分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型吉林省长春市三年(2020-2022)中考英语真题分题型分层汇编-04阅读判断.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:944375
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:253.31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 长春市 三年 2020 2022 中考 英语 真题分 题型 分层 汇编 04 阅读 判断
    资源描述:

    1、吉林省长春市三年(2020-2022)中考英语真题分题型分层汇编04阅读判断&阅读回答问题&阅读还原一、 阅读判断(2022吉林长春)Have you ever ridden a bike in the sun? It might make you feel a little hot. However, riding on a cycle path(骑行小路)in a sunny area could be fun. In the town of Krommenie, you can find a special cycle path that can create energy by usi

    2、ng the sun.This 70-meter-long cycle path was built with solar panels(太阳能板)into it. These panels take in light from the suns rays. Then they use the light to create electricity, which can power street lights. The electricity can also go straight into the electrical grid(电网)to offer electricity for da

    3、ily use. In the first year, this short path was creating enough energy to power one house for a whole year!This kind of path hasnt been widely built because scientists are still doing research to test the safety of it. They must make sure the path is strong enough for cars, buses and even trucks to

    4、drive over it. They must also make sure the path isnt too smooth because being too smooth could be a little dangerous. Bike riders may fall easily while riding on it.In another town called Eindhoven, you can also find a cycle path which uses solar energy to make art. Its about 1 kilometer long. The

    5、path opened in 2014. It is made up of thousands of tiny lights. The lights take in the sun during the day and shine bright at night like stars. These lights come together like a beautiful picture. Every year, many tourists visit it and take photos there.Its fantastic and creative to use the sun.根据短文

    6、内容,判断句子正(T)、误(F)。1 The solar panels were built into the 70-meter-long cycle path.2 The cycle path can power street lights for a whole year.3 Bike riders may fall easily if the cycle path is too smooth.4 The two cycle paths in the article were built to make art.5 Many tourists come to Eindhoven to dr

    7、aw pictures on the cycle path.(2021吉林长春)One of my favorite books is The Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain. The story happens in a town in the US. It tells some exciting stories about a boy who has many adventures (冒险).Tom, the hero of the book, lives with his aunt. He does not like people telli

    8、ng him what to do, so he always get into trouble. One day, Tom discovers the secret of a bad man named Injun Joe, so the bad man is looking for him. Tom firstly runs away to an island in the middle of the Mississippi River. Later, he runs into a cave(山洞)with a friend. They find Injun Joes treasure b

    9、ox unexpectedly and arrive home safely with it.My favorite part of the book is when Tom and his friend start their adventures on the island in the Mississippi River. At first, they are happy. But hearing that everyone thinks they are dead, they feel very sorry. So they come back home. When they sudd

    10、enly appear, the family and neighbors are surprised to see them, but very pleased to find that they are alive.The Adventures of Tom Sawyer is a great book. First of all, it tells a wonderful adventure story. It also tells how young people grow, how people love each other and how bad people p for the

    11、ir actions. It is written in everyday English, and the dialogues sound especially real. Today, it is still read and loved by people all over the world, and is thought to be one of the greatest American stories.6 The writer of The Adventures of Tom Sawyer is Mark Twain.7 Tom may be unhappy when peopl

    12、e tell him to do something.8 The bad man is looking for Tom because he takes the treasure box away.9 The family are surprised and sorry when Tom and his friend come back.10 The greatness of The Adventures of Tom Sawyer is decided by its everyday English.(2020吉林长春)Puberty(青春期)is the process of life w

    13、hen young people leave childhood and move into adulthood. It is difficult for teenagers because puberty has an influence on both their minds and bodies. They need to understand what is going on with their bodies, how to deal with those changes and how to start taking responsilility for themselves.So

    14、me young people may begin puberty at 8, while others may not start until 14 or 15. Usually, teenage girls start puberty two years before teenage boys do. For both boys and girls, it is usually complete by the age of 18.During these years, the body develops in many ways. Feelings can also change quic

    15、kly.Teenage boys during puberty often begin to take unnecessary risks. Their attention is on having fun and being accepted. They like trying some challenging outdoor activities like skateboarding and rock climbing. So they need to think deeply before they act and make good decisions for themselves.A

