导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT3 THE MILLION POUND BANK NOTE(新人教版必修3).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练2013届高三英语全程复习方略:UNIT3 THE MILLION POUND BANK NOTE新人教版必修3 2013 届高三 英语 全程 复习 方略 UNIT3 NOTE 新人 必修
- 资源描述:
-
1、.句式填空1.find+宾语+宾语补足语Well,towards nightfall I found myself carried out to sea(发现自己被刮进了海里)by a strong wind.2.when 作并列连词,意为“此时,这时”The next morning Id just about given myself up for lost when I was spotted(此时我被发现)by a ship.3.强调句式And it was the ship that(就是那艘船)brought you to England.4.it 作形式主语的主语从句Well,i
2、t is well-known(众所周知)that Americans like to eat a lot.5.疑问词ever引导的让步状语从句和名词性从句You must come whenever you want(无论你什么时候想要)and have whatever you like(你喜欢的任何东西).教材设题1.At this moment,they see a penniless young man _ on the pavement outside their house.A.to wander B.wanderingC.wandered D.wander【解析】选B。句意:此
3、时,他们看到房子外面一位身无分文的年轻男士在人行道上漫步。由句意可知用 wandering。see sb.doing sth.看到某人正在做某事。2.I wonder,Mr Adams,if youd mind us asking a few questions.Not at all._.A.Dont mention it B.My pleasureC.Go right ahead D.Sorry,Im busy now【解析】选C。句意:你介意我们问几个问题吗?没问题,问吧。Go(right)ahead 继续;用吧,干吧,此题C项正合题意;Dont mention it 用于回答别人的感谢;
4、My pleasure 用于回答别人的感谢。3.The fact is that I earned my passage by working as an unpaid hand,which _ my appearance.A.makes up for B.accounts forC.turns out D.proves【解析】选B。句意:事实上我靠做义工来顶替船费,这就是为什么我衣冠不整的原因了。account for 导致;做出解释。4.Why dont you explain _ this is all about?A.what B.that C.how D.which【解析】选A。wh
5、at 引导宾语从句,在从句中作 about 的宾语。5._ is amazing how much pleasure you get out of the simple things in life,especially if you cant have them for a while.A.That B.This C.It D.What【解析】选C。it 在此作形式主语,代指后面how 引导的主语从句。1.Some parents are just too protective.They want to _ their kids from every kind of danger,real
6、or imagined.2009湖北,24A.spot B.dismissC.shelter D.distinguish【解 析】选 C。根 据 上 句Some parents are just too protective.可知下文要说父母们想庇护孩子们不受到任何伤害。shelter作动词可表示“保护;庇护”。spot“弄脏,认出”;dismiss“开除,使解散”;distinguish“区别”。2.We are at your service.Dont _ to turn to us if you have any further problems.2009福建,27A.beg B.hes
7、itate C.desire D.seek【解析】选B。考查动词词义辨析。beg乞求,乞讨,恳求;hesitate犹豫,踌躇;desire欲望;愿望;seek试图,要求。题干意思是:我们为你服务。当你有任何问题时,请毫不犹豫地向我们求助。3.When I was a little boy,I lived in a small fishing village.The visit to the village reminded me of the _ of my childhood.A.views B.scenes C.scenery D.sights【解析】选B。本题考查名词辨析。说话人再次回到
8、昔日居住的村庄想起了童年时代的“场景(scenes)”。A项表示“观点;景色”;C项表示“风景”;D项表示“名胜,风景”,语意都不恰当。4.Just as the bus started moving,the driver _ a man up ahead in a wheelchair.2011淄博模拟A.stared B.spottedC.saw to D.watched【解析】选B。正当汽车开始走的时候,司机发现一位坐轮椅的男士出现在眼前。spot 发现;stare 凝视;see to 负责;watch 观察。5.完成句子1)The security system will not pe
9、rmit you to enter(允许你进入)without the correct password.2)If you spot any mistakes(发现一些错误)in the article just mark them with a pencil.3)The bad weather may have accounted for(已经说明)the small crowd.1.Honey,lets go out for dinner._ I dont have to cook.2010重庆,26A.Forget it!B.Thats great!C.Why?D.Go ahead!【解
10、析】选B。句意为:亲爱的,我们出去吃饭吧。太好了!我不必做饭了。Thats great!太好了。Forget it!没关系,不必在意;Why?为什么;Go ahead!前进;均不符合语境。2._ the danger from the enemy action,people had to deal with a severe shortage of food,clothing,fuel and almost everything else.A.As soon as B.As long asC.As far as D.As well as【解析】选D。句意:除了应对敌军的危险外,人们还要应对食物
11、、衣服、燃料几乎所有东西的短缺。as well as 和,以及;as soon as 一就;as long as 只要;as far as 至于;直到。3.As we know,the US newly-elected President Barack Obama was _ by a single mother and his grandparents.2011鹤岗模拟A.fed B.grownC.brought up D.lifted up【解析】选C。句意:众所周知,美国新任总统奥巴马是由其单身母亲和外祖父母养大的。bring up 养育;抚养;lift up 举起;激励;feed 喂养
12、;grow 成长。4.There is much chance _ Bill will _ from his injury in time for the race.A.that;recover B.which;recoverC.that;relieve D.which;relieve【解析】选A。句意:比尔很有可能会及时从受伤中恢复参加比赛。There is much chance that 很有可能;recover from从中恢复;relieve 解除,减轻(直接跟宾语)。5.用go 的相关短语填空并注意其适当形式1)Do you mind if I smoke here?No.Go a
13、head.2)Everything will get better as time goes by.3)Soldiers have been sent to Southwest China to help to go against the severe drought.4)Were both going after the same job by chance.When he came to life,he found himself _ to a tree.A.tied B.being tiedC.having tied D.to tie【解析】选A。句子中tie和himself之间存在逻
