江西省上饶市2020届高三三模英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省上饶市2020届高三三模英语试题 WORD版含解析 江西省 上饶市 2020 届高三三模 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、上饶市2020届第三次高考模拟考试英语试卷注意事项:1.本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。2.答题前, 考生务必将自己的姓名, 准考证号填写在答题卡上。3.选出每小题答案后, 用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。答案必须在答题卡上完成, 答案在本试卷上无效。4.考试结束后, 只交答题卡。第卷 (选择题 共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都
2、有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman think of the mans apartment?A.Its good. B. Its bad. C. Its neither good nor bad.2. What is the man going to do?A.To apply for loan. B.To ask for change. C. To withdraw cash.3. Whats the problem with the mans car?A. His car broke down halfway B.
3、His car got trapped. C. His car was late for an hour.4. How much more does Mike need for the computer?A. $ 500. B$2,000. C$2,500.5. What was the weather like yesterday?A.Sunny B. Cloudy C. Rainy.第二节(共15小题;每小题15分,满分225分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,
4、每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. Whats the relationship between two speakers?A.Friends. B. Classmates. C. Couple.7.What does the man like better?A.Boxing. B. Beef. C. Ginger.听下面一段对话,回答第8至9题。8. What is the woman doing?A. Buying books. B. Borrowing books. C. Researching books.9.
5、Where does the conversation probably take place?A. At a bookstore. B. In a library. C. In a classroom.听下面一段对话,回答第10至12题。10.Which season is it?A. Spring. B. Winter. C. Fall.11. Whats the womans symptom?A.Red face. B. Sore throat. C. Watery eyes.12. Why is the man severely allergic to alcohol?A. Clima
6、te. B.Mood. C.Gene.听下面一段对话,回答第13至16题。13.Where did the woman work as a secretary?A. In an advertising company. B. In an insurance company. C. In a computer company.14. Which is the most important quality a secretary should maintain?A. To be diligent.B.To have a better memory.C. To do a lot of things
7、on her own initiative.15. What did the woman study in a computer training program?A. Processing data.B. Operating a fax.C. Handling a duplicator(复印机).16. What is the motto of the woman?A. To keep the boss well informed.B.To put the companys interests first.C. To follow the instructions of the compan
8、y strictly.听下面一段独白,回答第17至20题。17. What does “BYOB” mean?A. Be Your Own Boy.B. Be Your Own Balance.C. Bring Your Own Bottle.18. Where can the word “BYOB” be found?A. In an invitation to a special event.B. In an invitation to an official event.C. In a written invitation to a simple social event .19. Ho
9、w many shortened words are mentioned?A. 2. B. 3. C. 4.20.What does the speaker mainly talk about?A. The usage of some expressions.B. The way of writing a letter.C. The method of speaking quickly.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A,B,C和D四个选项中,选出最佳选项.AParis boasts a wealth of worl
10、d-class museums and architectural masterpieces. From the worlds largest art museum to Frances most famous landmark, there is plenty to experience in the French capital.The Louvre MuseumAs the most visited art museum in the world and also the largest, the Louvre should be top of your list. It would t
11、ake you no fewer than 100 days to visit the 35,000 works of art on display across 300 rooms and thats if you spend just 30 seconds looking at each one.The Moulin Rouge (红磨坊)The Moulin Rouge in Montmartre, with its iconic red windmill, was built in 1885. The venue pioneered the famous French cancan d
12、ance, and has now become one of the most famous cabarets in the world. Expect flamboyant handmade costumes of feathers and elegance at every turn.The Eiffel TowerOriginally built to commemorate the centennial of the French Revolution in 1889, the impressive Eiffel Tower has become the most iconic la
13、ndmark(地标) of France. The first floor is home to the 58 Tour Eiffel restaurant while the second-floor observation deck provides spectacular birds eye views the best in the city.The top of the Arc de TriompheThe Arc de Triomphe, a Neoclassical take on the ancient Roman arch, is one of Pariss most ico