    16、 girls personality(个性)often doesnt develop in the same way as a boys. Teenage girls sometimes dont believe in themselves. They are no longer sure about their own feelings. However, they are usually afraid to tell their parents or teachers about their problems. For this reason, teenage girls should b

    17、e encouraged to discuss things with trusted adults.Parents, schools and communities can do a lot to care for and help young people. It is everyones responsibility to help young people grow into healthy adults.根据短文内容,判断句子正(T)、误(F)。11 Puberty is the process of life when young people grow from children

    18、 to adults.12 Usually, teenage boys start puberty two years after teenage girls do.13 During puberty, a teens body develops in many ways, but feelings dont.14 Teenage boys during puberty enjoy some safe activities inside.15 Its better for teenage girls to discuss things with trusted adults during pu

    19、berty.二、 阅读回答问题(2022吉林长春)Someone once told me, “Senior high school life will be a journey full of challenges and hope.” At that time, I didnt understand what he meant. However, my first day at senior high school made me realize the meaning of his words.My senior high school life began on August 26th

    20、. I woke up early and stepped into my high school. The minute I saw the class list on the wall, I found zero old classmates or friends in my class! None! When I entered the classroom, I saw a middle-aged man. “Welcome to my class! Im your teacher,” he said. After everybody was seated, each of us mad

    21、e a short self-introduction.Then my teacher announced that we were going to make an important decision on our senior high school life to choose the courses from all the subjects at school. “This will have a lot to do with your future. The school adviser will help you choose the suitable ones. You st

    22、ill have several days to think about it or have a talk about it with your parents!” said my teacher. “High school life has started, and you should be responsible for your decisions.”In the evening, I sat in the living room silently. Dad asked me to share the day with him. After hearing my words, Dad

    23、 touched me softly and said, “Different things happen in every period of our life. And they all come with hope. You could make the first move to make new friends. Whats more, you could join different clubs at senior high. As for choosing courses, isnt it a good thing? You could choose the ones you l

    24、ike and the ones that you are good at. Come on, my boy!”I start to look forward to my challenging and hopeful high school life. I believe I can make it.根据短文内容,回答下列问题。16 When did the writers senior high school life begin?_17 Who was the middle-aged man in the classroom?_18 What was the important deci

    25、sion the students were going to make?_19 Where did the writer share the day with his father in the evening?_20 What will the writers following senior high school life be like?_(2021吉林长春)John was born in 1838. When he turned 11 years old, his family moved to the United States from Scotland. They bega

    26、n a new life in Wisconsin that year.John showed his love of nature in his early years. He liked playing outdoors. He also loved working outdoors on his fathers farm.When he was 29, John had an accident at work. The accident hurt his eyes. As a result he missed looking at nature for months. Luckily,

    27、he could see again. Later that year, John decided to spend all his time learning about nature. He would travel in order to make his dream come true.First. John hiked 1,000 miles. He studied plants and wildlife. He then took a trip by ship. It was to learn more about the world around him. In 1869, Jo

    28、hn went to the Sierra Nevada Mountains. He climbed the mountains and wrote down what he saw. And he wrote about the animals and plants as well. By the time John turned 33, people were reading what he had written. They realized the importance of nature from Johns books. Many people understood and acc

    29、epted his thoughts.In 1852, John started the Sierra Club. Many people joined it. They agreed that forest wildlife should be protected. Today, the club has more than two million members. It has a great influence on the people who love nature. They all help spread the ways to protect the environment.J

    30、ohns books are still read today. He is famous for his love of nature.根据短文内容, 回答下列问题, 21 Where did John and his family begin their new life?22 How did John show his love of nature in his early years?23 What was Johns dream after he could see again?24 When did John go to climb the Sierra Nevadan Mount

    31、ains?25 Why did John do things like taking trips, writing books and starting a club?(请用一句话作答)(2020吉林长春)One day in ancient Greece, King Hiero asked a crown(皇冠)maker to make him a golden crown. When he first saw the crown, he was happy with it. Its a nice crown, isnt it? he asked his men. But later, h

    32、e began to doubt whether it was a real golden crown. The king sent the crown to Archimedes, a great scientist, because he wanted Archimedes to discover the truth.This problem seems difficult to solve. What should I do? thought Archimedes. He was still thinking about it as he filled his bath(浴缸)with

    33、water. When he got into the bath, some water spilt(溢出). Thats it! shouted Archimedes. I know how to solve the kings problem!Archimedes went straight to the palace to see the king. In the palace, he told the king he had an idea. First, he weighed the crown and asked the king for some gold of the same

    34、 weight as the crown. Next, he put two pots into two big bowls and filled both pots with water. Then, he put the gold into one pot, and some water ran into the bowl. Finally, he put the crown into the other pot. This time, even more water ran into the bowl.Look at this, Archimedes said to the king.