14、辑上的动宾关系,故用过去分词作宾补。B项表示捆绑这一动作正在进行,不合语境。.单词拼写1.Smoking is not permitted(允许)in our school.2.The reason he gave to account(说明)for his absence was unbelievable.3.As is known to all,we should never judge a person only by his/her appearance(外表).4.Seeing the snake,she couldnt help screaming(尖叫).5.He was pop
15、ular because of his sense of humour(幽默).6.They spotted(发现)a ship sailing on the sea.7.He doesnt like to eat fish,on the contrary(相反),he even hates it.8.The movie opens with a scene(场景)in a New York apartment.9.The girl is staring(盯着)at the stranger with her eyes wide open.10.Its good manners(礼貌)to s
16、ay goodbye to the host when leaving.完成句子1.You can take whatever you like(无论你喜欢什么).(whatever)2.As for me(就我而言),I dont like his songs at all.(as)3.The man in rags(衣衫褴褛的那位男士)may be a beggar.(rag)4.To capture Saddam Hussein cost the U.S.A.a large amount of money(大量钱).(amount)5.I hear you are making a be
17、t(打赌)on whether she will marry him.(bet)6.Whether by accident(偶然)or on purpose,he arrived too late to help us.(accident)7.Everyone stupidly turned to stare at(盯着看)us.(stare)8.Bad weather accounted for(坏天气解释了)the long delay.(account).单项填空1.To _ good relationships with your teachers and classmates,you
18、 should learn to be on good terms with them.A.bring up B.add upC.keep up D.take up【解析】选C。句意:为了跟你的老师与同学保持良好的关系,你应该学会与他们和睦相处。keep up 保持;bring up 抚养,教育;add up 加起来;take up 占据,从事。2.Why cant I smoke?At no time _ in the meeting-room.A.does smoking permit B.is smoking permittedC.smoking is permitted D.permi
19、ts smoking【解析】选B。否定词位于句首时,句子要部分倒装。smoking 与permit之间为被动关系,故将助动词is提前。3.After losing$20,000 on my last business,Im not _ this time.A.taking a chance B.taking awayC.taking on D.taking off【解析】选A。句意:上一次生意我损失2万美元,这次我不能冒险了。take a chance 冒险;take away 带走;take on 呈现;承担;take off 起飞;脱衣。4.These wild flowers are s
20、o special that I would do _ I can to save them.A.whatever B.thatC.which D.whichever【解析】选A。句意:这些野花很特别,我要尽我所能去挽救它们。whatever 引导宾语从句,在从句中作do的宾语。5.How often do you visit your granny in the village?I feel ashamed._.A.Very often B.By accidentC.Just once in a while D.All of a sudden【解析】选C。由上句的feel ashamed可知
21、“只是偶尔去看”。just once in a while 偶尔;by accident 偶然地;all of a sudden 突然地。6.What impressed me most about the movie were the _ filmed in New York.2011大庆模拟A.scenery B.scenesC.sights D.views【解析】选B。句意:这部电影给我印象最深的是在纽约拍摄的场景。scene片段;场面;scenery风景的总称;sights 风景;名胜;view常指从某处或某个角度看到的景色。7.Mum,can I go out to play wit
22、h Tom for just a while?_ and do what you like.2011信阳模拟A.No way B.Go aheadC.It depends D.Dont worry【解析】选B。答句句意:去吧,你愿意怎么玩就怎么玩。go ahead 干吧,做吧,说吧;no way 没门;it depends 视情况而定;dont worry 不要担心。【举一反三】Could I make some suggestions?_.A.You will make it B.Go aheadC.Dont mention it D.Take it easy【解析】选B。句意为:我可以提点
23、建议吗?当然可以。Go ahead 继续;做吧;You will make it 成功地做到;Dont mention it 用于回答别人的感谢;Take it easy 别着急;慢慢来。May I open the window to let in some fresh air?_.2011临海模拟A.Come on B.Take careC.Go ahead D.See you【解析】选C。go ahead 做吧,继续;come on 快点,加油;take care 小心;see you 再见。8.I hadnt seen my old friend Jack for ten years
24、but I _ him at first sight.A.watched B.realizedC.observed D.spotted【解析】选D。句意:我已十年没见老朋友杰克了,但我一眼就能认出他。spot 发现;认出;watch 观察;realize 意识到;observe 注意。9.Please _ your disgraceful conduct during the ball!Im sorry.I was totally out of my mind.2011吉安模拟A.break up B.set offC.account for D.dress up【解析】选C。首句句意:请解释
25、一下在舞会中你那丢人的举动。account for 解释,说明;break up 分手,分解;set off 出发,引起;dress up 打扮。【举一反三】Do you know why the teacher asks for me?He wants you to _ your absence last night.A.account for B.call forC.reach for D.send for【解析】选A。后句句意为:他想让你解释昨晚没来的原因。account for 解释;说明;call for 要求;reach for 够到;send for 派人去请。10.Im goi
26、ng to have my bad tooth _ out tomorrow.A.to pull B.pullC.pulling D.pulled【解析】选D。have sth.done“(主语)请别人为自己做某事”结构中的过去分词用作宾补,表示其与 sth.之间的被动关系。11.Arent you tired of practising playing the piano day after day?_,I enjoy every minute of it.A.On the other hand B.On the contraryC.Now and then D.For one thing【
