Unit 5 Section C Using Language-2020-2021学年高二英语同步课堂帮帮帮(人教版2019选择性必修第一册).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit Section Using Language-2020-2021学年高二英语同步课堂帮帮帮人教版2019选择性必修第一册 Language 2020 2021 学年 英语 同步 课堂 帮帮
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 WORKING THE LAND5.3 Using Language & Assessing Your ProgressReviewing Important Wordsdeal with 处理;对付;安排;对待;与打交道;涉及(教材P52)To deal with this crisis, he chose to study agriculture.为了应对这一危机,他选择了学习农业。知识拓展deal with中的deal为不及物动词,常与疑问词how连用,表示“怎么处理/对待”;同义短语为do with,其中的do为及物动词,表示“怎么处理/对待”时,与疑问词what连用。例
2、1In the process, the children learn to deal with difficulties.在这个过程中,孩子们学会了应付困难。例2His article deals with many issues we are greatly concerned about.他的文章涉及许多我们非常关心的问题。例3The lady is hard to deal with.这个妇人很难对付。poverty n贫穷;贫困(教材P54)It is celebrated in more than 150 countries, raising awareness and knowl
3、edge of the problems and causes behind world hunger and poverty.它在150多个国家举行庆祝活动,提高人们对世界饥饿和贫困背后的问题和原因的认识和了解。例1The article shows a poverty of imagination.这篇文章显得缺乏想象力。例2She has a sure prasp of social issues such as literacy,poverty and child care.她对扫盲、贫穷和儿童保育等社会问题都有深切的认识。知识拓展(1)in poverty处于贫穷之中a povert
4、y of 缺乏below/above the poverty line在贫困线之下/之上(2)poor adj. 贫穷的;贫困的in turn 相应地;转而;依次;轮流(教材P55)This affects the crops grown on the land and, in turn, the animals and humans who digest them.这影响了生长在土地上的作物,进而影响消化它们的动物和人类。例1The girls took it in turn to wipe down the tables after meals.女孩子们饭后轮流擦桌子。例2Theory i
5、s based on practice and in turn serves practice.理论的基础是实践,反过来理论又为实践服务。知识拓展in ones turn轮到某人;接着by turns 轮流;依次take turns doing/to do. 轮流做Its ones turn to do sth. 轮到某人干某事alternative n可供选择的事物adj.可供替代的;非传统的(教材P55)As an alternative, some farmers have switched to organic farming, and many customers have turn
6、ed to organic food when they shop at the local grocery.作为一种选择,一些农民转向有机农业,许多顾客在当地杂货店购物时转向有机食品。例1We returned by the alternative road.我们从另一条路回来的。例2This kind of newspaper is alternative press.这种报纸是非传统性报刊。知识拓展(1)have no alternative/choice but to do sth.别无选择只好做某事have the alternative of doing sth. 有做的选择,可以
7、做theres no alternative.but to do sth. 别无选择只好做某事an alternative to. 的替代品(2)alternatively adv. 可供选择地depth n向下(或向里)的距离;深(度)(教材P56)Organic farmers also plant diverse crops that use different depths of soil to help keep it rich.有机种植的农民也种植不同的农作物,利用不同深度的土壤来保持土壤肥沃。例1The old man disappeared into the depths of
8、 the house.老人消失在住宅深处。例2I have expressed the depth of my gratitude to him.我向他表示了深切的谢意。知识拓展in depth全面;深入;详细from the depth of the mind 从心底里;真心地at a depth of. 在的深度in the depths of 在正中;在深处Reviewing Sentence Patternsnot only.but also.句型(教材P55)For example, pesticides can damage the land by killing not only
9、 harmful bacteria and insects, but also helpful ones.例如,杀虫剂不仅可以杀死有害的细菌和昆虫,还可以杀死有益的昆虫,从而破坏土地。句式分析:句中not only.but also.“不仅而且”用作并列连词,相当于“not just .but also.”。例1Shakespeare was not only a writer but (also) an actor.莎士比亚不仅是一位剧作家,而且是一位演员。例2Light and bright colors make people not only happier but more acti
10、ve.浅色和鲜艳的颜色不但使人看了高兴,也会使人更加活泼。知识拓展(1)该结构常用来连接并列成分,如两个主语、谓语、宾语、表语、定语、状语或句子,在意义上强调后者,其中also可以省略。(2)“not only.but also.”连接主语时,谓语动词的数遵循就近原则;当not only 位于句首连接两个句子时,第一个分句要用部分倒装,第二个分句不倒装。too.to.句型(教材P55)As for chemical fertilisers, crops grown with them usually grow too fast to be rich in nutrition.至于化肥,用它们种
11、植的作物通常生长得太快,而不含丰富的营养。句式分析:too.to.意为“太而不能”,表示否定含义。例1He is too shy to speak to her.他太害羞,不敢同她讲话。例2Its too cheap to be good.这东西太便宜,好不了(即便宜无好货)。知识拓展(1)tooadj.(情感、心情或倾向等主语态度的词,常见的有anxious, eager, glad, happy, pleased, ready, willing, etc.)to do sth.(表示肯定意义)非常/很干某事(2)not/never too.to do sth.并不太做某事(3)only t
12、oo.to do sth. 非常做某事(4)cant/can never.to. 再也不过分there be句型(教材P56)Therefore,there is still a long way to find a suitable solution that puts sufficient food on the dinner table.因此,要找到一个合适的解决方案,使人们的餐桌上有足够的食物,还有很长的路要走句式分析:there be 句型,表示“某处有(存在)某人或某物”。例1There is an eraser and two pens on the desk.桌子上有一块橡皮和
