2022版新教材高中英语 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE Section Ⅲ Using Language基础训练(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高中英语 UNIT HEALTHY LIFESTYLE Section Using Language基础训练含解析新人教版选择性必修第三册 2022 新教材 高中英语 Language
- 资源描述:
-
1、Using Language. 单句语法填空1.Susan guaranteed not to eat sugary (sugar) foods because they were bad for her health.2.Lack of sleep is likely to have a big impact on people who lead a stressful (stress) life.3.Aside from his monthly (month) salary, he also earns a good wage for a part-time job in that com
2、pany. 4.My father advised me to take some days off to get refreshed (refresh) after so many days of hard work.5.He is the funniest stand-up comedian (comedy) and makes many breakthroughs in this field. 同义替换stress; be absorbed in; enhance; worn out; be mad for; dynamic; stimulate; affect1.They are tr
3、ying to promote the construction of networks to improve network conditions of school. enhance 2.He was exhausted after a whole days work. worn out 3.My nine-year-old son is crazy about Robbie Williams. is mad for 4.An inspiring teacher can motivate students to succeed. stimulate 5.He seemed an energ
4、etic and active leader. dynamic 6.More than seven million people have been influenced by drought. affected 7.Janet has been under a lot of pressure since her mothers illness. stress 8.As a photographer, he was buried in the study of photography. was absorbed in . 完成句子1.无论何时, 只要有目标, 你就应该尽一切努力来实现它。(wh
5、enever) Whenever you have an aim , you should make every effort to achieve it.2.通常来说, 住在旅馆的大多数人不是生意人就是游客。(eitheror)Generally speaking, most people who stay in the hotel are either businessmen or tourists .3.问题是如何将理论应用于实践。(疑问词+不定式)The question is how to apply the theory into practice .4.他整夜躺在床上睡不着, 思
6、考着那个问题。(动词-ing形式作状语)All night long he lay awake in bed, thinking of the problem .5.他专心于工作, 完全忘记了吃饭和睡觉。(非谓语动词作状语) Absorbed in work , he totally forgot to have supper and sleep.素养综合练. 阅读理解A(2020山东青岛胶州高二上期末)Nobody needs to be reminded that exercise is good for our physical health, but we may need to be
7、 reminded that it needs to be done in the right way.Light exercise can improve circulation (血液循环) and keep our muscles active, especially if the rest of the day will be spent sitting in front of a computer or in a lecture hall. However, certain sports like long-distance running require training to b
8、uild up our bodies so we can handle the challenge. If we go into such a sport cold, it can shock our muscles, hearts, lungs, and other organs and cause severe pain or in some cases, even death.Some people are born with medical conditions that go unnoticed until they stress the unstable part of their
9、 body. A weak heart may never be seen until we do something that causes extreme physical effort. Recently there have been cases of people dying while running long distances. Also, a university student died after taking a 1,000 m running exam. Some universities and high schools have cut long-distance
10、 races (i. e. 3,000 m, 5,000 m) from their campus sports games, partly because of the potential danger and partly because they say fewer people are entering such events.Maybe education about such events is lacking, especially during primary and high schools. People participating in such competitions
11、 should realize that a reasonable amount of training is required beforehand and having a medical check is wise, especially for a marathon. People shouldnt be forced to participate in events that push them to the limits, especially if they havent warmed up completely. Cancelling events could cause pe
12、ople to become less healthy and overweight. Maybe these events shouldnt be cancelled, but organizers and participants should be more careful about regular health examination.1.Why does the author write the text?A.To persuade us to take less sports.B.To give us some tips on exercise.C.To advise stude
13、nts to have regular exercise.D.To require cancelling long distance running.2.What does the underlined word “cold” in Paragraph 2 probably mean?A.Having trained a lot.B.Without any preparation.C.Having a low temperature.D.In an unfriendly way.3.Why do some universities and high schools cancel long-di
14、stance races?A.Because no students are willing to enter such events.B.Because the students physical conditions are too poor.C.Because long-distance running is not fit for students.D.Because they worry about the potential danger in such races.4.What does the author advise us to do before running a ma
15、rathon?A.Have a medical check and warm-up exercises.B.Push ourselves to the limits.C.Participate in it confidently.D.Try to lose some weight first.答案:1.B 解析:1.语篇解读本文是一篇说明文。人人都知道运动有益于我们的健康, 但运动需要以正确的方式进行。在本文中作者提醒人们在进行某些运动前要检查身体以及热身。【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据文章第一段 Nobody needs to be remindedin the right way
16、. 可知, 作者写这篇文章的目的是给我们一些运动方面的建议锻炼要用正确的方式。答案:2.B 解析:2.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据画线词前句可知, 有些运动, 如长跑, 需要通过训练才能使我们变得强壮, 才能帮助我们应对挑战。因此, 如果不做必要的准备, 就会造成严重的后果。画线词cold指的是运动前不做准备。答案:3.D 解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段最后一句可知, 一些学校取消长跑比赛的原因是这些比赛有潜在的危险并且参加的人数越来越少。答案:4.A 解析:4.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据文章末段中的People participating
17、in such competitions should realize that a reasonable amount of training is required beforehand and having a medical check is wise, especially for a marathon. 可知, 作者建议人们参加马拉松赛跑前进行体检和热身练习。深度解析词汇积累1. handle v.处理; 应对 2. organ n.器官 3. unstable adj.不稳定的 4. cancel v.取消 5. participant n.参与者B(2020课标全国)Race
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-728402.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2020-2021学年高中语文部编版必修下册配套课件:第五单元 实用性阅读与交流任务群 .ppt