27、解析】选B。由句中的 Arent you tired of.和 I enjoy every minute of it.可知,上下句的意思相反,故用 on the contrary“正相反”。12._ children in that village,they are happy enough to celebrate festivals every day,which _ the improvement of living standard.A.So far;takes for B.As far;goes forC.So for;sends for D.As for;accounts for【
28、解析】选D。句意:至于那个村庄的孩子们,每天庆祝节日,他们够高兴的,这说明生活水平提高了。as for 至于;account for 说明;解释。13.Im afraid I have to give it up.Dont be discouraged.Remember _ sticks to his work will succeed one day.A.anyone B.whoC.no matter who D.whoever【解析】选D。句意:我恐怕得放弃了。别灰心。记住坚持的人迟早会成功。whoever 引导宾语从句,在从句中作主语。whoever=anyone who。【举一反三】T
29、he athletes,especially the winners,should remain modest _ rapid progress theyve made.2011上海模拟A.however B.how muchC.whatever D.no matter【解析】选C。句意:运动员,尤其是获胜者,不管进步多快,都应保持谦虚。whatever 在此引导让步状语从句,相当于 no matter what。_ well prepared you are,you still need a lot of luck in mountain climbing.A.However B.Whate
30、verC.No matter D.Although【解析】选A。句意:不管你准备得多么充分,爬山时你仍需要很多运气。however 在此相当于 no matter how。14._ she wondered if she had mistaken some others basket as hers when queuing to pay in the supermarket.A.Not until long afterwards thatB.It was not until long afterwards thatC.Not long until afterwardsD.It was lon
31、g afterwards until【解析】选B。句意:之后不久她就在琢磨,在超市排队付钱时,她是否把别人的篮子误认为是自己的了。考查强调句It was/is+被强调部分+that.。15.What shall I do next,darling?Youd better _ advice from your lawyer on this matter.A.listen B.seek C.hear D.beg【解析】选B。seek advice 寻求建议。你最好向律师咨询一下。listen 听,不及物动词;beg 祈求。.阅读理解(A)Theyre so young!What sets apar
32、t the new TV adaptation of the classic novel A Dream of Red Mansions is the youthfulness of the players.The producers made a great effort to bring in young actors.Most of them were born in the late 1980s and 90s.At the same time,a team of 20-somethings was given responsibility for adapting the novel
33、 for TV screens.It is unusual for a director to pick a group of young people with little scriptwriting(写剧本)experience to take on such a big task.Most would expect the job to be given to more seasoned writers.“I understand why director Li Shaohong has taken this unusual approach,”writes movie critic
34、Raymond Zhou in China Daily.“She wants the drama to resonate(共鸣)with todays young people.”Besides giving the remake a youthful flavor,Li also wanted to go back to the original.The popular 1986 adaptation left out many important parts of the novel that were considered superstitious(迷信的)back then.For
35、this adaptation Li wanted strict faith to A Dream of Red Mansions,to make sure young audiences will get a real sense of the novel.However,since people know the 1986 adaptation so well,they compare the old and new shows.The costumes,make-up and scenery in new drama are controversial(被争论的).NieLina,16,
36、of Yantai No.1 High School in Shandong Province,believes it is a bad idea for actors to have such strange hairstyles.The actors remind me of Peking Opera performers,not people living in Qing Dynasty time.Li Youran,16,of Nanjing Foreign Language School,complains the music is strange and some scenes a
37、re scary.She also believes the actors are not playing in the spirit of the characters.But Zhou defends the remake as an attempt at faithful adaptation.The value of the adaptation of a novel should be judged by how faithful it is to the novelit shouldnt be judged against another adaptation.However,Zh
38、ou also argues that a director has the right to make his or her own work of art:an artist has the right to interpret(阐释)a classic based on his or her own understanding.You may not like it,but you cannot deny him or her that right.1.Which of the following statements is the difference between the new
39、adaptation and the old one?A.The actors are very famous.B.The actors are very young.C.The director is very famous.D.The producers are very young.【解析】选B。细节理解题。根据第一段的第二句话可知,新改编的红楼梦的不同之处就在于演员的年轻,故答案选B。2.According to Zhou,a movie critic,the director Li Shaohong picked young players because _A.she wants
