四川省成都市新都区2021-2022学年高一英语下学期期末测试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 新都区 2021 2022 学年 英语 学期 期末 测试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、新都区2022年(春季)高一年级期末测试题英语本试卷分选择题和非选择题两部分。第I卷(选择题)1至8页,第卷(非选择题)9-10页,全卷共10页;满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1. 答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。2. 答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案标号。3. 答非选择题时,必须使用0.5毫米黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4、所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5. 考试结束后,只将答题卡交回。第I卷(满分100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一
2、节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有1秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案:C。1. Where should the boy look?A. In the toy box. B. In the drawers. C. On the counter.2. What does the woman think of the table?A. It is not
3、 very old. B. It is very valuable. C. It is well kept.3. How much will the woman pay in total?A. $400. B. $200. C. $125.4. What is the man probably worried about?A. Having to pay for the shirt.B. Talking to the salesman.C. Letting someone think they were stealing.5. What will the speakers probably d
4、o tonight?A. Watch a game. B. Eat at a restaurant. C. Go shopping.第二节(15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独自。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers discussing?A. When to watch the movie. B. How to watch the movi
5、e. C. Where to watch the movie.7. What do we know about the movie?A. It is an English film.B. It is a foreign film to the speakers.C. It is an award-winning film.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why does the floor need cleaning?A. A dog made a mess. B. Jack played football. C. The woman spilled soup.9. Where is t
6、he smell coming from?A. The soup. B. The flowers. C. The floor cleaner.10. Who is the man probably talking with?A. His secretary. B. His gardener. C. His wife.听第8段材料,回答第11至13题。11. What did the man just get?A. A ring. B. A plane ticket. C. An electronic device.12. Where would the woman probably like
7、to get married?A. On an island. B. In her hometown. C. In a nice foreign country.13. When does the woman hope to be married?A. Next spring. B. Next summer. C. Next winter.听第9段材料,回答第14至17题。14. When was the last time the speakers saw each other!A. Ten years ago. B. Five years ago. C. Three years ago.1
8、5. What is different about the man?A. He has a beard. B. He grows his hair long. C. He gains some weight.16. What do we know about the woman?A. She is pregnant. B. She has children. C. She will get married.17. Why did the man move into a new place?A. His previous apartment was too old.B. His previou
9、s apartment was too small.C. His previous apartment was to expensive.听第10段材料,回答第18至20题。18. Which part of France did the skier go to?A. The north. B. The east. C. The south.19. Which sport will the class study first?A. Track and field. B. Swimming. C. Skiing.20. What should students do if their sport
10、 isnt mentioned?A. Send a note to the teacher. B. Learn about it on their own. C. Tell the teacher at the end of the class.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(共15小题;每小题2分,共30分)AStories Behind Famous Company NamesInventor Caleb Bradham had originally wanted to be a doctor but st
11、arted working in a pharmacy when he returned home to North Carolina. In 1893, he made up what he first called “Brads Drink,” a mix of water, sugar, caramel, lemon oil, nutmeg, and other flavors. Five years later, he renamed it Pepsi-Cola. He claimed the drink could help with digestion(消化), or dyspep
12、sia, the term from which Bradham adapted the name Pepsi.This luxury car maker combined elements from the Ford and Oldsmobile companies when it was started in 1902 and later became known for its innovation and high quality. The company was named after the French explorer Antoine Laumet de la Mothe Ca
13、dillac, who founded the city of Detroit in 1701.Company co-founder Gordon Bowker has said that while brainstorming names, someone brought out a map that featured the old mining town of Starbo. That may have led him to think of Starbuck, the first mate in Herman Melvilles famous novel, Moby Dick. Not
