分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型2023年新教材高考英语一轮复习 Units 1-2 阅读题组——练速度(含解析)外研版选择性必修第四册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:760212
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:30.82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年新教材高考英语一轮复习 Units 1-2 阅读题组练速度含解析外研版选择性必修第四册 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 阅读 速度 解析 外研版 选择性 必修 第四
    资源描述:

    1、Units1-2阅读题组练速度.阅读AWe have a wide variety of small group training programs.Check out what we offer below.ReformerPilates(普拉提)Description:Reformer Pilates will improve your balance and stability.You are guaranteed a challenging full-body workout.We will get your heart rate up through exercises that h

    2、ave a low effect on your joints.Reformer Pilates is for everyone.Session:Tuesday 4:15 p.m./Thursday 1:30 p.m./Friday 5:30 p.m.All classes are 45 minutes in our Mind Body Studio.Price:$130 (6 weeks)SelfDefenseDescription:This is a women-only program that covers the basics of self-defense.Self-defense

    3、 classes can offer exercise benefits such as muscle firming and strengthening,and improved balance and coordination (协调).Such classes also help you improve your physical condition in every part of your body,your mental approach to health and fitness and your chances of escaping from an attack.Sessio

    4、n:Monday 6:30 p.m.8:30 p.m.Price:$79 (4 weeks)BoxFitDescription:BoxFit is a fitness class that uses the training principles from a number of martial arts disciplines.Punching bag(沙袋) exercises and focused pad work create a time-effective and dynamic workout.No body contact,perfect for both males and

    5、 females of all fitness levels.Session:Monday,Wednesday and Friday 6:45 a.m.7:45 a.m.Price:$140 (8 weeks)WomensFitnessDescription:We are here to provide you with a unique 4-week program to help refresh your energy and encourage a deeper understanding of setting and achieving health and fitness goals

    6、.Different from other fitness programs,this program is given online.Session:Monday and Wednesday 1:00 p.m.2:00 p.m.Price:$125 (4 weeks)1.What is the benefit of Reformer Pilates?A.It trains people to lose weight.B.It improves peoples mental health.C.It helps people with heart problems.D.It develops p

    7、eoples balance and stability.2.Which program will suit Lily if she wants to protect herself from an attack?A.BoxFit.B.Self Defense.C.Reformer Pilates.D.Womens Fitness.3.What is special about Womens Fitness?A.The training principle it uses.B.The workout it creates.C.The health and fitness goals it se

    8、ts.D.The way the class is given.BOne in five children starting primary school in the UK are overweight.By the time they leave school,that figure will rise to one in three.The chance of them being overweight in adulthood,which brings range of associated health risks,ishigh,at 50%-75%.The root cause o

    9、f diet-related fatness is no secret:an energy imbalance between the quantity of food being consumed and the level of physical activity being conducted.Addressing this imbalance needs to be,inpart,a review of our diet.More fresh ingredients(原料) especially fruit and vegetables,less processed foods and

    10、 fewer additives(添加剂) are all important factors in building a balanced diet.The Department of Health has recognized that a collective approach,rather than just individual behavior change,is a successful way of achieving this.Universal adjustments like a blanket decrease in sugar content influence th

    11、e way we eat through the choices available to us.Applying this approach to school kitchens makes sense.They have an important role to play in maintaining healthy diets.Offering a school menu packed with fresh ingredients and without artificial additives makes a direct and effective impact on what ch

    12、ildren eat at school.Its an area the Soil Association consistently works to handle through its Food for Life programworking with schools to transform food culture,improve food education and encourage lasting changes to the way schools think about food.Itworks.In Food for Life schools,pupils are a th

    13、ird less likely to eat no fruit or vegetables than those in comparison schools.One way for schools to get involved is a Food for Life Served Here award,which means at least 75% of dishes are prepared on site using fresh ingredients.It encourages local seasonal produce and,at silver or gold level,req

    14、uires a commitment to environmentally friendly produce.At its heart,the award is designed to support health and enhance food understanding.Over 50% of English primary schools have such an award,alreadyserving around 1.7 million meals each day to over 10,000 schools and its a figure well see grow.4.W

    15、hat does the underlined word “Addressing” in Paragraph 2 mean?A.Tackling.B.Ignoring.C.Maintaining.D.Postponing.5.Which approach will work for students to build a balanced diet?A.Stopping them eating alone in schools.B.Making them aware of the harm of fatness.C.Ensuring healthy recipes on school menu

