初中英语人教版九年级全一册 Unit5 单元检测卷 (有答案).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 初中英语 人教版 九年级全一册 Unit5 单元检测卷 有答案 九年级 一册 单元 检测 答案
- 资源描述:
-
1、初中英语人教版九年级全一册单元检测卷Unit 5What are the shirts made of?满分100分,限时60分钟.单项选择(每小题1分,共15分)1.Look at the chair.It is made bamboo.It looks comfortable.A.in B.of C.into D.by 1.答案Bbe made of表示“由制成”,表示从成品中可以看出原材料。故答案为B。2.is the bag made of?Its made of cloth.A.What B.How C.When D.Why 2.答案A结合答语可知所缺的特殊疑问词是what。3.My
2、 hometown is famous its seafood.Lots of visitors go there and enjoy the seafood every year.A.of B.as C.for D.with 3.答案C结合本题语境可知,我的家乡以海鲜而闻名。根据be famous for这一固定搭配可知答案为C。4.We all try to avoid useless things in order not to waste money.A.buy B.to buy C.buying D.bought 4.答案Cavoid后若跟动词,只能跟动名词,故答案为C。5.It t
3、ook my brother two hours making the model plane. A.finish B.finishingC.to finishD.finished5.答案C根据It takes sb. some time to do sth.的结构可知答案为C。6.We found it interesting with him.He used to tell jokes to us and made us laugh.A.talk B.talking C.to talk D.talked 6.答案C本题中it作形式宾语,真正的宾语是其后的动词不定式,故答案为C。7.It h
4、im several days to finish the whole report.A.spent B.cost C.took D.paid 7.答案C本题考查“It takes sb.some time to do sth.”句式。8.These old newspapers can be some beautiful and creative clothes.That sounds really interesting.A.turned on B.turned off C.turned in D.turned into 8.答案Dturn on打开;turn off关闭;turn in
5、上交;turn into变成。结合本题语境可知,这些旧报纸可以变成漂亮、有创意的衣服。故答案为D。9.Mobile phonesfor communicating with others.A.is used B.uses C.was usedD.are used9.答案D主语是mobile phones,它和use之间是被动关系,要用被动语态,再结合语境可知要用一般现在时,故答案为D。10.Did you see the latest magazine I bought last week?No,I didnt.A.who B.which C.that D.when 10.答案C本题考查定语从
6、句的关系词。先行词是magazine,关系词在定语从句中作宾语,且先行词前有最高级latest修饰,故关系词只能用that。11.You cant wear shoes inside this place.It.A.doesnt allowB.isnt allowedC.hasnt allowedD.wasnt allowed11.答案B句意:你不能在这个地方里面穿鞋。它不被允许。本题考查动词的时态和语态。根据句意可知,“穿鞋”是不被允许的,且这是现存的规定,故应该用一般现在时的被动语态,故选B项。12.I dont understand why more girls to do housew
7、ork than boys in todays society.A.askedB.were asked C.are asked 12.答案C本题考查被动语态的用法。结合本题语境可知,在当今社会,被要求做家务的女孩比男孩多,由此可知要用一般现在时的被动语态,故are asked符合题意。13.The Australians are like the English in many waysthey have many British relatives.A.if B.because C.soD.although13.答案B结合本题语境可知所缺的词是because。14.When Robinson
8、 Crusoe got to the island,the first thing he did was to look for some food.A.who B.that C.which D.whom14.答案B句意:当鲁滨逊克鲁索到达岛上时,他做的第一件事就是寻找一些食物。本题考查定语从句。先行词指物且被序数词first修饰,故只能选用关系词that。因此B项正确。15.Linda,could you tell me the notebook?Oh,I bought it in the supermarket near our school.A.where did you buyB.wh
9、ere will you buyC.where you boughtD.where you will buy15.答案C宾语从句要用陈述句语序,先排除A和B;再结合答语的时态可知答案为C。.完形填空(每小题2分,共20分)Beautiful pictures of mountains,forests,clear skies,flying birds,wild animals and silly facesyou can find them all in one place.16?On a postcard!Have people always sent postcards?No!Before
10、postcards,people17sealed(密封的)letters.The18for the first decorated(装饰的)postcard came to John P.Charlton in 1861.He thought a simple card19a border would be a great way to send a note.Then in the late 1800s,postcards which had pictures on them20.By law,people had to write their note on the fronton the
11、 picture!The back was21for the address.Several years later,England allowed a divided-back(背面隔开的)postcard.Then people could write their22on the back left side.And they put the address23.During the early 1900s,the golden age of postcards,people around the world were more and more24picture postcards.In
12、 1908,Americans alone mailed over 677 million postcards.Today,postcards are the25most popular collection in the world after stamps and coins.You can always see or get a lot of newly-designed postcards,especially on New Years Day.16.A.HowB.When C.WhyD.Where17.A.likedB.hated C.foundD.lost18.A.adviceB.