14、 only the company name but also the origin of its logo has aroused great curiosity.The inventor of Rolex, Hans Wilsdorf, was looking to make an elegant, yet precise, wristwatch. He wanted a name that was easy to say, worked in different languages, and looked good on the watches. He settled on Rolex
15、in 1908.1. Which company name has a close relationship with literature?A. PepsiB. CadillacC. StarbucksD. Rolex2. Which of the following statements is True?A. Caleb Bradham aimed to cure dyspepsia with Pepsi.B. Hans Wilsdorf intended Rolex to be universally accepted.C. Cadillac was named after the fo
16、unding father of the company.D. Starbucks was used due to the co-founders love for his hometown.3. From the passage, we can learn that .A. a famous company name is easy to spellB. a special story can make a company famousC. a company name usually has a special meaning in itD. a company name is relat
17、ed to the founders profession【答案】1. C 2. B 3. C【解析】【分析】这是说明文。文章主要介绍了4所著名公司名字背后的故事。【1题详解】细节理解题。由Starbucks介绍中的第二句“That may have led him to think of Starbuck, the first mate in Herman Melvilles famous novel, Moby Dick.”可知,那可能让他想起了赫尔曼麦尔维尔的著作白鲸记中的第一个大副Starbuck。由此可见Starbuck的名字和文学作品有关。结合选项可知,选项C正确。【2题详解】细节
18、理解题。由Rolex介绍中的第二句“He wanted a name that was easy to say, worked in different languages, and looked good on the watches.”可知,他想要一个容易说,能用不同语言表示,并且在手表上看起来不错的名字。由此可见,Hans Wilsdorf想要的名字应该是让人容易说,不同语言也可以表示它 ,这样人们才能广泛地接受。结合选项可知,选项B正确。【3题详解】推理判断题。由全文内容可知,Pepsi介绍中的最后一句“He claimed the drink could help with dige
19、stion(消化), or dyspepsia, the term from which Bradham adapted the name Pepsi.”,表示的是他声称这款饮料能帮助消化或者消化不良,从这个术语Bradham改编了这个名字Pepsi。Cadillac介绍中的最后一句“The company was named after the French explorer Antoine Laumet de la Mothe Cadillac, who founded the city of Detroit in 1701.”表示的是这个公司是以法国探险家Antonie Laumet D
20、e La Mothe Cadillac命名的,这位探险家在1701年发现了底特律市。Starbucks介绍中的第二句“That may have led him to think of Starbuck, the first mate in Herman Melvilles famous novel, Moby Dick.”表示的是那可能让他想起了赫尔曼麦尔维尔的著作白鲸记中的第一个大副Starbuck。Rolex介绍中的第二句“He wanted a name that was easy to say, worked in different languages, and looked go
21、od on the watches.”表示的是他想要一个容易说,能用不同语言表示,并且在手表上看起来不错的名字。由此可见,四家公司的名字都有它的故事和意义,所以公司的名字通常有一个特殊的意义。结合选项可知,选项C正确。BIn British Bristol, 70 English women at once entered into legal marriage with dozens of trees in protest (反对,抗议) against their being cut down. They married the trees in an attempt (试图) to pr
22、event them from being cleared for construction (建造) of residential buildings worth 55 million in the forest. The British construction company has applied for the construction of 166 houses in Bristol, including luxury (奢华的) cottages. At the same time, the townspeople were especially angry at the fac
23、t that the application did not show the exact number of trees that are planned to be cut down. So, in order to attract the attention of the government, the activists organized an unusual wedding ceremony to save the forest.The event took place at a park on Spike Island. The women who went there, dre
24、ssed in wedding dresses, held photographs of the suitors in their hands. The celebration itself took place according to the classic storylinewith groomsmen and wedding vows (誓词). The organizer was John Tarleton, a professor at the Bristol Veterinary School, According to him, this action was supposed
25、 to suggest that tees are partners of people throughout their life.The idea to hold such a ceremony came from Siobhan Kierans, who admitted that she came up with it by the story of women from the environmental movement Chipko, who chained (链在一起) themselves to trees in the 1970s to save them from des
26、truction by logging companies.The protesters said that Bristol needs trees more than luxury private housing. One of the brides, Suzan Hackett, said, To get married to a tree is a real honor. Its not a show. Its highly significant (important) and symbolic.4. Why did the women marry trees?A. To protec
27、t the trees from going extinct (dying out).B. To appeal to (呼吁) people to plant more trees.C. To draw the governments attention to save the forest.D. To blame the company for damaging trees.5. What does the underlined word suitors in Paragraph 2 refer to?A. The men to marry.B. The companies to build