14、nic attractions. Its worth hiking the 284 stairs to reach the platform on top of the arch as the views span right across the city, towering above the capital at 50m tall.1. What can visitors expect to do while visiting Paris?A. Watching the ballet.B. Enjoying the local food.C. Reaching the platform
15、on top of the arch easily.D. Fully understanding the Louvre within one day.2. Which is the most graphic placemark of France?A. The Arc De Triomphe.B. The Louvre Museum.C. The Eiffel Tower.D. The Mourin Rouge.3. Who is the text most likely intended for?A. Museum-goers.B. Hiking-lovers.C. Dance-lovers
16、.D. Travel-devotees.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了法国巴黎最具特色的地方。巴黎以拥有大量世界级的博物馆和建筑杰作而自豪。从世界上最大的艺术博物馆到法国最著名的地标,在法国首都巴黎有很多值得体验的地方。【1题详解】细节理解题。根据The top of the Arc de Triomphe中“The Arc de Triomphe, a Neoclassical take on the ancient Roman arch, is one of Pariss most iconic attractions. Its worth
17、 hiking the 284 stairs to reach the platform on top of the arch as the views span right across the city, towering above the capital at 50m tall.(凯旋门是巴黎最具标志性的景点之一,它是对古罗马拱门的新古典主义改造。要爬上284级楼梯才能到达拱顶,因为视野横跨整个城市,高于首都50米高。)”可知,游客们在游览巴黎时期盼着很容易到达拱顶平台。故选C。【2题详解】细节理解题。根据The Eiffel Tower中的“Originally built to c
18、ommemorate the centennial of the French Revolution in 1889, the impressive Eiffel Tower has become the most iconic landmark(地标) of France.(埃菲尔铁塔最初是为纪念1889年法国大革命一百周年而建的,令人印象深刻的埃菲尔铁塔已经成为法国最具标志性的地标。)”可知,The Eiffel Tower是法国最具标志性的地标。故选C。【3题详解】目的意图题。根据第一段“Paris boasts a wealth of world-class museums and a
19、rchitectural masterpieces. From the worlds largest art museum to Frances most famous landmark, there is plenty to experience in the French capital.(巴黎以拥有大量世界级的博物馆和建筑杰作而自豪。从世界上最大的艺术博物馆到法国最著名的地标,在法国首都巴黎有很多值得体验的地方。)”可知,本文介绍了法国巴黎最具特色的地方,是游客向往的地方,所以这篇文章最可能是写给旅游爱好者的。故选D。BThe surprising experiment I am abo
20、ut to describe proves that air is all around you and that it presses down upon you. Air pressure is a wonderful force. When you swim underwater, you can feel water push down your body. The air all around you does the same. However, your body is so used to it that you do not notice this. The pressure
21、 is caused by a layer of air called the atmosphere. This layer surrounds the Earth, extending to about five kilometers above the Earths surface.The following experiment is an easy one that you can do at home. But make sure that you are supervised, because you will need to use matches. Now for the ex
22、periment!What you need is a hard-boiled egg without the shell, a bottle with a neck slightly smaller than the egg, a piece of paper and a match.Metheod: check that the paper will sit firmly on the neck of the bottle, tear the paper into strips and put the strips into the bottle, light the paper by d
23、ropping a burning match into the bottle and quickly sit the egg on the neck of the bottle.Astonishingly, the egg will be sucked into the bottle. Your friends will be amazed when you show them the experiment. But be careful when you handle matches.Do you think its a simple and interesting physical ex
24、periment? Why did it happen this way? As the paper burns, it needs oxygen and uses up the oxygen (air) in the bottle. The egg acts as a seal in the neck of the bottle, so no more air can get inside. This reduces the air pressure inside the bottle. The air pressure must equalize, so more air from out
25、side must enter the bottle. The outside air presses against the egg and then the egg is pushed into the bottle! This proves that air is all around and that it is pressing down on us.4. Why is there the need to take care when you are doing the experiment?A. The bottle could break.B. The egg needs to
26、be shelled.C You need to light the paper with a match.D. The egg has to be perfectly placed on the neck of the bottle.5. In the experiment, the burning inside the bottle can_.A. make a seal in the neck of the bottleB. finish up the oxygen inside the bottleC. produce more oxygen inside the bottleD. e
27、qualize the air pressure inside and outside6. How did the egg get into the bottle?A. It became salt without the shell.B. The neck of the bottle was wide enough.C. The oxygen inside the bottle sucked the egg in.D. The outside air pressure forced it into the bottle.7. What does the experiment prove?A.
