《考前三个月》2015届高三英语(通用版)考前题组集训14 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 考前三个月
- 资源描述:
-
1、考前题组集训14Test 1.阅读理解A mouse happened to look through a hole in the wall to see the farmer and his wife open a package.“What food might this contain?”The mouse wondered.But he was sad to discover it was a mousetrap.Back to the farmyard,the mouse announced this warning,“There is a mousetrap in the hous
2、e!There is a mousetrap in the house!”The hen clucked(咯咯地叫) and scratched,raised her head and said,“Mr.Mouse,I can tell this is a great concern to you,but it is of no consequence to me.I cannot be bothered by it.”Then the mouse turned to the pig.The pig sympathized,but said,“I am so very sorry,Mr.Mou
3、se,but there is nothing I can do about it but pray.Be assured you are in my prayers.”Then the mouse turned to the cow and repeat the same words.The cow said,“Moo,Mr.Mouse.Im sorry for you,but its no skin off my nose.”So,the mouse returned to the house,head down and sadly faced the farmers mousetrap
4、alone.That very right a sound was heard throughout the housethe sound of a mousetrap catching its prey(猎物)The farmers wife rushed to see what was caught.In the darkness,she did not see it.It was a poisonous snake whose tail was caught in the trap.The snake bit the farmers wife.The farmer rushed her
5、to the hospital.When she returned home,she still had a fever.Everyone knows fresh chicken soup is good to treat a fever.So the farmer took his knife to the farmyard.The hen was killed.But his wifes sickness continued.Friends and neighbors came to sit with her around the clock.To feed them,the farmer
6、 butchered the pig.The farmers wife did not get well but died.So many people came for her funeral that the farmer had the cow killed to provide enough meat for all of them for the lunch.The mouse looked upon it all from his hole in the wall with great sadness.1What surprised the mouse when looking t
7、hrough the hole?AThe farmer and his wife.BA dangerous mousetrap.CA package with food in.DA poisonous snake.答案B解析细节理解题。根据第一段的“But he was sad to discover it was a mousetrap.”可知老鼠伤心地发现了一个扑鼠器,故选B。2Which of the following is NOT mentioned in the story?AThe hen was sure that it neednt be bothered by it.BTh
8、e pig only expressed its sympathy for the mouse.CThe farmers wife was bitten by the poisonous snake.DThe farmers neighbors came to his home for meat.答案D解析细节理解题。根据倒数第二段的“So many people came for her funeral that the farmer had the cow killed to provide enough meat for all of them for the lunch.”可知,很多人
9、来参加他妻子的葬礼,这位农民杀了牛来招待大家吃肉,故选D。3What does the underlined sentence “but its no skin off my nose” in Paragraph 5 mean?AIt is none of my business.BIt is out of the question.CIt doesnt affect my smell.DIt is not interesting at all.答案A解析句意理解题。根据第五段的“Im sorry for you”可知既然牛说对不起,就能推测他无能为力,也不关它的事,故选A。.阅读填空How
10、to Treat Your Guests at a Dinner PartyAlmost everyone has attended a dinner party where they felt awkward. 1 Prevent unpleasant party situations for your guests with these useful tips and find out how to treat your guests at a dinner party.As guests arrive,greet them at the door saying Hello and ask
11、 how they are. 2 If there is a wine table,show them to the table and allow them to mix with other guests.If a guest arrives who doesnt know the majority of the people in the room,announce his presence and introduce him to everyone. 3 Be modest about your food even if the food is great.And dont apolo
12、gize eitheryour guests may think they shouldnt try your food.Serve your guests or allow guests to serve themselves if food has been placed on a serving table. 4 Make sure that they are as comfortable as possible.As you and your guests dine,play a “get to know each other” game.Have the guests go arou
13、nd the room and give a fun fact about themselves,their favorite things to do,where they would like to live and their worst or best cooking experience. 5 After the main course is served,offer your guests dessert.Have a dessert wine ready to serve in case a guest would like to pair wine with their des
14、sert.AThis is a great icebreaker as well.BThis should help him feel more comfortable.CAsk your guests often if they need more food.D. Take their coats,welcome them and make them feel at home.EChoosing a specific theme for your party is definitely a great idea.FA great dinner party allows you to enjo
15、y oneonone time with your guests.GStill more people remember dinner parties where they didnt have a good time.答案1.G2.D3.B4.C5.A.完形填空John and Barbara have three children in junior and senior high schools.Their house is the site of frequent 1 concerning how much the children should study and what grad
