专题03 阅读理解-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编(4).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题03 阅读理解-2011-2022年全国高校体育单招英语真题分类汇编4 专题 03 阅读 理解 2011 2022 全国高校 体育 英语 分类 汇编
- 资源描述:
-
1、2022年体育单招英语真题阅读理解之D篇Welcome to the San Francisco Museum of Modern Art(SFMOMA).We have built a website(网站)that we hope you will find easy to use, informative, and beautiful.As one of the worlds most famous museums of modern art, SFMOMA has had an active web presence for ten years. During this period
2、we have redesigned our site twice, always with the idea that a museum such as ours should continually try to improve the ways in which it serves a variety of public.We have all become comfortable with the idea that the physical museum space and the virtual(虚拟的)space of the internet go very well toge
3、ther. Like many who have spent time exploring the web, we also know that there are some programs that make more sense in physical space while others exist better in this extraordinary virtual world.We bring works from the white walls of our galleries(画廊)to online visitors throughout searchable onlin
4、e collection and the programs produced by our Interactive Educational Technologies team. Our program Making Sense of Modem Art addresses many of the questions that we know are asked by visitors as they meet key artworks in SFMOMAs collection.We hope you enjoy your online visit and look forward to we
5、lcoming you at the Museum as well.43. SFMOMA is the short form of the name of _.A. a web siteB. a computer programC. a virtual worldD. a museum答案:D解析:根据第一段 Welcome to the San Francisco Museum of Modern Art(SFMOMA). We have built a website(网站)that we hope you will find easy to use, informative, and b
6、eautiful.可知答案为D44.What can we learn about the museum?A. It was built ten years ago.B. Its address has changed twice.C. It can be visited on the internet.D. It is also called the physical space museum.答案:C解析:根据文章最后一段最后一句We hope you enjoy your online visit and look forward to welcoming you at the Muse
7、um as well.可知, 正确答案为C45.Where can we find answers to many of the visitors questions?A. Online Collection website.B. Educational Technology exhibition.C. Making Sense of Modern Ant program.D. Interactive Educational Technologies team.答案:C解析:根据文章第四段 Our program Making Sense of Modem Art addresses many
8、 of the questions that we know are asked by visitors as they meet key artworks in SFMOMAs collection.可知答案为C2021年体育单招英语真题阅读理解之D篇Jaguar (美 洲 豹) numbers have dropped very fast in the last hundred years. The main cause for this drop is people.Jaguars once lived from Texas, Arizona, and New Mexico all th
9、e way to southern Argentina. Since 1900, the amount of land suitable for jaguars to live in has dropped by more than half. Today, wild jaguar families no longer live anywhere in the United States.Gunshot wounds are the main causes of jaguar deaths. Jaguars sometimes kill cattle (牛). As a result, far
10、mers shoot jaguars to protect their animals.In the 1960s, people shot more than 15,000 jaguars a year in Brazil. Many farmers worry that steps to protect jaguars will lead to more jaguars killing cattle.Studies show that people often blame jaguars for killing cattle. If there is enough wild prey, ja
11、guars seem to prefer to eat wild animals, such as deer, according to the Wildlife Conservation Society.Jaguars are also in danger because people cut down trees for farms, cities, and towns. This action has destroyed more than one and half billion acres (202,300,00 hectares) of jaguar habitat(栖息地)。Th
12、ats nearly two-thirds the size of the United States!Scientists believe that the key for jaguars to remain alive is to find ways for jaguars and people to live together peacefully.42. It is stated in the text that a hundred years ago _A.15,000 Jaguars were killed a yearB. there were much more wild ja