28、 The air pressure is not equalized around us.B. The pressure of air around us has a powerful force.C. Water pushes on your body when you swim underwater.D. The earth is surrounded by a layer of air called the atmosphere.【答案】4. C 5. B 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文,文章通过一个小实验证明周围空气气压是非常强大的。【4题详解】细节理解题。根据第四段
29、中“light the paper by dropping a burning match into the bottle(把一根燃着的火柴扔进瓶子里,把纸点燃)”及第五段中“But be careful when you handle matches.(但是处理火柴时要小心。)”可知,做实验时要小心,因为要用火柴把纸点燃。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据最后一段中“As the paper burns, it needs oxygen and uses up the oxygen (air) in the bottle.”可知,当纸燃烧时,它需要氧气,会耗尽瓶子里的氧气(空气)。故选B
30、项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段倒数第二句“The outside air presses against the egg and then the egg is pushed into the bottle!(外面的空气挤压着鸡蛋,然后鸡蛋就被推进了瓶子。)”可知,外面的气压迫使鸡蛋进入瓶子里。故选D项。【7题详解】细节理解题。根据文章第一句“The surprising experiment I am about to describe proves that air is all around you and that it presses down upon you.(我将要描
31、述的这个令人惊讶的实验证明,你的周围都是空气,而且它向你施加压力。)”及最后一句“This proves that air is all around and that it is pressing down on us.(这就证明了空气无处不在,而且空气一直在向我们施压。)”可知,这个实验证明我们周围的空气压力有一种强大的力量。故选B项。CIn the past few decades, great changes have taken place in the literary world. With the time changing, Chinese university studen
32、ts show a typical characteristic in their after-school reading and this reflects the changes of thoughts and the quality of young people.The 1960s was the time for admiring heroes. Chinese university students had a thirst for reading heroic stories. Novels like The Song of Youth and How the Steel Wa
33、s Tempered became extremely popular among university students. Lei Fengs Diary and Selected Works of Mao Tse-tung were almost a must to read. Everyone had a copy of China Youth, an encouraging and helpful magazine for the young. Harvest and Peoples Literature were fashionable among them as well.Univ
34、ersity students in the 1970s were quite industrious in study. They spent much time in study than in spare-time reading. They wished to enrich their reading so as to improve self-cultivation and expand their knowledge. Masterpieces such as works of Shakespeare were popular, Lu Xun Selected Works and
35、Ba Jins trilogy were among the favorites of the students.The 1980s shot up many young lovers for literature. At that time, foreign and Chinese masterpieces, especially works of Hugo and Shelley were the books young people often read. A survey named “The book that impressed you most during 1985 to 19
36、89” indicated that Jin Yongs works ranked the second and works of Qiong Yao and San Mao the sixth.In addition to romantic fiction and martial arts fiction, a new type of books science fiction became popular among the male students in the 1990s. Apart from that, contemporary masterpieces including Ch
37、inese novels such as White Deer Plain, and foreign masterworks like War and Peace and The Thorn Birds were also popular.8. What is mainly described in the second paragraph?A. Real heroes in the 1960s.B. Foreign works in the 20th century.C. The role models in Chinese college students eyes.D. The popu
38、larity of heroic books among Chinese college students.9. What does the underlined word “industrious” in Paragraph 3 mean?A. Smart.B. Hard-working.C. Casual.D. Absent-minded.10. What can we learn from the text?A. University students in the 1960s read more than those in the 1970s.B. Female university
39、students liked science fiction most in the 1990s.C. College students could choose to read from many books in the 1980s.D. The Thorn Birds was the most popular novel in the late 20th century.11. Which can be a suitable title for the text?A. Life Expectations of Chinese University Students.B. What Boo
40、ks University Students Have Read Most.C. Great Changes Have Taken Place in the Literary World.D. Changes in Spare-time Reading for Chinese University Students.【答案】8. D 9. B 10. C 11. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了不同年代中国大学生的阅读偏好。随着时间的更迭,中国大学生的阅读习惯和特征也在不断变化,这反映了年轻人思想和素质的变化。【8题详解】主旨大意题。根据文章第二段“The 1960s was