13、两支钢笔。例2There have been lots of accidents near the crossing.在这个十字路口附近,发生了很多事故。知识拓展(1)there be句型最简单的结构为:There be(is,are,was, were )名词地点状语。(2)在There be引导的句子中, 谓语动词be的人称和数应该和它后面的主语(名词)保持一致, 当有两个或两个以上的名词作并列主语时, be的形式则和第一个名词保持一致(就近原则)。(3)there be句型中的be可以用表示“存在”的动词,如live, exist, lie, stand, seem, rise, rem
14、ain, happen, come, go等替代。句型结构为:there存在类动词主语。.单句填空1. some scientists have found is that their long-term use can sometimes harm both the land and peoples health. 2. Pesticides can damage the land by killing not only harmful bacteria and insects, also helpful ones. 3. Organic farming is simply farming
15、without (use) any chemicals. 4. Organic farmers also use many other (method) to produce rich soil. 5. The goal of using different organic farming methods is to grow good food while (avoid) damage to the environment or to peoples health. 6. Some people would prefer to stop the use of man-made chemica
16、ls in agriculture (entire). 7. What keeps them from doing so is the fact chemical farming serves the high demand for food around the world. 答案:1. What 2. but 3. using 4. methods 5. avoiding 6.entirely 7. that . 完成句子1. When they were first introduced, many farmers welcomed them as a great way to and
17、increase production. 当它们被首次推广时, 许多农民欢迎它们, 把它们作为抗击作物疾病和增加产量的好方法。2. Very loud noise can or drive them mad. 很大的声音会使人身体不适, 或使他们发狂。3. Recently customers have organic food at the local grocery. 最近, 顾客在当地杂货店购物时, 已经转向购买有机食品。4. For example, many organic farmers natural waste from animals fertilizers. 例如, 许多有
18、机农民使用来自动物的天然废弃物作为肥料。5. Organic farming is able to meet the need. 有机农业完全不能满足那样的需求。6.Therefore, there is still a long way to find a suitable solution that puts sufficient food on the dinner table .因此, 要找到一个合适的解决方案, 在保持人和环境尽可能健康的同时, 把足够的食物放在餐桌上, 还有很长的路要走。答案:1. fight crop disease 2. make people ill3. tu
19、rned to; when shopping 4. use ; as 5.nowhere near 6. while keeping people and the environment as healthy as possible. I.阅读理解1In England, some food companies across the whole country have been told to carry out urgent (紧急的) tests on all beef products. Do you know why? Thats because some food companie
20、s used horse meat to make beef products.There are some examples about the horse meat matter. In January, 2013, in a number of UK supermarkets, frozen hamburgers were found to have traces of horse meat in them. Some frozen beef products made by food company FINDUS were found to contain horse meat. Al
21、l of the beef products made by this company have been removed from sale.The government said that theres nothing to suggest any health risk from the products. Food minister David Heath said people should not throw away frozen meat products and carry on eating meat. The government will tell people not
22、 to eat meat if the meat is not safe.Food safety has been an important matter all over the world. More and more countries plan to take some useful measures to ensure the safety of food.1.In England, some food companies have been told to _ urgently.A.stop making beef productsB.test all their beef pro
23、ductsC.test all their productsD.remove all their products from sale2.What else did some food companies use to make beef products in England according to the passage?.A.Horse meatB.BeefC.FishD.Chicken3.What does “traces” mean in the second paragraph?A.描绘B.追踪C.痕迹D.探索4.What should people do with meat p
24、roducts according to David Heaths suggestions?A.Send them back to the food companiesB.Throw them away.C.Never eat themD.Go on eating them.5.More and more countries plan to take some useful measures to ensure _.A.Horse meat out of productsB.the food safetyC.the test foodD.the food sale【答案】1.B2.A3.C4.
