候,作者认为自己儿子所在的球
21、队会失败,结合选项,故选 D。5.推理判断题。根据文章第二段中的“During my drive home,I kept telling myself that Iwill find work again in a short time-I am confident in my experience and abilities.Thisis the same belief that I tried to instill in my son.(在开车回家的路上,我一直告诉自己,我会在短时间内重新找到工作,我对自己的经验和能力充满信心,这和我试图灌输给儿子的信念是一样的。)”可知,作者对于自己是充
22、满了信心,同时对生活也是积极乐观的态度。结合选项,故选 B。6.词义猜测题。“and”前后为两个并列的短语,由短语“nail the free throw with such skill(用这样的技术把罚球钉住)”可知,Nathan 能够把所有的分心都解除。故可推知划线单词意为:避免。A.Avoid 避免;B.Focus 集中注意力;C.Create 创造;D.Receive 接收。故选A。7.主旨大意题。根据文章内容,本文讲述了作者在观看儿子篮球比赛过程中,看到儿子球队在比赛临近尾声并处于劣势的情况下,依然满怀信心、坚持不懈,最后获得了胜利,这番情景让刚刚失业正处于沮丧不自信中的作者消除了自
23、我怀疑,重新燃起了生活的斗志。所以选项 C中的 life 与作者的生活状况呼应,其中的 basketball 与作者的孩子的比赛呼应,lesson 与作者的体会呼应。故选 C。CFor several months,Cara has been working up the courage to approach her momabout what she saw on Instagram.Not long ago,the 11-year-old girl discovered thather mom had been posting her photos for much of her lif
24、e.“Ive wanted to bring itup.Its strange to see myself up there,and sometimes there are pictures I dont likeof myself,”she said.Like most other modern kids,Cara grew up under the influence of social media.Facebook,Twiter and YouTube were all founded before she was born.Instagram hasbeen around since
25、she was a toddler(学步儿童).While many kids may not yet haveaccounts themselves,their parents,schools,sports teams have been organizing anonline presence for them since birth.It is a shock to know that details about their liveshave been shared online without their permission or knowledge.And this has be
26、comea common experience for many teenagers.Recently a parenting blogger(博主)said that despite her 14-year-old daughtershorror at discovering that her mother had shared years of highly personal stories andinformation about her online,she simply could not stop doing it.But its not just crazy mommy blog
27、gers who share their childrens information onsocial media.Plenty of average parents do the same.Theres even a special word forit:sharenting(晒娃).Almost a quarter of children begin their digital lives when parentsupload their prenatal sonogram scans(产前超声波扫描)to the Internet,according to astudy conducte
28、d by the Internet-security firm AVG.The study also found that 92percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.8.How does Cara feel about her moms behavior?A.Its supportive.B.Its appropriate.C.Its annoying.D.Its favorable.9.Who is most likely to share childrens inf
29、ormation?A.A quarter of students.B.Some crazy doctors.C.Kids under the age of 2.D.Many ordinary parents.10.What can we learn from Paragraph 4?A.Fathers dont like to share their kids information on social media.B.25%of children begin their digital lives before they are born.C.The word“sharenting”can
30、be found 10 years ago.D.AVG is the name of an internet company.11.What can be a suitable title for the article?A.Growing up on the InternetB.A New Term BornC.Parents Addicted to BloggingD.The Childrens Horror【答案】8.C9.D10.B11.A【语篇解读】这是一篇说明文。本文说明了研究显示有 25%的孩子在出生之前就开始了他们的数字生活。许多父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,
31、而孩子们并不喜欢这样,是他们的烦恼。8.细节理解题。根据第一段中 Its strange to see myself up there,and sometimes thereare pictures I dont like of myself(看到自己站在那里很奇怪,有时我不喜欢自己的照片)可知 Cara 并不喜欢她妈妈的这种行为,故选 C。9.细节理解题。根据最后一段中 Plenty of average parents do the same.(许多普通父母也这么做)可知许多普通父母最有可能分享孩子的信息。故选 D。10.细节理解题。根据最后一段中 Almost a quarter of
32、children begin their digital liveswhen parents upload their prenatal sonogram scans to the Internet,according to astudy conducted by the Internet-security firm AVG.(互联网安全公司 AVG 进行的一项研究显示,近四分之一的儿童在父母将他们的产前超声波扫描结果上传到互联网后开始了他们的数字生活)可知有 25%的孩子在出生之前就开始了他们的数字生活。故选 B。11.主旨大意题。根据文章最后一段中 Almost a quarter of
33、children begin their digitallives when parents upload their prenatal sonogram scans to the Internet,according toa study conducted by the Internet-security firm AVG.(互联网安全公司 AVG 进行的一项研究显示,近四分之一的儿童在父母将他们的产前超声波扫描结果上传到互联网后开始了他们的数字生活)结合文章主要说明了一些父母热衷于在互联网上发布自己孩子的照片以及文章,而孩子们并不喜欢这样,是他们的烦恼。故 A 选项“在互联网上长大”最符合