16、es are 2 .The main battle is with their youngest child,Peter,who 3 to study.The more they 4 him,the more rebellious he becomes.Peter 5 selfconfidence,and is tired of being compared to his older sisters.Although he would like to achieve good grades,he fears 6 ,thus preferring not to attempt at all.Jo
17、hn and Barbara 7 great importance to grades,success,and most of all,to how they and their children compare to other families and what others think of them.They find it 8 to decide how much responsibility they have for Peters future,and whether its their duty to pressure him.What creates even more 9
18、for them is that theyre programmed to believe his “failure” is their “failure”They 10 their selfworth as parents by their childrens grades and accomplishments.Theyre 11 to admit to others Peter isnt doing well 12 .Peter recognizes this and is 13 by the fact that theyre allowing what other people thi
19、nk to be more important than how he feels.He feels misunderstood, 14 ,and unloved.His parents feel the same.He needs to be accepted and loved, 15 his grades.His parents do love him. 16 ,their fears concerning his future,their own selfworth as parents,and what others think of them,prevent them from e
20、xpressing their love.Peter would like to make them delighted, 17 his fear of failure and need to 18 his freedom and selfworth by rebelling against their pressure become 19 in his ability to do so.They all need to 20 and free themselves from the beliefs and attachments preventing them from experienci
21、ng and expressing the love they have for each other.1A.activities BbattlesCcomments Dexperiments答案B解析由第二段中的“The main battle is.”可知选B项。battle战斗。2A.available BcomfortableCacceptable Dunforgettable答案C解析关于他们的孩子该学习多少,什么样的成绩能让人接受(acceptable)的问题,他们家成了经常“战斗”的场所。3A.claims BtendsCrefuses Dhesitates答案C解析主要的“战斗
22、”在他们的拒绝(refuses)学习的小儿子身上。4A.pressure BinspireCaccompany Dcoach答案A解析他们越是强迫(pressure)他,他的叛逆性就越强。第三段第四句中的“.whether its their duty to pressure him.”及倒数第二段中的“there pressure”都是提示。5A.develops BgainsCurges Dlacks答案D解析彼得缺乏(lacks)自信,对与他的姐姐们相比感到厌烦。6A.violence BfailureCdiscrimination Dharm答案B解析虽然彼得想取得好成绩,但是他害怕失
23、败(failure),因此不愿尝试。7A.add BattachCdevote Dapply答案B解析约翰和芭芭拉很重视(attach great importance to)孩子的成绩和成功。8A.difficult BfoolishCinconvenient Dnegative答案A解析他们觉得很难(difficult)确定他们对彼得的将来该负多少责任。9A.satisfaction BprejudiceCexpectation Danxiety答案D解析他们认为彼得的“失败”就是他们的“失败”,这让他们产生更多的焦虑(anxiety)。10A.view BexpressCmeasure
24、Dclassify答案C解析他们衡量(measure)父母的自我价值的方式是看孩子的学习成绩。11A.ashamed BcrazyCwilling Ddesperate答案A解析他们羞于向别人承认彼得在学习方面表现不好。ashamed羞愧的。12A.mentally BphysicallyCacademically Dvisually答案C解析见上题解析。academically在学术上,在学习方面。13A.hurt BblamedCimpressed Dteased答案A解析彼得认识到这一点,同时感到受伤害(hurt)的是:父母认为别人的看法比他自己的感受更重要。14A.boycotted
25、BrejectedCcheated Dinterrupted答案B解析他感到被误解、被排斥(rejected)、缺少爱。15A.according to Bdue toCinstead of Dregardless of答案D解析他需要得到别人的认可和爱,不管(regardless of)他的成绩如何。16A.Thus BAnyhowCMoreover DHowever答案D解析他父母确实爱他。然而(However),父母对他将来的忧虑,他们自己作为父母的价值观以及别人对他们的看法,阻碍了他们表达他们的爱。17A.because BwhileCbut Dotherwise答案C解析but但是。
26、18A.protect BlimitCshare Dmisuse答案A解析彼得很想让父母高兴,但是他害怕失败和靠反抗父母的压力来保护他的自由和自我价值感的需求成为他爱父母的障碍。protect保护。19A.reasons BbeliefsCresponses Dbarriers答案D解析见上题解析。barrier障碍。20A.abandon BhatchCexamine Danalyze答案D解析彼得和他的父母都需要分析(analyze)自己,并摆脱阻碍他们体验爱、表达爱的固有观念。.语法填空A:Hi,Bob,would you like to go 1.swimming(swim) this
27、 afternoon?B:I wish I 2.could(can),but I have to spend the rest of the day in the library.I have to write an 800word composition which 3.must be handed(hand) in on Monday morning.A:Oh,is that for Mr.Smiths class.B:Yes,I have to study a long poem.My teacher asked me to read 4.it in class next week.A:
28、Thats hard.B:And besides,I also have to study a lot for maths and history.Maths is 5.especially(especial) hard for me,6.as you know.So I dont know 7.how Im going to do it at all.A:Take it 8.easy, Bob.Ive been doing well in maths,so Ill be happy 9.to help(help) you.B:Oh.That sounds great.A:If you lik
29、e,we can start right 10.after I come back from swimming.B:OK,Ill meet you in front of the library.A:Good luck to you.Test 2.阅读理解AStudying volcanoes is a demanding profession.Hazel Rymer frequently has to struggle through rainforests,climb to the top of mountains,then climb 200 metres into the crater
30、 of active volcanoes.But the 38yearold volcanologist does her best to make it sound less alarming than it is.“Driving to work is more risky,”she insists.“And the deepest I go into the crater of a volcano is about 300 metres,”she adds,trying to make it all sound as ordinary as taking the dog for a wa
