2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练08 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018大二轮高考总复习英语文档:题型综合练08 WORD版含答案 2018 二轮 高考 复习 英语 文档 题型 综合 08 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、题型综合练(八)一、阅读理解文体夹叙夹议题材文化教育In a class this past December,after I wrote some directions on the board for students about their final examination,one young woman quickly took a picture of the board using her smartphone.When I looked in her direction,she apologized,“Sorry.Was it wrong to take a picture?”
2、“I cant read my own handwriting,”the young woman explained.“Its best if I take a picture of your writing so I can understand the notes.”That remark started a classwide discussion about taking a picture instead of taking notes.For those in the phototaking camp,motivations extended beyond their inabil
3、ity to comprehend their own handwriting.Some took pictures of notes because they knew their phone was a safe place to store material.They might lose paper,they reasoned,but they wouldnt lose their phones.Some took photos because they wanted to record exactly the manner in which I had noted informati
4、on on the board.Others told me that during class they liked to be able to listen to the discussion attentively.Yet the use of cameras as note takers,though it may be convenient,does raise significant questions for the classroom.Is a picture an effective replacement for the process of notetaking?Inst
5、ructors encourage students to take notes because the act of doing so is more than merely recording necessary informationIt helps prepare the way for understanding.Encouraging students to take notes may be an oldfashioned instructional method with a long history,but it doesnt mean its out of date.Wri
6、ting things down engages a students brain in listening,visual,and kinesthetic(触觉的)learninga view supported by a longstanding research.The act of writing down information enables a person to begin committing it to memory,and to process and combine it,establishing the building blocks of learning new c
7、oncepts.Taking a picture does indeed record the information,but it deletes some of the necessary mental engagement that taking notes employs.So can the two be equally effective?Im not sure how to measure the effectiveness of either method.For now,I allow students to take notes however they see fitha
8、ndwritten or photographedbecause I figure that some notes,no matter the method of notetaking,are better than none.语篇解读本文是一篇夹叙夹议文。作者就一次课堂上学生用手机拍下黑板上的笔记而发起了讨论。学生应该用传统的手写笔记还是用现代化的电子设备拍照记录笔记?哪种方法更有效果?1The woman apologized in the class because she_.Atook a picture of the boardBmissed the teachers directi
9、onsChad the bad handwritingDdisturbed other studentslearning解析:细节理解题。根据第一段最后一句中的she apologized,“Sorry.Was it wrong to take a picture?”可知,那位女士道歉是因为她把黑板上的内容拍照了。故选A项。答案:A2Students refuse to take notes by hand because_.Athey are unable to take notesBthey are more likely to lose paper of notesCthey are i
10、nterested in using their phonesDthey have a good memory of teachersinstructions解析:细节理解题。根据第三段第三、四句Some took pictures of notes because they knew their phone was a safe place to store material.They might lose paper,they reasoned,but they wouldnt lose their phones.可知,他们认为手机是一个储存资料的安全的地方。他们可能会丢掉纸张,但不会丢掉
11、手机。故选B项。答案:B3According to the passage,taking notes by hand_.Arequires students to think independentlyBis unsuitable for students to learn new ideasChelps students actively participate in learningDproves to be an old and useless learning method解析:推理判断题。根据第五段倒数第二句Writing things down engages a students
12、 brain in listening,visual,and kinesthetic learninga view supported by a longstanding research.可知,手写笔记可以让学生的大脑在听觉、视觉和触觉等方面都得到运用,即帮助学生主动参与学习。故选C项。答案:C4Whats the authors opinion toward taking notes by phone?ASupportive.BNeutral.CDoubtful.DDisapproving.解析:推理判断题。根据最后一段可知,作者不确定手写笔记和拍照记笔记两种方法到底哪种更有效。作者认为不
13、管用哪种方法,记笔记总比不记笔记好。由此可以推断,作者的观点是中立的。故选B项。答案:B二、完形填空文体议论文题材文化教育When was the last time you picked something up to read?You can_1_your answer on your lack of time if you must,but you are missing a lot of wonderful_2_of reading.Reading can_3_peoples lives in some of the following ways:_4_and spiritually.
14、Also,you can acquire_5_information and enrich your knowledge.Firstly,the activity of reading helps exercise your mind,_6_your mind begins to bend and flex(伸缩)mentally when you are reading.Just like taking physical exercise helps you keep slim,_7_reading routine ensures that the reading muscle stays
15、in good_8_.Keep on reading,and what you need is a_9_to make reading a part of your life.Secondly,reading can also improve your_10_to focus.Burying your head in a book can free you from your everyday troubles and_11_for a while.When the mind is trained,it begins to focus on what you are doing_12_you
16、can forget those unpleasant things.Thats why reading keeps you in good spirits.Thirdly,there is no greater_13_to getting information than through reading.You can_14_your mind greatly if you insist on reading.You can_15_the knowledge left by those who came before you,which has_16_changed your lives.N
17、early all successful people will tell you that they have learned_17_things by reading and that there is at least one book that has greatly changed their lives.In short,reading can help you to_18_a solid basis for your future,which will allow you to_19_many goals you have for your life.Reading_20_you
18、r success in the future.Start reading right now and youll make it.语篇解读本文是一篇议论文,主要讲述了阅读会从精神和心灵上改善你的生活,也能使你获得大量的信息,并丰富你的知识。1A.concentrateBputCblameDpass解析:根据上文When was the last time you picked something up to read?这个问题可知,你可以把你自己(很久没读书)的答案归咎于自己缺少时间。blame.on.是固定搭配,意为“把归咎于”。故C项正确。答案:C2A.aimsBmotivationsC
19、traditionsDbenefits解析:根据文章第二段的内容可知,读书有很多好处。因此,此处是说你不读书就会错过读书的益处。故D项benefits(益处)正确。答案:D3A.presentBimproveCassessDprove解析:根据下文Secondly,reading can also improve your.可知,此处是说阅读能改善人们的生活。故B项improve(改善)正确。答案:B4A.sociallyBmateriallyCphysicallyDmentally解析:根据下文Firstly,the activity of reading helps exercise yo
20、ur mind以及and连接的spiritually可知,此处是说阅读能在心灵上和精神上改善人们的生活。故D项mentally(精神上地)正确。答案:D5A.abundantBlimitedCprivateDabsurd解析:根据空后的enrich your knowledge可知,阅读能丰富你的知识,由此可以判断,通过阅读你可以获取大量的信息。故A项abundant(丰富的;大量的)正确。答案:A6A.asBsoCorDbut解析:根据空前的the activity of reading helps exercise your mind可知,后半句是解释其中的原因。故A项as(因为)正确。答
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