40、todays young people love the new drama.B.she wants to train young actors.C.she likes to attempt new unusual approach.D.she thinks the new drama is fit for young players to act.【解析】选A。细节理解题。根据第四段的内容可知,导演李少红之所以挑选年轻的演员是为了想让这部新剧能和今天的年轻人产生共鸣,从而喜欢这部新剧,故答案选A。3.Besides the youthfulness,the director wants to
41、 make the new adaptation _.A.superstitious B.sensibleC.faithful D.unexpected【解 析】选 C。细 节 理 解 题。根 据 第 五 段 的 第 一 句 话“Besides giving the remake a youthful flavor,Li also wanted to go back to the original.”以及第三句话“For this adaptation Li wanted strict faith to A Dream of Red Mansions”可知,除了年轻,导演还想使这部新剧更加忠实
42、于原作,故答案选C。superstitious“迷信的”;sensible“理智的”;unexpected“难以预料的”。4.What does the underlined word in the third paragraghmean according to the passage?A.young B.oldC.famous D.experienced【解析】选D。词义猜测题。根据seasoned所在句子的前一句,即第三段的第一句话可知,对于一个导演来说,选择没有写剧本经验的年轻人来负责这么一个大任务,是不寻常的,大 多 数 人 都 预 料 导 演 应 把 工 作 交 给 更 加 有 经
43、 验 的(experienced)作家去做。故答案选D。(B)Will young people in the future get the same kind of higher education as they do today?Perhaps no.Bill Gates,for one,thinks the idea of a college education is on the way out.“Five years from now on the Web for free youll be able to find the best lectures in the world,”
44、said the 55-year-old Microsoft chairman at the Techonomyconference in California,US,last month.“It will be better than any single university,”he continued.Gates points out the high expense of college tuition fees and argues that textbooks are of lower quality than resources available online.Online t
45、echnology is the only way to reform education and to expand it,Gates claimsalthough he certainly has an interest in its increased use.Google has now scanned and made available online 7 million books and Wikipedia is the worlds largest ever encyclopedia(百科全书).Changes such as these are altering the wa
46、y people share information.“Suddenly,it is possible to imagine a new model of education using online resources to serve more students,more cheaply than ever before,”Anya Kamenetz wrote,in an article for the magazine Fast Company.The author thinks that traditional universities will find themselves on
47、 the wrong side of history,along with print newspapers and record stores.Professor David Wiley of Brigham Young University in Utah,US,agrees:“If universities cant find the will to innovate(创新)and adapt to changes in the world around them,universities will be irrelevant by 2020.”The Massachusetts Ins
48、titute of Technology put coursework online for free in 2001.Today,there are a great many educational websites,offering video and audio lectures by the best professors in their fields for free.With more university course materials available on the Web,education is changing fast.“The old model of educ
49、ation is no longer sustainable(可持续的).The university of the future cant be far away,”Kamenetz concluded.But there are worries.“I see a problem with online lectures.Learners have access to games,blogs and other sites at a click(敲)of a button.Those are more fun than a lecture.Being in a classroom at le
50、ast makes them more focused on the lecture,”said Zhang Zheng,a 17-year-old student in Wuhan.Gates also commented that students would need to be as hard-working as ever,“Well,provided theyre self-motivated(自觉的)learners.”5.What is the main point of the text?A.To suggest that higher education will beco
51、me less important in the future.B.To suggest ideas about university education in the future.C.The challenges that college students will face in the future.D.The need for college students to make better use of online materials.【解析】选B。由文章开篇的问题“Will young people in the future get the same kind of highe
52、r education as they do today?”可知本文讨论的是“future higher education”的发展,列举了Bill Gates等人关于将来高等教育的一些观点,认为现在的大学教育亟待改革,充分利用网络才能跟上时代,否则会太落后。6.The underlined word“irrelevant”in Paragraph 9 could be replaced by _.A.in a fine condition B.beside the point C.behind the times D.no longer existent【解析】选C。根据文章开始Gates的
53、观点和该段上文的提示,不能创新和与时俱进,结果当然是“落伍,落后于潮流”,所以答案为C。7.Compared with college education today,online resources _.A.are inexpensive and allow a course to combine a wide range of subjectsB.allow students to learn and play at the same timeC.are of better quality and meet students needs better D.emphasize the imp
