上海市洋泾中学2021届高三下学期三月考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市洋泾中学2021届高三下学期三月考试英语试题 WORD版含解析 上海市 中学 2021 届高三 下学 三月 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、上海市洋泾中学2020学年(第二学期)三月质量检测II. Grammar and VocabularySection A语法填空One way of capturing the scale of the devastation that forest fires have inflicted on Australia is through figures. Some 11 million hectares of the Lucky Country have gone up in smoke _1_September, almost the same area as Bulgaria. So f
2、ar at least 26 people are known _2_(lose) their lives, and over 2,300 homes have been destroyed with over half a billion animals _3_(burn) alive or choked to death. But numbers tell only part of the story. A plume of smoke has drifted across the South Pacific Ocean, reaching Buenos Aires. Australias
3、 normally calm society _4_(shake). Shane Warne, the most distinguished sportsman in a sports-mad nation, has gone so far as to raise money for the relief effort by auctioning off the baggy cap he wore as part of Australias all-conquering cricket team.You _5_think dial Australia is particularly vulne
4、rable to forest fires, but that would be a mistake. Many other countries share the same conditions that have set Australia burning, physically and politically, including similar terrain and a leadership that has yet to wake up fully to the new reality _6_climate change is creating. Worldwide, fire s
5、easons _7_(get) longer and more damaging. The areas al risk include Americas west coast, the Mediterranean, southern Africa and swathes of Central Asia. If that sounds frightening, remember that in 2018 California had the deadliest forest fires in its history,_8_(kill) over 80 people and causing par
6、ts of Los Angeles to be evacuated, while over 100 people died in wildfires in Greece.As a result, the lessons from Australias tragedy are important._9_is that climate change is making infernos more likely. It is true that forest fires arc a long-standing part of some territories ecology, but _10_ th
7、e world gets holler and drier, their incidence and severity are rising. In 2019 Australias mean temperature was the highest since records began in 1910, 1.5 Cabove the long-run average. The amount of rainfall, meanwhile, was 40% below the long-term average and at the lowest level since 1900.【答案】1. s
8、ince 2. to have lost 3. burnt 4. has been shaken 5. may 6. that 7. are getting 8. killing 9. One 10. as【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了澳大利亚森林大火所造成损失以及对其社会所产生的影响。森林火灾长期以来一直是某些地区生态的一部分,但随着世界变得更加寒冷和干燥,森林火灾的发生率和严重程度正在上升。【1题详解】考查介词。句意:自9月以来,这个幸运之国大约有1100万公顷的土地被烧毁,几乎与保加利亚的面积相同。结合句意表示“自从以来”,且句子为现在完成时,可知应用since。故填s
9、ince。【2题详解】考查非谓语动词。句意:迄今为止,已知至少有26人丧生,2300多座房屋被毁,5亿多只动物被活活烧死或窒息而死。结合句意表示“已知”应用be known to do,且表示动作已经完成,应用to have done形式。故填to have lost。3题详解】考查非谓语动词。句意:迄今为止,已知至少有26人丧生,2300多座房屋被毁,5亿多只动物被活活烧死或窒息而死。此处为with的复合结构“with+宾语+宾补”,burn与over half a billion animals构成被动关系,故应用过去分词作宾补。故填burnt。【4题详解】考查动词时态语态。句意:澳大利亚
10、一向平静的社会受到了震动。此处表示过去发生的动作对现在产生的影响,且主语与谓语动词构成被动关系,应用现在完成时的被动语态,主语为Australias normally calm society,助动词用has。故填has been shaken。【5题详解】考查情态动词。句意:你可能会认为澳大利亚尤其容易发生森林火灾,但那将是一个错误。后文think为动词原形,结合句意“可能”可知应用情态动词may。故填may。【6题详解】考查同位语从句。句意:许多其他国家都有同样的条件,导致澳大利亚在地理上和政治上陷入困境,包括相似的地形,以及尚未完全意识到气候变化正在造成的新现实的领导人。空处引导同位语从