    35、The gold of the same weight as the crown made less water run into the bowl, but this crown made more water run into the bowl. So Im sure that its not made completely of gold.The crown maker fooled me, didnt he? shouted the king. He then punished the crown maker. At the same time the king praised Arc

    36、himedes.根据短文内容,回答下列问题。26 Why did the king send the crown to Archimedes?27 What happened when Archimedes got into the bath?28 Where did Archimedes go to see the king?29 Which made less water run into the bowl,the gold or the crown?30 Who did the king punish at last?三、 阅读还原5选5(2022吉林长春)Although people

    37、 are always busy with their work or study, they are still making time to do sports. Have you wondered why? The answer is clear. Doing sports brings many advantages. _31_Sports have a good influence on health. Studies show morning exercise can make people more awake and ready. Then they can deal with

    38、 whatever is ahead for the day. _32_ By burning fat, people are less likely to get ill. 30 minutes of quick walking over 5 days could help people sleep easily and feel more energetic._33_ Nowadays, more and more people choose to play “green sports”. They take a walk in the park, run in the countrysi

    39、de or hike in the mountains. _34_ Only a pair of comfortable shoes is enough. Simple and convenient, they can get away from the busy city life and enjoy nature.Sports develop sportsmanship(运动精神). Good sportsmanship includes small actions as simple as shaking hands with other competitors before a gam

    40、e, or admiring good performances made by others. Accepting bad voices bravely is also part of sportsmanship. _35_ Thats why more and more parents would like the kids to start doing sports.阅读短文,把AE五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。AHere are some of them.BThe spirit is valuable to kids.CIt can also help to keep bur

    41、ning fat.DPeople dont need to spend too much money.ESports provide chances to get close to nature.(2021吉林长春)German scientists think that your brain keeps working while youre asleep. To show that they were right, they gave two groups of students a problem to work out. Group One went to sleep, and Gro

    42、up Two stayed awake._36_At the same time, from a recent study many children have missed out on 4.500 hours of sleep by the time they are seven years old. According to the Ministry of Education, primary school students should get at least 10 hours of sleep a night. _37_ The answer is nine. If they do

    43、nt get enough sleep at night, they will face more challenging situations in schoolwork.Schools are taking action to make sure the students can get enough sleep. _38_Three reasons are mentioned for the problem. Firstly, they spend hours in scrolling(滚动), such as Douyin and Wechat. Hours of watching t

    44、he mobile phones can be harmful to their eyes and cause students to sleep less. _39_ They may work overtime to get the job finished and they cant watch over the kids. Lastly, drinks like tea or coffee can also keep them excited and awake._40_ For example, they should avoid using mobile phones too mu

    45、ch, and drink something like milk before going to bed.Only if schools, families and students join hands together, can students get enough sleep and be at their best in schoolwork.ABut researchers say many students still sleep less.BIn fact, students themselves should also take sleep seriously.CSecon

    46、dly, busy parents may not remind them to go to bed at the proper time.DThen how many hours of sleep should junior high school students get a night?EThe result showed the students who slept worked out the answer more quickly.(2020吉林长春)Every family in the UK produces over a ton of rubbish every year.