28、 houses.C. The buildings to be pulled down.D. The trees to be saved.6. What inspired Siobhan Kierans to create such an event?A. A previous (以前的) environmental campaign.B. Cruel behavior of logging companies.C. Movements of women fighting for rights.D. Women chained to trees for their faults.7. What
29、does Suzan Hackett think of the event?A. Interesting.B. Meaningful.C. Pioneering.D. Emotional.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【导语】这是一篇新闻报道。在英国布里斯托尔,70名英国妇女与数十棵树结成合法的“婚姻”,以抗议树木被砍伐。【4题详解】推理判断题。根据第一段“So, in order to attract the attention of the government, the activists organized an unusual wedding ceremony
30、 to save the forest.(因此,为了吸引政府的注意,活动家们组织了一个不寻常的婚礼来拯救森林。)”可知,妇女要嫁给树的原因是提醒当局注意拯救森林。故选C。【5题详解】词句猜测题。根据第一段“In British Bristol, 70 English women at once entered into legal marriage with dozens of trees in protest against their being cut down.(在英国布里斯托尔,70名英国妇女立即与数十棵树结成合法的“婚姻”,以抗议树木被砍伐。)”中女性与树结婚以及划线词前文“The
31、 women who went there, dressed in wedding dresses, held photographs of(那些穿着结婚礼服的女人们手里拿着照片)”可知,婚礼现场新娘拿着的应该是“新郎”,即树,的照片。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段“The idea to hold such a ceremony came from Siobhan Kierans, who admitted that she came up with it by the story of women from the environmental movement Chipko,
32、who chained themselves to trees in the 1970s to save them from destruction by logging companies.(举行这样一个仪式的想法来自Siobhan Kierans,她承认她是通过环保运动Chipko的妇女们的故事想出来的,她们在20世纪70年代把自己锁在树上,以免被伐木公司毁坏。)”可知,正是之前的一个环保运动启发Siobhan Kierans创造了这样一个活动。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“One of the brides, Suzan Hackett, said, To get mar
33、ried to a tree is a real honor. Its not a show. Its highly significant and symbolic.(其中一位“新娘”Suzan Hackett说:“和一棵树结婚是一种真正的荣耀。这不是演出。这是非常重要和具有象征意义的。”)”中的significant and symbolic可知,Suzan认为这项活动很有意义。故选B。CWhether in the home or the workplace, social robots are going to become a lot more common in the next
34、few years. Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way, said Cynthia Breazeal, chief scientist at the robot company Jibo.While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere tools. For example, t
35、hese robots will be able to distinguish when someone is happy or sad. This allows them to respond more appropriately to the user.The Jibo robot, arranged to ship later this year, is designed to be a personalized assistant. You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perf
36、orm different tasks. The robot doesn t just deliver general answers to questions; it responds based on what it learns about each individual in the household. It can do things such as reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.Social robots are not just finding their
37、way into the home. They have potential applications in everything from education to health care and are already finding their way into some of these spaces.Fellow Robots is one company bringing social robots to the market. The company s “ Oshbot” robot is built to assist customers in a store, which
38、can help the customers find items and help guide them to the product s location in the store. It can also speak different languages and make recommendations for different items based on what the customer is shopping for.The more interaction the robot has with humans, the more it learns. But Oshbot,
39、like other social robots, is not intended to replace workers, but to work alongside other employees. “ We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us,” said Breazeal.8. How are social robots different from household robots?A. They can control their emotions.B. They
40、are more like humans.C. They do the normal housework.D. They respond to users more slowly.9. What can a Jibo robot do according to Paragraph 3?A. Communicate with you and perform operations.B. Answer your questions and make requests.C. Take your family pictures and deliver milk.D. Obey your orders a
41、nd remind you to take pills.10. We can learn from the last paragraph that social robots will _.A. train employeesB. be our workmatesC. improve technologiesD. take the place of workers11. What does the passage mainly present?A. A new design idea of household robots.B. Marketing strategies for social
42、robots.C. Information on household robots.D. An introduction to social robots.【答案】8. B 9. D 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了社会机器人的功能与作用。【8题详解】细节理解题。根据文中第二段While household robots today do the normal housework, social robots will be much more like companions than mere tools. For example, these robot
