2023年省际名校联考二(冲刺卷) 参考答案 (1).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年省际名校联考二冲刺卷 参考答案 1 2023 省际 名校 联考 冲刺
- 资源描述:
-
1、2023年省际名校联考二(冲刺卷)英语参考答案A 卷选择题答案第一部分 听力1-5 AACBC6-10 ACBCB11-15 AACCB16-20 BBBAC第二部分 阅读21-23 BDA24-27 ABDD28-31 CCBD32-35 DBAC36-40 CFABE第三部分 完形填空41-45 DABBC46-50ACCBD51-55 AADCBB 卷选择题答案第一部分 听力1-5 AACBC6-10 ACBCB11-15CAACB16-20 BBBAC第二部分 阅读21-23 ADB24-27 ABDC28-31 CDBD32-35 DBAC36-40 CFABE第三部分 完形填空41
2、-45 BABDC46-50 ACABD51-55 CADABA、B 卷非选择题参考答案语篇填空56. covering57.species58.to59.freely60.yourself61.and62.positioned63.is64.where65. largest第四部分 写作第一节(略)第二节One possible version(仅供参考)I was asked to explain why I ran away from Judy the young lady.After listening to me. Judy cant help laughing. She told
3、us that she was new to the neighborhood.She had gone jogging that evening.On the way home, she was walking behind me when she heard footsteps following her and she decided to run when she saw me run. It tuned out that what she had heard was the neighborhood watch group patrolling the street. When I
4、fell. she went to help me up.which unfortunately led to my screaming out in fear.The young lady who looked anxious at first now seemed as relieved as me. We then walked to our house which was just two doors away. As my mother put medicine on the cuts on my arms and legs, I was secretly filled with w
5、arm and happiness. The night ended with us having supper together.Indeed, it was a strange introduction to the neighborhood for Judy. However,after that, jogging after supper became a daily routine for Judy and me. We naturally became firm friends.秘密启用前2023年省际名校联考二(冲刺卷)英语参考答案详解第一部分 听力 (略)第二部分 阅读第一节A
6、篇【语篇解读】本篇是应用文,主题语境为人与自然。文章介结了四个住于世界各地著名国家公园的基本情况.21. B【解析】细节理解题。根据题干中Guilin and Lijiang River National Park”定位到文章第一部分。文中提到“as.the name suggests, is best explored through leisurely boat rides and cruses that take visitors through many canals and ancient towns that come along the way of the river”可知,游
7、玩建议最好乘船,故选B。22. D【解析】细节理解题。根据题干中“Calanques National Park”定位到文章第二部分。文中提到. the Calanques National Park,which is made up of both land and sea, with over 140 protected species of animals and plants that ”可知,游客可以观察被保护的动植物,故选D23.A【解析】细节理解题。根据文章第一段these are the ones that have been around for hundreds of ye
8、ars and should be on everyones bucket list.”可知,下面介绍的国家公园都已经存在了上百年之久,故选A。B篇【语篇解读】本篇是记叙文,主题语境为人与社会。讲述了主人公Amy从小被收养。找到生母后学会了感恩。参加了全球感恩联盟,做了许多和数的事,并把感恩传递给他人的故事24.A【解析】细节理解题。收章第一段提到Amv从小因为亲生父母无法负担医疗费用面被遗弃,又根据第二段“M Korean mother took my American mothers hands in hers”可知,她应该是由一对美国夫妇抚养长大的。故选A。25. B【解析】组节理解题。
9、关于Amy的改变可以定位到第二段和第三段,第二段After that,my whole world changed.中的“that”代指重新与亲生母亲联系这件事,故选B。26. D【解析】推理判断题。关于the Global Gratitude Alliance 的 内 容 在第 四 段 ,从“The participants used those techniques to help their students and community after the destructive earthquake of 2015可知,故选D.27.D【解析】主旨大意题。从第一段可知,Amy非常感恩她
10、的养父母,而且最后一段也提到“Gratitude creates a cycle of giving and receiving”.可知,应该广泛传播感恩.故选D。C篇【语篇解读】本篇是说明文,主题语境为人与自我。讲述了Yonsei University研究者研完发现,周末睡懒觉能降低抑郁风险。但如果睡懒觉时间超过两个小时,抑郁风险反而增加16%。28.C【解析】段落主旨题。根据第一段but it turns out that getting some extra rest at the weekend could he good for your mental well-being”及第二段
11、But researchers warned -this benefits only apply if you sleep for an extra two hour Any more than that and you actually increase your risk.”可知故达C29.C【解析】词义猜测题。根据第三段They found that those who caught up on sleeping by having a lie-in of an extra two hours at the weekend were 48% less likely to develop
12、depression可知。那些通过在周末多睡两个小时来补觉的人,患抑郁症的可能性降低了48%。根据an extra two hours 推断出caught up on 意思为:补上,弥补,故选C。30.B【解析】推理判断题。第三段主要闸述了关于5.500名在工作日有失眠问题的志愿者的调查结果:那此通过在周末多睡两个小时来补觉的人.患抑郁症的可能性降低了48%。那些躺了一小时的人,其情绪低落的风险降低了三分之一。但是对于那些在周六和周日多睡了两个小时以上的人来说,抑郁症的发病率要高16%。这些引查结果部为了证明他们的结论,故选B。31.D(解析】细节理解题。根据第四段Whats even bet
13、ter than a lie-in at the weekend,though, is not needing one. If you can increase the duration and quality of your sleep during the week, thus upping your overall average and reducing the need to sleep extra hours at the weekend, thats likely to promise even more positive effects for your mental and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