    47、A large part of the waste could be recycled, but only about 50% of the family waste is recycled in the UK now. _41_First lets think about waste:Waste is created when we throw things away because we no longer need or want them._42_When we throw things away, the waste is harmful to the environment in

    48、two ways. On the one hand, we are losing natural resources(资源)and energy, such as the wood which is made into chopsticks. So if we keep using and throwing away resources in this way, finally they will be used up. _43_The waste, or rubbish, has to go somewhere. In the UK, most waste is burned every y

    49、ear, which causes environmental pollution.It is important for everyone to live sustainably(可持续地), not just in the UK but around the world. _44_Then how can we do something smarter with our unwanted things?_45_Recycling means turning waste products into materials to make new products. For example, ol

    50、d mobile phones can be separated into different parts and some of the parts can be used in new phones or other electronic products.All in all, everyone needs to make an effort to live an environmentally friendly life.阅读短文,把AE五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。ARecycling is one way.BHowever, it is difficult to make

    51、 it come true.COn the other hand, we are also polluting the environment.DThis could be anythingan empty bottle or an old mobile phone.EThe following explains why waste is bad for the environment and why it needs recycling.四、 阅读填表(仅2020年有此题型)(2020吉林长春)为了鼓励同学们展示才艺,红星中学将举办精彩的线上英语艺术节。下面是英语社团发布在校园网站上的一则作

    52、品征集海报,请你根据中文和英文提示将其补充完整。每空一词。Welcome to English Art FestivalDo you want to become a school star? Its time to show your _46_ now.It is a wonderful _47_ English art festival and it includes two parts:Fun Dubbing(配音)and English Plays. Join us and _48_ either part you like from the two.Things to know:Th

    53、e festival will start on Aug. 1st and finish on Aug.7th.Your works will be refused to accept _49_ you e-mail them to us before Aug.1st.E-mail: hongxingzhongxueAre you waiting _50_ a chance to shine? Come and show us!School English Club参考答案:1 T2 F3 T4 F5 F【导语】本文主要介绍了一种由太阳能电池板制造的自行车道。1 细节理解题。根据“This 7

    54、0-meter-long cycle path was built with solar panels(太阳能板)into it”可知,这条70米长的自行车道安装了太阳能电池板,表述正确,故填T。2 细节理解题。根据“In the first year, this short path was creating enough energy to power one house for a whole year”可知,产生的能量足以为一户人家提供一整年的电力,而不是为街灯提供一整年的电力,表述错误,故填F。3 细节理解题。根据“They must also make sure the path

    55、isnt too smooth because being too smooth could be a little dangerous. Bike riders may fall easily while riding on it”可知,道路太平坦,骑自行车的人会摔倒,表述正确,故填T。4 细节理解题。根据“In the town of Krommenie, you can find a special cycle path that can create energy by using the sun”及“In another town called Eindhoven, you can

    56、also find a cycle path which uses solar energy to make art”可知,埃因霍温小镇的自行车隧道是利用太阳能进行艺术创作的,表述错误,故填F。5 细节理解题。根据“Every year, many tourists visit it and take photos there”可知,游客在那里拍照,而不是画画,表述错误,故填F。6 T7 T8 F9 F10 T【分析】文章讲述了作者最喜欢的书之一是马克吐温的汤姆索亚历险记,讲述了这本书的故事梗概。6 推理判断题。根据“One of my favorite books is The Advent

    57、ures of Tom Sawyer by Mark Twain.”可知,这本书的作者是马克吐温,故选T。7 推理判断题。根据“Tom, the hero of the book, lives with his aunt. He does not like people telling him what to do”可知,Tom不喜欢别人告诉他该做什么,故选T。8 推理判断题。根据“Tom discovers the secret of a bad man named Injun Joe, so the bad man is looking for him.”可知,汤姆发现了一个叫印第安乔的坏

    58、人的秘密,于是这个坏人在找他,而不是因为他拿走了宝箱而找他,故选F。9 推理判断题。根据“When they suddenly appear, the family and neighbors are surprised to see them, but very pleased to find that they are alive.”可知,当他们突然出现时,家人和邻居都很惊讶地看到他们,但很高兴地发现他们还活着,而不是又惊讶又抱歉,故选F。10 推理判断题。根据“The Adventures of Tom Sawyer is a great book. First of all, it t

    59、ells a wonderful adventure story. It also tells how young people grow, how people love each other and how bad people p for their actions. It is written in everyday English, and the dialogues sound especially real.”可知,汤姆索亚历险记的伟大之处在于它是用日常英语写的,故选T。11 T12 T13 F14 F15 T【分析】这是一篇说明文,文章讲述青春期开始的时间,身体和感觉的变化,女