13、pictureC.idea D.card19.A.aboveB.with C.underD.for20.A.happened B.changedC.endedD.appeared21.A.evenB.only C.still D.ever22.A.note B.word C.address D.letter23.A.on the frontB.on the backC.on the left D.on the right24.A.surprised at B.interested inC.expected by D.worried about25.A.first B.secondC.third
14、 D.fourth答案语篇解读本文主要介绍了明信片的发展史。16.D由后文“On a postcard!”可知,问句问的是在哪里能够找到山脉、森林等美丽的图画。故所缺的词是where。17.A由前后文内容可知,在明信片出现之前,人们喜欢用密封的信件。18.C由下文中的He thought可知此处是指首个想出装饰明信片的是John P.Charlton。19.Ba simple card with a border 带有饰边的简单明信片。20.D由文章可知,带有图画的明信片是在19世纪后期出现的。21.B由前后文内容可知,那时明信片的背面仅仅是用来写地址的。22.A随着明信片的发展,到后来人们可
15、在明信片的背面左侧写便条了,故选A。23.D由上文内容可知,左侧写便条,那么右侧可以写地址。24.B由后文“In 1908,Americans.postcards”可推断,人们对图画明信片越来越感兴趣了。25.C由文中的“stamps and coins”可知,明信片是第三个最受欢迎的收藏品。.阅读理解(每小题2分,共38分)AA flying disk(飞碟)is made of plastic(塑料).It was back in the 1950s.A group of college students came into a restaurant to eat some apple p
16、ies.After eating the apple pies,they felt bored,so they wanted to play a game.They threw the plates here and there.In this way,the flying disk came into being.A camera is used for taking photos.It was invented in 1827 by Joseph in Italy.Its often used by the photographers to take pictures.There are
17、many fascinating pictures to be taken in order to help you to remember the beautiful views.An umbrella is a most useful tool.It was invented over 4,000 years ago.It was invented in China and Egypt.Its used for keeping the rain out.When the sun is shining in the sky,an umbrella is also used to keep t
18、he sun out.It is still used today.A bike is a very useful tool in the world today.It is very cheap to travel on your bike.Taking a trip by bike is pleasant,because you can enjoy the beautiful sunshine in autumn and you can share the cool fresh air in summer.Riding a bike is good for the environment.
19、26.The flying disk is used for.A.taking photosB.playing a gameC.keeping the rain out27.The first camera was invented by.A.an ItalianB.a ChineseC.a college student28.Taking a trip by bike is pleasant because.A.it is very fastB.you can get close to natureC.it can keep the sun out29.The invention“”has
20、the longest history of the three.A.a flying diskB.a cameraC.an umbrella30.Which of the following is TRUE?A.The camera was made in the 1950s.B.The flying disk was invented by Joseph.C.The umbrella was invented in China and Egypt.答案语篇解读本文介绍了四种常见的物品,它们分别是飞碟、照相机、伞和自行车。26.B由对飞碟的描述中的“.so they wanted to pl
21、ay a game”可推断出答案为B。27.A由对照相机的描述中的“It was invented in 1827 by Joseph in Italy.”可知答案为A。28.B通读对自行车的描述可知答案为B。29.C对比这三项物品的发明时间可知答案为C。30.C由对伞的描述中的“It was invented in China and Egypt.”可知,选项C是正确的描述。BToday,roller skating(滑旱冰)is easy and fun.But,before 1750,the idea of skating didnt exist(存在).That changed bec
22、ause of a man named Joseph Merlin.Merlins work was making musical instruments.One day Merlin received an invitation to attend a music party.He was very pleased and a little excited.As the day of the party came near,Merlin began to think how to make a grand entrance(隆重登场)at the party.He had an idea.H
23、e thought he would get a lot of attention if he could skate into the room.Merlin tried different ways to make himself roll.Finally,he decided to put two wheels under each shoe.These were the first roller skates in the world.Merlin was very proud of his invention and dreamed of arriving at the party
24、on wheels while playing the violin.On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin.Everyone was surprised to see him.There was just one problem.Merlin had no way to stop his roller skates.He rolled on and on.Suddenly,he ran into a huge mirror that was hanging on the wall.Dow
25、n fell the mirror,breaking into pieces.Nobody forgot Merlins entrance!31.The idea of roller skating didnt exist.A.until 1750B.after 1750C.since 1750D.from 175032.What was the job of Joseph Merlin?A.Making shoes.B.Making toys.C.Making mirrors.D.Making musical instruments.33.Merlin didnt at the party.
26、A.play the violinB.have any ways to stop his roller skatesC.roll into the roomD.get a lot of attention34.Merlin stopped rolling when.A.he wanted to stopB.he ran into a windowC.he ran into a huge mirrorD.he knocked someone35.Which is the best title of the passage?A.How to use the roller skatesB.Merli
27、n and the first roller skatesC.How to make musical instrumentsD.Merlin and the first violin答案31.A根据第一段第二句But,before 1750,the idea of skating didnt exist(存在).可知,1750年以前,滑旱冰的想法还不存在,故可推知“直到1750年,滑旱冰的想法才出现”,not.until.“直到才”。32.D根据第一段最后一句可知,Merlin的工作是制作音乐器材。33.B根据第四段第四句Merlin had no way to stop his roller
28、 skates.可知,Merlin没有办法停下旱冰鞋。34.C根据最后一段倒数第三句可知,Merlin撞到一面挂在墙上的大镜子后才停下来。35.B通读全文可知,文章讲述的是Merlin和他制作的第一双旱冰鞋,B项正合此意。CCat cafs to open in Toronto & MontrealTHESTAR,TORONTOSoon,people in Toronto may be able to enjoy a hot chocolate or a coffee in a“cat caf”.Two groups of people in the city are trying to ra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