13、guarsC. Jaguars were more dangerousD. Jaguars preferred to eat cattle答案:B解析:由第一段第一句话得知,在过去的一百年里,美洲豹的数量急剧下降。由此可以推断出100年以前,非洲豹的数量应该比较多。A,C和D在文章中没体现43.From the text we know that _A. gunshot wounds caused more deaths of the cattleB. no wild jaguar families remain in the United StatesC. the land in North
14、 America is not suitable for jaguarsD. farmers are trying to shoot jaguars to protect their land答案:B解析:从文章的第二段可知,自从1900年,适合美洲豹生存的土地环境减少了一大半。如今,野生美洲豹不再生活在美国的任何地方。故B选项比较符合题意。A选项偷换了概念,由第三段得知gunshot wound caused more deaths of jaguars 而非 cattle,故A错。由第二段最后一句话得知C不符合。由第三段最后一句话得知,农民是为了保护牛,而非土地,故D错44.The und
15、erlined word prey in Paragraph 5 refers to _A. food that cattle eatB. animals that jaguars hunt for foodC. disease caused by wild animalsD. deer raised by farmers答案:B解析:通过联系下文“deer”得知划线词应该是美洲豹可捕猎的其他野生动物。A牛吃的食物和C野生动物造成的疾病与题意无关。而D农家饲养的鹿与文章”wild“相违背,故不选。因此答案为B45.Which of the following causes the droppi
16、ng of jaguar numbers?A. The reducing of farm animals.B. Thousands of trees cut in cities.C. The fight between jaguars and people.D. The change of jaguar habitat.答案:D解析:根据倒数第二段得知,由于城市化的发展,美洲豹的栖息地不断减少,所以选D.栖息地面积的改变导致美洲豹数量不断减少。2020年体育单招英语真题阅读理解之D篇Millions of people all over the world use the word OK. I
17、n fact, some people say the word is used more often than any other word in the world. OK means all right or acceptable. It expresses agreement.Some people say it came from the Native American Indian tribe(部落) known as the Choctaw (乔克托语). The Choctaw word “okeh” means the same as the American word ok
18、ay. Experts say early explorers in the American West spoke the Choctaw language in the nineteenth century and the language spread across the country.But many people do not accept this. Language expert Allen Walker Read talked about the word “OK” in reports published in the 1960s. He said the word be
19、gan being used in the 1830s. It was a short way of writing a different spelling of the words “all correct”. Some foreign-born people wrote all “correct” as “o-l-l-k-o-r-r-e-c-t”, and used the letters O.K. Other people say a railroad worker named Obadiah Kelly invented the word long ago. They said he
20、 put the first letters of his names-O and K-on each object people gave him to send on the train. Not everyone agrees with this explanation, either. But experts do agree that the word is purely American. And it has spread to almost every country on Earth.43. The text is mainly about _A. where OK came
21、 fromB. when OK became widespreadC. how OK is used in different placesD. why OK is favored by language experts答案:A解析:根据整篇文章可知,本文主要叙述地是OK这个单词的由来。故答案为A44.According to Allen Walker Read, the word OK was first used _A. by people born abroadB. in the Choctaw languageC. as a short form of all correctD. by
22、 a man named Obadiah Kelly答案:C 解析:根据第三段第三四句:He said the word began being used in the 1830s. It was a short way of writing a different spelling of the words “all correct”.可知答案为C45. What do experts feel certain about the word OK?A. Its all AmericanB. It was made up in 1830sC. It was once used in railw
23、ay stationD. It is understood differently in the world答案:A解析:根据文章第三段最后两句:But experts do agree that the word is purely American. And it has spread to almost every country on Earth.可知答案为A2019年体育单招英语真题阅读理解之D篇Chicago is the largest city in Illinois, USA. It is the third largest city in the U.S., althoug
24、h it used to be the second largest. In 2000, almost 2, 900, 000 people lived there, with six million more people living, nearby. Chicago has a very well-known culture. Some of the many things Chicago is famous for are: Chicago-style hot dogs, Chicago-style pizza, Maxwell Street Polish Sausage and ja
25、zz music. Chicago is also known for many museums and many sports fans There are many museums in Chicago. These include:Adler Planetariumbuilt in 1930, it is the oldest planetarium in the world.Art Institute of Chicagohas a large collection of American and Impressionist art. Museum of Science and Ind
