《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(人教版必修三)文档 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 单元检测卷(一) WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、单元检测卷(一)第卷第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AAre the British people Europeans?This may seem a strange question to Africans and Asians,who tend to think of all white men as Europeans.But the British,when they are in Britain,do not regard themselves as Europea
2、ns.The Europeans,to them,are those rather excitable foreigners from the other side of the English Channel,who have never learnt how to speak English.Europe is “the Continent”:a place full of interest for British tourists,but also the source of almost all the wars in which Britain has ever been invol
3、ved.Thus,although geographically speaking Britain is a part of Europe,yet the fact that it is a separate island has made its people feel very,very insular.They feel,and in many ways are,different from the rest of Europe and they sometimes annoy continental nations by failing to support them,or even
4、to understand them,in time of need.Where did the British people come from?This is an extraordinary interesting question,since they are a mixture of many different races,and all these races invaded Britain at various times from Europe.Nobody knows very much about Britain before the Romans came during
5、 the first century BC.,but there had been at least three invasions before that.The first of these was by a darkhaired Mediterranean race called the Iberians.The other two were by Celtic tribes:first the Gaels,whose descendants are the modern Scots and Irish,some of whom still speak the Gaelic langua
6、ge;and second the Britons,who gave their name to the whole island of Britain.These were the people whom the Romans conquered.The Romans gave the Britons a good deal of their civilisation,but they never settled in Britain in very large numbers,so the British race survived until the overthrow of the R
7、oman Empire by the “barbarians”,i.e.the numerous Germanic tribes which overran the whole of Western Europe.1The purpose of the passage is to .Atalk about EuropeansBdiscuss the origin of British peopleCargue for the superiority of British peopleDcompare the Europeans with Africans and Asians答案B解析主旨大意
8、题。由第一段第一句“Are the British people Europeans?”和第二段内容可知B项正确。2It can be known from the passage that .Amost people think white people are EuropeansBthere are many Africans and Asians living in EuropeCwhite men are Europeans in the eyes of Africans and AsiansDthe British people think of themselves as Euro
9、peans答案C解析细节理解题。由第一段第二句“This may seem a strange question to Africans and Asians.as Europeans.”可知C项正确。3It can be inferred from the passage that .AEuropeans are those who are unable to speak EnglishBthose who invaded Britain came from the other side of the English ChannelCBritain is a place full of in
10、terest for those excitable foreignersDBritain is the source of almost all the wars in Europe答案B解析推理判断题。通读第一段内容可推出B项正确。4Why do the British people feel very insular?AThey are different from those people in the continent.BThey sometimes fail to support the continental countries in time of need.CThey ar
11、e separated geographically from the continent.DThey are considered very difficult to understand.答案C解析细节理解题。由第一段倒数第二句“Thus,although geographically.it is a separate island has made its people feel very,very insular.”可知C项正确。BUnlike most other holidays,the history of April Fools Day,sometimes called All
12、 Fools Day,is not totally clear.The only point in time that can be agreed on as the beginning of this tradition was 1582,in France.Before that year,the New Year was celebrated for eight days,beginning on March 25.The celebration reached the highest point on April 1.With the reform of the calendar un
13、der Charles IX,the Gregorian calendar(公历,阳历) was introduced,and New Years Day was moved to January 1.However,because in those days communications were not as developed as they are today,many people did not receive the news for several years.Some people refused to accept the new calendar and continue
14、d to celebrate the New Year on April 1.These backward people were considered “fools” by other people.They were often sent on “fools” errands(徒劳无益的工作) or were made the targets of jokes.This developed,over time,into a tradition of playing a trick on someone on the first day of April.The tradition even
