分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型专题01 Welcome Unit必修第一册-2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:827147
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:158.46KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题01 Welcome Unit必修第一册-2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接人教版2019 专题 01 Unit 必修 一册 2022 2023 学年 英语 单元 话题
    资源描述:

    1、Welcome Unit序号内容Part1话题综述和感知Part2相关话题阅读练Part3话题写作常用词汇和结构Part4话题写作练(应用文、读后续写)Part1话题综述和感知话题综述本单元主题语境是人与自我。整个单元话题围绕高中的生活与学习而展开:初次认识身边的人、高中第一天生活、英语学习和个人简介等。从写作方面而言,使用恰当语言描述个人的高中学习和生活、撰写个人简介。话题感知读(读一读)Good morning, everyone. Mynameis Li Hua fromclass 1. Im a freshman. Its my pleasure to be here in front

    2、 of you to introduce myself. About mycharacter, generallyspeaking,lamahard-workingstudentespeciallywhenIdothethingsIaminterestedin.Inmysparetime, I likeplayingbasketball,tabletennis,volleyball, skating. In addition, Im good at English, and I won the first prize in the English Speech Contest when I w

    3、as in junior high school. Theeffortswill befruitful,thisismymotto.This is a brief introduction of myself. At last I really look forward to being admitted and becoming part of the English club. Thank you very much.话题感知练(填一填)As an exchange student, Wei Hua has studied in a British high school for one

    4、year. She is happy 1._ the school hours in Britain because school starts around 9 a.m. and ends about 3:30 p.m. At first, she felt curious about everything on campus, whose design style was very special.On the first day, all the new students 2._ (attend) a lecture in the school hall. Wei Hua sat nex

    5、t to a girl 3._ name was Diana. They soon became good friends. During the lecture, the headmaster told the students that the best way to earn respect was to devote 4._ (they)to study and achieve high 5._(grade). For this, she was very confident. As there were different students in some classes, it w

    6、as 6._struggle for Wei Hua to remember all the faces and names. Although the homework was not as heavy as what she used to get in her old school, it was a bit 7_ (challenge) for her at first because all the homework was in English. Luckily, all her teachers gave her much encouragement. 8._(improve)

    7、her English, Wei Hua used English every day and spent an hour each day reading English books in the library.In a word, studying in Britain was a very9._(enjoy) and exciting experience for Wei Hua. However, she looked forward to 10._ (return)home early.【答案】1.with 2.attended3.whose4.themselves5.grades

    8、 6.a 7.challenging 8.To improve9.enjoyable10.returningPart2相关话题阅读练 Passage1阅读理解Hello! My name is Dora. I am seven. I have a good friend. His name is Boots. I like him very much. I have a backpack(背包). Its nice. A key, a cup, a pen and a map are in it. What color is it? Its purple. I like the color.

    9、My new friends? Yes! I have two new friends. And they are my good friends, too. Hu Tengteng is from China. Her telephone number is 737-5698. She likes yellow and she has a yellow backpack. Liu Hao is from China, too. His telephone number is 666-8875. He likes blue and he has a blue jacket.1Dora is _

    10、.AsixBsevenCeightDnine2加粗划线的单词“it”指代的是“_”。Athe penBthe cupCthe keyDthe backpack3Dora has _ good friends.AtwoBthreeCfourDfive4Liu Haos telephone number is _.A737-5698B738-5698C666-8875D696-88755下列哪项陈述是正确的?ADora doesnt like Boots.BLiu Hao has a purple jacket.CBoots likes blue very much.DHu Tengtengs b

    11、ackpack is yellow.Passage2阅读理解My name is Destiny, working at a Psychological Counselling Center. In my teens, there was nothing special about me. My older sister, Antia, is beautiful. My younger brother, Tye, is a talent at the age 13. He completely skipped the sixth grade. How do I compete with tha

    12、t?My mom and I were home alone one day. I went into the room where she was watching television and I blurted out (脱口而出), “Mom, is there anything special about me?”She thought about it for a moment and then turned down TV. She took a deep breath, took my hand and exhaled (呼气).“You have the ability to

    13、 say just the right thing at just the right time.”“Really? Is that it, words?” I tried to keep my voice steady (稳定的) but I could hear the anger even as I fought to control it.“Its more than words, Destiny,” my mom said. I know my mother meant well but I felt worse than ever. I burst into tears.The n

