分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:423398
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:27.26KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit4WildlifeProtection 解析 新人 必修
    资源描述:

    1、Wildlife Protection李仕才*阅读理解。We know a lot about the advantages and disadvantages of reading a hardcopy book vs. reading electronically. The problem is, many of us refuse to listen.Dont get me wrong: Digital reading has some real advantages. Ask people what they like most about reading on digital scr

    2、eens, and you hear over and over again about convenience. More points for digital reading:ebooks tend to be cheaper. Theres also the environmental argument. Think of the trees!Yet the soundness of this case is arguable. The earth metals to build ereaders are not just rare but highly poisonous. And t

    3、hink about all that energy needed to run servers and cooling fans. And remember, trees are a renewable resource.Then, theres the appeal of a hard copy. Many people prefer print when reading both for pleasure and for school or work. Drawing examples from my own research, some of the reasons are aesth

    4、etic(美学的). Others involve a sense of accomplishment, ease of annotation(“I can write on the pages”), and navigation(“easy to locate where I was”). Meanwhile, I hear abundant complaints about eye strain(眼疲劳) and headaches when using screens.Much of what students liked about reading print involved the

    5、ir minds. They say “its easier to focus”. Some also acknowledged they took more time with printed text and read more carefully.But what makes the failure of electronic reading is concentration. More than 92% of those I surveyed said they concentrated best when reading a hard copy. When a digital dev

    6、ice has an Internet connection, its hard to resist the temptation(诱惑)So if digital interruptions dont threaten your enjoyment or understanding of a text, then medium may not matter. Casual reading like David Baldacci? If you break to check sports scores, there will be little harm done. But just dont

    7、 expect to understand Joyces novels this way.【解题导语】文章主要介绍了在网络高度发达的社会中,电子书愈来愈有替代纸质书的趋势,然而作者通过对比两者的优缺点表达了对纸质书的青睐。1What is an advantage of reading a hardcopy book?AIt is cheaper.BIt is easier to carry around.CIt helps people think deeper.DIt provides instant information.C解析:细节理解题。根据文章第五段可知,读纸质书能让人更专注、更

    8、认真,因此思考更深入。故选C项。2Whats the biggest problem of reading digitally?AEnvironmental concern.BPhysical discomfort.CLack of concentration.DInternet connection.C解析:细节理解题。根据文章第六段中的第一句“But what makes the failure of electronic reading is concentration.”可知,电子书阅读的最大问题是缺乏专注。故选C项。3Whats the authors attitude toward

    9、 ereading?ASupportive.BDisapproving.COptimistic.DUnconcerned.B解析:推理判断题。根据文章第三至六段尤其是最后一段可知,作者认为,如果电子阅读不会影响你阅读的愉悦感和对文本的理解,那么无可厚非。但是读类似乔伊斯的作品时就不是合适的选择了。由此可推测,作者对电子阅读持不赞成的态度。故选B项。4How is the passage mainly developed?ABy analyzing possible reasons.BBy providing typical examples.CBy listing practical sugg

    10、estions.DBy presenting direct comparisons.D解析:推理判断题。文章的第二段主要讲了电子书的好处,第三段讲了电子书的缺点,第四、五段主要讲了纸质书的益处,第六段讲了电子书的缺点。因此整个文章是通过比较来写作的。故选D项。.*语法填空。Hongbao, a red envelope with small amounts of money in, is a gift that is warmly received, not only because of the money, but also because of its _1_(tradition) sy

    11、mbolism and best wishes for the future. This is true throughout China, _2_(especial) in the south where people regard receiving hongbao _3_an auspicious (吉祥的) beginning of the New Year.Legend has it that a devil used to appear to harm children and the elderly. But loud noise would frighten _4_devil

    12、away, as did the color red.Firecrackers made the noise _5_the Spring Festival couplets (对联) also helped keep him away. But firecrackers couldnt go off all day, so children and the elderly also got hongbao, red envelopes _6_(contain) money.The tradition _7_(survive) millennia and giving hongbao to ch

    13、ildren and the elderly remains popular among Chinese people all over the world. It has also made its way into workplaces where bosses often give _8_(employ) hongbao and most recently, companies have adopted online marketing strategies _9_hongbao is distributed, hoping that companies and staff member

    14、s have a good start. Giving hongbao at the beginning of the Lunar New Year _10_(mean) best wishes for the future.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。全文主要介绍了红包的由来及其所表征的意义。1traditional考查词性转换。根据空后的名词symbolism可知,应用形容词。2especially考查词性转换。especially “尤其”,在句中作状语,起强调作用。3as考查介词。regard . as .