26、ustryhas many exhibits including a real Boeing 727 jet plane which was given to the museum by United Airlines.Polish Museum of Americamuseum haunted by famous piano player Ignace Paderewski, has large collection of Polish art outside of Poland. Shedd Aquariumat one time the worlds largest aquarium,
27、has 19 million liters (5million gallons) of water and 22,000 fish. Sports are a big part of the cultural life in Chicago. Chicagos National Basketball Association (NBA) team is the Chicago Bulls. At American football, Chicago is the home of the Chicago Bears and the Chicago Rush. Chicago has two ice
28、 hockey (OKR) teams, the Chicago Blackhawks and the Chicago Wolves. Chicago also has a Major League Soccer team, the Chicago Fire.Chicago has a complex network of trains and buses. Chicagos commuter train system is called the Metro. It runs within the city and also into the suburbs that are around C
29、hicago The Chicago Transit Authority (CTA) is a system of buses and elevated trains (called the L that run inside the city. O Hare International Airport, one of the busiest airports in the world, is a major center for air travel. Chicago has another airport called Midway Airport. 42. What have you l
30、earned from the text about Chicago? A. It has a population of about six millionB. It used to be the 2nd largest city in the U.S. C. It is best for country music.D. It is famous for Chicago-style sandwiches 答案:B解析:根据第一段第一句蓝色部分:Chicago is the largest city in Illinois, USA. It is the third largest city
31、 in the U.S., although it used to be the second largest.可知答案为B,它曾经是美国第二大城市43. Which museum would you visit if you are interested in fish?A. Shedd Aquarium. B. Art Institute of ChicagoC. Adler Planetarium D. Polish Museum of America答案:A解析:根据第二段最后一句:Shedd Aquarium- at one time the worlds largest aquar
32、ium(水族馆), has 19 million liters(5million gallons) of water and 22,000 fish,可知答案为A 44. What kind of sports does the Chicago Fire play? A. Football B. ice hockey C. Soccer D. Basketball答案:C解析:根据第三段最后一句:Chicago also has a Major League Soccer team, the Chicago Fire.,可知答案为C45. What does the text say abou
33、t public transport in Chicago? A. The city has two airports.B. The Metro runs only inside the city. C. CTA is the name of a bus company.D. The “L refers to trains running between cities.答案:A解析:根据最后一段最后一句:O Hare International Airport, one of the busiest airports in the world, is a major center for ai
34、r travel. Chicago has another airport called Midway Airport,可知答案为A,这个城市有两个机场2018年体育单招英语真题阅读理解之D篇There are a lot of things you can buy to make your home or office a safer place. If you live or work in a place that is a high crime area, you will certainly want to look into things like an alarm system
35、and additional locks for the doors. A locksmith can help you out with finding the right kinds of locks as well as properly putting them into position. Some other things you can buy to keep your home or office safer are protective lighting and window bars. Protective lighting doesnt have to break the
36、 bank. A few floodlights(is) can be easily fixed on the outside of your home and these should be on anytime you are away after dark so that you can see all around your house when you arrive back home. Window bars are fairly inexpensive when bought separately, but can be costly if you have to buy the
37、m for a lot of windows. Windows bars are put on the inside of your windows to keep them from opening either from the inside or the outside. A safe in the home or office is essential (重要的)to keep your valuables from being stolen or even in the case of a food or fire. You will want to keep things in y
38、our safe like important papers, cash, expensive jewelry, and family valuable objects. The combination type of safe seer to be highly suggested. If you forget the combination, a locksmith can get you in and change the lock for you.42.What kind of help does the writer suggest getting from a locksmith?