    14、ext day is when my whole life changed. I went to school earlier than before and noticed Darwin sitting across the room which was strange because no one ever noticed Darwin. Suddenly, Darwin stood up and threw away all his books, shouting loudly. I could hear screaming and crying but the sounds seeme

    15、d distant as I focused my full attention on Darwin six feet in front of me. I felt the words swell up in me. “Darwin,” I heard myself say with a calm, steady voice. “I have family and friends with so much talent and potential and I have none. There is nothing special about me.” From the corner of my

    16、 eye, I could see others staring at me in silence. I continued talking. “You are so smart. You can answer questions that the teacher hasnt even asked yet. Do you know that everyone in this class is envious (嫉妒的) of you?” Hearing my words, he calmed down and gave me a big hug.Then the teacher came. L

    17、earning about what happened, the teacher smiled, “That was a great job you did, young lady. Superman could not have done a better job than you did here today.” I couldnt believe that she compared me to Super man. I work at Psychological Counselling Center now. There is a cork board over my desk file

    18、d with thank-you cards and letters from people who say they owe their lives, careers, or their families to my words. But tome, they are more than words. They are my super power!6Why does the author mention her sister and brother?AShe is envious of them.BShe feels really proud of them.CShe wants to s

    19、how family love.DShe considers competing with them.7What is the authors reaction to her mothers words in Paragraph 6?AShe said more words to her mother.BShe could hardly believe her mother.CShe understood her mothers white lie.DShe had doubt about her mothers love.8What do we know about Darwin from

    20、the text?AHe quarreled with his classmates.BHe lacked great talent and potential.CHe failed again in the examination.DHe suddenly lost control for some reason.9Which is a suitable title for the text?AA Brave SupermanBThe Power of WordsCA Strange ClassmateDThe Future of a CareerPassage3阅读理解Dear Ms. S

    21、mith,I am writing to apply for the Sales Manager position on the careers page of the King Computers website. Last year King Computers added five new offices, making it the largest computer sales and services company in the state. I understand that one of the companys aims is to expand outside of the

    22、 Washington area. I am seeking the opportunity to play an important role in your growing business. As a sales manager with Diamond Computers, I expanded our sales area by 150% in two years. I am confident that my leadership and experience will help King Computers achieve its goals, too.I have worked

    23、 in the field of computer sales for over fifteen years. Currently I am a sales manager for Diamond Computers based in Seattle. I am skilled at managing accounts and increasing sales revenue (收益). Last year, my team produced $960,000 in revenuethe highest in the company. Also, I received the Diamond

    24、Sales Award for the best sales manager. In addition, I am experienced at planning sales strategies, developing advertising campaigns, and creating sales budgets.King Computers is well-known for its customer-first philosophy. In my fifteen years in sales, this way of thinking is the most important th

    25、ing I have learned. A sales strategy should never be just about getting money from customers. I believe its important to take the time to listen to each customerto understand what he or she really needs. Then, we must find the product that best matches those needs. As a sales manager for King Comput

    26、ers, I will be in a great position to do just that.If you are looking for a skilled sales manager with a history of success, I would be delighted to speak with you.I look forward to hearing from you soon.Sincerely,Paul Reubens10According to the writer, what is one of King Computers aims?ATo set new

    27、goals.BTo add five new offices.CTo make its business bigger.DTo hire more sales managers.11According to Paul Reubens, a good sales manager should_.Aput customers needs firstBnever get money from customersCbe skilled in designing computersDbe able to receive awards for the company12Paul Reubens wrote

    28、 this letter in order to_.Aprove that he is skillful as a sales managerBexplain why he is interested in selling computersCshow that he is fit for the job at King ComputersDdescribe what he has experienced for over fifteen yearsPassage4完形填空I was born legally blind. Of all the stories of my early chil

    29、dhood, the one about a _13_ is my mothers favorite.I was only two when the _14_ occurred. We had just arrived home from a trip. Mom lifted me out of the car and _15_ to speak to the driver. I took advantage of my brief _16_ to dash across the lawn (草坪) and hit a large maple tree! I was running so fa

    30、st that I bounced off the trunk and _17_ on my backside. Mom expected me to start crying, but I just sat there for a minute. Then I _18_ myself up and kept right on going. Mom always _19_ here that, as many times as I zoomed across the lawn after that, I never again _20_ into that tree.Mom loves to