    16、s.D.Increasing the availability and flavor of food.6.What can we say about the Food for Life program?A.Its a heavy load on schools.B.Its complicated to operate.C.Its a temporary project.D.Its a fruitful attempt.7.Which type of food may the Food for Life Served Here award promote?A.Sugary snacks.B.Fi

    17、rst-class sausages.C.High-quality imported beef.D.Freshly picked organic beans.CA new study,published in TheJournalofExperimentalPsychology found that communication interactions that included voice,like a phone call or video chat,created stronger social bonds than communication through typing,like t

    18、ext messaging or email.In the study,researchers used various experiments to gauge(评估;判断) connectedness.Inone,they asked 200 people to make predictions about what it would be like to reconnect with an old friend by email or by phone and then assigned people at random to do one or the other.Although p

    19、eople anticipated that a phone call would be more awkward,hearing someones voice actually made the experience better.However,people who participated in the experiment reported that they did form a significantly stronger bond with their old friend on the phone versus email,and they did not feel more

    20、awkward.In another experiment,the researchers had strangers connected by either texting,talking over video chat,or talking using only audio.They found that both forms of voice communicationwhether video or audio onlymade the strangers feel significantly more connected than when they communicated via

    21、 text.Sabrina Romanoff,a Harvard trained clinical psychologist based in New York City,sayspeople tend to text or email instead of calling because of convenience,as they see it as a controlled form of communication where they can “correspond information exactly in the way they intend without unexpect

    22、ed additions by the other person.”Romanoff says that in reality,texting can make it hard to determine the true meaning behind a conversation.A phone call is actually more convenient when considering the net effects of the message.Each party is more present,andtherefore,able to gauge the meaning behi

    23、nd the content without ruminating on the endless possible meanings behind words and punctuation.8.What is the purpose of the study?A.To encourage people to let their fingers do the talking.B.To introduce the effects of verbal and non-verbal communications.C.To demonstrate the strengths and weaknesse

    24、s of making phone calls.D.To compare connectedness of communication through voice and typing.9.Which way will make you feel more connected if you miss a friend far away?A.Typing a letter.B.Sending an email.C.Having a video chat.D.Texting a message.10.What does “a controlled form of communication” re

    25、fer to in Paragraph 4?A.A way to talk about controlled topics.B.A way to communicate without time limit.C.A way to explain something without delay.D.A way to express thoughts without being disturbed.11.What advantage does making phone calls have over texting?A.Being more formal.B.Being less awkward.

    26、C.Being more straightforward.D.Being less expensive.DTechnology is supposed to make our lives easier,allowing us to do things more quickly and efficiently.But too often it seems to make things harder.This increase in complexity,often called “feature creep”,costs consumerstime,but it also costs busin

    27、ess money.Product returns in the U.S.cost a hundred billion dollars a year,and a recent study by Elke den Ouden,of Philips Electronics,found that at least half of returned products have nothing wrong with them.Consumers just couldnt figure out how to use them.Companies now know a great deal about pr

    28、oblems of usability and consumer behavior,so why is it that feature creep proves unstoppable?In part,feature creep is the product of the so-called internal-audience problem:the people who design and sell products are not the ones who buy and use them,and what engineers and marketers think is importa

    29、nt is not necessarily whats best for consumers.The engineers tend not to notice when more options make a product less usable.And marketing and sales departments see each additional feature as a new selling point,and a new way to attract customers.You might think,then,that companies could avoid featu

    30、re creep by just paying attention to what customers really want.But thats where the trouble begins,because although consumers find overloaded gadgets(配件)unmanageable,they also find them attractive.It turns out that when we look at a new product in a store we tend to think that the more features ther

    31、e are,thebetter.It is only once we get the product home and try to use it that we realize the virtues of simplicity.It seems strange that we dont expect feature tiredness and thus avoid it.But,as numerous studies have shown,people are not,ingeneral,good at predicting what will make them happy in the

    32、 future.As a result,we will pay more for more features because we systematically overestimate how often well use them.We also overestimate our ability to figure out how a complicated product works.The fact that buyers want bells and whistles but users want something clear and simple creates an unusu

    33、al problem for companies.A product that doesnt have enough features may fail to catch our eye in the store.But a product with too many features is likely to annoy consumers.12.What does the first paragraph mainly discuss?A.The benefits brought by the advanced technology.B.The recent study conducted