    60、孩子和男孩子青春期的不同,每个人有义务帮助年轻人成长为健康的成年人。11 细节理解题。根据第一段“Puberty is the process of life when young people leave childhood and move into adulthood”可知,青春期是人生的一个过程,年轻人从孩童时代步入成年人的一个过程。故答案为T。12 细节理解题。根据第二段“Usually, teenage girls start puberty two years before teenage boys do”可知,通常年轻的女孩子开始青春期比男孩子早两年,所以男孩子比女孩子进入青春

    61、期要晚两年。故答案为T。13 细节理解题。根据第三段“During these years, the body develops in many ways. Feelings can also change quickly”可知,在青春期,身体有很多方式发展,感觉也迅速改变。故答案为F。14 细节理解题。根据第四段“Teenage boys during puberty often begin to take unnecessary risksThey like trying some challenging outdoor activities”可知,年轻的男孩子经常开始没有必要的冒险,喜欢

    62、有挑战的户外活动。故答案为F。15 细节理解题。根据倒数第二段“For this reason, teenage girls should be encouraged to discuss things with trusted adults”可知,年轻的女孩子应和被信任的成年人讨论事情。故答案为T。16 On August 26th.17 He is the writers teacher.18 It was to choose the courses from all the subjects at school.19 In the living room.20 It will be li

    63、ke a challenging and hopeful high school life.【导语】本文主要介绍了作者进入高中的第一天的所见所闻,并且因为选择课程而苦恼,经过爸爸的开导,作者对即将开始的高中生活充满了期待。16 根据“My senior high school life began on August 26th”可知,高中生活开始于8月26日,故填On August 26th.17 根据“When I entered the classroom, I saw a middle-aged man. Welcome to my class! Im your teacher,”可知,

    64、这位中年人是作者的老师,故填He is the writers teacher.18 根据“Then my teacher announced that we were going to make an important decision on our senior high school life to choose the courses from all the subjects at school”可知,重要的决定是从学校所有的科目中选择课程,故填It was to choose the courses from all the subjects at school.19 根据“In

    65、 the evening, I sat in the living room silently. Dad asked me to share the day with him”可知,在客厅跟父亲分享了这一天的生活,故填In the living room.20 根据“I start to look forward to my challenging and hopeful high school life”可知,这将会是充满挑战和希望的高中生活,故填It will be like a challenging and hopeful high school life.21 In the Unit

    66、ed States/In the USA/In America/In Wisconsin./They/John and his family began their new life in Wisconsin / In Wisconsin, the United States.22 He liked playing outdoors. He also loved working outdoors on his fathers farm./He liked playing outdoors and working outdoors on his fathers farm./By playing

    67、outdoors and working outdoors on his fathers farm23 He would spend his time learning about nature./He decided to spend all his time learning about nature/To spend his time learning about nature/It was his dream to spend his time learning about nature24 In 1869/When he was 31 years old/When he turned

    68、 31 years old./At the age of 3125 Because he loved nature/Because of his love of nature/Because he loved nature and wanted to spread the ways to protect the environment./Because he wanted to make his dream come true.【分析】文章是对约翰的个人情况的介绍以及他在保护环境方面所起的作用以及对人们的影响。21 根据“When he turned 11 years old, his fam

    69、ily moved to the United States from Scotland. They began a new life in Wisconsin that year.”可知,他的家人从苏格兰搬到了美国。那年他们在威斯康星州开始了新的生活。故填In the United States/In the USA/In America/In Wisconsin/They/John and his family began their new life in Wisconsin/In Wisconsin, the United States。22 根据“John showed his lo

    70、ve of nature in his early years. He liked playing outdoors. He also loved working outdoors on his fathers farm.”可知,他喜欢在户外玩。他也喜欢在他父亲的农场户外工作,表现出了他对自然的热爱,故填He liked playing outdoors. He also loved working outdoors on his fathers farm./He liked playing outdoors and working outdoors on his fathers farm./

    71、By playing outdoors and working outdoors on his fathers farm。23 根据“Luckily, he could see again. Later that year, John decided to spend all his time learning about nature. He would travel in order to make his dream come true.”可知,当他再次能看见的时候,他决定把所有的时间都用来学习研究大自然。他为了实现他的梦想而旅行。故填He would spend his time le