    31、use this story as an example. It reminds her that children dont enter life _21_ to take risks or unwilling to _22_ again when they fall down. She never wanted me to lose that _23_ as I grew older. When I _24_ my major life decisions, I was still that little girl tearing full-speed across the lawn. I

    32、 studied abroad and later moved away from my parents home to look for a job. Through years of _25_ , I have become a respected teacher in a school serving high-need students.We are almost certain to get _26_ at some point during the process of achieving our goal. When that happens, dont sit in the g

    33、rass and cry. Just get up and keep on going. It will all be worth it _27_.13AtripBraceCtreeDdriver14AincidentBchangeCillnessDproblem15AfearedBrefusedCforgotDturned16AdelayBabsenceCfreedomDrest17AlandedBsleptClaughedDwept18AwokeBpickedCwarmedDgave19AaddsBrepliesCadmitsDsupposes20AcrashedBbrokeCclimbe

    34、dDlooked21AableBashamedCafraidDanxious22AaskBshareClearnDtry23AhonestyBtoughnessCkindnessDcuriosity24AregrettedBreviewedCmadeDexplained25AmemoriesBeffortsCresearchDexperience26Amixed upBfed upCknocked downDsettled down.27Aall at onceBin the endCin either caseDas a resultPart3话题写作常用词汇和结构常用词汇1. a1.80-

    35、meter-tallboy/an18-year-oldboy一个高1.8米的男孩/一个18岁的男孩2.attheageoffive在五岁时3.beexperiencedin在方面有经验4.haveagiftfor有的天赋5.beingoodhealthape/condition身体健康6.graduatefrom.从毕业7.majorin以为专业8.getamastersdegree获得硕士学位9.begiventhetitleof.获得称号10.winagold/silver/coppermedal获得金/银/铜牌11.gain/winthefirstprize/place获得一等奖/第一名

    36、12. be curious about对好奇 13. be interested in对感兴趣14. favorite最喜欢的15. hobby爱好16. be born in a poor family 出生贫穷家庭17. attend school 上学18. during his childhood 在他童年时19. sense of humour 幽默感20. be always ready to 总是乐于21. modest and honest 谦虚诚实22. be regarded as 被认为是23. have a gift for 在方面有天赋24. work hard a

    37、t 致力于25. devote ones life to 致力于26. graduate from 从毕业27. take an active part in 积极参加28. open-minded and optimistic 乐观开朗29. be admitted to 被录取; 考入30. go abroad for further studies 出国深造31. be honored for 因而受到尊敬32. dream of being a writer 梦想成为作家33. make contributions to 对做出贡献34. have a strong interest

    38、in 对有浓厚兴趣常用句型35. When he was a boy, he showed a great interest in maths. 他小时候就对数学非常感兴趣。36. Born in a small town in 1812, Charles Dickens was able to attend school for only two years owing to his poor family. 查尔斯狄更斯于1812年出生在一个小镇, 由于家里穷,只上了两年的学。37. As a teacher, she is kind, helpful and patient, so al

    39、l of us like her. 作为一名教师, 她善良、助人而有耐心, 因此我们都喜欢她。38. 4、Wang Ping, an 18-year-old girl from Class 3, Senior 3, loves reading books. 王萍, 来自高三三班的一个十八岁女孩, 热爱读书。39. She is always ready to help her fellow classmates improve their reading. 她总是40. 乐于帮助同学提高他们的阅读。41. She devoted herself to scientific research a

    40、nd made great contributions to her country. 她为科研献出了一切, 对国家作出了巨大贡献。42. He is considered to be one of the greatest scientists in China. 他被认为是中国最伟大的科学家之一。Part4话题写作练(应用文、读后续写)43. She was awarded the Nobel prize in Chemistry for her scientific achievement. 她因在化学方面的科研成就被授予了诺贝尔奖。应用文练Passage1假如你是光明中学学生李华,你市

    41、红十字协会(the Red Cross)正在招聘英语志愿者,主要职责是在机场对入境的外国人进行新冠肺炎(COVID-19)的防护宣传。请你写一封信,应聘该职位。内容包括:1.写信目的;2.自我介绍(性格、能力、经验等);3.表达希望。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir/ Madam,_Yours sincerely,Li HuaPassage2假如你是李华,你想加入学校的英语阅读社团(English Reading Club),请你用英语写一份个人简介,内容包括:1. 自我介绍;2. 喜欢阅读的书籍类型;3. 加入英语阅读社团的原因。注意:1.写作词