    34、by Elke den Ouden.C.The loss caused by the feature creep of technology.D.Many problems of usability known by the consumers.13.Which of the following is true according to the second paragraph?A.It is the audience problem that leads to feature creep.B.What matters to designers and marketers is not goo

    35、d for consumers.C.Feature creep brings blessings to the people in marketing and sales.D.The engineers will not pay attention to the quality of the product.14.What do we know about the buyers in Paragraph 4?A.They are deeply convinced that all the products work in a simple way.B.They are fed up with

    36、the more and more features of the products.C.They are too confident of their ability to use the complicated products.D.They are quite clear about the products which will make them happy.15.What can be a suitable title for the text?A.Saying No to Feature Creep Is No Easy ThingB.Feature-heavy Products

    37、 in DemandC.The More Features,the BetterD.Simplicity Outweighs Complexity.七选五This summer,many areas of the US have been suffering historic droughts (干旱).Climate change has brought very high temperatures and less-than-normal rain and snow to the country.1.It also means hot weather,which can be hard t

    38、o take.2.Their civilization once thrived (繁荣) with its amazing architecture of pyramids and cities.One of the cities,Tikal,was built in what is now Guatemala.“It was quite a remarkable place,with temples towering above the top of the rainforest,” says Dunning.Although the region is a tropical rainfo

    39、rest,Tikal was built in a place that got little rain for half the year.Additionally,it had no year-round lakes or riversalthough it did have an important spring.The Maya also did not have a system to reach groundwater.3.“As Tikal grew,people there would have had to cut down parts of the surrounding

    40、rainforest to raise food.4to meet their needs for wood and other resources,” Dunning says.Dunning compares it to todays practice of chopping down much larger parts of the Amazon rainforest to raise cattle for beef.He calls this deed “bad for the health of local environment and the global environment

    41、,too.”The Maya would have used cut-and-burn techniques and let the forest grow back after a few years.Although they changed the environment with their farming and other practices,the Maya had much less impact on the climate than we do now.The Maya understood that they had to have balance.5.Youll pay

    42、 a price,or someone will.A.If you abuse the world,its going to come backB.At the same time,they left enough of it in placeC.So they built tanks to collect and store rainwaterD.They would have served different,important purposesE.That means there is less water to drink and less water for cropsF.Tikal

    43、 was home to tens of thousands of people during the years 600 to 800G.Thousands of years ago,the Maya people suffered from the same problems答案:.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了四项健身训练项目及其时间、价格等具体信息。1.D解析细节理解题。根据ReformerPilates(普拉提)部分中的“ReformerPilateswillimproveyourbalanceandstability.”可知,该课程会提高你的平衡能力和稳定性。2.B解析细节理

    44、解题。根据SelfDefense部分中的“Suchclassesalsohelpyouimprove.yourchancesofescapingfromanattack.”可知,自卫课程也可以提高女性逃离攻击的可能性,故自卫课程适合想使自己免遭攻击的Lily。3.D解析细节理解题。根据WomensFitness部分中的“Differentfromotherfitnessprograms,thisprogramisgivenonline.”可知,与其他健身项目不同,女子健身课是在网上进行的,故其特殊之处在于它的授课方式。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了为建立均衡饮食,英国的小学所采取

    45、的一系列方法。4.A解析词义猜测题。根据“Morefreshingredients(原料)especiallyfruitandvegetables,lessprocessedfoodsandfeweradditives(添加剂)areallimportantfactorsinbuildingabalanceddiet.”可知,此处说的是解决不均衡的办法,由此推断addressing此处意思是“解决”,故答案为A项。5.C解析细节理解题。由第四段中的“Offeringaschoolmenupackedwithfreshingredientsandwithoutartificialadditive

    46、smakesadirectandeffectiveimpactonwhatchildreneatatschool.”可知,确保学校菜单上有健康的食谱可帮助学生建立均衡的饮食,故答案为C项。6.D解析推理判断题。由第五段中的“InFoodforLifeschools,pupilsareathirdlesslikelytoeatnofruitorvegetablesthanthoseincomparisonschools.”可知,“FoodforLifeprogram”是一次卓有成效的尝试,故答案为D项。7.D解析细节理解题。由倒数第二段中的“Onewayforschoolstogetinvolv

