江西2015届高考英语二轮专项训练之阅读表达专项训练(二)WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西 2015 高考 英语 二轮 专项 训练 阅读 表达 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家2015年高考阅读表达专项训练(二)阅读下面的短文并用英语回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上(请注意问题后的字数要求)。 AlInternet use appears to cause a decline in psychological well-being, according to research at Carnegie Mellon University.2 Even people who spent just a few hours a week on the Internet experienced more depression and
2、loneliness than those who logged on less frequently, the two-year study showed. And it wasnt that people who were already feeling bad spent more time on the Internet, but that using the Internet actually appeared to cause the bad feelings.3Researchers are puzzling over the results, which were . They
3、 expected that the Internet would prove socially healthier than television, since the Internet allows users to choose their information and to communicate with others freely.4The fact that Internet use reduces time available for family and friends may account for the drop in well-being. Faceless, bo
4、diless “virtual” communication may be less psychologically satisfying than actual conversation, and the relationships formed through it may be shallower. Another possibility is that exposure to the wider world via the Internet makes users less satisfied with their lives.5 “But its important to remem
5、ber this is not about the technology, its about how it is used,” says psychologist Christine Riley of Intel, one of the studys sponsors. “In really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications and services for technology.”【文章大意】历时两年的研究表明,即便是一周只上几个小时网的人也比更
6、不经常上网的人更多地体会到坏心情和孤独感。1. Whats the main idea of the text?(no more than 10 words)答案:Internet may cause depression/Using the Internet may cause people to feel depressed(3分)(只要与主题相符, 表达无误, 得满分。)解析:主旨大意题。文章在第二段点出了文章的中心:也就是一个为期两年的研究的新发现:Even people who spent just a few hours a week on the Internet experie
7、nced more depression and loneliness,由此可知答案。2. What is the meaning of the underlined phrase “logged on” in Paragraph 2? (no more than 3 words)答案:got online/surfed the internet/used the internet/was online/logged in等(3分)解析:词义推测题。这里指的就是上网,所以与之相关的动词都是正确的。3. Fill in the blank in Paragraph 3 with proper w
8、ords. (no more than 5 words)答案:contrary to their expectations/different from what they expected/beyond(out of/against) their expectations(与答案不相关的不得分, 相关但不准确酌情扣分)(3分)解析:信息补全题。下文所叙述的他们对于原来期待的研究结果的描述是:They expected that the Internet would prove socially healthier than television, 而真正的结果确实和这相反的,由此可知答案。4
9、. Complete the following statement with words from Paragraph 4.(2 words)Experiencing the online may cause Internet users to feel their real lives unsatisfactory.答案:wider world(其他答案不给分) (2分)解析:信息补全和同义替代题。“cause Internet users to feel their real lives unsatisfactory”对应原文的“makes users less satisfied wi
10、th their lives.”“ Experiencing”对应该段的“exposure to”这些信息都在该段的最后一句话中,由此可以找到答案。5. Translate the underlined sentence in Paragraph 5 into Chinese.答案:这的确表明,在如何设计技术应用和技术服务方面考虑社会因素的必要性。(如果译文有误或很不通顺, 酌情扣分。)(4分)BOn the 15th of each month, a classroom at Pointers Run Elementary School in Maryland, is packed with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