31、lk.Hazel has been studying volcanoes for a long time,so its not surprising she is used to the danger.Her interest in volcanoes began at school.A teacher gave her a book about Pompeii.“I remember reading about the eruption of Vesuvius and the destruction of the city,”she explains.“The thought of all
32、those people just frozen in time had quite an effect on me and I am still excited by their dangerous beauty today.”Nowadays,volcanoes are getting more and more unpredictable.There have been many changes in sea level caused by global warming and melting ice caps.These have resulted in some dormant vo
33、lcanoes erupting,so studying them is more dangerous than ever before.Hazel says that although she doesnt take any unnecessary risk she has had some frightening moments.Her worst experience was on the slopes of Mount Etna in Sicily,when she was slowly surrounded by lava.“I had a choice of walking ten
34、 hours to get around the lava flow or just walking across it,”she explains.She chose to pick a path across the cooler rocks in the lava stream.“I guess it was five metres.The flow was 1,000 ,so if you hesitated your boots would begin to melt.It was scary,but it really was a practical decisionthere w
35、asnt time to do anything else.”And what about the future?“I havent been to the volcanoes in Indonesia yet.And I would love to spend some time working in the Antarctic,”she says.“I would also like to know why quiet lava flows erupt from some volcanoes and why other volcanoes go bang.”In other words,H
36、azel Rymer wont be exchanging her volcanoes for the relative safety of driving to work just yet.1Hazels claim that “driving to work is more risky” than exploring volcanoes shows that .Apeople have exaggerated the dangers of volcanoes in the pastBHazel does not really understand the dangerous situati
37、ons she puts herself inCthere are many bad drivers in the place where Hazel livesDHazel is being modest and understating the dangers she faces答案D解析细节理解题。由第一段的“But the 38yearold volcanologist does her best to make it sound less alarming than it is.”和“Hazel has been studying volcanoes for a long time,
38、so its not surprising she is used to the danger.”可知Hazel是在谦虚的对她所面对的危险有意的轻描淡写。2When did Hazel first become interested in volcanoes?AWhen she was visiting Italy.BWhen she was at school.CWhen she was twenty.DWhen she saw Vesuvius.答案B解析细节理解题。由第二段的“Her interest in volcanoes began at school.”可知她第一次对火山感兴趣是
39、在上学的时候。3The underlined word “these”(in Paragraph 3) refers to .Amelting ice capsBvolcanic eruptionsCchanges in sea levelDhigher temperatures答案C解析细节理解题。由第三段的“There have been many changes in sea level caused by global warming and melting ice caps.These have resulted in.”可知此题选C。4In the future,Hazel wan
40、ts to .Arevisit volcanoes she knowsBgo on holiday to the AntarcticCfind a less dangerous jobDdiscover new things about volcanoes答案D解析细节理解题。由最后一段的“I would also like to know why quiet lava flows erupt from some volcanoes and why other volcanoes go bang.”可知将来她要探索发现关于火山的新事物。BNormally when I pop in to se
41、e my parents,my mum bursts out of the house with a big smile.Not today.“Your brother,”she says,“hes showered twice this afternoon.Does he know how much it costs to run this house?”Are we limiting water now?I didnt think the recession(萧条) had got that bad.My poor brother is a boomerang kid.Like 60 pe
42、rcent of guys immediately after university,hes back at home.Graduating15,000 in debt and faced with unpaid internships(实习期) or low wages thanks to the flooding of the market with graduates,a lot of twentysomethings simply dont have the necessary income or parental support to live independently.Three
43、 years after getting their degree,most graduates are still not earning above the average salary.They have a near 50 percent tax burden,thanks to student loan repayments and council tax on top of income tax and national insurance.Unless you have parents who can afford to finance what is effectively a
44、 second home for them,returning to the parental nest is often the only affordable option.The boomerang effect is becoming even more pronounced thanks to the recession.One in four of those losing their job during the downturn is under 25.Only 13 percent of finalyear students have jobs.Home is the onl
45、y place many are going:111,000 1629yearolds moved back home in 2008,five times the average of previous years.Boomeranging is bad news.It poses serious problems for parents finances.Theyve already supported their children through university,topping up loans with handouts,averaging12,300 in total,to k
46、eep twentysomethings afloat.Now their retirement savings are being eaten away by continuously dependent children.Its bad for the returning kids too.Ambitious young people will be left frustrated,seeing their university peers from more wealthy backgrounds excel only because parents money was there to