    42、数应为100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。读后续写练Passage3阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。I have been good at art since I was a kid. When I created my social media account, I got a nice platform to express and showcase my art. Then an idea came to my mindwhy not earn money through something I really

    43、enjoy doing? So I set up an online art shop and displayed my paintings. In the beginning, I really wanted it to work, but I didnt really have a belief that people would buy my art. I wanted it to happen but it just seemed impossible. I was just posting my art in my shop. Soon I thought it was not ha

    44、ppening and that it wouldnt happen. I just dropped my idea.One night before sleeping, I was just wondering how it would actually feel to be receiving mail on my shop e-mail address with someone telling me that he wanted to buy a painting. It would just feel so good because it really meant something

    45、to me. It was not just about making money, but it was about me and my art receiving love from people across the world.Two days later, I happened to check the messages from my online shop. And trust me; I had never, ever checked it before. OMG! There was a message from a fellow asking me about one of

    46、 my paintings. He was asking whether it was still available. I just got so many butterflies in my stomach! Because that message was sent the day before, I didnt know whether hed be still interested. I messaged him and he immediately responded and sent me the money! But the story didnt end there!It w

    47、as my first time that I had shipped my product and it turned out that this guy was from a different state so the courier people (快递员)told me that it would go by air. The charge for the courier was twice more than the cost of my painting. So at the couriers office, my heart sank. I doubted whether th

    48、ere would be anyone who paid a courier charge that was higher than the price of the product. I believed I had already known his answer, but I still decided to ask him if it was okay with him.After a moment I received his reply. _Later, I continued my business. _参考答案Part2相关话题阅读练1B2D3B4C5D【解析】这是一篇说明文,

    49、文章以Dora的口吻介绍了其个人信息和三个好朋友的相关信息。1细节理解题。根据文中“My name is Dora. I am seven.(我的名字叫Dora。我七岁了。)”可知,Dora七岁。故选B项。2词义猜测题。根据划线词前两句“I have a backpack(背包). Its nice.(我有一个背包。它很漂亮。)”并结合划线词所在句的句意“它里面有一把钥匙,一个杯子,一支钢笔和一张地图”可知,it指前文提到的“背包”。故选D项。3细节理解题。根据文中“I have a good friend. His name is Boots.(我有一个好朋友。他的名字叫Boots。)”及“

    50、I have two new friends. And they are my good friends, too.(我有两个新朋友。他们也是我的好朋友)”可知,Dora有三个好朋友。故选B项。4根据文中“Liu Hao is from China, too. His telephone number is 666-8875.( Liu Hao也来自中国。他的电话号码是666-8875。)”可知,Liu Hao的电话号码是666-8875。故选C项。5细节理解题。根据文中“Hu Tengteng is from China. Her telephone number is 737-5698.

    51、She likes yellow and she has a yellow backpack.( Hu Tengteng来自中国。她的电话号码是737-5698。她喜欢黄色,她有一个黄色的背包。)”可知,Hu Tengteng的背包是黄色的。故选D项。6A7B8D9B【解析】这是一篇记叙文,文章主要讲述作者Destiny在超级有才华的姐姐和弟弟的陪伴下长大倍感压力,觉得自己毫无才华,一无是处,直到她妈妈和老师告诉他,她的话语很有力量,而且她知道在合适的时候说合适的话,当她成为了一名成功的心理咨询师之后,才明白自己的天赋所在。6推理判断题。根据第一段中“In my teens, there wa

    52、s nothing special about me.(十几岁的时候,我没什么特别的)”可知,作者先说自己没有什么特别的,接着下文“My older sister, Antia, is beautiful. My younger brother, Tye, is a talent at the age 13.(我的姐姐Antia很漂亮。我的弟弟Tye 13岁就成了天才)”提到姐姐很漂亮,弟弟是天才,推知作者提到姐姐和弟弟是将一无是处的自己与他们对比,表达羡慕之情。故选A项。7推理判断题。根据第六段中“I know my mother meant well but I felt worse th