54、rovement of students practical skills【解析】选C。根据第三段的“Five years from now on the Web for free youll be able to find the best lectures in the world”以 及 第 四 段“argues that textbooks are of lower quality than resources available online”可知C项正确。由第四段“the high expense of college tuition fees”可知网络资源相对现在大学教育便宜,A
55、项的后半部分文中没有提及,由倒数第二段可知网络上的游戏资源是学生学习的很大干扰因素,故B项不对;D项文中没有提及。8.Which of the following is TRUE of Gates idea of higher education?A.Universities will still be essential in the near future.B.A university education on its own will be enough in the future.C.Online universities will definitely replace place-b
56、ased universities.D.College students need to work hard if they are to make full use of online resources.【解析】选D。文中多次列举Bill Gates的观点,第二段“thinks the idea of a college education is on the way out”,第三段“.youll be able to find the best lectures in the world.It will be better than any single university”可知Ga
57、tes对现在的高等教育的发展是持怀疑态度的,所以A、B不对;Gates没有提及网络大学一定会取代传统大学,C项不对;根据最后一段“students would need to be as hard-working as ever”可知D项正确。.单词拼写1.Smoking is not permitted(允许)in our school.2.The reason he gave to account(说明)for his absence was unbelievable.3.As is known to all,we should never judge a person only by h
58、is/her appearance(外表).4.Seeing the snake,she couldnt help screaming(尖叫).5.He was popular because of his sense of humour(幽默).6.They spotted(发现)a ship sailing on the sea.7.He doesnt like to eat fish,on the contrary(相反),he even hates it.8.The movie opens with a scene(场景)in a New York apartment.9.The gi
59、rl is staring(盯着)at the stranger with her eyes wide open.10.Its good manners(礼貌)to say goodbye to the host when leaving.完成句子1.You can take whatever you like(无论你喜欢什么).(whatever)2.As for me(就我而言),I dont like his songs at all.(as)3.The man in rags(衣衫褴褛的那位男士)may be a beggar.(rag)4.To capture Saddam Huss
60、ein cost the U.S.A.a largeamount of money(大量钱).(amount)5.I hear you are making a bet(打赌)on whether she will marry him.(bet)6.Whether by accident(偶然)or on purpose,he arrived too late to help us.(accident)7.Everyone stupidly turned to stare at(盯着看)us.(stare)8.Bad weather accounted for(坏天气解释了)the long
61、delay.(account).单项填空1.To _ good relationships with your teachers and classmates,you should learn to be on good terms with them.2011池州模拟A.bring up B.add up C.keep up D.take up【解析】选C。句意:为了跟你的老师与同学保持良好的关系,你应该学会与他们和睦相处。keep up保持;bring up抚养,教育;add up加起来;take up占据,从事。2.Why cant I smoke?At no time _ in the
62、 meeting-room.A.does smoking permit B.is smoking permittedC.smoking is permitted D.permits smoking【解析】选B。否定词位于句首时,句子要部分倒装。smoking 与permit之间为被动关系,故将助动词is提前。3.After losing$20,000 on my last business,Im not _ this time.A.taking a chance B.taking awayC.taking on D.taking off【解析】选A。句意:上一次生意我损失2万美元,这次我不能冒
63、险了。take a chance冒险;take away带走;take on呈现;承担;take off起飞;脱衣。4.She is very dear to us.We have been prepared to do _ it takes to save her life.2011阜阳模拟A.whichever B.however C.whatever D.whoever【解析】选C。句意:她是我们钟爱的人。我们已准备做任何事情来拯救她的生命。whatever引导宾语从句,在从句中作do的宾语。5.How often do you visit your granny in the vill
64、age?I feel ashamed._.A.Very often B.By accidentC.Just once in a while D.All of a sudden【解析】选C。由上句的feel ashamed可知“只是偶尔去看”。just once in a while偶尔;by accident偶然地;all of a sudden突然地。6.What impressed me most about the movie were the _ filmed in New York.A.scenery B.scenes C.sights D.views【解析】选B。句意:这部电影给我
65、印象最深的是在纽约拍摄的场景。scene片段;场面;scenery风景的总称;sights 风景;名胜;view常指从某处或某个角度看到的景色。7.Mum,can I go out to play with Tom for just a while?_ and do what you like.A.No way B.Go aheadC.It depends D.Dont worry【解析】选B。答句句意:去吧,你愿意怎么玩就怎么玩。go ahead干吧,做吧,说吧;no way没门;it depends视情况而定;dont worry不要担心。【举一反三】Could I make some s
66、uggestions?_.A.You will make it B.Go aheadC.Dont mention it D.Take it easy【解析】选B。句意为:我可以提点建议吗?当然可以。Go ahead继续;做吧;You will make it成功地做到;Dont mention it用于回答别人的感谢;Take it easy别着急;慢慢来。May I open the window to let in some fresh air?_.A.Come on B.Take careC.Go ahead D.See you【解析】选C。go ahead 做吧,继续;come on快