47、 support them through the initial period of poverty wages.Those living in rural areas are further disadvantaged by lack of access to cities where most new jobs are located.Half of all young people now feel they will not achieve their goals.Research by the Princes Trust reveals that onequarter of all
48、 1625yearolds are regularly down or depressed.And depression does not help selfmotivation,the very trait needed to seek out job opportunities.5In Paragraph 1,the mothers criticizing her son for showering too often shows .Athe price of water has increasedBshe thinks her son is selfishCher son is an e
49、conomic burdenDshe wants to have a shower herself答案C解析细节理解题。由第一段的“.after university,hes back at home.Graduating15,000 in debt and faced with unpaid internships(实习期) or low wages thanks to the flooding of the market with graduates”可知他儿子是家里的经济负担。故选C。6What is the boomerang mentioned in the passage?AA p
50、erson earning low income.BA person who has heavy tax burden.CA youth who cannot get parental support.DA youth returning to parents after graduation.答案D解析细节理解题。由第一段的“My poor brother is a boomerang kid.Like 60 percent of guys immediately after university,hes back at home.”可知选D。7According to the passag
51、e,which of the following does NOT contribute to the tax bill of most young graduates?ANational insurance. BIncome tax.CCouncil income. DStudent loans.答案C解析细节理解题。由第二段的“thanks to student loan repayments and council tax on top of income tax and national insurance.”可知选C。8Who is comparatively most affect
52、ed by the recession according to the passage?AThose who havent completed their university studies.BThose who are supported through by their parents.CThose who can have access to the urban facilities.DThose who were born into the welloff families.答案A解析细节理解题。由最后一段的“Ambitious young people will be left
53、frustrated,seeing their university peers from more wealthy backgrounds excel only because parents money was there to support them through the initial period of poverty wages.”可知选A。.语法填空There was a boy who was excellent at his study except for his poor handwriting.One day he made up 1.his mind to imp
54、rove it.With the strong will,he made use of old newspapers to write on to reduce his familys burden.2.As time went on,he found that little progress was made 3.though/although he had practised a lot,which made him quite upset.4Disappointed(disappoint),he turned to his teacher for help.After hearing h
55、is story,the teacher 5.advised (advise) him to use the best paper rather than the old newspapers.Much to his puzzle as well as delight,by following his teachers 6.suggestion(suggest),he did make it.The teacher then explained to him,“The key 7.to your success is that you couldnt take it seriously wit
56、h so many old newspapers.8.Whether you wrote it well or not didnt matter at all.Instead,while using the paper,you treasure it because it costs you much.Therefore,you devote yourself to 9.practising(practise) so as not to waste the best paper and the money.”So do you treasure everyday by leading 10.a
57、 meaningful life or do you regard your daily life just as “the old newspapers”?.短文改错Mr.Smith is a traffic policeman,that works very hard.One day,Mr.Smith as well as his wife were taking a walk along the seashore.Suddenly he heard cry,“Help!Help!” Follow the direction of the cry,he saw a drowning man
58、 struggling in the water.Without hesitate,he threw off his coat,jumped into the waves,and swam to the man so fast as he could.Finally he was able to grasp the man by the arm and pulled him through the waves until he reached in the shore.His wife ran up to help the man.She was too exciting to say a w
59、ord.All the people there crowd around Mr.Smith.They cheered him and raised them high in the air.答案Mr.Smith is a traffic policeman, works very hard.One day,Mr.Smith as well as his wife taking a walk along the seashore.Suddenly he heard cry,“Help!Help!” the direction of the cry,he saw a drowning man s
60、truggling in the water.Without , he threw off his coat,jumped into the waves,and swam to the man fast as he could.Finally he was able to grasp the man by the arm and pulled him through the waves until he reached in the shore.His wife ran up to help the man.She was too to say a word.All the people th
61、ere around Mr.Smith.They cheered him and raised high in the air.书面表达如今孩子的视力成了家长们担心的问题,请你针对这一问题写一篇英文报道,包括以下要点:1描述现状;2分析产生这个问题的原因;3提出解决方法。参考词汇:昏暗的dim注意:词数100左右。参考范文Nowadays,when children are in primary school,they have to wear glasses.As time goes by,they are becoming more and more nearsighted.The mor