    53、an ever.(我知道我妈妈是好意,但我感觉比以前更糟了)”可知,作者知道妈妈是出于好意说了那些话,但自己知道不能真的相信妈妈说的话,所以感觉更糟糕。故选B项。8细节理解题。根据倒数第二段中“Suddenly, Darwin stood up and threw away all his books, shouting loudly.(突然,Darwin站了起来,扔掉了所有的书,大声喊叫)”可知,Darwin突然莫名失控了。故选D项。9主旨大意题。根据文章内容,结合文章最后两句“But to me, they are more than words. They are my super po

    54、wer!(但对我来说,它们不仅仅是文字。它们是我的超能力!)”可知, 本文主要讲述作者原来觉得自己毫无才能,但妈妈告诉她她的语言很有力量,在通过语言帮助了身边的人后,作者终于认可了自己的才能,因此本文的主题应是“语言的力量”,故选B项。10C11A12C【解析】本文是一篇应用文。文章是一封申请King计算机公司的销售经理一职的求职信。10细节理解题。根据第一段“I understand that one of the companys aims is to expand outside of the Washington area.(据我所知,该公司的目标之一是向华盛顿地区以外的地区扩张。)”

    55、可知,King公司的目标之一是向华盛顿地区进行业务扩张。故选C。11细节理解题。根据第三段“King Computers is well-known for its customer-first philosophy.(King电脑公司以顾客至上的理念而闻名)”以及“A sales strategy should never be just about getting money from customers. I believe its important to take the time to listen to each customerto understand what he or

    56、she really needs.(售策略不应该只是从顾客那里赚钱。我认为花时间去倾听每个顾客,了解他们真正的需要是很重要的。)”可知,Paul Reubens认为合格的销售经理应该以顾客至上,去倾听他们的诉求。故选A。12推理判断题。根据第一段“I am writing to apply for the Sales Manager position on the careers page of the King Computers website.(我写这封信是想申请King计算机公司网站上的招聘页面上的销售经理一职。)”可知,Paul Reubens写信的目的是想求职。因此会展示自己的优势

    57、证明自己能够胜任这份工作。故选C。13C14A15D16C17A18B19A20A21C22D23B24C25B26C27B【解析】本文是一篇记叙文。本文讲述了作者天生就是盲人,两岁时有一天趁妈妈不注意,飞快地跑过草坪,却不小心撞到了一棵树上。跌倒后的作者并没有坐在原地哭泣,而是爬起来继续跑,并且以后再也没有撞到那棵树。这种不怕冒险、遇到挫折仍勇于尝试的精神一直伴随着作者的生活、学习和工作。13考查名词词义辨析。句意:在我所有的早期童年故事中,关于一棵树的故事是我妈妈最喜欢的。A. trip旅途;B. race赛跑;C. tree树;D. driver司机。根据后文的“hit a large

    58、maple tree”以及后文的“Mom loves to use this story as an example.”可知,作者的妈妈喜欢用作者撞树这个故事来举例。故选C项。14考查名词词义辨析。句意:这事件发生时我只有两岁。A. incident事件;B. change改变;C. illness疾病;D. problem问题。根据后文“We had just arrived home from a trip. Mom lifted me out of the car and 3 to speak to the driver. I took advantage of my brief 4 t

    59、o dash across the lawn(草坪)and hit a large maple tree!”可知,此处作者在描述事情发生的经过,因此此处指的是作者两岁时发生的事件。故选A项。15考查动词词义辨析。句意:妈妈把我抱下车,转身和司机说话。A. feared害怕;B. refused拒绝;C. forgot忘记;D. turned转身。根据前文“Mom lifted me out of the car”以及后文“I took advantage of my brief 4 to dash across the lawn(草坪)and hit a large maple tree!”可

    60、知,此处作者母亲应该是抱作者下车后转身去和司机说话,作者才有机会独自跑开。故选D项。16考查名词词义辨析。句意:我利用短暂的自由奔跑穿过草坪,结果撞上了一棵大枫树!A. delay延误;B. absence缺席;C. freedom自由;D. rest休息。根据前文“I took advantage of”以及后文的“dash across the lawn(草坪)and hit a large maple tree!”可知,作者当时应该是趁大人不注意时,即在获得短暂的自由时,一溜烟就跑开了。故选C项。17考查动词词义辨析。句意:我跑得太快了,以至于从树干上弹了下来,屁股着地。A. lande