67、点,加油;take care 小心;see you再见。8.I hadnt seen my old friend Jack for ten years but I _ him at first sight.A.watched B.realized C.observed D.spotted【解析】选D。句意:我已十年没见老朋友杰克了,但我一眼就能认出他。spot 发现;认出;watch 观察;realize意识到;observe注意。9.Please _ your disgraceful conduct during the ball!Im sorry.I was totally out of
68、my mind.A.break up B.set offC.account for D.dress up【解析】选C。首句句意:请解释一下在舞会中你那丢人的举动。account for解释,说明;break up分手,分解;set off出发,引起;dress up打扮。【举一反三】Do you know why the teacher asks for me?He wants you to _ your absence last night.A.account for B.call forC.reach for D.send for【解析】选A。后句句意为:他想让你解释昨晚没来的原因。acc
69、ount for解释;说明;call for要求;reach for够到;send for派人去请。10.Im going to have my bad tooth _ out tomorrow.A.to pull B.pull C.pulling D.pulled【解析】选D。have sth.done“(主语)请别人为自己做某事”结构中的过去分词用作宾补,表示其与sth.之间的被动关系。11.Arent you tired of practising playing the piano day after day?_,I enjoy every minute of it.A.On the
70、other hand B.On the contraryC.Now and then D.For one thing【解析】选B。由句中的Arent you tired of.和I enjoy every minute of it.可知,上下句的意思相反,故用on the contrary“正相反”。12._ children in that village,they are happy enough to celebrate festivals every day,which _ the improvement of living standard.A.So far;takes for B.
71、As far;goes forC.So for;sends for D.As for;accounts for【解析】选D。句意:至于那个村庄的孩子们,每天庆祝节日,他们够高兴的,这说明生活水平提高了。as for至于;account for说明;解释。13.Im afraid I have to give it up.Dont be discouraged.Remember _ sticks to his work will succeed one day.2011启东模拟A.anyone B.whoC.no matter who D.whoever【解析】选D。句意:我恐怕得放弃了。别灰心
72、。记住坚持的人迟早会成功。whoever引导宾语从句,在从句中作主语。whoever=anyone who。【举一反三】The athletes,especially the winners,should remain modest _ rapid progress theyve made.2011上海模拟A.however B.how muchC.whatever D.no matter【解析】选C。句意:运动员,尤其是获胜者,不管进步多快,都应保持谦虚。whatever在此引导让步状语从句,相当于no matter what。_ well prepared you are,you stil
73、l need a lot of luck in mountain climbing.A.However B.Whatever C.No matter D.Although【解析】选A。句意:不管你准备得多么充分,爬山时你仍需要很多运气。however在此相当于no matter how。14._ she wondered if she had mistaken some others basket as hers when queuing to pay in the supermarket.A.Not until long afterwards thatB.It was not until l
74、ong afterwards thatC.Not long until afterwardsD.It was long afterwards until【解析】选B。句意:之后不久她就在琢磨,在超市排队付钱时,她是否把别人的篮子误认为是自己的了。考查强调句It was/is+被强调部分+that.。15.What shall I do next,darling?Youd better _ advice from your lawyer on this matter.A.listen B.seek C.hear D.beg【解析】选B。seek advice寻求建议。你最好向律师咨询一下。lis
75、ten听,不及物动词;beg祈求。.阅读理解Theyre so young!What sets apart the new TV adaptation of the classic novel A Dream of Red Mansions is the youthfulness of the players.The producers made a great effort tobring in young actors.Most of them were born in the late 1980s and 90s.At the same time,a team of 20-somethi
76、ngs was given responsibility for adapting the novel for TV screens.It is unusual for a director to pick a group of young people with little scriptwriting(写剧本)experience to take on such a big task.Most would expect the job to be given to more seasoned writers.“I understand why director Li Shaohong ha
77、s taken this unusual approach,”writes movie critic Raymond Zhou in China Daily.“She wants the drama to resonate(共鸣)with todays young people.”Besides giving the remake a youthful flavor,Li also wanted to go back to the original.The popular 1986 adaptation left out many important parts of the novel th
78、at were considered superstitious(迷信的)back then.For this adaptation Li wanted strict faith to A Dream of Red Mansions,to make sure young audiences will get a real sense of the novel.However,since people know the 1986 adaptation so well,they compare the old and new shows.The costumes,make-up and scene
79、ry in new drama are controversial(被争论的).Nie Lina,16,of Yantai No.1 High School in Shandong Province,believes it is a bad idea for actors to have such strange hairstyles.The actors remind me of Peking Opera performers,not people living in Qing Dynasty time.Li Youran,16,of Nanjing Foreign Language Sch
80、ool,complains the music is strange and some scenes are scary.She also believes the actors are not playing in the spirit of the characters.But Zhou defends the remake as an attempt at faithful adaptation.The value of the adaptation of a novel should be judged by how faithful it is to the novelit shou