    15、“把当作是”。4the考查冠词。此处指上文提到的“devil”,故用定冠词the。5and考查连词。根据空格前后内容可知,应用and连接两个并列的句子。6containing考查非谓语动词。envelopes与contain为逻辑上的主谓关系,故用现在分词作后置定语。7has survived考查动词的时态。此处强调这个传统从过去开始,并且对现在仍有影响,故用现在完成时。8employees考查词性转换。老板常常给员工们发红包。give sb. sth. “给某人某物”,故用名词。employee表示“雇员”,为可数名词,应用复数形式表泛指。9where考查定语从句的引导词。本句中,“_9_

    16、hongbao is distributed”是定语从句,修饰表抽象地点意义的先行词online marketing strategies,关系词在从句中作状语,表地点,故填关系副词where。10means考查主谓一致。所填词在句中作谓语,句子的主语为动名词短语“Giving hongbao at . Year”,谓语动词应用第三人称单数形式。*完形填空。On Christmas Eve,an old man experienced an act of warmth from a local store.The man,who asked not to be identified,was s

    17、ent home from the emergency room,still not feeling well enough to _1_.The nurses ignored that he was still dizzy and did not feel _2_ behind the wheel.The nurses insisted he was fine and helped put him in his car.Less than a mile down the road his _3_ started playing tricks on him.He thought _4_ he

    18、got something and _5_ for several minutes he would be OK._6_, there was a St.Louis Bread Company store nearby.Then he entered the store and spoke through the window,having very little _7_.At first,the order taker could not understand him.He explained that he just needed a slice of bread,or something

    19、 light and he only had a couple dollars in _8_.The girl in the window asked him to _9_ while she checked what had been left in the bakery.A few moments later she came back with a large smile on her face and _10_ in her hand.She _11_ presented a loaf of bread and a fancy chocolate cake to the man and

    20、 said that they were _12_ her.The man offered up her the _13_ and it was quickly turned down.The employee asked if the man was OK to drive and offered to _14_ a police officer in the dining room to follow him home.The man was so _15_ for the generosity of the employee.Not just because she gave him e

    21、nough bread to help him feel better,but she did it with a(n) _16_.He wasnt looked down upon or _17_ insultingly.The man said it helped him feel better emotionally as well after a _18_ day in the hospital.This story goes to show that one simple loaf of bread can not only _19_ a person for a few meals

    22、,but wake the _20_ and help restore the faith in mankind.1A.eat BdriveCsurvive Dwalk2A.peaceful BnervousCcomfortable Dfearful3A.nurse BcoldnessCcar Deyesight4A.though BbeforeCif Dbecause5A.shopped BcookedCchewed Dlooked6A.Fortunately BImmediatelyCSlowly DObviously7A.sleep BgasCcourage Dvoice8A.chang

    23、e BcontrolCshape Dnumber9A.wait BthinkCmove Dlisten10A.package BwineCfood Dcash11A.hesitantly BcheerfullyCregretfully Dcalmly12A.on BinCfor Dwith13A.reward BserviceCgratitude Dmoney14A.request BorderCforbid Dpermit15A.anxious BreadyCgrateful Dfrightened16A.ambition BsmileCnod Dwish17A.respected Blov

    24、edCtreated Dadmired18A.special BhappyCbusy Dtough19A.feed BsaveCstarve Dattract20A.animals BfamilyCbeggar Dsoul【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述一位身体不适的老人在医院受到的粗暴对待和在面包店受到的热情关怀,批评了势利和冷漠的社会现象,赞扬了人性的善良和热情。1B考查动词辨析。根据下文中的“behind the wheel”和“put him in his car”可知,此处指老人还没有恢复到能够自己开车的程度。故选B。2C考查形容词辨析。A项意为“平静的”;B项意为“紧

    25、张的”;C项意为“舒服的”;D项意为“害怕的”。根据本句中的“he was still dizzy”可知,他还不舒服,不宜开车。故选C。3D考查名词辨析。A项意为“护士”;B项意为“寒冷”;C项意为“汽车”;D项意为“视力”。根据下文老人认为自己弄点东西吃就没事了可知,他觉得自己可能太饿了,以至于有点眼花。因此,应该是视力在和他开玩笑。故选D。4C考查连词辨析。根据语境可知,此处指他如果能吃点东西就会好了。应用if引导条件状语从句。故选C。5C考查动词辨析。根据前面的“got something”和下文可知,此处指与吃相关的动作。C项意为“咀嚼”,符合语境。故选C。6A考查副词辨析。A项意为“

