分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:423397
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:26.74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit4Sharing 解析 新人 选修
    资源描述:

    1、Unit 4 Sharing李仕才*阅读理解。Our success,satisfaction and general happiness in life is not dependent on what happens to us but how we deal with it. You will probably know from personal experience what a difference your attitude can make when,for example,youre returning faulty goods or making a complaint.

    2、An open, polite and friendly approach,expecting a satisfactory result,normally results in one as people tend to respond with a similar attitude. If,however,you present an argument with an angry,accusing tone,expecting trouble,there is little doubt that this is what youll get!Some people see the worl

    3、d through a filter of optimism and some through a filter of pessimism(悲观) which largely comes down to having a positive or negative(消极的) attitude. People who are suffering from a negative attitude primarily think that something cant be done;they talk about problems, see all the difficulties,find fau

    4、lt with and criticize other people and focus on all the things they would like but havent got.On the contrary,people blessed with a positive attitude think that anything is possible.They look for ways to solve the problems, they see the good in everybody,and they are grateful for all the good things

    5、 in their lives.Whether suffering from or blessed with your attitude,this is not something that is put on us from the outside.We are very much responsible for our own attitude.We all start out with a “clean” board but this can get muddied by our experiences in life.As children we are made fun of and

    6、 even get bullied(欺侮) and rejected,start to experience doubt and lose our selfconfidence.If this continues into adulthood,it can result in a bad attitude in later life.【解题导语】本文展现了积极的人生态度的重要性。1It can be inferred from Paragraph 2 that people are likely to treat others Athe way they are treatedBbetter

    7、when they are satisfiedCworse when they are in troubleDthe way they consider appropriateA解析:细节理解题。根据第二段的整体内容尤其是“as people tend to respond with a similar attitude”可知,你以什么样的态度对待他人,他人也会用同样的方式对待你。2According to the writer,what affects peoples life attitude?AThe situation they face.BThe people around them

    8、.CTheir expectations of life.DThe way they view the world.D解析:推理判断题。根据第三段的整体内容并结合最后一段中的“We are very.We all start out with aclean board but this can get muddied by our experiences in life.”可知,人们看待世界的方式会左右他们对事物的态度,人们的人生经历对人生态度又有影响,故选D。3What is the purpose of the writer in writing this passage?ATo show

    9、 how to avoid a negative attitude.BTo show the importance of a positive attitude.CTo share his positive attitude with his readers.DTo describe the effects of a negative attitude.B解析:写作意图题。根据第一段并结合全文的内容可推知,作者写本文的目的在于表明积极的人生态度的重要性。*语法填空。Nobel Prizewinning novelist Gabriel Garcia Mrquez was praised as

    10、the most popular Spanishlanguage writer since Cervantes, creator of Don Quixote. He died _1_ April 17 in Mexico City at the age of 87, which people consider _2_ great loss to the world of literature.Garcia Mrquez was born in Colombia but lived in Mexico _3_ more than 30 years. He is best known for h

    11、is 1967 masterpiece, the epic novel One Hundred Years of Solitude, about the trials and _4_ (suffer) of one family over several generations. Widely taught in college, it _5_ (sell) about 50 million copies in more than 25 languages._6_ are worth mentioning are two other novels including The Autumn of

    12、 the Patriarch (1975), about a cruel Caribbean ruler, and Love in the Time of Cholera (1985), about two lovers forced to separate in their youth _7_ find each other again when they are close to 80. _8_ Garcia Mrquez was awarded the Nobel Prize in 1982, the Swedish judges praised both his novels and

    13、short stories “in which the fantastic and the _9_ (reality) are combined in a richly composed world of imagination, _10_ (reflect) a continents life and conflict” .1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍已故诺贝尔文学奖获得者Gabriel Garcia Mrquez的作品及小说上的成就。1on 考查介词。空后是具体日期,所以用on。2a 考查冠词。a gr