81、ldnt be judged against another adaptation.However,Zhou also argues that a director has the right to make his or her own work of art:an artist has the right to interpret(阐释)a classic based on his or her own understanding.You may not like it,but you cannot deny him or her that right.1.Which of the fol
82、lowing statements is the difference between the new adaptation and the old one?A.The actors are very famous.B.The actors are very young.C.The director is very famous.D.The producers are very young.【解析】选B。细节理解题。根据第一段的第二句话可知,新改编的红楼梦的不同之处就在于演员的年轻,故答案选B。2.According to Zhou,a movie critic,the director Li
83、 Shaohong picked young players because _A.she wants todays young people love the new drama.B.she wants to train young actors.C.she likes to attempt new unusual approach.D.she thinks the new drama is fit for young players to act.【解析】选A。细节理解题。根据第四段的内容可知,导演李少红之所以挑选年轻的演员是为了想让这部新剧能和今天的年轻人产生共鸣,从而喜欢这部新剧,故答
84、案选A。3.Besides the youthfulness,the director wants to make the new adaptation _.A.superstitious B.sensibleC.faithful D.unexpected【解 析】选 C。细 节 理 解 题。根 据 第 五 段 的 第 一 句 话“Besides giving the remake a youthful flavor,Li also wanted to go back to the original.”以及第三句话“For this adaptation Li wanted strict fa
85、ith to A Dream of Red Mansions”可知,除了年轻,导演还想使这部新剧更加忠实于原作,故答案选C。superstitious“迷信的”;sensible“理智的”;unexpected“难以预料的”。4.What does the underlined word in the third paragraghmean according to the passage?A.young B.oldC.famous D.experienced【解析】选D。词义猜测题。根据seasoned所在句子的前一句,即第三段的第一句话可知,对于一个导演来说,选择没有写剧本经验的年轻人来负
86、责这么一个大任务,是不寻常的,大 多 数 人 都 预 料 导 演 应 把 工 作 交 给 更 加 有 经 验 的(experienced)作家去做。故答案选D。.任务型读写2011宣城模拟阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。A smart card is a card that is carried with either a microprocessor and a memory chip or only a memory chip that is not programmable.The microprocessor card can ad
87、d,delete and deal with the information on the card,while a memory-chip card can only do one thing.Smart cards,unlike magnetic stripe cards,can do many different things and hold a lot of information.In this way,they do not need to get information from a faraway place when they are used.Today,there ar
88、e several kinds of smart cards,all of which are very popular in the market.IC(Integrated Circuit)Microprocessor Cards Microprocessor Cards(chip cards)offer a larger memory and better security than the traditional magnetic stripe cards do.Chip cards can also hold data.These cards are used for many th
89、ings.Thus,chips have been the main platform for cards that hold a secure digital identity.Some examples of these cards are:Cards that hold money.Cards that provide safe access to a network.Cards that allow setting stop boxes on televisions to remain safe from privacy.Optical Memory Cards Optical mem
90、ory cards look like cards with a piece of CD on the top.Optical memory cards can store up to 4MB of data.But once written,the data can not be changed or removed.Thus,this type of card is good for keeping records,such as medical files,driving records or travel histories.Today,these have no processors
91、 in them(although this is coming in the near future).While the cards are almost as cheap as chip cards,the card readers are expensive.单词拼写1.Smoking is not permitted (允许)in our school.2.The reason he gave to account (说明)for his absence was unbelievable.3.As is known to all,we should never judge a per
92、son only by his/her appearance (外表).4.Seeing the snake,she couldnt help screaming (尖叫).5.He was popular because of his sense of humour (幽默).6.They spotted(发现)a ship sailing on the sea.7.He doesnt like to eat fish,on the contrary (相反),he even hates it.8.The movie opens with a scene (场景)in a New York
93、apartment.9.The girl is staring(盯着)at the stranger with her eyes wide open.10.Its good manners (礼貌)to say goodbye to the host when leaving.完成句子1.You can take whatever you like (无论你喜欢什么).(whatever)2.As for me (就我而言),I dont like his songs at all.(as)3.The man in rags (衣衫褴褛的那位男士)may be a beggar.(rag)4.