    47、edisaFoodforLifeServedHereaward,whichmeansatleast75%ofdishesarepreparedonsiteusingfreshingredients.”可知,学校参与其中的一种方式是提供一种食物奖,这意味着至少75%的菜肴是现场用新鲜食材制作的。由此可知:该食物奖推广的是新鲜食物,故答案为D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要说明了一项研究发现,包括语音在内的交流互动,如电话或视频聊天,比打字,如短信或电子邮件,能产生更强的社会联系。文章还介绍了这项研究的开展过程以及研究发现。8.D解析推理判断题。根据第一段以及第二段中的“Inthestu

    48、dy,researchersusedvariousexperimentstogaugeconnectedness.”可知,这项研究的目的是比较语音和打字沟通的连通性。9.C解析细节理解题。根据第二段中的“Althoughpeopleanticipatedthataphonecallwouldbemoreawkward,hearingsomeonesvoiceactuallymadetheexperiencebetter.”可知,如果你想念远方的朋友,视频聊天这种方式会让你们感觉更亲近。10.D解析词义猜测题。根据画线部分后文“correspondinformationexactlyinthew

    49、aytheyintendwithoutunexpectedadditionsbytheotherperson”可知,“一种受控制的交流形式”指的是一种不受干扰的表达思想的方式。11.C解析细节理解题。根据最后一段中的“Romanoffsaysthatinreality,textingcanmakeithardtodeterminethetruemeaningbehindaconversation.Aphonecallisactuallymoreconvenientwhenconsideringtheneteffectsofthemessage.”可知,相比发短信,打电话的优势在于更直截了当。【

    50、语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了科技的“功能蔓延”是不可阻挡的,拒绝“功能蔓延”不是一件容易的事情。12.C解析主旨大意题。根据第一段内容,特别是“Thisincreaseincomplexity,oftencalledfeaturecreep,costsconsumerstime,butitalsocostsbusinessmoney.”可知,本段主要讲的是技术的“功能蔓延”造成的损失。13.C解析细节理解题。根据第二段中的“Andmarketingandsalesdepartmentsseeeachadditionalfeatureasanewsellingpoint,andanew

    51、waytoattractcustomers.”可知,“功能蔓延”给营销和销售人员带来福音。14.C解析细节理解题。根据第四段中的“Wealsooverestimateourabilitytofigureouthowacomplicatedproductworks.”可知,购买者高估了自己理解复杂产品工作原理的能力,也就是说他们对自己使用复杂产品的能力过于自信。15.A解析主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“sowhyisitthatfeaturecreepprovesunstoppable?”可知,本文从设计者和消费者的角度介绍了科技的“功能蔓延”是不可阻挡的,拒绝“功能蔓延”不是一件

    52、容易的事情。【破解长难句】But thats where the trouble begins,because although consumers find overloaded gadgets(配件)unmanageable,they also find them attractive.【分析】本句为复合句,wherethetroublebegins为where引导的表语从句;becausealthoughconsumersfindoverloadedgadgets(配件)unmanageable,theyalsofindthemattractive为because引导的原因状语从句,该从

    53、句又包含一个although引导的让步状语从句。【译文】但问题就出在这里,因为尽管消费者觉得超负荷的配件难以处理,但他们也觉得它们很有吸引力。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国很多地区遭受了历史性的干旱的事实,对比玛雅人对环境的合理利用进一步分析了人类对环境的破坏导致气候变暖的做法。1.E解析根据前句“Climatechangehasbroughtveryhightemperaturesandless-than-normalrainandsnowtothecountry.”可知,E项“Thatmeansthereislesswatertodrinkandlesswaterfor

    54、crops.”进一步说明了干旱带来的不利影响,其中“lesswatertodrinkandlesswaterforcrops”与前文“less-than-normalrainandsnow”形成呼应。2.G解析根据后文“Theircivilizationoncethrived(繁荣)withitsamazingarchitectureofpyramidsandcities.”可知,此处应该会举例提到一个伟大的民族,G项中的“Mayapeople”与后文“Theircivilization”的代词形成指代关系。3.C解析根据前文“Additionally,ithadnoyear-roundlak

