江西新余市2017高考英语一轮完形和阅读训练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西新余市2017高考英语一轮完形和阅读训练二 WORD版含解析 江西 新余市 2017 高考 英语 一轮 阅读 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家江西新余市2017高考英语一轮完形和阅读训练(二)含答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Tom grows the nicest vegetables and fruits and the most beautiful flowers in the village. Plants grow in Toms garden all through the _1_ and they are much _2_.Tom cuts some flowers for his sitting room table,
2、eats some fruits and vegetables, but he _3_ most of them in the market. His vegetables, fruit and flowers are so _4_ and beautiful that they sold much more _5_ in the market than those of other villagers.How does Tom grow these beautiful things? He is so _6_ that he just sits under his orange tree w
3、ith his radio. He _7_ the music all day.That is quite true. Tom _8_ things in spring, summer, autumn and winter. After that he sits with his radio. And everything _9_. It is the music that does the work. Tom knows more clearly that music makes the biggest vegetables and the most beautiful flowers. P
4、lants love _10_ as much as people.名师点评本文介绍了汤姆庭园中各种植物的生长以及销售情况,并说明了懒惰的汤姆为什么能长出这么好的植物。(D)1. A. weekB. monthC. seasonD. year【解析】D。根据下文汤姆春夏秋冬都会在园子里种各种植物,说明园子里一年到头都长着植物,故year为正确选项。(A)2. A. betterB. worseC. less D. later【解析】A。很明显,汤姆的植物园比村子里其余人的应好得多,故应用比较级better。(B)3. A. buysB. sells C. borrows D. lends【解析
5、】B。根据文意,汤姆到市场上去应是卖自己种植的花,水果及蔬菜,故选sells。(C)4. A. dearB. bad C. big D. small【解析】C。这里应选择一个褒义形容词修饰汤姆的蔬菜水果,故只能选big。(B)5. A. politelyB. quickly C. slowly D. carefully【解析】B。因为蔬菜水果长得好,所以在市场上卖得很快,故quickly为正确选项。(D)6. A. angryB. busy C. tired D. lazy【解析】D。根据下文汤姆没有花很多的时间去管理园子而是坐在树下听音乐,故选lazy。(A)7. A. listens to
6、B. hears C. watches D. speaks【解析】A。表示听音乐这一动作应用listen to 。(B)8. A. fills B. plants C. throws D. makes【解析】B。根据文意,汤姆春夏秋冬在园子里是在种各种植物,故选plant。(C)9. A. doesB. moves C. grows D. plays【解析】C。grows在这里表示园子里的一切在不断地生长。(D)10.A. workB. rain C. stories D. music【解析】D。上文讲到音乐使得园子里的一切又大又美,说明植物也像人一样喜欢音乐,故选music。【2016模拟题
7、】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Winter Vinecki began running at age five, but got serious in 2015 after her father died of cancer thats when she decided to honor his memory by running a marathon on every continent before her 15th birthday.Scope: Team Winter is an organization you founded to rai
8、se money for cancer research. How did it get started?Winter: At first, Team Winter was formed to fight childhood obesity. When I was 8, I ran a race and raised $1,100 for that cause. But less than a year later, my dad got cancer. I knew I had to do something to help. When I started, my goal was to r
9、aise $10,000. Ive raised well past that almost $500,000.Scope: What goes through your mind when you run?Winter: When Im having a hard time during a race, I think about my dad. If he could deal with the pain of cancer, I can deal with any type of pain. He was a very friendly person. He was always smi
10、ling and very happy even when he had cancer.Scope: Is your age ever an obstacle in your races?Winter: Ive been turned down by race directors who wont let anyone younger than 16 or 18 compete. But Diana Nyad, the first person to swim from Cuba to Florida without a shark cage, told me, “Never let them
11、 tell you it cant be done.” From then on I knew my age wasnt the problem.Scope: Youve probably inspired lots of people too.Winter: Ive heard about kids doing projects like me. Once in a restaurant, a boy came up to my mom and me and told us his dad had cancer too. Now hes competing in running for hi
12、s dad. Hearing stories like that helps keep me going.1. What do we know about Team Winter?A. It always holds different races. B. Its final goal is to raise $500,000.C. It was named after Winters father. D. It was to help obese children at first.2. When Winter has a hard time during a race, what keep
13、s her going?A. Her fathers illness. B. Her fathers success.C. Her fathers bravery. D. Her fathers kindness.3. Winters words in the last paragraph tell us that _.A. she sets a good example for others B. she hopes others will do what she doesC. the boy wants to join Team Winter D. the boy invites her
14、to compete with him(个人情况)本文是应用文。文章是对15岁马拉松选手Winter Vinecki的访谈。1. D。细节理解题。根据第一部分问答的At first, Team Winter was formed to fight childhood obesity可知,Winter创建Team Winter的最初目的是为肥胖儿童筹集善款。2. C。推理判断题。根据第二部分问答可知,如果Winter在比赛中遇到困难,她会想到父亲总是微笑地面对病痛。故正是父亲在病痛面前表现出的勇敢让Winter在困境中继续前进。3. A。推理判断题。从最后一部分问答的kids doing pro
15、jects like me以及男孩为帮助父亲参加比赛的举动可知,Winter为他人树立了良好的榜样。阅读理解As the railroads and the highways shaped the American West in the past centuries, a new electrical generating(发电)and transmission(输送)system for the 21stcentury will leave a lasting mark on the West, for better or worse. Much of the real significa
16、nce of railroads and highways is not in their direct physical effect on the scenery, but in the ways that they affect the surrounding community. The same is true of big solar pants and the power lines that will be laid down to move electricity around.The 19th century saw land grants(政府拨地)offered to
17、railroad companies to build the transcontinental railroads ,leaving public land in between privately owned land . In much of the west ,some of the railroad sections were developed while others remained undeveloped ,and in both cases the landownership has presented unique challenges to land managemen
18、t, with the completion or the interstate highway system ,many of the small towns which sprang up as railway stops and developed well ,have lost their lifeblood and died .Big solar plants and their power lines will also have effects far beyond their direct footprint in the west .this is not an argume
19、nt against building then ,we need alternative energy badly .and to really take advantage of it we need to be able to move electricity around far more readily than we can now .So trade-offs will have to be made .some scenic sport will be sacrificed .some species (物种)will be forced to move ,or will be
20、 carefully moved to special accommodations ,deals will be struck to reduce the immediate effects .The lasting effects of these trade-offs are another matter .the 21st century development of the American west as an ideal place for alternative energy is going to throw off a lot of power and money to d
21、o a lot of good .but it is just as likely that they will be spent wastefully and will leave new problems behind, just like the railroad and the highway.The money set aside in negotiated trade offs and the institution that control will shape the west far beyond the immediate footprint of power plants
22、 and transmission lines .so lets remember the effects of the railroad and the highways as we construct these new power plants in the west .( ) 1.What was the problem caused by the construction of the railways?A. small towns along the railways became abandoned.B. some railroad stops remained.C. land
23、in the west was hard to manage.D. land grants went into private hands.( ) 2. What is the major concern in the development of alternative energy according to the last two paragraphs?A. the transmission of power B. the use of money and power C. the conservation of solar energy D. the selection of an i
24、deal place ( ) 3.What is the authors attitude towards building solar plants?A. cautious B. approving C. doubtful D. disapproving ( ) 4.Which is the best title for the passage?A. how the railways have affected the west B. how solar energy could reshape the west C. how the effects of power plants can
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