11、句,解释说明reality的内容,从句不缺少成分,句意完整,故应用只起连接作用的that引导。故填that。【7题详解】考查动词时态。句意:在世界范围内,火灾季节越来越长,破坏性越来越大。此处表示目前正在发生的动作,应用现在进行时,且主语为seasons,谓语动词用复数。故填are getting。【8题详解】考查非谓语动词。句意:如果这听起来很可怕,请记住2018年加州发生了其历史上最致命的森林大火,导致80多人死亡,洛杉矶部分地区被疏散,而超过100人在希腊的野火中丧生。分析句子结构可知kill在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语forest fires构成被动关系,故应用现在分词作状语。
12、故填killing。【9题详解】考查代词。句意:一是气候变化使地狱更有可能发生。此处表泛指其中一个教训,应用代词one,句首单词首字母要大写。故填One。【10题详解】考查状语从句。句意:的确,森林火灾长期以来一直是某些地区生态的一部分,但随着世界变得更加寒冷和干燥,森林火灾的发生率和严重程度正在上升。引导时间状语从句,表示“随着”应用as引导。故填as。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note tha
13、t there is one word more than you need.A. investigation;B. issued;C. justifiable;D. apparently;E. contractingF. transmission;G. likely;H. resulting;I. irreparable;J. blow ;K. ventureGene-Edited Babies Trigger Worldwide controversyTHE WAVE of condemnation is far from over for He Jiankui, a Chinese re
14、searcher who claimed to have produced the worlds first gene-edited babies. His research was aimed at helping millions of children at risk of _11_ the HIV vims. He had altered a gene in embryos with the goal of making the babies resistant to HIV. He said the pregnancy had been successful and that _12
15、_healthy twin girls were born a few weeks earlier.The Southern University of Science and Technology said in a statement that the university was unaware of the experiment he conducted. The university believes that his research has seriously violated academic ethics and rules, and it has immediately s
16、et up an independent _13_ team on the matter. Hours after a video of his work was leaked, a total of 122 Chinese scientists in the field of gene-editing across the world _14_ a joint statement of condemnation. It reads, “Pandoras box has been opened, but we may still have a chance to close it before
17、 it is _15_. They added that his behavior has dealt a heavy _16_to the international reputation of Chinese science.Many researchers in stem cell science, immunology and medical ethics also described the experiment as “absurd” and “rogue. For one, the experimentation is considered unnecessary given C
18、hinas mature technology in preventing the mother-to-child _17_of HIV during pregnancy and early infancy. On the other hand, while the removal of the CCR5 gene can help immunize humans from AIDS, it _18_ makes the body more susceptible to other viruses and illnesses. Moreover, DNA changes are also in
19、herited by future generations, _19_ in unpredictable consequences in the human gene pool.But not all scientists oppose Hes experiment. George Church, a renowned geneticist at Harvard University, told The Associated Press, “I think this is _20_ as HTV is a major and growing public health threat.” Som
20、e netizens support Church, claiming that human gene editing is just another piece of technology like organ transplantation.It remains a mystery as to whether the babies can indeed resist all forms of the HIV virus throughout their entire lives.【答案】11. E 12. D 13. A 14. B 15. I 16. J 17. F 18. G 19.