    72、arning about nature./He decided to spend all his time learning about nature/To spend his time learning about nature/It was his dream to spend his time learning about nature.24 根据“In 1869, John went to the Sierra Nevada Mountains. He climbed the mountains and wrote down what he saw.”可知,1869年,约翰去了内华达山

    73、脉,也就是在他31岁时,故填In 1869/When he was 31 years old/When he turned 31 years old/At the age of 31。25 根据“John showed his love of nature in his early years.”以及“.He then took a trip by ship. It was to learn more about the world around him. In 1869, John went to the Sierra Nevada Mountains. He climbed the mou

    74、ntains and wrote down what he saw.Many people understood and accepted his thoughts.”以及文章的描述可知,他这样做是因为他热爱自然,他想要传播保护环境的方法,这也是他的梦想,他想实现自己的梦想,故填Because he loved nature/Because of his love of nature/Because he loved nature and wanted to spread the ways to protect the environment./Because he wanted to mak

    75、e his dream come true.26 Because he wanted Archimedes to discover the truth.27 Some water spilt.28 To the palace.29 The gold.30 The crown maker.【分析】这是一篇记叙文,文章讲述国王让皇冠制造者制作了一个黄金的皇冠,他怀疑制作好的皇冠是否是真的黄金制成的,于是让阿基米德来发现真相。阿基米德根据洗澡时浴缸里的水溢出的现象找到了方法。他将相同重量的黄金和皇冠放入水中,再根据溢出的水判断出皇冠不是十足的黄金制成。最后国王惩罚了皇冠的制造者,表扬了阿基米德。26

    76、 根据第一段“The king sent the crown to Archimedes, a great scientist, because he wanted Archimedes to discover the truth”可知,国王把皇冠给阿基米德是因为他想让阿基米德发现真相。故填Because he wanted Archimedes to discover the truth.27 根据第二段“When he got into the bath, some water spilt”可知,当他进去浴缸时,一些水溢出来了。故填Some water spilt.28 根据第三段“Arc

    77、himedes went straight to the palace to see the king”可知,阿基米德去宫殿见国王。故填To the palace.29 根据倒数第二段“The gold of the same weight as the crown made less water run into the bowl”可知,和皇冠相同重量的黄金溢出的水要少一些。故填The gold.30 根据最后一段“He then punished the crown maker”可知,国王最后惩罚了皇冠的制造者。故填The crown maker.31 A32 C33 E34 D35 B【

    78、导语】本文主要介绍了运动的好处。31 根据“Doing sports brings many advantages. ”及下文的内容可知,此处应是一句承上启下的话,引出下文介绍运动的一些好处,A选项“以下是其中一些”符合,故选A。32 根据“burning fat”可知,此处提到了“燃烧脂肪”,C选项“它还可以帮助持续燃烧脂肪”符合,故选C。33 根据“They take a walk in the park, run in the countryside or hike in the mountains”可知,此处提到了接触大自然,E选项“运动提供了接近自然的机会”符合,故选E。34 根据“

    79、Only a pair of comfortable shoes is enough”可知,只需要一双舒适的鞋,不需要花费太多,D选项“人们不需要花太多的钱”符合,故选D。35 根据“Thats why more and more parents would like the kids to start doing sports.”可知,此处提到了“小孩”,B选项“这种精神对孩子们很有价值”符合,故选B。36 E37 D38 A39 C40 B【分析】本文主要介绍了足够的睡眠对学生的好处,文中着重介绍了是什么导致学生睡眠不足。36 根据“Group One went to sleep, and

    80、 Group Two stayed awake”可知,此处应描述这两组学生不同的表现结果,E选项“结果显示,睡觉的学生解题速度更快”符合,故选E。37 根据“primary school students should get at least 10 hours of sleep a night”可知,前文介绍了小学生应该保证多少睡眠时间,此处应介绍别的年龄段的学生需要的睡眠时间,D选项“那么初中学生每晚应该睡多少个小时呢”符合,故选D。38 根据“Schools are taking action to make sure the students can get enough sleep”