25、D5.B【分析】本文是一篇说明文。这篇短文主要通过介绍欧洲发生的马肉风波,谈到了食品安全问题,告诉我们许多国家正在采取措施来保证食品安全。1.细节理解题。根据第一段In England, some food companies across the whole country have been told to carry out urgent (紧急的) tests on all beef products. 可知,在英国,一些食品公司被要求紧急检测所有的牛肉产品。故选B。2.细节理解题。根据第一段Thats because some food companies used horsemea
26、t to make beef products.可知,根据文章,在英国,一些食品公司还用马肉来生产牛肉产品。故选A。3.词义猜测题。联系后一句描述,Some frozen beef products made by food company FINDUS were found to contain horse meat.“食品公司FINDUS生产的一些冷冻牛肉产品被发现含有马肉。”可知此处指的是在他们中发现了马肉的痕迹,故选C。4.推理判断题。根据第三段Food minister David Heath said people should not throw away frozen meat
27、 products and carry on eating meat.可知,根据大卫希思的建议,人们应该继续吃肉类产品。故选D。5.细节理解题。根据最后一段More and more countries plan to take some useful measures to ensure the safety of food. 可知,越来越多的国家计划采取一些有用的措施来确保食品安全。故选B。2Are GM(转基因的) foods safe for people? Can they help solve the poverty problem? They have been the subj
28、ects of a hot debate.This debate is related to increasing challenges from rising climatic change, population growth, urbanization(城镇化), and natural resource consumption. According to the Food and Agriculture Organization, food production needs to increase by 60 percent by 2050 in order to feed 9 bil
29、lion people. Scientists and policymakers are searching for effective ways to gain nutritious food, for today and future. Unlike previous agricultural methods (such as the Green Revolution), GM crops are to fight food safety and poverty challenges.The great expansion of GM crop varieties over the las
30、t two decades can be seen easily. The total area devoted to GM crops has increased 100 times from 1.7 million hectares in 1996 to 170 million hectares in 2012. Developing countries now grow more GM crops than developed countries (in terms of area), largely driven by Brazils rapid adoption of GM crop
31、s. China is home to about 4 percent of the total global area devoted to GM crops. Beans, corn, and cotton are main global GM crops, while Chinas focus is on cotton, papaya, and poplar.Recently, a scientific study shows that GM crops are safe for people and the environment. According to a 2010 report
32、 on the safety of GM crops by the EU, “the main conclusion to be drawn from the efforts of more than 130 research projects, covering a period of more than 25 years of research, and involving more than 500 research groups, is that biology methods, are not more risky than traditional planting technolo
33、gies, for example.” Other international and national scientific bodies, such as the World Health Organization, have reached the same conclusion.6.Nowadays, people are developing GM foods mainly to fight against_.A.urbanizationB.population growthC.rising climatic changeD.natural resource consumption7
34、.As for GM crops, what do people mainly focus on ?A.Food production.B.Food nutrition.C.Food safety.D.Food variety.8.What does Paragraph 3 talk about?A.More GM crops in developing countries.B.Less GM crops in developed countries.C.Rapid adoption of GM crops in Brazil.D.The expansion of GM crop variet
35、ies of the world.9.From a recent scientific study, we can infer that_.A.traditional planting technologies are more riskyB.the safety of GM crops has been proved in many waysC.the safety of GM crops was reported by the EU in 2010D.present GM crops are safe for people and the environment10.Whats the w
36、riters attitude towards GM crops?A.Supportive.B.Opposed.C.Unknown.D.Indifferent.【答案】6.B7.C8.D9.B10.A【分析】试题分析:为了解决世界粮食问题,科学家研制出了转基因食品,很多人担心这种食品的安全性,事实证明,转基因食品是安全的。6.B事实细节题。根据短文GM crops are to fight food safety and poverty challenges.可知转基因食物最主要是用来解决人口增长所带来的粮食问题,故选B。7.C事实细节题。根据第一段Are GM(转基因的) foods saf
37、e for people? 可知人们最多关注的是转基因食品的安全问题,故选C。8.D事实细节题。根据短文The great expansion of GM crop varieties over the last two decades can be seen easily. 可知第三段主要讲的是转基因食品种类的增多,故选D。9.B推理判断题。根据短文Recently, a scientific study shows that GM crops are safe for people and the environment可知这个调查研究主要是想告诉人们转基因食品对人类和环境都是安全的,故选
38、B。10.A推理判断题。根据最后一段Recently, a scientific study shows that GM crops are safe for people and the environment. According to a 2010 report on the safety of GM crops by the EU可知作者举这个调查的例子就是想证明转基因食品的安全性,同时表达自己支持转基因食品的态度,故选A。考点:考查社会现象类短文阅读II.完形填空Just as travelers taking road trips today may need to take a
39、break for food at a rest area along the highway, settlers traversing the American West by train in the mid-1800s often found 12themselves in need of 11 . However, food 12 on rail lines was generally of terrible quality. To seize the chance of satisfying the demand for good food, Fred Harvey, an Engl
40、ish-born entrepreneur decided to open his own restaurant business to serve 13 customers. Beginning in the 1870s, he opened dozens of restaurants in rail stations and dining cars. These Harvey Houses, which composed the first restaurant 14 in the United States, were unique for its high standards of s
41、ervice and quality. The menu was 15 after those of fine restaurants, so the food was leagues beyond the terrible fare travelers were 16 to receiving in transit (在途中).His restaurants were immediately 17 , but Harvey was not content to follow conventional business 18 . Although women did not tradition
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782409.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
读书笔记,-最好管理莫过于示范.pdf
