分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(12).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:943449
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:37.84KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题12 吉林省 吉林市 2022 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练 12
    资源描述:

    1、吉林市2022高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(12)及答案【真题在线】 Thousands of people living in the Chinese capital will celebrate the start of the Chinese New year by heading for the skiresorts (滑雪场). Never mind that Beijings dry weather seldom produces snow. It is cold enough in winter for snow-making machines to make a cove

    2、ring for the hills north to the capital. And the rapid growth of a pleasure-seeking middle class has formed the basis for this new craze(热潮).Since Beijings first ski resort was opened ten years ago, the sport has enjoyed astonishing increase. There are now more than a dozen resorts. Clothes markets

    3、in the cityhave added bright colored ski suits to their winter collections. Mr. Wei, a manager of a newly-opened ski resort in Beijing, sees the growth of an industry that could soon lead Chinese to head for the ski resorts of Europe. In recent years ski resorts offering natural snow have opened in

    4、China. But many are in faraway areas of the country and cant really match the equipment and services of some ski resorts in Europe.Beijings skiing craze is partly a result of the recent increase in private (私有的) cars. This has led to the growth of a leisure industry in the capitals suburbs (郊区), whi

    5、ch until the late-1990s were unreachable to ordinary people. According to Mr. Wei, about 40% of the visitors to his resort come in their own cars. The rest are bused in by schools, businesses or government offices.The problem is making money. Starting ski resorts requires quite a lot of money: hirin

    6、g land from the local government, preparing the hills, buying snow machines, making sure there are enough water and electricity to run them, and buying ski equipment for hiring out to customers. The ski resort where Mr. Wei works cost nearly $4m to set up. And, as so often in China when someone come

    7、s up with a good idea, many others rush in and price wars break out. Beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world, though with most people rather new to the sport, expecting a few more doing the same job.50. What does this text mainly talk about? A. Convenience for skier

    8、s brought about by private cars. B. Skiing as a new way of enjoying ones spare time. C. Things to be considered when starting a ski resort.D. A sudden increase of ski training classes in Beijing.51. Why are some Chinese likely to go skiing in Europe?A. To visit more ski areas. B. To ski on natural s

    9、now.C. For a large collection of ski suits. D. For better services and equipment.52. The underlined words leisure industry in Paragraph 3 refer to_. A. transport to ski resorts B. production of family cars C. business of providing spare time enjoyments D part-time work for people living in the subur

    10、bs53. What is the main problem in running a ski resort? A. Difficulty in hiring land. B. Lack of business experience. C. Price wars with other ski resorts, D. Shortage of water and electricity,【文章大意】本文主要就北京郊区建起滑雪场的事情,很多中产阶层的人们开始追求这种热潮。50. 【解析】选B。主旨大意题。本文主要就北京郊区建起滑雪场的事情,很多中产阶层的人们开始追求这种热潮。故选B。另外,本文也属于

    11、新闻体裁,由第一段可知主旨大意。51. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段的Mr. Wei, a manager of a newly-opened ski resort in Beijing, sees the growth of an industry that could soon lead Chinese to head for the ski resorts of Europe以及此段的最后一句But many are in faraway areas of the country and cant really match(敌得过)the equipment and servic

    12、es of some ski resorts in Europe.可知。52. 【解析】选C。词义猜测题。leisure industry指“休闲娱乐业”。 仔细理解“And the rapid growth of a pleasure-seeking middle class has formed the basis for this new craze(热潮)”. 以及“Beijings skiing craze is partly a result of the recent increase in private (私有的) cars. This (指上一句的内容) has led t

    13、o the growth of a leisure industry in the capitals suburbs (郊区), which until the late-1990s were unreachable to ordinary people.”两句内容,可推知划线词汇应为“休闲娱乐业”之意。由此可知选C。53. 【解析】选C。细节理解题。第四段提到的是资金的问题,因为建滑雪场要涉及到很多问题如从政府租地、准备小山、买造雪机器、保证有足够的水电来运作以及买租给顾客的滑雪设备等。由此可知A项只是资金的问题的一个方面,D项与此部分的内容不符。根据最后一段的The ski resort

    14、where Mr. Wei works cost nearly $4m to set up. And, as so often in China when someone comes up with a good idea, many others rush in and price wars break out. Beijing now offers some of the cheapest ski training classes in the world可知,由于很多人都蜂拥去建滑雪场,打起价格战,致使资金投入很多,但收益不是很大。由此可知C项才是主要的问题。B选项在文中未提及。*结束A

    15、He has lived through various dangers but time may be running out for the Palestinian leader, Yasser Arafat.On September 11, Israel announced its decision to remove him, following several Palestinian suicide bomb attacks on Israel. “He should be punished for the killings,” an Israeli official said, “

    16、He has done nothing to stop the terrorist groups.”But the decision has angered many other countries. China said that Arafat is the true leader, elected by the Palestinian people, and removing him would harm the peace in the Middle East. Other governments share this idea.Arafat himself said: “They ca

    17、n kill me, but never get me out of my country.” He has spent most of his life in danger as the most important aim of Israel. But, just like a cat with nine lives, Arafat escaped every time.For years he has made a practice of sleeping in a different bed each night, thinking a moving person is harder