15、tually spread to England and Scotland in the eighteenth century.It was later introduced to the American colonies of both the Britain and France.April Fools Day thus developed into an international fun feast,so to speak,with different nationalities specializing in their own kind of humor at the expen
16、se of their friends and families.5According to an earlier calendar,New Years Day in France was .AMarch 25 BJanuary 1CApril 1 DApril 3答案C解析细节理解题。从第一段可知。6Which of the following first had the tradition of celebrating the April Fools Day?AFrance. BEngland.CScotland. DAmerica.答案A解析细节理解题。从第一段可知。7What was
17、peoples attitude towards the new calendar?AThey accepted it happily.BThey refused it immediately.CSome recognized it.DSome laughed at it.答案C解析细节理解题。通读第一、二段可知,一部分人接受了,一部分人拒绝了。8The passage mainly tells us .Awhat the French did on April Fools DayBhow April Fools Day came into beingCwhen was the new cal
18、endar introducedDwhy some people were fooled in France答案B解析主旨大意题。从全文及最后一段最后一句“April Fools Day thus developed into an international fun feast,so to speak,with different nationalities specializing in their own kind of humor at the expense of their friends and families.”可知。CPeople in the United States
19、honor their parents with two special days:Mothers Day,on the second Sunday in May,and Fathers Day,on the third Sunday in June.These days are set aside to show love and respect for parents.They raise their children and educate them to be responsible citizens.They give love and care.These two days off
20、er an opportunity to think about the changing roles of mothers and fathers.More mothers now work outside the home.More fathers must help with child care.These two special days are celebrated in many different ways.On Mothers Day people wear carnations.A red one symbolizes a living mother.A white one
21、 shows that the mother is dead.Many people attend religious services to honor parents.It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery(公墓)On these days families get together at home,as well as in restaurants.They often have outdoor barbecues for Fathers Day.These are days of fu
22、n and good feelings and memories.Another tradition is to give cards and gifts.Children make them in school.Many people make their own presents.These are valued more than the ones bought in stores.It is not the value of the gift that is important,but it is “the thought that counts”Greeting card store
23、s,florists,candy makers,bakeries,telephone companies,other stores do lots of business during these holidays.9Which is NOT a reason for children to show love and respect for parents?AParents bring up children.BParents give love and care to children.CParents educate children to be good persons.DParent
24、s pass away before children grow up.答案D解析细节理解题。A、B、C三项均是对父母敬重的原因,只有D项是不正确的。从第一段中“They raise their children and educate them to be responsible citizens.They give love and care.”可得出答案。10What do you know from the passage?AMothers Day and Fathers Day are both in May.BFewer women worked outside the home
25、in the past.CNot all the children respect their parents.DFathers are not as important as mothers at home.答案B解析推理判断题。从第一段第一句“.Mothers Day,on the second Sunday in May,and Fathers Day,on the third Sunday in June.”可知这两个节日不在同一个月;从第一段最后两句“More mothers now work outside the home.More fathers must help with
26、child care.”可知现在有更多的母亲在外工作,可以推出“以前有较少的妇女在外工作”,所以B项为正确答案;C、D两项的说法文中并没有提到。11On Mothers Day and Fathers Day, .Apeople usually have family partiesBeveryone goes to visit the cemeteryCchildren always go to parents homeDhandmade cards are the most valuable gifts答案A解析细节理解题。由第二段,尤其是该段倒数第三句“On these days fam
27、ilies get together at home,as well as in restaurants.”可知答案是A项。由第二段“It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery(公墓)”可知B项不对;C项文中未提到;由第三段前四句可知D项不准确,应该为handmade gifts。12What do you think the underlined word “florists” in the last paragraph do?AThey sell flowers.BThey make brea
28、d or pastry.CThey offer enough room for having family parties.DThey sell special clothes for Mothers Day and Fathers Day.答案A解析词义猜测题。根据构词法,名词后缀ist,表示“主义者”及专业人员,可知此处的florists为花商。因此花商要趁此节日销售鲜花。DParis is the capital of the European nation of France.It is also one of the most beautiful and most famous ci
29、ties in the world.Paris is called the City of Light.It is also an international fashion center.What modern women are wearing in Paris will be worn by women all over the world.Paris is also a famous world center of education.For example,it is the headquarters of UNESCO,the United Nations Educational
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-787740.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年招标资料及合同纸质文档管理办法.pdf
名师一号 2011北师大英语必修2 UNIT6DESIGN.ppt
