江苏省泰州中学2019-2020学年高二英语下学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 泰州 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省泰州中学2019-2020学年高二英语下学期第二次月考试题(含解析)(考试时间:120分钟 总分:150分)注意事项:所有试题的答案均填写在答题纸上(选择题部分使用答题卡的学校请将选择题的答案直接填涂到答题卡上),答案写在试卷上的无效。一、听力(共20小题,每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1
2、. Who will print out the reports?A. Mr.Paddock.B. Miss Andrews.C. Mrs.Dalloway.【答案】B【解析】【原文】M:I have those reports all ready for you,Mrs.Dalloway.But I didnt have time to print them out on my way to the office.W:No problem,Mr.Paddock.Why dont you just email them to me now?Ill have my secretary Miss
3、Andrews print them out.2. What does the man tell the woman?A. The temperature is high.B. It might be cold.C. The flashlight is a must.【答案】B【解析】【原文】W:What should I pack for the camping trip?The flashlight?M:If you want.But make sure you bring some very warm clothes.Even though its summer, the tempera
4、ture drops very low at night.3. What is the main topic of the conversation?A. Art museums.B. Outdoor gardens.C. Sunday activities.【答案】A【解析】【原文】W:What a beautiful painting this is!You just love art museums,dont you?M:I do.Its a nice place to go on a Saturday afternoon.They even have a large outdoor g
5、arden in the back.This is such a peaceful place.4. What does the man want the womans cousin to do?A. Move out.B. Get an extra bed.C. Stay for one more month.【答案】A【解析】【原文】M:Has your cousin found a place to stay yet?Its already been a month.Its too crowded with her here all the time.W:I know.Its too b
6、ad our extra room doesnt have a bed.M:Thats not even the problem.Its just time for her to move out.5. Who is the man probably?A. A film producer.B. A writer.C. A singer.【答案】C【解析】【原文】W:You were so great tonight!I really enjoyed the show.That second song really moved me. Could you sign this poster for
7、 me?M:Sure,Id love to.Thanks so much for your support and for coming out to see me.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的入、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题6. Where did the womans parents get her present?A. At a Christmas gift s
8、toreB. At an antique store.C. At a record store.7. What does the woman say about the records?A. They are old.B. They are expensive.C. They are small.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: I got a record player for Christmas ! Im so excited .My parents got it at an antique store, along with a lot of old records.M:
9、Whats a record player? Is that like a CD player? Ive never heard of that.W: Yeah, records came before CDs, which came before MP3s and digital music. Records are big discs that have a much more authentic sound than digital music. Sometimes they sound a little old, but you feel like youre in the studi
10、o with the musicians as they play. You should come over after school and listen to some records with me!听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What is the woman worried about?A. The price of getting a puppy.B. The work to take care of a puppy.C. The noise the puppy would make.9. What does the woman suggest in the end?