    61、d降落;B. slept睡觉;C. laughed笑;D. wept哭泣。根据前文“I was running so fast that I bounced off the trunk”以及后文“Mom expected me to start crying, but I just sat there for a minute.”可知,作者跑得太快以至于撞到了树,然后摔在地上,所以妈妈才觉得我会哭,因此此处指的是作者摔了个屁股着地。故选A项。18考查动词词义辨析。句意:然后我站起来,继续前进。A. woke醒来;B. picked拿起,挑选;C. warmed温暖;D. gave给。根据前文“

    62、I just sat there for a minute”以及后文“kept right on going”可知,作者摔了不仅没有哭,还自己站了起来。pick oneself up意为“(跌倒后)爬起来”。故选B项。19考查动词词义辨析。句意:妈妈总是在这里补充说,从那以后,当我跑过草坪的时候,我再也没有撞到那棵树上。A. adds补充;B. replies回复;C. admits承认;D. supposes认为。根据后文“Mom loves to use this story as an example.”可知,妈妈总是那这个故事来做例子,因此每次一讲到这里,妈妈就会补充说后面的内容。故选

    63、A项。20考查动词词义辨析。句意:妈妈总是在这里补充说,从那以后,当我跑过草坪的时候,我再也没有撞到那棵树上。A. crashed碰撞;B. broke打破;C. climbed爬;D. looked看。根据前文“I took advantage of my brief 4 to dash across the lawn(草坪)and hit a large maple tree!”可知,自从那以后,作者再也没有撞到那棵树了。故选A项。21考查形容词词义辨析。句意:它提醒她,孩子进入生活时,不会害怕冒险,也不会在跌倒时不愿再尝试。A. able能够的;B. ashamed羞愧的;C. afra

    64、id害怕的;D. anxious焦虑的。根据前文“I took advantage of my brief 4 to dash across the lawn(草坪)and hit a large maple tree!”可知,作者并不害怕冒险所以才撞到树上,再结合本句中的or可知,此空与后面的unwilling并列,表示“不敢,害怕”,选项C符合。故选C项。22考查动词词义辨析。句意:它提醒她,孩子进入生活时,不会害怕冒险,也不会在跌倒时不愿再尝试。A. ask询问;B. share分享;C. learn学习;D. try尝试。根据前文“Mom expected me to start cr

    65、ying, but I just sat there for a minute. Then I 6 myself up and kept right on going.”可知,作者在撞了树后并没哭起来,而是勇敢地站起来,继续往前,因此小孩在摔倒后,也不会不愿再尝试。故选D项。23考查名词词义辨析。句意:她不希望我长大后失去那种韧性。A. honesty诚实;B. toughness韧性;C. kindness善良;D. curiosity好奇。根据前文“Then I 6 myself up and kept right on going.”可知,作者这种遇到挫折还继续前进的精神是一种韧性,因此

    66、作者妈妈希望作者能保持这种韧性。故选B项。24考查动词词义辨析。句意:当我做出人生重大决定时,我还是那个全速跑过草坪的小女孩。A. regretted后悔;B. reviewed复习;C. made做;D. explained解释。根据后文“my major life decisions”可知,作者做人生的重大决定。故选C项。25考查名词词义辨析。句意:通过多年的努力,我已经成为一个受人尊敬的老师,在一所学校服务的有高需求的学生。A. memories回忆;B. efforts努力;C. research研究;D. experience经历。根据前文“I studied abroad and

    67、later moved away from my parents home to look for a job.”可知,作者努力学习,经过一番奋斗,才成为了老师。故选B项。26考查动词短语辨析。句意:在实现目标的过程中,我们几乎肯定会在某个时候被击倒。A. mixed up混淆;B. fed up厌烦;C. knocked down击倒;D. settled down定居。根据前文“I was running so fast that I bounced off the trunk and 5 on my backside.”以及后文“When that happens, dont sit i

    68、n the grass and cry. Just get up and keep on going.”可知,在实现目标的过程中,总会有挫折,knock down意为“击倒,撞倒”,此处喻指受挫。故选C项。27考查介词短语辨析。句意:最终这一切都是值得的。A. all at once同时,突然;B. in the end最后;C. in either case不论哪种情况;D. as a result因此。根据前文“When that happens, dont sit in the grass and cry. Just get up and keep on going.”以及结合作者的经历