41、 the time for admiring heroes. Chinese university students had a thirst for reading heroic stories.(20世纪60年代是崇拜英雄的时代。中国大学生渴望读英雄故事。)” 可知,20世纪60年代,英雄主义的书籍在中国大学生中很流行。后面则详细列举了相关书籍,故第二段主要介绍了英雄主义的书籍在中国大学生中十分流行。故选D项。【9题详解】词义猜测题。根据画线词所在句“University students in the 1970s were quite industrious in study. They
42、 spent much time in study than in spare-time reading.(20世纪70年代的大学生在学习上相当勤奋。他们花在学习上的时间比花在业余阅读上的时间多。)”可知,20世纪70年代的中国大学生花在学习上的时间比课外阅读的时间多,由此可推知,这一时期的大学生都比较勤奋,故画线词应意为“勤奋的”。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段中“At that time, foreign and Chinese masterpieces, especially works of Hugo and Shelley were the books you
43、ng people often read.(当时,中外名著,特别是Hugo和Shelley的作品是年轻人经常读的书籍。)”可推知,在20世纪80年代,年轻人可选择中外各类著作,即可选择很多书去读。故选C项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,再根据文章第一段“In the past few decades, great changes have taken place in the literary world. With the time changing, Chinese university students show a typical characteristic in their
44、after-school reading and this reflects the changes of thoughts and the quality of young people.(在过去的几十年里,文坛发生了巨大的变化。随着时代的变迁,我国大学生课外阅读呈现出典型的特点,这反映了青少年思想观念和素质的变化。)”可知,本文主要介绍了中国大学生业余时间课外阅读的改变,D选项“中国大学生课余阅读的变化。”符合文意,适合作为文章标题。故选D项。DEvery day we experiencc one of the wonders of the world around us without
45、 even realizing it . It is not the amazing complexity of television, nor the impressive tcchnology of transport. The universal wonder we share and experience is our ability to make noises with our mouths, and so transmit ideas and thoughts to each others minds. This ability comes so naturally that w
46、e tend to forget what a miracle (奇迹)it is.Obviously, the ability to talk is something that marks humans off from animals. Of course, some animals have powers just as amazing. Birds can fly thousands of miles by observing positions of the stars in the sky in relation to the time of day and year. In N
47、atures talent show, humans are a species of animal that have developed their own special act. If we reduce it to basic terms, its an ability for communicating information to others by varying sounds we make as we breathe out.Not that we dont have other powers of communication. Our facial expressions
48、 convey our emotions, such as anger, or joy, or disappointment. The way we hold our heads can indicate to others whether we are happy or sad. This is so-called “body language”. Bristling (直立的) fur is an unmistakable warning of attack among many animals. Similarly, the bowed head or drooping tail sho
49、ws a readiness to take second place in any animal gathering.Such a means of communication is a basic mechanism that animals, including human beings, instinctively acquire and display. Is the ability to speak just another sort of instinct? If so, how did human beings acquire this amazing skill? Biolo
50、gists can readily indicate that particular area of our brain where speech mechanisms function, but this doesnt tell us how that part of our bodies originated in our biological history.12. According to the passage, the wonder we take for granted is _.A. the miracle of technologyB. our ability to use
51、languageC. the amazing power of natureD. our ability to make noises with mouth13. What can be inferred from Paragraph 3?A. Body language is unique to humans.B. Animals express emotions just as humans do.C. Humans have other powers of communication.D. Humans are no different from animals to some degr
52、ee.14. What feature of “body language” is common to both humans and animals?A. Lifting heads when sad.B. Keeping long faces when angry.C. Bristling hair when ready to attack.D. Bowing heads when willing to obey.15. Whats the passage mainly about?A. The special role humans play in nature.B. The devel
53、opment of body language.C. The difference between humans and animals in language use.D. The power to convey information to others.【答案】12. B 13. D 14. D 15. D【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要介绍了传达信息给别人的能力来自于我们充分运用语言的超凡能力。在某种程度上,人和动物本质上的不同也在于此。【12题详解】细节理解题。根据第一段“The universal wonder we share and experience is our
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