11、A. Talking with the kids.B. Doing some research first.C. Visiting an animal shelter right away.【答案】8. B 9. B【解析】【原文】M:Honey,the kids really want to get a puppy.I think we should go to the animal shelter and pick one out for them.W:I dont know if theyre ready yet.Its a lot of responsibility to take c
12、are of a pet.Im afraid well just end up taking care of it.M:Ill make sure they do.Ive already talked to them.I think it will help them become more mature.W:Well,what kind of dog would we get?M:Whatever kind is friendly.happy,and doesnt bark too much.W:Well,maybe we should research this before we rus
13、h into it!M:OK.I will.I think this is something we need to do for them.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What is the mans final destination?A. Salt Lake City,USA.B. New York City,USA.C. Helsinki,Finland.11. What is the flight number for the second half of the mans journey?A. 90.B. 980.C. 1070.12. What request di
14、d the man make regarding his flight?A. He requested a discount.B. He wanted a window seat.C. He asked for specially-prepared meals.【答案】10. C 11. A 12. C【解析】【原文】W:Freedom Travel.How may I help you?M:Id like to make a flight reservation for the 23rd of this month.W:Okay.Where are you traveling?M:Well,
15、Im flying to Helsinki,Finland.W:Okay.And when will you be returning?M:Uh,well,Id like to catch a return flight on the 29th.Id like the cheapest flight available.W:Okay.Let me see.There is one.M:How much is it?W:Its only$980.M:All right.Ill go with that.W:Okay.Thats Flight 1070 from Salt Lake City to
16、 New York,Kennedy Airport, transferring to Flight 90 from Kennedy to Helsinki.M:And what are the departure and arrival times for each of those flights?W:It leaves Salt Lake City at 10:00 a.m.and arrives in New York at 4:35 p.m.Then you transfer to Flight 90 leaving at 5:55 p.m.and arriving in Helsin
17、ki at 8:30 a.m.the next day.M:All right.And,uh,Id like to request vegetarian meals.W:Sure.no problem.Could I have your name.please?听下面一段较长对话,回答以下小题。13. Where does the conversation take place?A. In a living room.B. At a fashion show.C. In an office.14. What does the man like about the coat?A. The siz
18、e.B. The colors.C. The collar.15. What helps the woman lose weight?A. Running.B. Swimming.C. Watching her diet.16. How does the man react to the womans method?A. Surprised.B. Disappointed.C. Worried.【答案】13. C 14. B 15. C 16. A【解析】【原文】M:Is that a new coat?Ive never seen you in it before.W:Its not new
19、,but it was hidden in the back of my closet.I had totally forgotten about it until I cleaned out my living room this weekend.M:Well,its sure a unique coat.I love all the colors!It sure brightens up the office.W:Yeah.I feel like Im at a fashion show when I wear it.And what I really like about it are
20、all these hidden pockets.M:How clever!How could you have forgotten this treasure?W:Out of sight.out of mind.When I bought it,it was too small for me,so I hid it away.Ive been losing weight.and it finally fits me.M:You always look good,but you really look nice now.How did you lose weight?Running ever
21、y day?W:Easier than that,actually.I just decided to write down everything I eat.M:How could writing help you lose weight?.W:Youd be surprised at how much you eat if you wrote it down all day.It really makes a person think twice about what they put in their mouth.听下面一段独白,回答以下小题。17. What does the spea
22、ker ask the runners to do?A. Stand in line.B. Do a practice run.C. Follow a volunteer.18. What will be available at the stations every two miles?A. Medical assistance.B. Reporters.C. Drinks.19. What is forbidden in this race?A. Headphones.B. Food.C. Photos.20. When will the running course be taken d
23、own?A. In the mid-morning.B. At midday.C. In the early afternoon.【答案】17. A 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】Attention, runners! Thank you for signing up to participate in the 10th annual Autumn Fun Run! At exactly 8 oclock in the morning, our race will begin. Please line up according to how fast you ran in
24、the practice run; everyone should have the number you got at registration. Look for signs and follow them.Our course is exactly 10 kilometers long.Water stations will be available every two miles.Our volunteers will be at these stops, ready to give you water, sports drinks and food.We know that many