    81、及“Three reasons are mentioned for the problem”可知,此处应提到有关睡眠的问题,A选项“但研究人员表示,许多学生仍然睡眠不足”符合,故选A。39 根据“Firstly”及“Lastly”可知,此处应描述第二点原因,C选项“其次,忙碌的父母可能不会提醒他们在适当的时间睡觉”符合,故选C。40 根据“For example, they should avoid using mobile phones too much, and drink something like milk before going to bed”可知,此处应介绍从学生角度应如何对待

    82、睡眠这个问题,B选项“其实,学生自己也应该认真对待睡眠”符合,故选B。41 E42 D43 C44 B45 A【分析】本文主要向我们介绍浪费会产生污染,我们应该怎么做来减少污染。41 根据前文“A large part of the waste could be recycled, but only about 50% of the family waste is recycled in the UK now.”并结合下文内容可知,此处谈及垃圾的回收利用及原因,选项E“下面解释为什么垃圾对环境有害,为什么它需要回收利用”符合语境,故选E。42 根据前句“Waste is created whe

    83、n we throw things away because we no longer need or want them.”可知,此处谈及什么是垃圾或垃圾是怎么产生的,选项D“这可以是任何东西一个空瓶子或者一个旧手机”符合语境,故选D。43 根据前文“On the one hand, we are losing natural resources(资源)and energy, such as the wood which is made into chopsticks.”可知,前文提及浪费对环境产生害处的一方面,选项C“另一方面,我们也在污染环境”符合语境,谈及了另一方面,故选C。44 分析

    84、上下文可知,此处谈及可持续生活是很重要的,但是很难实现,引出后文我们怎样才能更聪明地处理我们不想要的东西。选项B“然而,实现它是很困难的”符合语境。故选B。45 根据后文“Recycling means turning waste products into materials to make new products.”可知,此处解释什么是回收利用,选项A“回收利用是一种方式”符合语境,故选A。46 talent47 online48 choose49 unless50 for【分析】本文是一篇应用文,发布了艺术节作品征集的信息。46 根据原文Welcome to English Art F

    85、estival可知,学校要举办一个英语艺术节,所以邀请大家来展示才艺。talent作名词,意为“才艺”,符合句意,故答案为talent。47 根据题目“红星中学将举办精彩的线上英语艺术节”可知,这是一个线上英语艺术节。online作形容词,意为“在线的”,符合句意,故答案为online。48 根据原文Fun Dubbing(配音)and English Plays可知,艺术节作品有两种形式,学生需要任选一种。choose作动词,意为“选择”,在句中与join为并列成份,故动词choose应用原形,故答案为choose。49 根据原文The festival will start on Aug. 1st and finish on Aug. 7th可知,艺术节8月1日开幕,所以作品必须在这个日期前送达,空格处应填入意为“除非”的连词。unless作连词,意为“除非”,符合句意,故答案为unless。50 wait for为固定搭配,意为“等待”,符合句意,故答案为for。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省长春市三年(2020-2022)中考英语真题分题型分层汇编-04阅读判断.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-944375.html
    相关资源 更多
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》66(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》66(人民版必修1).ppt
  • 天津市部分区2021-2022学年高三上学期期中练习化学试题.docx天津市部分区2021-2022学年高三上学期期中练习化学试题.docx
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》63(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》63(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》62(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》62(人民版必修1).ppt
  • 天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试道法试题含解析.docx天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试道法试题含解析.docx
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》56(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》56(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》54(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》54(人民版必修1).ppt
  • 天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试道法试题.docx天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试道法试题.docx
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》53(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》53(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》52(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》52(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》51(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》51(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》49(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》49(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》45(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》45(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》44(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》44(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》42(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》42(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》37(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》37(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》34(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》34(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》32(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》32(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》31(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》31(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》30(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》30(人民版必修1).ppt
  • 天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试英语试题.docx天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试英语试题.docx
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》28(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》28(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》27(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》27(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》26(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》26(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》23(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》23(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》18(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》18(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》17(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》17(人民版必修1).ppt
  • 2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》15(人民版必修1).ppt2012高一历史课件:1.1《第一节中国早期政治制度的特点》15(人民版必修1).ppt
  • 天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试生物试题.docx天津市部分区2021-2022学年高一下学期期末考试生物试题.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1