    69、可知,此处作者表明态度:只要不怕失败、坚持不懈、勇往直前,最终一定会成功,一切都是值得的。故选B项。Part4话题写作练应用文练Passage1Dear Sir/Madam,I am Li Hua, a student from Guangming Middle School. Hearing that you are looking for volunteers to work at the airport to publicize to the foreigners the self-protection against COVID-19 in China, I am writing th

    70、is letter to apply for that position. The following points might help you to get a better understanding of me.Initially, being a sociable and responsible man, I will take this job seriously and be able to deal with any emergency. Besides, there wont be any problem in communicating with foreigners du

    71、e to my adequate English proficiency. Lastly, having worked in our community as a volunteer to help publicize the related information of COVID-19, I am equipped with the necessary experience and knowledge to be competent in this work.I hold the firm belief that I am qualified for this job. I sincere

    72、ly hope that you can take my application into serious consideration.Looking forward to hearing from you.Yours sincerely,Li Hua【解析】本篇书面表达属于应用文。假如你是光明中学学生李华,你市红十字协会(the Red Cross)正在招聘英语志愿者,主要职责是在机场对入境的外国人进行新冠肺炎(COVID-19)的防护宣传。请你写一封信,应聘该职位。【详解】1.词汇积累首先:initiallyfirstly职位:positionpost此外:besidesin additi

    73、on有关的:relatedrelevant2.句式拓展简单句变复合句原句:Initially, being a sociable and responsible man, I will take this job seriously and be able to deal with any emergency.拓展句:Initially, since Im a sociable and responsible man, I will take this job seriously and be able to deal with any emergency.【点睛】高分句型1 Hearing

    74、that you are looking for volunteers to work at the airport to publicize to the foreigners the self-protection against COVID-19 in China, I am writing this letter to apply for that position. (运用了that引导宾语从句)高分句型2 I hold the firm belief that I am qualified for this job. (运用了that引导同位语从句)Passage2My name

    75、is Li Hua, a student of Class One Grade One. I am sixteen years old. Outgoing and warm-hearted, I am able to get on well with others. I like to read the popular novels, especially the online popular novels because I can get more knowledge and give my life serious thinking.I think its so nice to join

    76、 the English Reading Club. First of all, the club makes many English learners meet here together and make friends with those who have common interests. Secondly, learning together makes it easier for us to improve our English reading ability. Last but not least, joining the club can make our spare t

    77、ime colorful.【解析】本篇书面表达属于应用文,假如考生是李华,你想加入学校的英语阅读社团(English Reading Club),请你用英语写一份个人简介。【详解】1. 词汇积累热心的:enthusiastic warm-hearted能做某事:be able to do sth be capable of doing sth空闲的: free spare认为:figure think2. 句式拓展简单句变复合句原句:Outgoing and warm-hearted, I am able to get on well with others.拓展句:Because I am

    78、outgoing and warm-hearted, I am able to get on well with others.【点睛】高分句型1 . I like to read the popular novels, especially the online popular novels because I can get more knowledge and give my life serious thinking.(because引导的原因状语从句)高分句型2 .First of all, the club makes many English learners meet here

    79、 together and make friends with those who have common interests.(who引导的定语从句)读后续写练One possible version:After a moment I received his reply. To my surprise, the guy was OK with the charge! In no time, I finished all the work I needed to do for the delivery. Several days later, I got a message from him

    80、 with a picture of my painting hanging in his living room, saying that his family and friends all love it. It made me so happy! It meant so much to me, and I knew my paintings were appreciated by others.Later, I continued my business. I started to receive more and more orders. Now every art piece I

    81、have created gets sold straight away and it gives me the power to create more and more excellent paintings. I just want to tell you to believe in yourself. Your ability is the key to success. Recognize what you are good at and keep going. Then you will definitely get what you truly desire!【解析】本文讲述了作

