2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语一轮复习外研版练习:必修3 MODULE WORD版含答案 2018 高考 英语 一轮 复习 外研版 练习 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第一部分必修三Module 2.阅读理解A(2016江西赣州十三县市高三期中联考)In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity (繁荣). Others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads t
2、o unfriendly relationship between people.I have taught many children who held the belief that their selfworth relied on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often lifeanddeath affairs. In their singleminded pursuit(追求)of success, the development
3、of many other human qualities is sadly forgotten. However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which only values the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among those who are against comp
4、etition are young people who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: “I may have lost,
5、 but it doesnt matter because I really didnt try.” What is not usually admitted by them is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot.Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of true competitors who try to prove themselves.
6、 Both are based on the mistaken belief that ones selfrespect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to disappear can we discover a new meaning in competition.文章大意:本文主要讲述的是不同的人对待竞争的不同的观点。有人认为
7、竞争有利于社会进步,有人则认为竞争让人与人之间的关系变得紧张。1What is the best title of this passage?_D_ACompetition! Why Friends Turn into Enemies BCompetition! What Selfrespect Depends on CNew Meaning Found in Competition DTwo Mistaken Beliefs about Competition解析主旨大意题。由文章大意可知。2Why do some young people suffering from competitiv
8、e pressures seek failure?_C_ABecause they are aware that they will not succeed in competition. BBecause they dont think it worthwhile to compete with others. CBecause they are afraid that they would not be valued if they lost. DBecause they are fed up with the great efforts needed to compete with ot
9、hers. 解析推理判断题。由第三段第五、六句话“They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: I may have lost, but it doesnt matter because I really didnt try.”可知,这些人害怕失败。3Which of the following will the author probably agree with?_C_AOne should treat competi
10、tion as a lifeanddeath affair. BOne should make every effort to avoid competition. COne should get rid of the fear of failure in competition. DOne should be given rewards after competing with others. 解析推理判断题。由第三段最后一句话“What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really t
11、ried and lost, that would mean a lot”说明这些人害怕失败,害怕竞争。所以才会有各种各样的逃避竞争的现象,所以我们要把对失败的恐惧从竞争中去除掉。4The true competitors and those with a desire to fail both believe_A_.Aones selfworth comes from how well he performs in comparison with othersBones dream can be achieved if he has mastered good communication s
12、killsCones failure happens when he is suffering from emotional problemsDones success is based on how hard he has tried解析推理判断题。由最后一段前两句话“Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of true competitors who try to prove themselves.”可知。B(2016年河南六校联考)Did you kn
13、ow that Albert Einstein could not speak until he was four years old,and could not read until he was seven?His parents and teachers worried about his mental ability.Beethovens music teacher said about him,“As a composer(作曲家)he is hopeless.”What if this young boy had believed it?When Thomas Edison was
14、 a young boy,his teachers said he was so stupid that he could never learn anything.He once said,“I remember I used to never be able to get along at school.I was always at the foot of my class.My father thought I was stupid,and I almost decided that I was a stupid person.”What if young Thomas had bel
15、ieved what they said about him?When the sculptor(雕刻家)Auguste Rodin was young,he had difficulty learning to read and write.Today,we may say he had a learning disability.His father said of him,“I have an idiot(白痴)for a son.”His uncle agreed.“Hes_uneducable,”he said.What if Rodin had doubted his abilit
16、y?Walt Disney was once fired by a newspaper editor because be was thought to have no“good ideas”Enrico Caruso was told by one music teacher,“You cant sing.You have no voice at all.”And an editor told Louisa May Alcott that she was unable to write anything that would have popular appeal.What if these
17、 people had listened and become discouraged?Where would our world be without the music of Beethoven,the art of Rodin or the ideas of Albert Einstein and Walt Disney?As Oscar Levant once said,“Its not what you are but what you dont become that hurts.”You have great potential.When you believe in all y
18、ou can be,rather than all you cannot become,you will find your place on earth.文章大意:本文是一篇夹叙夹议文,文章列举了爱因斯坦、贝多芬、爱迪生等七个名人成功的故事,他们都曾得到别人较低的评价,但最终成功实现了自己的梦想;“相信自己”是他们成功的关键。5How many successful people are mentioned as examples in the passage?_B_ASix.BSeven.CEight.DNine.解析细节理解题。文章第一段列举了爱因斯坦的故事,第二段讲述了贝多芬的故事,第
19、三段提到了爱迪生的故事,第四段讲述了奥古斯特罗丹的故事,第五段提及华特迪士尼、恩里科卡鲁索、路易莎梅奥尔科特的故事,共列举了七个著名人物,故B项正确。6Which of the following statements is RIGHT?_D_AWhen he was young,Thomas Edison always got good grades at school.BLevant thought Louisa May Alcott couldnt write any popular works.COnly Auguste Rodins uncle regarded him as a b
20、oy of learning ability.DBoth Enrico Caruso and Beethoven achieved their dreams in music.解析推理判断题。根据文章内容,尤其是第二段的第一句、第五段的第二句及第六段的第二句可推知,贝多芬和恩里科卡鲁索都实现了他们音乐梦想,故D项正确。7Whats the meaning of the underlined sentence“Hes uneducable”?_A_AHe cant be taught. BHe is very clever.CHe is different. DHe is a late succ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431094.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
山东省沂水一中高二英语课件:UNIT 1 THE SECOND PERIOD(新人教版选修7).ppt