    55、esorriversalthoughitdidhaveanimportantspring.”可知C项中的“collectandstorerainwater”与前文的“noyear-roundlakesorrivers”形成呼应关系,表示因为没有储水的条件,因此需要建造水箱。4.B解析根据前文“cutdownpartsofthesurroundingrainforesttoraisefood”以及后文“DunningcomparesittotodayspracticeofchoppingdownmuchlargerpartsoftheAmazonrainforesttoraisecattleforbeef.Hecallsthisdeedbadforthehealthoflocalenvironmentandtheglobalenvironment,too.”可知B项中的“leftenoughofitinplace”与后文“choppingdownmuchlargerpartsoftheAmazonrainforesttoraisecattleforbeef”形成对比关系,表示玛雅人对环境的利用是合理的。5.A解析根据后文“Youllpayaprice,orsomeonewill.”可知A项中的“itsgoingtocomeback”与后文的“payaprice”形成呼应结构。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年新教材高考英语一轮复习 Units 1-2 阅读题组——练速度(含解析)外研版选择性必修第四册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-760212.html
    相关资源 更多
  • 专题03 导数多选题 (解析版).docx专题03 导数多选题 (解析版).docx
  • 专题03 Unit1-Unit4—八年级英语第一学期期中考试重难点梳理(江苏专用).docx专题03 Unit1-Unit4—八年级英语第一学期期中考试重难点梳理(江苏专用).docx
  • 专题02:经过时间的计算-2023年三年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:经过时间的计算-2023年三年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02:小数乘法的口算、笔算以及简便计算-2023-2024学年五年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:小数乘法的口算、笔算以及简便计算-2023-2024学年五年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02:大数的近似与改写-2023-2024学年四年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:大数的近似与改写-2023-2024学年四年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02:100 以内加减法及应用-2023年二年级数学寒假专项提升(人教版).docx专题02:100 以内加减法及应用-2023年二年级数学寒假专项提升(人教版).docx
  • 专题02高难词汇 .docx专题02高难词汇 .docx
  • 专题02重难题型特训(二)-作图题-2022年物理中考抢分特训.docx专题02重难题型特训(二)-作图题-2022年物理中考抢分特训.docx
  • 专题02站起来、富起来、强起来(练习)(解析版).docx专题02站起来、富起来、强起来(练习)(解析版).docx
  • 专题02电学基础【考点清单 18题型练】九年级物理(人教版)(解析版).docx专题02电学基础【考点清单 18题型练】九年级物理(人教版)(解析版).docx
  • 专题02电学基础【考点清单 18题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx专题02电学基础【考点清单 18题型练】-2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx
  • 专题02构词法-2023年高中英语学业水平考试必备考点归纳与测试(通用版).docx专题02构词法-2023年高中英语学业水平考试必备考点归纳与测试(通用版).docx
  • 专题02完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(1).docx专题02完形填空-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(1).docx
  • 专题02圆锥曲线有关的取值范围与最值问题的解法讲义-2022届高三数学二轮专题复习 WORD版含答案.docx专题02圆锥曲线有关的取值范围与最值问题的解法讲义-2022届高三数学二轮专题复习 WORD版含答案.docx
  • 专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(解析版).docx专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(解析版).docx
  • 专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(原卷版).docx专题02函数的概念、性质及应用全章复习攻略(16个核心考点)与难点强化训练(原卷版).docx
  • 专题02函数A辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题02函数A辑(教师版含解析)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题02函数A辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx专题02函数A辑(学生版)备战2021年高中数学联赛之1981-2020年高中数学联赛一试试题分专题训练.docx
  • 专题02二次根式的乘除重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx专题02二次根式的乘除重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx
  • 专题02一元二次方程的解法重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx专题02一元二次方程的解法重难点专练(解析版)-【考点培优尖子生专用】(沪教版).docx
  • 专题02《分数的认识与运算》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx专题02《分数的认识与运算》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx
  • 专题02 字母-2023-2024学年三年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx专题02 字母-2023-2024学年三年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx
  • 专题02  词汇-2023-2024学年四年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx专题02  词汇-2023-2024学年四年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx
  • 专题02  词汇-2023-2024学年六年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx专题02  词汇-2023-2024学年六年级英语寒假专项提升(外研版三起).docx
  • 专题02-建议信.docx专题02-建议信.docx
  • 专题02-2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(2).docx专题02-2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(2).docx
  • 专题02-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx专题02-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx
  • 专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空 (原卷版).docx专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空 (原卷版).docx
  • 专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空(解析版).docx专题02 高频语法之形容词、副词与语法填空(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1