    82、者爱好画画,在网上开店卖画,起初无人问津,后来终于有买家下单,但邮递费却比画费还贵,作者觉得这笔生意又无望了。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“过了一会儿,我收到了他的回复。”可知,第一段可描写作者准备邮寄画作及买主收到画作的反馈。由第二段首句内容“后来,我继续我的生意。”可知,第二段可描写作者生意的情况及感受。2.续写线索:等回复收到反馈继续卖画画被更多人喜欢感悟3.词汇激活行为类.收到信息:get/receive a message.告诉某人:tell sb./let sb. know/inform sb.擅长:be good at/do well in情绪类.惊讶: surprise/amazement.高兴的:happy/pleased【点睛】高分句型1In no time, I finished all the work I needed to do for the delivery. (运用了省略了引导词的定语从句)高分句型2Then you will definitely get what you truly desire!(运用了what引导的宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题01 Welcome Unit必修第一册-2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-827147.html
    相关资源 更多
  • 北京市海淀区2021届高三下学期模拟试卷(一)数学试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2021届高三下学期模拟试卷(一)数学试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2021届高三下学期二模英语试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2021届高三下学期二模英语试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2021届高三下学期4月一模考试生物试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2021届高三下学期4月一模考试生物试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2021届高三下学期4月一模考试物理试题 Word版含解析.docx北京市海淀区2021届高三下学期4月一模考试物理试题 Word版含解析.docx
  • 北京市海淀区2021届高三下学期4月一模考试反馈题物理试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2021届高三下学期4月一模考试反馈题物理试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2021届高三上学期期末练习生物试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2021届高三上学期期末练习生物试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2021届高三上学期期末练习物理试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2021届高三上学期期末练习物理试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年高二下学期期末质量检测英语试卷(WORD版 含答案).docx北京市海淀区2021-2022学年高二下学期期末质量检测英语试卷(WORD版 含答案).docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年高三上学期期末考试数学试题变式题 WORD版含解析.docx北京市海淀区2021-2022学年高三上学期期末考试数学试题变式题 WORD版含解析.docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年高一物理下学期期末试题(Word版附解析).docx北京市海淀区2021-2022学年高一物理下学期期末试题(Word版附解析).docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中试题(含解析).docx北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中试题(含解析).docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中试卷(附解析).docx北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中试卷(附解析).docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中试卷(含解析).docx北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中试卷(含解析).docx
  • 北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中检测(含解析).docx北京市海淀区2021-2022学年七年级数学下学期期中检测(含解析).docx
  • 北京市海淀区2020年小升初数学试卷(b卷).docx北京市海淀区2020年小升初数学试卷(b卷).docx
  • 北京市海淀区2020届高三下学期查漏补缺数学试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2020届高三下学期查漏补缺数学试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2020届九年级上学期期中考试化学试题(PDF版).docx北京市海淀区2020届九年级上学期期中考试化学试题(PDF版).docx
  • 北京市海淀区2020学年高三数学上学期月考试题(扫描版).docx北京市海淀区2020学年高三数学上学期月考试题(扫描版).docx
  • 北京市海淀区2020学年九年级道德与法治上学期月考试题.docx北京市海淀区2020学年九年级道德与法治上学期月考试题.docx
  • 北京市海淀区2020学年九年级英语上学期月考试题.docx北京市海淀区2020学年九年级英语上学期月考试题.docx
  • 北京市海淀区2020学年九年级数学上学期月考试题.docx北京市海淀区2020学年九年级数学上学期月考试题.docx
  • 北京市海淀区2020-2021学年高二下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2020-2021学年高二下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2020-2021学年高一下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2020-2021学年高一下学期期中考试数学试题 WORD版含答案.docx
  • 北京市海淀区2020-2021学年度九年级物理上学期期末考试试题.docx北京市海淀区2020-2021学年度九年级物理上学期期末考试试题.docx
  • 北京市海淀区2019届高三上学期期中练习物理试题.docx北京市海淀区2019届高三上学期期中练习物理试题.docx
  • 北京市海淀区2019届初三第一学期期末历史试题Word版含答案.docx北京市海淀区2019届初三第一学期期末历史试题Word版含答案.docx
  • 北京市海淀区2019届初三第一学期期中英语试题图片版无答案.docx北京市海淀区2019届初三第一学期期中英语试题图片版无答案.docx
  • 北京市海淀区2018届高三数学上学期期中试题文.docx北京市海淀区2018届高三数学上学期期中试题文.docx
  • 北京市海淀区2018届高三二模文综地理试题 WORD版含答案.docx北京市海淀区2018届高三二模文综地理试题 WORD版含答案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1