25、 runners love to run with music; however, it is not allowed during our race. Also, many hikers use our narrow tracks, and they may have dogs or small children. Therefore, to reduce the chance of injury for everyone, we ask that you do not use headphones on our course at all. Our course will be taken
26、 down at noon. All runners and walkers should have completed the course by then. Please talk to one of our volunteers if you need any help. Therere doctors at the start and finish lines until one oclock. Also,photos will be taken of runners at the finish line.And there are reporters who will intervi
27、ew the winners.Visit our website at www.Poriland Fun R to view and purchase your race photos!二、阅读理解(共12小题;每小题2.5分,满分30分)请认真阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATHE REMARKABLE ROCKS area must-see on Kangaroo Islandaccessible by air and ferry from the Australian mainlandHop on new Kang
28、aroo Island trailfor five-day adventureIt sounds like an amusement park.Or a portion of a zoo reserved for marsupials(有袋动物). But Kangaroo Island(KI), 30 minutes by air from Adelaide in South Australia, is just the opposite. Much of the island remained inaccessible to visitors until this year.Opened
29、to the public in May, the Kangaroo Island Wilderness Trail, a nearly 38-mile, fie-day hike, ushers adventurous trekkers on a botanically distinctive immersion into the islands south-west side.Footers can expect to walk roughly four to seven hours a day, passing colorful flower, splendid sugar gum te
30、es and massive native plant life. In this timeless setting, theyll likely sport kangaroos, goanna lizards and spiny echidna. From cliff rims, theyll overlook the Southern Ocean, where sharks lurk and schools of salmon cluster in flower like, protective formations.The trial includes 4 camping areas,e
31、ach outfitted with 24 tent platforms :12 for self-guided walkers and 12 for tour operators,who also can arrange options off the trail.Independent trekkers pay about$124to do the walk; the cost includes the parking at the Flinders Chase visitor center ,and a trail guide and map.KI is accessible both
32、by air and by ferry ;www.tourkangarooisland. com.au-Chicago Tribune/TNS21. According to the passage, Kangaroo Island is special for .A. camping sitesB. kangaroosC. an amusement parkD. natural beauty22. On the island the visitors can .A. feed wild animalsB. visit the Remarkable RocksC. choose from 12
33、 tent platformsD. take a boat on the Southern Ocean【答案】21. D 22. B【解析】这是一篇说明文,短文介绍了旅游景点袋鼠岛的相关信息。【21题详解】推理判断题。根据第一段“Opened to the public in May, the Kangaroo Island Wilderness Trail, a nearly 38-mile, fie-day hike, ushers adventurous trekkers on a botanically distinctive immersion into the islands so
34、uth-west side.”袋鼠岛荒野步道(the Kangaroo Island Wilderness Trail)于今年5月向公众开放。全长近38英里,为期五天的徒步旅行,将冒险的旅行者带到了岛西南部一个具有植物特色的地方。根据第二段“In this timeless setting, theyll likely sport kangaroos, goanna lizards and spiny echidna. From cliff rims, theyll overlook the Southern Ocean, where sharks lurk and schools of sa
35、lmon cluster in flower like, protective formations.”在这种永恒的环境中,他们可能会看到袋鼠、巨蜥和多刺的针鼹。从悬崖边缘,他们可以俯瞰南大洋鲨鱼潜伏在那里,成群的鲑鱼像花朵一样,形成保护性的队形。所以判断出,袋鼠岛因自然美景而特别。故选D项。【22题详解】细节理解题。根据图片下的“THE REMARKABLE ROCKS area must-see on Kangaroo Island accessible by air and ferry from the Australian mainland.”可知Remarkable Rocks是袋鼠
36、岛的必看景点。所以岛上的游客能看到Remarkable Rocks。故选B项。BIn the famous musical My Fair Lady, Eliza Doolittle, the poor daughter of a dustman who speaks with a thick Cockney accent, becomes the unwitting (不知晓的) target for a bet between two phonetics scholars. By the end of the musical, Doolittle is able to pronounce
37、all of her words like a member of the British elite, fooling everyone at an embassy ball about her true origins.Its hard to imagine a version of My Fair Lady set in the U.S. because, unlike the British, Americans seem either unwilling or unable to honestly acknowledge their own social class. But a n
38、ew set of scientific studies conducted by Michael Krauss and his colleagues at Yale University show that Americans find it easy to make distinctions about other peoples social class just by listening to them speak.In one study, the researchers asked 229 people to listen to 27 different speakers who
39、varied in terms of their age, race, gender and social class. The participants heard each speaker say a total of seven different words. Based on just this short audio, participants were able to correctly identify which speakers were college-educated 55 percent of the time-more than what would be expe