    26、幸运地,幸亏”;B项意为“立刻”;C项意为“慢慢地”;D项意为“明显地”。前一句讲到老人觉得如果能有东西吃可能就没事了,后面说正好附近有家面包店,所以这是幸运的。故选A。7D考查名词辨析。A项意为“睡眠”;B项意为“汽油,煤气”;C项意为“勇气”;D项意为“声音”。根据前文讲到老人感到不适、头昏眼花可知,此处指他没力气说话,所以说话声音很小。故选D。8A考查名词辨析。此处老人解释自己只有几块钱零钱,表示钱不多的意思。change意为“零钱”,符合语境。故选A。9A考查动词辨析。面包店的女孩要看一下店里还有什么可给老人吃,所以她让老人稍等一下。A项意为“等待”,符合语境。故选A。10C考查名词辨

    27、析。女孩是去给老人找吃的,所以她回来时应该是手里拿着食物。故选C。11B考查副词辨析。A项意为“犹豫地”;B项意为“开心地”;C项意为“遗憾地”;D项意为“冷静地”。根据上一句中的“with a large smile on her face”可知,女孩找到了食物给老人吃,应会很开心。故选B。12A考查介词辨析。sth.be on sb.意为“某物由某人付账”。此处指女孩说给老人的这些食物由她买单。故选A。13D考查名词辨析。前文讲到女孩要为老人买单,所以此处表示老人要把钱给女孩。故选D。14A考查动词辨析。面包店的女店员察觉到老人身体不适,因此问他能否自己开车,并请求在店里就餐的警官陪他回家

    28、。request sb.to do sth.意为“请求某人做某事”,符合语境。故选A。15C考查形容词辨析。A项意为“焦虑的”;B项意为“现成的,情愿的”;C项意为“感谢的”;D项意为“害怕的”。老人非常感激店员的这种慷慨和热情。故选C。16B考查名词辨析。根据语境和上文中的“with a large smile”可知,老人之所以感谢女孩不仅仅是因为她送他吃的,也是因为女孩在做这些事的时候面带笑容。故选B。17C考查动词辨析。根据上文女孩对待老人的态度可知,他没有被瞧不起或被粗暴地对待。故选C。18D考查形容词辨析。根据上文中对老人在医院的经历可知,他受到了护士粗暴的对待,所以在医院的一天是艰

    29、难的。tough意为“艰难的,不容易的”,符合语境。故选D。19A考查动词辨析。句意为:这个故事表明一条面包不仅能让人吃好几顿,还能唤醒人们的灵魂,有助于重拾对人性的信心。feed意为“为提供食物”,符合语境。故选A。20D考查名词辨析。句意为:这个故事表明一条面包不仅能让人吃好几顿,还能唤醒人们的灵魂,有助于重拾对人性的信心。soul意为“灵魂,精神”,符合语境。故选D。亮点句积累:This story goes to show that one simple loaf of bread can not only feed a person for a few meals,but wake

    30、the soul and help restore the faith in mankind.(最后一段)译文:这个故事表明一条面包不仅能让人吃好几顿,还能唤醒人们的灵魂,有助于人们重拾对人性的信心。词汇积累:identify v认出,同情emergency n紧急情况present v呈现*短文改错。The old saying “The early bird catches the worm” show us the importance of planning, working hard and trying constant. To achieve outstanding result

    31、s, the most people must plan ahead and work diligently to overcome all kind of difficulties.That has been my own experience, either. When I first started high school, I seldom passed my exams, so I never prepared well. Later, my teacher, Mr Black, advised me plan everything in advance. She asked me

    32、to study hard as well. After a year of putting his advice onto practice, I can now easily pass all my exams.There are no short cuts to succeed.答案:The old saying “The early bird catches the worm” us the importance of planning, working hard and trying . To achieve outstanding results, most people must

    33、 plan ahead and work diligently to overcome all of difficulties.That has been my own experience, . When I first started high school, I seldom passed my exams, I never prepared well. Later, my teacher, Mr Black, advised me plan everything in advance. asked me to study hard as well. After a year of pu

    34、tting his advice practice, I can now easily pass all my exams.There are no short cuts to .难项分析:第一处:showshows考查动词的时态和主谓一致。此处描述一般性情况,应用一般现在时;动名词“The old saying”作主语,谓语动词应用第三人称单数形式,故改为shows。第五处:eithertoo考查either和too的用法。either和too都意为“也”。either一般用于否定句句末,too多用于肯定句句末。第六处:sobecause考查连词。句意:我很少通过考试,因为我准备不充分。根据主从句逻辑关系可知,从句表原因,故改为because。* 8

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423398.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1