43、s will be able to distinguish when someone is happy or sad. This allows them to respond more appropriately to the user.可知,社会机器人更像人,比如这些机器人被设计能够分辨人的心情是高兴还是悲伤。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段You can talk to the robot, ask it questions, and make requests for it to perform different tasks.和It can do things such as
44、 reminding an elderly family member to take medicine or taking family photos.可知,此机器人可以听您的指令,提醒家庭成员吃药或拍照。故选D。【10题详解】推理判断题。根据最后一段Breazeal的话“We have technologies to train social robots to do things not for us, but with us”可以推断出,社会机器人可以和我们一起做事情。选B。【11题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,文章主要介绍了社会机器人的功能与作用。选D。DAnyone watc
45、hing the Winter Olympics in Beijing, China over the last few days has seen man-made snow. Since the area gets little natural snow, the Winter Olympics took place on almost 100% man-made snow for the first time. This years Winter Olympics were held in Beijing, China, and in two areas northwest of Bei
46、jing, Yanqing and Zhangjiakou. The areas get cold in the winter, but they dont get a lot of snow. Thats because theyre not far from the Gobi Desert, and are generally very dry.China took water from a reservoir (水库) which helped supply Beijings drinking water and sent it to a nearby river. To carry t
47、he water to the mountains for making snow, China ran miles and miles of pipes. China says making the snow took about 49,000 gallons ( 185,500 liters ) of water. China hired a company called TechnoAlpin to create the snow. TechnoAlpin created man-made snow at several earlier Winter Olympics. For the
48、snow in this years Olympics, TechnoAlpin laid over 40 miles ( 64 kilometers ) of pipes and brought in hundreds of snow-making machines. With all equipment, making the snow for this years Games took seven weeks.Man-made snow isnt the same as natural snow, which has more air and less water. Still, the
49、 advanced machines can make several different kinds of snow depending on whats needed for each sport. China says that the snow at this years Winter Olympics was produced by using wind and solar energy.Man-made snow was used in the Winter Olympics in 2010 and 2014 because of warm weather. In the 2018
50、 Games in PyeongChang, South Korea, approximately 90% of the snow was also made by machine.12. What is the first paragraph mainly about?A. The classification of skiing.B. The necessity of creating artificial snow.C. The significance of the Olympics.D. The characteristics of the Gobi Desert.13. What
51、is needed for transporting water?A. Reservoirs.B. Machines.C. Equipment.D. Pipes.14. What can we infer about man-made snow?A. Its types vary in every sport.B. It has no difference from natural snow.C. It became uncommon in winter sports events.D. It cant be made in environment-friendly ways.15. What
52、 can be a suitable title for the text?A. The Dry ConditionsB. Snow-making MethodsC. The Artificial SnowD. Chinas Winter Olympics【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是北京冬奥运赛场的人造雪的制造方法。【12题详解】主旨大意题。根据第一段的“Since the area gets little natural snow, the Winter Olympics took place on almost 100%
53、 man-made snow for the first time.(由于该地区几乎没有天然雪,冬奥会首次几乎100%是在人造雪上举行的。)”和“The areas get cold in the winter, but they dont get a lot of snow. Thats because theyre not far from the Gobi Desert, and are generally very dry.(这个地区在冬天很冷,但是他们没有很多雪。这是因为它们离戈壁沙漠不远,而且通常都非常干燥。)”可知,第一段主要讲的是人造雪的必要性。故选B。【13题详解】细节理解题
54、。根据第二段的“To carry the water to the mountains for making snow, China ran miles and miles of pipes.(为了把水运到山上用来造雪,中国铺设了数英里长的管道。)”可知,运输水需要管道,故选D。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“Still, the advanced machines can make several different kinds of snow depending on whats needed for each sport.(尽管如此,这些先进的机器可以根据每种运动的需要制造几
55、种不同的雪。)”可知,人造雪的类型在每种运动中都不同。故选A。【15题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“Anyone watching the Winter Olympics in Beijing, China over the last few days has seen man-made snow. Since the area gets little natural snow, the Winter Olympics took place on almost 100% man-made snow for the first time.(在过去的几天里,在中国北京观看冬奥会的人都
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-947784.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
短期房屋租赁合同范本.pdf