    18、to hit. In 1985, Israel sent fighter planes to kill Arafat. The wild bombing destroyed his office in Tunis but Arafat himself was unhurt. In 1992, the aircraft in which he was flying over North Africa broke in two during a crash landing. The pilot was killed but he managed to remain alive.What is so

    19、 unbelievable is that he always remains calm in great danger. Israeli tanks and planes attacked his office building in Ram Allah in December 2022. When they saw the attackers coming, Arafats bodyguards took no notice of his orders to stay still and carried him to safety underground. Seconds later, s

    20、everal bombs were dropped nearby. Though safe, his bodyguards were so frightened that they were wet in sweat.But, Arafat, with Israeli tanks only 200 meters away, showed no fear at all. He stayed in the damaged office, talking by phone with foreign leaders in hope of preventing further attacks from

    21、Israel. All these experiences have made him a beloved leader to his people and an enemy to some others.But has he used up the last of his nine lives? Only time will tell.56. According to the passage, which statement is true?A. In 1992, Arafats plane crashed in South Africa.B. Israeli officers though

    22、t Arafat himself sent the terrorist groups to Israel.C. China is the only country against Israels decision of removing Arafat.D. Being Palestinian leader, Arafat would rather die in his own country than be driven awayfrom his people.57. What did the author mean by saying “just like a cat has nine li

    23、ves” when he talked about Arafat?A. Arafat is as clever as a cat.B. Arafat can live as long as a cat.C. Arafat can stay alive after accidents or disasters as if he has nine lives.D. Arafat should have died for at least 8 times.58. The underlined phrase “took no notice of” can be replaced by _.A. obe

    24、yed B. ignoredC. disagreed D. dissatisfied59. Whats the writers attitude towards Arafats future, judging from the last sentence of the passage?A. Hopeful.B. Interesting.C. Satisfactory.D. Doubtful.*结束BIn the United States, friendships can be close, constant, intense, generous, and real, yet fade awa

    25、y in a short time if things change. Neither side feels hurt by this. Both may exchange Christmas greeting for a year or two, perhaps a few letters for a whilethen no more. If the same two people meet again by chance, even years later, they pick up the friendship where its left off and are delighted.

    26、In the States, you can feel free to visit peoples homes and share their holidays without fear that you are taking on a lasting obligation. Do not hesitate to accept hospitality because you cannot give it in return. No one will expect you to do so for they know you are far from home. Americans will e

    27、njoy welcoming you and be pleased if you accept their hospitality easily.Once you arrive there, the welcome will be full and warm and real. Most visitors find themselves easily invited into many homes there. In some countries it is considered inhospitable to entertain at home, offering what is felt

    28、as merely home cooked food, not doing something for your guest. It is felt that restaurant entertaining shows more respect and welcome. Or for various other reasons, such as crowded space, language difficulties, or family custom, outsiders are not invited into homes.In the United States, both method

    29、s are used, but it is often considered more friendly to invite a person to ones home than to go to a public place, except in pure business relationships. So, if your host or hostess brings you home, do not feel that you are being shown inferior treatment.60. In the United States, friendships might _

    30、 if things become different.A. disappear little by littleB. last foreverC. be heartbreakingD. end suddenly61. All the following factors but _ prevent people from inviting their friends home for dinner according to the passage.A. different languagesB.naughty children C. different customsD.small house

    31、s62. We can infer that _ in America according to this passage.A. friendships are difficult to get but easy to loseB. it is hard for a person to pick up the friendship when he comes across his long lost friendC. you might be considered as a person hungry for social activities if you accept an invitat

    32、ion too easilyD. people care little about where they are invited to go for dinner63. Why is giving a dinner party at home considered less hospitable in some countries? A. Because eating at the restaurant is a sign of respect.B. Because having dinner at home seems less friendly.C. Because dishes prep

    33、ared at home are less delicious.D. Because a dinner at the restaurant is more expensive.*结束ASometimes people cheat in daily life. When people cheat, its not fair to other people, like the kids who studied for the test or who were the true winners of a game.Many people like the action of cheating. It

    34、 makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesnt solve the problem of not knowing the material and it wont help on the next test - unless the person cheats again. Some people lose respect for cheaters and think less of them. The cheaters themselves may

    35、 feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too.Some kids cheat because theyre busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel

    36、like they cant pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isnt a good idea.If you were sick or upset about something the night before and couldnt study, it would be better to talk with the teacher about this. And if you dont have enough time to

    37、 study for a test because of swim practice, you need to talk with your parents about how to balance(平衡) swimming and school. A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and his or her parents so they can find some solutions(解决办法) together. Talking about th

    38、ese problems and working them out will feel better than cheating.56The author thinks that when kids cheat in class, _. Ateachers should punish themBit does harm to their heath Cit is unfair to other peopleDteachers shouldnt stop them at once57Some students like cheating mainly because_. Athe materia

    39、l in the test is very difficult Bthey want to do better than the others Ccheating can make hard things seem very easy Dthey have little time to study their lessons58The fourth paragraph mainly tells us_.Acheating isnt a good idea Bsome kids dont spend the time studying Csome kids cant pass the test without cheating Dwhy kids cheat in the test59We can learn from the passage_. Acheaters are often thought highly of Bpeople show no respect for those who cheatCparents whose kids cheat are often in troubleDkids cheat in the test because of swim practice56-59 CCDB *结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(12).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-943449.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1