39、 A. Checking on the house regularlyB. Selecting locks and having the fitted. C. Looking into things like an alarm systemD. Keeping people away from high crime areas 答案:C 解析:根据第一段第二句If you live or work in a place that is a high crime area, you will certainly want to look into things like an alarm sys
40、tem and additional locks for the doors. 可知答案为C. 调查像警报系统的事情。43. What does “break the bank” (Paragraph2) mean?A. Work for longB. Look the sameC. Cost too muchD Depend on power 答案:C 解析:根据文章第二段A few floodlights(is) can be easily fixed以及Window bars are fairly inexpensive可知答案为C. 不需要花费太多。44. What does the
41、text say about the window bars?A. They cost a lot if there are many windows B. They are placed outside the windows C. They suit different kinds of windowsD. They are used more at homes than in offices答案:A 解析:根据第二段倒数第二句Window bars are fairly inexpensive when bought separately, but can be costly if yo
42、u have to buy them for a lot of windows.可知答案为C. 如果有太多窗户的话,他们花费很多。45. What is the purpose of the text? A. To sell a valuable safeB. To introduce a new house C. To explain a new jobD. To suggest a few Safety measures答案:D 解析:根据整篇文章可知:本文都在讲如何能够保证自己的居住场所和工作场所保持安全的措施。故答案为D。2017年体育单招英语真题阅读理解之D篇Bryan Jaycox
43、 and his wife opened The Build Shop LLC in Los Angeles two years ago. The store is filled with all kinds of working tools like a laser cutter, an industrial sewing machine and 30 printers. The Jaycoxs offer 3D printing classes and services for anyone who is interested.People can buy 3D printing serv
44、ices. The UPS Store is a nationwide retailer(零售商)that provides shipping, copying and other services. The UPS Store recently put 3D printers in three of its independently-owned(独立拥有的)stores Burke Jones owns one of the stores in San Diego. The demand has been amazing. Its been much more than I would h
45、ave expected. The UPS Store plans to add 3D printers in three more stores.An office supply company, Staples is selling 3D printers on its website for as low as about $1,300. A cartridge(墨盒)of color plastic costs $50.As with my technology-experts expect the printing speed and price to improve.Bryan J
46、aycox requires$15 an hour to print an object. He also charges a fee depending on the size of the object and up to$50 an hour for design and labor services.At The UPS Store, the cost of the object depends on the amount of materials used. The Store charges up to $95 an hour to design the object with c
47、omputer software that makes a digital file to guide the printer.Mr. Jaycox says that within five years,3D printing technology could become more user friendly.42.What is Bryan Jaycox?A. A designerB. An engineerC. A shop ownerD. A computer producer答案:C解析:根据第一段第一句:Bryan Jaycox and his wife opened The B
48、uild Shop LLC in Los Angeles two years ago可知答案为C43.The example of the UPS Store introducing 3D printer shows that _A. the UPS is the first to use 3D printersB. selling 3D printers can make big moneyC. UPS workers can use 3D printers skillfullyD. The demand for 3D printing is growing答案:D解析:根据第二段最后两句:
49、The demand has been amazing. Its been much more than I would have expected. The UPS Store plans to add 3D printers in three more stores可知答案为D44.What of the 3D printers needs to be improved according to experts?A. The speed of printingB. The size of the objectD. The amount of materialsC. The printers
50、 design答案:A解析:根据第三段最后一句:As with my technology-experts expect the printing speed and price to improve可知答案为A.45.Whats the hourly pay for the design of a 3D-printed object at the UPS Store?A. Up to$50B. Up to$95C. About$15D. About $1300答案:B解析:根据倒数第二段:At The UPS Store, the cost of the object depends on
51、the amount of materials used. The Store charges up to $95 an hour to design the object with computer software that makes a digital file to guide the printer.可知答案为B2016年体育单招英语真题阅读理解之D篇The oldest flute(笛子)ever discovered may be the so-called Divje. Babe flute, found in Slovenia in 1995. It is not cert
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828294.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