34、文章标题。故选 A。DSome cities and lawmakers are resisting crime-fighting tech owing to bias(偏见)and accuracy concerns.Police departments around the U.S.are asking citizens to trustthem to use facial recognition software as a handy tool in their crime-fighting toolbox.But some lawmakers and even some technol
35、ogy giants are against it.Take the western Massachusetts city of Springfield,where many residents areLatino or black.Springfield police say they have no plans to use facial recognitionsystems,but some City Council members are moving to block any future governmentuse of the technology anyway.At an Oc
36、tober hearing on the subject,Springfield City Councilman,OrlandoRamos,defended the technology.“The facial recognition technology does not dropa net from the sky and put you to prison,”he said,noting that it could serve as auseful investigative tool.However,he doesnt want to take any risks.“It would
37、onlylead to more racial discrimination.”he said,citing studies that found higher errorrates for facial recognition software used to identify women and people with darkerskins.Similar debates across the country are highlighting racial issues and concernsabout the technology s accuracy.Axon,which supp
38、lies body-worn camerasnationwide,had already formed an artificial intelligence ethics board(伦理委员会)thatconcluded facial recognition technology isnt yet dependable enough to justify itsuse on police cameras.Axon Chief Executive Rick Smith said,“Even if facialrecognition software was perfectly accurate
39、,the ability to track people raises privacyconcerns.“Do we want everybody who walks near a police officer to get their faceidentified and logged in a database?”he said.Nevertheless,Todd Pastorini,general manager at biometric forensics(生物取证)company DataWorks Plus,said its the“extremely effective”meth
40、od of runningimages through photos to help identify a suspect.“Society and the public are goingto get frustrated,if governments refuse to adopt a technology that keeps improving”,he said.In his eyes,facial recognition hits are just one part of an investigation.12.What is Orlando Ramos attitude towar
41、ds facial recognition?A.Hopeful.B.Cautious.C.Ambiguous.D.Tolerant.13.What is one focus of the debates about facial recognition?A.Gender discrimination.B.Speed limit.C.Accuracy rate.D.Steadiness control.14.What does Rick Smith think of facial recognition?A.It appears to cause prejudice.B.It brings ab
42、out privacy concerns.C.Its technology is reliable.D.Its accuracy needs improving.15.What can we learn from the passage?A.Facial recognition tool meets with resistance.B.All the people disapprove of facial recognition.C.Facial recognition is the only tool of investigation.D.Governments should ban fac
43、ial recognition.【答案】12.B13.C14.B15.A【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了美国警察部门要求用面部识别软件进行犯罪打击,但一些立法者和科技巨头对此提出的反对意见,因为在某些州内,该软件对于识别肤色较深的人和女性的错误率更高,而且还有可能引起个人隐私问题。但也有人提出面部识别只是调查中的一部分,如果拒绝采用这一不断进步的技术,社会和公众将会感到沮丧。12.推理判断题。根据第三段中的“The facial recognition technology does not drop a netfrom the sky and put you to prison,”he
44、 said,noting that it could serve as a usefulinvestigative tool.However,he doesnt want to take any risks.“It would only lead tomore racial discrimination.”he said,citing studies that found higher error rates forfacial recognition software used to identify women and people with darker skins.可知,Orlando
45、 认为可以将这个软件作为一个有用的调查工具,但他也不愿意冒任何的风险,因为这个软件很有可能导致更多的种族歧视,研究发现识别女性和肤色较深的人时错误率更高。由此可知,Orlando 对这个软件持谨慎态度。A.Hopeful.充满希望的;B.Cautious.小心的,谨慎的;C.Ambiguous.模棱两可的,模糊的;D.Tolerant.宽容的。故选 B。13.细节理解题。根据第四段中的 Similar debates across the country are highlightingracial issues and concerns about the technologys accur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2024七年级语文下册 第一单元 3 回忆鲁迅先生(节选)作业课件 新人教版.ppt