21、H 20. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。主要就贺建奎制造基因编辑婴儿引发全球争议而展开,介绍了各方对此的看法和态度以及此次事件的影响。【11题详解】考查非谓语动词。句意:他的研究旨在帮助数百万有感染艾滋病毒风险的儿童。空处作宾语,结合句意表示“感染”应用动名词contracting。故填contracting。故选E。【12题详解】考查副词。句意:他说,这次怀孕很成功,双胞胎女孩在几周前出生,显然很健康。修饰后文形容词healthy,应用副词apparently,作状语。故填apparently。故选D。【13题详解】考查名词。句意:该校认为,他的研究严重违反了学术道德和规则,并立即成
22、立了独立调查小组。空处作定语,修饰名词team,且结合句意表示“调查”应用名词investigation。故填investigation。故选A。【14题详解】考查动词时态。句意:在他的一段研究视频泄露数小时后,来自世界各地的122名中国基因编辑领域的科学家发表了一份联合谴责声明。结合句意表示“发表”可知应用动词issue,且结合上文“Hours after a video of his work was leaked”可知用一般过去时。故填issued。故选B。【15题详解】考查形容词。句意:潘多拉的盒子已经被打开了,但我们还有机会在它无法修复之前把它关上。空处作表语,结合句意表示“无法修复
23、”应用形容词irreparable。故填irreparable。故选I。【16题详解】考查名词。句意:他们补充说,贺的行为对中国科学的国际声誉造成了沉重的打击。根据上文“a heavy”以及句意“打击”可知应填单数名词blow。故填blow。故选J。17题详解】考查名词。句意:首先,考虑到中国在预防怀孕和婴儿早期艾滋病毒母婴传播方面的成熟技术,这些实验被认为是不必要的。空处作宾语,表示“传播”应用名词transmission。故填transmission。故选F。【18题详解】考查副词。句意:另一方面,虽然去除CCR5基因可以帮助人体免疫艾滋病,但它可能使人体更容易感染其他病毒和疾病。修饰后文
24、动词make,结合句意表示“可能的”应用副词likely,作状语。故填likely。故选G。【19题详解】考查非谓语动词。句意:此外,DNA的变化也会遗传给后代,给人类基因库带来不可预测的后果。结合语境表示“导致”短语为result in,分析句子结构可知在句中应用非谓语动词形式,作结果状语应用现在分词。故填resulting。故选H。【20题详解】考查形容词。句意:我认为这是合理的,因为HTV是一个主要的和不断增长的公共卫生威胁。根据上文“is”结合句意“合理的”,可知应填形容词justifiable,作表语。故填justifiable。故选C。III, Reading Comprehens
25、ionSection AThe Chinese government has a plan to link the cities of Hong Kong, Macau, Guangzhou, Shenzhen, Zhuhai, Foshan, Zhongshan, Dongguan, Huizhou, Jiangmen and Zhaoqing into an economic and business powerhouse. It will be called The Greater Bay Area. Some in Chinas central bank are looking to
26、the European Union and Britain to _21_ how best to do this.The Greater Bay Area already has a total economy almost _22_ to Australias. But the area is divided _23_ Hong Kong and Macau have their own money and legal systems. This makes _24_ difficult.Chinas central banks branch in Shenzhen created a
27、295-page report on financial and economic integration in the bay. It suggested building a_25_ market similar to the 28-state European Union. The report was written with China Merchants Banks chief economist and published last month. The report notes some of the _26_ of European integration. But it a
28、lso points to some of the problems China faces as it tries to control an area that _27_ has international financial markets, industrial centers and technology sectors.In the report, the head of the Shenzhen central bank, Xing Yujing, was clear about the importance of the free movement of people and
29、money in the bay. The report also pointed to what could be _28_ from Britains planned exit from Europe.The European Union and the common market have strengthened “the welfare of the European people, the Shenzhen branch of the Peoples Bank of China said in a statement. It added that suggestions do no
30、t represent official policy _29_. Britain has made professional decisions to reduce the effects of Brexit _30_keeping integration with European economy and finance, the report also said.The European common market _31_ the free movement of labor. So should the Greater Bay Area, said Gary Smith. He is
31、 a London-based director at Barings Investment Institute. “Thats the way that the economic benefits maximized,” he said.Europe has _32_ border control between 26 of its 28 countries. In the Greater Bay Area there are still borders between Hong Kong, Macau and mainland China. This is the _33_ of the
32、One Country, Two Systems agreement that permits the two cities to keep their way of life while under Chinese rule.For a(n) _34_ solution, Xing noted Britains idea of a soft border with Ireland after Brexit. The soft border would permit the free movement of people, money and products between the Repu
33、blic of Ireland and Northern Ireland. The report said an _35_ border could be put in place in the bay and businesses could pay taxes online after crossing it.21. A. consultB. decideC. maximizeD. emphasize22. A. equalB. subjectC. inferiorD. crucial23. A. supposeB. thoughC. providedD. because24. A. di