40、cted by chance. A major limitation of this study, however, was that it used college education as a criterion for social class.Then in another experiment, 302 participants were asked to either listen to or read transcripts (文本) from 90 seconds of recorded speech in which the speakers talked about the
41、mselves without explicitly mentioning anything about their social class. Participants were asked to judge what they thought the social classes of the speakers were by using a 10-rung ascending (上升的) ladder of increasing income, education and occupation. They found that participants who heard the aud
42、io recordings were more accurate in judging where the speakers fell in terms of their social status. To show whether these inferences have real-world consequences, Kraus and his colleagues ran another experiment. They recruited 274 participants, all of whom had past hiring experience, to either list
43、en to the audio or read a transcript of the content. The findings showed that participants were able to accurately judge the social class of the candidates and that this effect was stronger for participants who had heard the audio recordings. In addition, participants judged the higher-class candida
44、tes as more competent, a better fit for the job and more likely to be hired. Taken together, this research suggests that despite our discomfort about the topic, Americans are able to easily detect one anothers social class from small snippets of speech. Moreover, we use this information to discrimin
45、ate against people who seem to be of a lower social class. This research identifies social class as another potential way that employers may discriminate against candidates, perhaps without even realizing it.23. The author introduces his topic by_.A. making a comparisonB. justifying an assumptionC.
46、explaining a phenomenonD. relating the plot of a musical24. What do the experiments suggest?A. Participants tend to make objective judgments.B. The content rather than the speaking style is reliable.C. Ones social class can be inferred from how they speak.D Education and income are the main criteria
47、 for social status.25. According to the passage, judgments about the way people talk_.A. disagree with the factsB. affect hiring decisionsC. favour competent peopleD. hardly provide reference26. What can be learned from the last paragraph?A. Americans are slow to judge social classes.B. People in a
48、low social class lose jobs easily.C. Social-class discrimination is hard to address.D. Speech can create social-class discrimination.【答案】23. D 24. C 25. B 26. D【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了一项研究,研究发现美国人能够很容易地从讲话的小片段中发现彼此的社会阶层。此外,人们利用这些信息来歧视社会地位较低的人。这项研究还发现,社会阶层可能是雇主歧视求职者的另一种潜在方式,而雇主甚至没有意识到这一点。【23题详解】推理判断题。根据第一段
49、In the famous musical My Fair Lady, Eliza Doolittle, the poor daughter of a dustman who speaks with a thick Cockney accent, becomes the unwitting (不知晓的) target for a bet between two phonetics scholars. By the end of the musical, Doolittle is able to pronounce all of her words like a member of the Br
50、itish elite, fooling everyone at an embassy ball about her true origins.(在著名的音乐剧窈窕淑女中,清洁工的可怜女儿伊莉莎杜利特尔操着浓重的伦敦口音,无意间成为两个语音学者打赌的目标。在音乐剧的最后,杜利特尔能够像英国精英一样发音,在大使馆舞会上骗过所有人她的真实出身)可推知,作者是通过一个音乐剧的情节来介绍他的主题的。故选D。【24题详解】细节理解题。根据第三段中的Based on just this short audio, participants were able to correctly identify wh
51、ich speakers were college-educated 55 percent of the time-more than what would be expected by chance.(仅仅根据这段简短的音频,参与者就能正确识别出55%的发言者是受过大学教育的这比随机预期的要高)及第四段中的They found that participants who heard the audio recordings were more accurate in judging where the speakers fell in terms of their social status
52、. (他们发现,听过录音的参与者在判断说话者的社会地位方面更准确)可知,这些实验表明,一个人的社会阶层可以从他们的说话方式中推断出来。故选C。【25题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的In addition, participants judged the higher-class candidates as more competent, a better fit for the job and more likely to be hired.(此外,参与者认为高水平的候选人更有能力,更适合这份工作,更有可能被聘用)可推知,根据文章,对人们说话方式的判断会影响雇佣决定。故选B。【26题详解
53、】推理判断题。根据最后一段中的This research identifies social class as another potential way that employers may discriminate against candidates, perhaps without even realizing it. (这项研究发现,社会阶层可能是雇主歧视求职者的另一种潜在方式,而雇主甚至没有意识到这一点)可知,说话会造成社会阶层的歧视。故选D。CAt 88, I remain a competitive runner. The finish line of my life is d