62、e they read,the thicker their glasses are.As far as I know,more and more students have poor eyesight in China.Why do so many students have to wear glasses?Sometimes they read in the strong sunlight and sometimes they read where the light is too dim.Some watch TV too much.Some even have a bad habit o
63、f reading in bed.As a result,their eyesight becomes poorer and poorer.I think students should know the importance of protecting their eyes.They should read in good light.Look far into the sky or just go out after reading some time.In a word,we should relax our eyes as often as possible.Test 3.阅读理解We
64、re so well educatedbut were useless students who have lost the ability to do anything practical.The only thing weve mastered is consumption.Large numbers of students have entered higher education in the past 10 years,but despite being the most educated generation in history,it seems that weve grown
65、increasingly ignorant when it comes to basic life skills.Looking back on my first couple of weeks of living in student halls,I consider myself lucky to still be alive.Unfamiliar to freshers,there are many hidden dangers in the dirty corners of students accommodation.I have survived a couple of serio
66、us boiling egg incidents and lots of cases of foodpoisoning,probably from dirty kitchen counters.Although some of my clothes have fallen victim to ironing experimentation,I think I have now finally acquired all the domestic(居家的) skills I missed out in my modern education.In 2006 and 2010,the charmin
67、g educationist Sir Ken Robinson gave two very amusing talks in which he discussed the importance of creativity in education.Robinsons main viewpoint is that our current education system dislocates people from their natural talents.I would like to go a step further and propose that besides our talent
68、s,the system takes away what used to be passed from generation to generationa working knowledge of basic life skills.Todays graduates may have earned themselves honor in history,law or economies,but when it comes to simple things like putting up a shelf to hold all their academic books,or fixing a h
69、ole in their clothes,they have to call for help from a professional handyman or tailor.Since the invention of the Internet,it has never been easier for people to access information,but our highly specialized education has made us more onesided than ever.I suggest that we start with the immediate rei
70、ntroduction of some of the most vital aspects of “domestic science” education,before the current lack leads to serious accidents in student halls.1People call us useless students for the reason that .Awhat weve learned is beyond consumptionBwe are educated generationCweve entered higher educationDou
71、r living skills are so poor答案D解析细节理解题。根据第一段的“Were so well educatedbut were useless students who have lost the ability to do anything practical.”可知被称为无用的学生是因为我们失去了实践能力,也就是学生的生活技能是不好的,故选D。2Which is NOT the incidents the writer had during the first few weeks in student halls?AHe was seriously burnt by
72、boiled eggs.BHe was accidentally poisoned by food.CHe damaged his clothes while ironing.DHe was severely beaten by freshers.答案D解析细节理解题。根据第四段的“I have survived a couple of serious boiling egg incidents and lots of cases of foodpoisoning,probably from dirty kitchen counters.Although some of my clothes
73、have fallen victim to ironing experimentation.”可知他经历了煮鸡蛋被烫伤,食物中毒还有衣服熨坏了等,只有选项D他被新生打了一顿没有提及,故选D。3The main purpose of writing the passage is that .Athere is no need to introduce “domestic science”Bits time we did something to current educationCmore attention should be paid to natural scienceDaccidents
74、 should be prevented in student halls答案B解析写作意图题。根据最后一段的“I suggest that we start with the immediate reintroduction of some of the most vital aspects of domestic science education.”可知到了我们采取措施解决目前的教育情况的时候了。.阅读填空We spend so much time waiting to be loved,hoping love will find us,and looking for that spec
75、ial love. 1 To be loved,you should love and respect yourself as much as you do others.In order to love someone,you should love yourself.Stop comparing yourself to others.Everyone on the earth is unique.We all have different gifts.When you compare yourself to others for what they have,whether it is a
76、 car,a house,or a job,it makes you feel bad about yourself.Really be grateful about everything you have. 2 Practice receiving love.To truly love is to be able to receive it.When someone loves you,does some kind deeds to you,or says kind words,accept it.Allow yourself to feel the love that has come y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-794428.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