34、visionB. associationC. integrationD. assembly25. A. singleB. prosperousC. diverseD. continental26. A. consequencesB. influencesC. benefitsD. factors27. A. barelyB. originallyC. initiallyD. already28. A. obtainedB. learnedC. extractedD. derived29. A. situationsB. adoptionsC. implementationsD. positio
35、ns30. A. consequentlyB. whileC. furthermoreD. though31. A. sustainedB. restrictedC. permittedD. publicized32. A. imposedB. cappedC. removedD. enforced33. A. advantageB. concernC. intentionD. result34. A. possibleB. agreeableC. controversialD. foreseeable35. A. physicalB. nationalC. legalD. electroni
36、c【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. A 26. C 27. D 28. B 29. D 30. B 31. C 32. C 33. D 34. A 35. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍中国政府计划建立大湾区并且参考欧盟和英国脱欧这件事的经验教训。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:中国央行的一些人正指望欧盟和英国来决定如何最好地做到这一点。A. consult咨询;B. decide决定;C. maximize使最大化;D. emphasize强调。根据“The Chinese government has a plan to linkare
37、 looking to the European Union and Britain”及下文内容可知,中国政府计划建立大湾区并且参考欧盟和英国脱欧这件事的经验教训,所以此处指央行的一些人正指望欧盟和英国来决定如何最好地做到这一点。故选B项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:大湾区的经济总量已经几乎与澳大利亚相当。A. equal相等的;B. subject受支配的;C. inferior下等的;D. crucial重要的。根据“already has a total economy almost _2_ to Australias”可知,大湾区的经济总量已经几乎与澳大利亚相当。故选A项。
38、【23题详解】考查连词词义辨析。句意:但这一地区被划分开来,因为香港和澳门有自己的资金和法律体系。A. suppose假使结果会怎样;B. though尽管;C. provided假如;D. because因为。根据“But the area is divided _3_ Hong Kong and Macau have their own money and legal systems.”可知,前后句为因果关系,所以用because引导原因状语从句。故选D项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:这使得一体化变得困难。A. division分割;B. association协会;C. int
39、egration综合;D. assembly集合。根据“But the area is divided”可知,此处表示由于一些原因使得各个城市联合成大湾区这样一个经济和商业综合体变得困难。故选C项。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:它建议建立一个类似于由28个成员国组成的欧盟的单一市场。A. single单一的;B. prosperous繁荣的;C. diverse多样化的;D. continental大陆的。根据“similar to the 28-state European Union”可知,欧盟是一个单一的市场,所以此处指建立一个类似于欧盟的市场。故选A项。【26题详解】考查名词
40、词义辨析。句意:报告指出了欧洲一体化的一些好处。A. consequences影响;B. influences影响;C. benefits好处;D. factors因素。根据“But it also points to some of the problems”可知,but表示转折,后面说明一些问题,所以前面应该是说有一些好处。故选C项。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:但它也指出了中国在试图控制一个已经拥有国际金融市场、工业中心和技术部门的地区时所面临的一些问题。A. barely仅仅;B. originally最初;C. initially最初;D. already已经。根据“an a
41、rea that _7_ has international financial markets, industrial centers and technology sectors”可知,中国计划建立大湾区的地方是一个已经拥有国际金融市场、工业中心和技术部门的地区,所以此处用already表示“已经”。故选D项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:该报告还指出了可以从英国的脱欧计划中吸取到的经验教训。A. obtained获得;B. learned学习;C. extracted提取;D. derived源于。根据“similar to the 28-state European Union
42、”和“what could be _8_ from Britains planned exit from Europe”可知,中国计划建立的大湾区和欧盟有一些相似,所以也可以从英国的脱欧计划中吸取到的经验教训。learn from意为“从中吸取经验”,符合题意。故选B项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:它补充说,这些建议并不代表官方的政策立场。A. situations状况;B. adoptions采用;C. implementations实现;D. positions观点。根据“suggestions do not represent official policy”可知,此处指这些建
43、议并不代表官方的政策立场。故选D项。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:该报告还称,英国做出了专业决定,以减少英国退欧的影响,同时保持“与欧洲经济和金融的一体化”。A. consequently因此;B. while与此同时;C. furthermore此外;D. though尽管。根据“to reduce the effects of Brexit _10_keeping integration with European economy and finance”可知,此处表示英国做出的决策,前后表示并列的含义,所以用while连接,表示“同时”。故选B项。【31题详解】考查动词词义辨析。
44、句意:欧洲共同市场允许劳动力的自由流动。A. sustained维持;B. restricted限制;C. permitted允许;D. publicized宣传。根据“The European common market _11_ the free movement of laborThats the way that the economic benefits maximized.”可知,此处指允许劳动力的自由流动是经济效益最大化的方式。故选C项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:欧洲已经取消了28个国家中26个国家之间的边境控制。A. imposed强加;B. capped限制;C.