54、rawing close, and I hope to reach it having given the best of myself along the way. Ive been training my body to meet the demands of this final stretch. But, I wonder, should I have asked more of my mind?If I didnt exercise, I would release the hungry beasts that seek their elderly prey on couches,
55、but not in the gym. The more I sweated, the more likely it was my doctor would continue to say, “Keep doing what youre doing, and Ill see you next year.” My mind, on the other hand, seems less willing to give in to discipline. I have tried internet “brain games”, solving algebraic problems flashing
56、past and changing the route of virtual trains to avoid crashes. But these never approach my determination to remain physically fit as I move deeper into old age.Despite having many friends in their 70s, 80s and 90s, Ive been far too slow to realize that how we respond to aging is a choice made in th
57、e mind, not in the gym. Some of my healthiest friends carry themselves as victims abused by time. Other friends, many whose aching knees and hips are the least of their physical problems, find comfort in their ability to accept old age as just another stage of life to deal with. I would use the word
58、 “heroic” to describe the way they cope with aging.One such friend recently called from a hospital to tell me a sudden brain disease had made him legally blind. He interrupted me as I began telling him how terribly sorry I was, “Bob, it could have been worse. I could have become deaf instead of blin
59、d.”Despite all the time I spend lifting weights and exercising, I realized I lack the strength to have said those words. It suddenly struck me Ive paid a price for being a “gym rat.” If there is one characteristic common to friends who are aging with a graceful acceptance of lifes attacks, it is con
60、tentment. Aging had to be more than what I saw in a mirror.But rather than undertaking a fundamental change in the way I face aging, I felt the place to begin would be to start small. A recent lunch provided a perfect example.Ive always found it extremely difficult to concentrate when Im in a noisy
61、setting. At this lunch with a friend in an outdoor restaurant, a landscaper began blowing leaves from underneath the bushes surrounding our table. Typically, after such a noisy interruption, I would have snapped, “Lets wait until hes finished!” then fallen silent. When the roar eventually faded, my
62、roar would have drained (消耗) the conversation of any warmth. It troubled me that even a passing distraction could so easily take me from enjoying lunch with a good friend to a place that gave me no pleasure at all. I wanted this meal to be different.My years in gyms had taught me to shake off pains
63、and other distractions, never permitting them to stop my workout or run. I decided to treat the noise this way. I continued talking with my friend, challenging myself to hear the noise, but to hold it at a distance. The discipline so familiar to me in the gym - this time applied to my mind - proved
64、equally effective in the restaurant. It was as though I had taken my brain to a mental fitness center.Learning to ignore a leaf blowers roar hardly equips me to find contentment during my passage into ever-deeper old age. But I left the lunch feeling I had at least taken a small first step in changi
65、ng behavior that stood in the way of that contentment.Could I employ that same discipline to accept with dignity the inevitable decline awaiting me like the finish line? Hoping that contentment will guide me as I make my way along the path yet to be traveled.27. The authors question in Paragraph 1 i
66、mplies that _.A. he has never believed the necessity of mind trainingB. he has realized he should mentally prepare for agingC. he feels regret for not sharpening his thinking skillsD. he feels unsatisfied with the result of the brain games28. The author uses his friends as examples to _.A. stress ag
67、ing is an unavoidable stage of life to faceB. indicate that people see life from many different anglesC. prove its significant to be surrounded with positive friendsD. show its important to take health seriously in a sensible way29. What can we learn from the authors friend mentioned in Paragraph 4?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
