江苏省沛县2015高考英语阅读理解一轮优练(11)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 沛县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 11 答案
- 资源描述:
-
1、江苏省沛县2015高考英语阅读理解一轮优练(11)及答案阅读理解-ATechnology has been an encouragement of historical change. It acted as such a force in England beginning in the eighteenth century, and across the entire Western World in the nineteenth. Rapid advances were made in the use of scientific findings in the manufacture (
2、制造) of goods, which has changed ideas about work. One of the first changes was that other forms of energy have taken the place of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture products in less time. People also developed machines that could produce the same parts for
3、 a product: each nail was exactly like every other nail, meaning that each nail could be changed for every other nail. This means that goods could be mass production, although mass production required breaking production down into smaller and smaller tasks.Workers no longer started on the product an
4、d labored to complete it. Instead, they might work only one thousandth of it, other workers completing their own parts in certain order. There is nothing strange about this manufacturing work by todays standards. Highly skilled workers were unable to compare with the new production techniques, as ma
5、ss production allowed goods of high standard to be produced in greater number than could ever be done by hand. But the skilled worker wasnt the only loser, the common workers lost too. Similar changes forced farmer away. The increased mechanization (机械化) of agriculture freed masses of workers from p
6、loughing the land and harvesting its crops. They had little choice but to stream toward the rapidly developing industrial centers. Increasingly, standards were set by machines. Workers no longer owned their own tools, their skill was no longer valued, and pride in their work was no longer possible.
7、Workers fed, looked after and repaired the machines that could work faster than humans at greatly reduced cost.1. In this passage, which of the following is NOT considered as a change caused by the use of scientific findings in the production of goods?A. Other forms of energy have taken the place of
8、 human power.B. The increased exploitation of workers in the 19th century.C. The increased use of machines to make products in less time.D. The use of machines producing parts of the same standard. 答案解析:答案为B。本题为细节题。从文章的第一段 “One of the first changes was that other forms of energy have taken the place
9、 of human power. Along with this came the increased use of machines to manufacture products in less time. People also developed machines that could produce the same parts for a product:” 可知,A、C、D都在文中提到了。故答案为B。2. According to the writer, highly skilled workers _A. completely disappeared with the comi
10、ng of the factory systemB. were dismissed by the bossC. were unable to produce goods of high standardD. were unable to produce fine goods at that same speed as machines答案解析:答案为D。本题为细节题。从文章第二段 “Highly skilled workers were unable to compare with the new production techniques, as mass production allowe
11、d goods of high standard to be produced in greater number than could ever be done by hand.” 可知,机器批量生产的产品标准高,数量多,这是手工生产无法匹敌的。故答案为D。3. According to the passage, what did the farmers have to do with the coming of mechanization of agriculture?A. Many of them had to leave their farmland for industrial ce
12、nters.B. They stuck to their farm work.C. They refused to use machines.D They did their best to learn how to use the machines.答案解析:答案为A。本题为细节题。从第二段的倒数第四句话 “They had little choice but to stream toward the rapidly developing industrial centers.” 可知,答案为A。Passage Thirty-five (Exploration on the Origin o
13、f Continents) The origin of continental nuclei has long been a puzzle. Theories advanced so far have generally failed to explain the first step in continent growth, or have been subject to serious objections. It is the purpose of this article to examine the possible role of the impact of large meteo
14、rites or asteroids in the production of continental nuclei. Unfortunately, the geological evolution of the Earths surface has had an obliterating effect on the original composition and structure of the continents to such an extent that further terrestrial investigations have small chance of arriving
15、 at an unambiguous answer to the question of continental origin. Paradoxically, clues to the origin and early history of the surface features of the Earth may be found on the Moon and planets, rather than on the Earth, because some of these bodies appear to have had a much less active geological his
16、tory. As a result, relatively primitive surface features are preserved for study and analysis. In the case of both the Moon and Mars, it is generally concluded from the appearance of their heavily cratered surfaces that they have been subjected to bombardment by large meteoroids during their geologi
17、cal history. Likewise, it would appear a reasonable hypothesis that the Earth has also been subjected to meteoroid bombardment in the past, and that very large bodies struck the Earth early in its geological history. The large crater on the Moon listed by Baldwin has a diameter of 285 km. However, i
18、f we accept the hypotheses of formation of some of the mare basins by impact, the maximum lunar impact crater diameter is probably as large as 650km. Based on a lunar analogy, one might expect several impact craters of at least 500km diameter to have been formed on Earth. By applying Baldwins equati
19、on, the depth of such a crater should be about 20km. Baldwin admits that his equation gives excessive depths for large craters so that the actual depth should be somewhat smaller. Based on the measured depth of smaller lunar crater. Baldwins equation gives the depth of the zone of brecciation for su
20、ch a crater as about 75km. The plasticity of the Earths mantle at the depth makes it impossible to speak of “bracciation” in the usual sense. However, local stresses may be temporarily sustained at that depth, as shown by the existence of deep-focus earthquakes. Thus, short-term effects might be exp
21、ected to a depth of more than 50km in the mantle.Even without knowing the precise effects, there is little doubt that the formation of a 500-km crater would be a major geological event. Numerous authors have considered the geological implications of such an event. Donn et al. have, for example, call
22、ed on the impact of continent-size bodies of sialic composition to from the original continents. Two major difficulties inherent in this concept are the lack of any known sialic meteorites, and the high probability that the energy of impact would result in a wide dissemination of sialic material, ra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