45、 removed去掉;D. enforced执行。根据“In the Greater Bay Area, there are still borders between Hong Kong, Macau and mainland China.”可知,在大湾区几个城市之间仍然有边界,所以可以推断,前面应该是说欧洲已经取消了大部分国家之间的边界。故选C项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:这是“一国两制”协议的结果,该协议允许这两座城市在中国统治下保持其生活方式。A. advantage优点;B. concern关心;C. intention目的;D. result结果。根据“This is
46、the _13_ of the One Country, Two Systems agreement that”可知,上文所说的计划建立的大湾区中香港、澳门和大陆仍然有边界是因为“一国两制”的结果。故选D项。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:对于一个可能的解决方案,邢指出了英国脱欧后与爱尔兰的“软”边界。A. possible可能的;B. agreeable令人愉快的;C. controversial有争议的;D. foreseeable可预知的。根据“Xing noted Britains idea of a soft border with Ireland after Brexit”
47、可知,此处提出英国与爱尔兰的“软”边界是作为可能的对于大湾区的解决方案。故选A项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:该报告称,可以在大湾区建立电子边境,企业可以在穿越边境后在线纳税。A. physical身体的;B. national国家的;C. legal合法的;D. electronic电子的。根据“businesses could pay taxes online after crossing it”可知,此处指可以在穿越边境后在线纳税的电子边境。故选D项。Section B(A)For years, the U. S. has experienced a shortage of
48、registered nurses. The Bureau of Labor Statistics projects that while the number of nurses will increase by 19 percent by 2022, demand will grow faster than supply, and that there will be over one million unfilled nursing jobs by then. So whats the solution? Robots.Japan is ahead of the curve when i
49、t comes to this trend. Toyohashi University of Technology has developed Terapio, a robotic medical cart that can make hospital rounds, deliver medications and other items, and retrieve records. It follows a specific individual, such as a doctor or nurse, who can use it to record and access patient d
50、ata. This type of robot will likely be one of the first to be implemented in hospitals because it has fairly minimal patient contact.Robots capable of social engagement help with loneliness as well as cognitive functioning, but the robot itself doesnt have to engage directly - it can serve as an int
51、ermediary for human communication. Telepresence robots such as MantaroBot, Vgo, and Giraff can be controlled through a computer, smart-phone, or tablet, allowing family members or doctors to remotely monitor patients or Skype them, often via a screen where the robots face would be. If you cant got t
52、o the nursing home to visit grandma, you can use a telepresence robot to hang out with her. A 2016 study found that users and a consistently positive attitude about the Giraff robots ability to enhance communication and decrease feelings of loneliness.A robots appearance affects its ability to succe
53、ssfully interact with humans, which is why the R1KEN-TR1 Collaboration Center for Human-Interactive Robot Research decided to develop a robotic nurse that looks like a huge teddy bear. RTBA (Robot for Interactive Body Assistance), also known as Robear , can help patients into and out of wheelchairs
54、and beds with its strong arms.On the less cute and more scary side there is Actroid F, which is so human-like that sonic patients may not know the difference. This conversational robot companion has cameras in its eyes, which allow it io track patients and use appropriate facial expressions and body