94、To capture Saddam Hussein cost the U.S.A.a large amount of money (大量钱).(amount)5.I hear you are making a bet(打赌)on whether she will marry him.(bet)6.Whether by accident (偶然)or on purpose,he arrived too late to help us.(accident)7.Everyone stupidly turned to stare at (盯着看)us.(stare)8.Bad weather acco
95、unted for (坏天气解释了)the long delay.(account).单项填空1.To _ good relationships with your teachers and classmates,you should learn to be on good terms with them.2011湖州模拟A.bring up B.add up C.keep up D.take up【解析】选C。句意:为了跟你的老师与同学保持良好的关系,你应该学会与他们和睦相处。keep up保持;bring up抚养,教育;add up加起来;take up占据,从事。2.Why cant
96、I smoke?At no time_ in the meeting-room.2011济南模拟A.does smoking permit B.is smoking permittedC.smoking is permitted D.permits smoking【解析】选B。否定词位于句首时,句子要部分倒装。smoking 与permit之间为被动关系,故将助动词is提前。3.After losing$20,000 on my last business,Im not_ this time.A.taking a chance B.taking awayC.taking on D.taking
97、 off【解析】选A。句意:上一次生意我损失2万美元,这次我不能冒险了。take a chance冒险;take away带走;take on呈现;承担;take off起飞;脱衣。4.These wild flowers are so special that I would do _I can to save them.A.whatever B.thatC.which D.whichever【解析】选A。句意:这些野花很特别,我要尽我所能去挽救它们。whatever引导宾语从句,在从句中作do的宾语。5.How often do you visit your granny in the v
98、illage?I feel ashamed._.2011福州模拟A.Very often B.By accidentC.Just once in a while D.All of a sudden【解析】选C。由上句的feel ashamed可知“只是偶尔去看”。just once in a while偶尔;by accident偶然地;all of a sudden突然地。6.What impressed me most about the movie were the _filmed in New York.2011大庆模拟A.scenery B.scenesC.sights D.view
99、s【解析】选B。句意:这部电影给我印象最深的是在纽约拍摄的场景。scene片段;场面;scenery风景的总称;sights 风景;名胜;view常指从某处或某个角度看到的景色。7.Do you mind if I open the window to let in some fresh air?_.2011福建四地模拟A.Never mind B.No,go aheadC.No,youd better not D.Of course,go ahead【解析】选B。考查交际用语。句意:如果我打开窗子,让一些新鲜空气进来,你介意吗?不介意,开吧。英语中,回答“Do you mind.”问句时,若
100、作肯定即同意的回答,常用“No;Not at all;Never等”;若作否定即不同意的回答,则用“Yes;Of course.”等答语。go ahead 意为“请吧,去吧”,表示同意。【举一反三】Could I make some suggestions?_.A.You will make it B.Go aheadC.Dont mention it D.Take it easy【解析】选B。句意为:我可以提点建议吗?当然可以。Go ahead继续;做吧;You will make it成功地做到;Dont mention it用于回答别人的感谢;Take it easy别着急;慢慢来。Ma
101、y I open the window to let in some fresh air?_.A.Come on B.Take careC.Go ahead D.See you【解析】选C。go ahead 做吧,继续;come on快点,加油;take care 小心;see you再见。8.I hadnt seen my old friend Jack for ten years but I_ him at first sight.A.watched B.realizedC.observed D.spotted【解析】选D。句意:我已十年没见老朋友杰克了,但我一眼就能认出他。spot 发现
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765698.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖北省2015年优质课人教版语文高中必修3课件:《劝学》荆门掇刀石中学 (共22张PPT).ppt