55、 language in its interactions. During a month- long hospital trial, researchers asked 70 patients how they felt being around the robot and only three or four said they didnt like having it around. Its important to note that robotic nurses dont decide courses of treatment or make diagnoses (though ro
56、bot doctors and surgeons may not be far oil). Instead, they perform routine and laborious tasks, freeing nurses up to attend to patients with immediate needs. This is one industry where it seems the integration of robots will lead to collaboration, not replacement.36. What does the author say about
57、Japan?A. It delivers the best medications for the elderly.B. It takes the lead in providing robotic care.C. It provides retraining for registered nurses.D. It sets the trend in future robotics technology.37. What do we learn about the robot Terapio?A. It was been put to use in many Japanese hospital
58、s.B. It provides specific individualized care to patients.C. It does not have much direct contact with patients.D. It has not revolutionized medical service in Japan.38. What are telepresence robots designed to do?A. Directly interact with patients to prevent them from feeling lonely.B. Cater to the
59、 needs of patients for recovering their cognitive capacity.C. Closely monitor the patients movements and conditions around the clock.D. Assist communication between patients and doctors or family members.39. What can we infer from the last paragraph?A. Doctors and surgeons will soon be laid off.B. T
60、he robotics industry will soon take off.C. Robots will not make nurses unemployed.D. Collaboration will not replace competition.【答案】36. B 37. C 38. D 39. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了日本几款可以充当某些看护服务的“机器人护士”,但也指出机器人不会取代护士,他们是合作而非代替关系。【36题详解】细节理解题。根据第一段的“So whats the solution? Robots.( 那解决方案是什么呢?机器人。)”和第二段的“J
61、apan is ahead of the curve when it comes to this trend. (在这一趋势方面,日本走在了前面)”可知,日本在提供机器人护理方面是领先的。故选B项。【37题详解】细节理解题。根据第二段的“Toyohashi University of Technology has developed Terapio, a robotic medical cart that can make hospital rounds, deliver medications and other items, and retrieve records. It follows
62、 a specific individual, such as a doctor or nurse, who can use it to record and access patient data. This type of robot will likely be one of the first to be implemented in hospitals because it has fairly minimal patient contact.( 高桥理工大学开发了Terapio,一种可在医院巡视、运送药物和其他物品以及检索记录的机器人医疗推车。它跟随一个特定的人,如医生或护士,可以
63、使用它来记录和访问病人的数据。这种类型的机器人可能是最早在医院实施的机器人之一,因为它与病人接触相当少。)”可知,Terapio与病人没有太多的直接接触。故选C项。【38题详解】细节理解题。根据第三段的“Telepresence robots such as MantaroBot, Vgo, and Giraff can be controlled through a computer, smartphone, or tablet, allowing family members or doctors to remotely monitor patients or Skype them, of
64、ten via a screen where the robots face would be.(远程呈现机器人,如MantaroBot, Vgo以及Giraff可以通过电脑、智能手机或平板电脑进行控制,通过一个屏幕即机器人的脸,让家庭成员或医生远程监控病人,或与他们聊天)可知,Telepresence机器人可以帮助病人和医生或家庭成员之间进行交流。故选D项。【39题详解】推理判断题。根据最后一段的“Its important to note that robotic nurses dont decide courses of treatment or make diagnoses (值得注意
65、的是,机器人护士不会决定治疗的过程或做出诊断)”和“This is one industry where it seems the interaction of robots will lead to collaboration, not replacement.(在这个行业中,机器人的互动会带来合作,而非替代)”可推测,机器人不会导致护士变得没有必要。故选C项。(B)Jobs at AppleAmaze Yourself, Amaze the WorldA job at Apple is unlike any other youve had. Youll be challenged. You
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