    14、eat loss “一个巨大的损失”,作此意讲时常用单数,a在此处表泛指。3for 考查介词。more than 30 years是个时间段,所以用for。4suffering(s) 考查词性转换。由空前并列的名词“trials”可知,此空需要填suffer的名词形式,作“苦难”讲时,既可认为是可数,也可认为是不可数名词。5has sold 考查动词的时态。根据上下文的意思,此处表示已经卖出约五千万本,作此义讲时,物作主语,无被动形式,故用现在完成时。6What 考查主语从句的连接词。空处引导了一个主语从句,且在主语从句中作主语,表示“的事情”,所以用what。7who/that 考查定语从句

    15、的引导词。空处引导一个定语从句,且替代先行词two lovers,在从句中作主语,故用who/that。8When 考查连词。空处引导个时间状语从句,且表示“当时候”,故用when。9realistic 考查词性转换。此处需要一个形容词,与前面的“fantastic”并列。10reflecting 考查非谓语动词。此空为现在分词作伴随状语。*完形填空。I spent last summer volunteering at a hospital.It was a gift to _1_ so many amazing people and Id like to share one of thes

    16、e moments.One day,I was called to a room where a(n) _2_ woman was staying.Usually I helped with _3_ who were ready to leave.Instead,she _4_ to go to the gift shop.I got a _5_,helped her into it,and headed down to the entrance.When we got there,it wasnt open yet.After a 30minute _6_,we entered the gi

    17、ft shop.As I pushed her around,I could see the _7_ in her face as she looked at everything,happy to be out of her room.She _8_ some window decorations,and then saw chocolates.She asked me to push her in that _9_,and then I helped her _10_ all the different chocolate arrangements. _11_ she decided on

    18、 three different boxes.She told me to write the numbers 1,2,and 3 on the boxes.She _12_ that the nurses were taking such good care of her,so she _13_ chocolates for each of the three shifts of nurses.As we gave the current shift of nurses their box of chocolates,they _14_ offered some to me before t

    19、aking some themselves.There were _15_ all around.Witnessing the old ladys _16_ and getting the opportunity to spend time with someone who got so much joy from life were a _17_ in itself.I have so many more stories,and each person made an impact on my life.Ive _18_ that health has a way of bringing p

    20、eople together._19_ is a blessing,and being in a place where health is so _20_ and appreciated is unlike anything else.1A.introduce BmeetCattract Ddescribe2A.elderly BstrangeCimportant Dfamous3A.nurses BkidsCpatients Dparents4A.pretended BwantedCfailed Dpromised5A.car Bshopping cartCwheelchair Dbike

    21、6A.ride BwalkCdrive Dwait7A.relief BanxietyCjoy Dpuzzle8A.chose BmadeCused Dreceived9A.manner BcaseCdirection Dpoint10A.prepare for Bmake upCfigure out Dlook through11A.Suddenly BEventuallyCFortunately DActually12A.explained BdeclaredCexpected Dimagined13A.exchanged BdesignedCtasted Dbought14A.in fa

    22、ct Bat a lossCin turn Dat ease15A.whispers BsmilesCshouts Dcheers16A.kindness BchoiceCdecision Dloneliness17A.lesson BchanceCgift Dfact18A.concluded BimaginedCpredicted Dlearned19A.Health BLuckCVirtue DPraise20A.tested BvaluedCmaintained Dpromoted【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在医院做义工的经历,老人的善良和快乐让作者领悟到健康是福的道理

    23、。1B上文提到作者在医院做义工,下文又提到分享故事,由此可知,此处指“见到”许多了不起的人。故选B项。2A从下文16空前的“old ladys”可知,此处指“上了年纪的”。故选A项。3C从语境可知,此处指作者作为医院的义工,通常帮助那些准备离开的“病人”。故选C项。4B上文提到作者通常帮助那些准备离开的病人。结合Instead“反而”可知,此处老人并不是准备离开,而是想去礼品店。故选B项。5C从下文7空前的“As I pushed her around”可知,此处指“轮椅”。故选C项。6D前一句提到“当我们到达礼品店时,商店还没有开门”,可以推断此处指30分钟的“等待”。故选D项。7C从空后的

    24、“happy to be out of her room”可知,此处指“高兴”。故选C项。8A上文提到“she looked at everything”,接下来应是“选择”。故选A项。9C结合语境可知,此处指老人要求作者推着她朝巧克力的方向走去。故选C项。10D根据空后的“all the different chocolate arrangements”可以推出,此处指作者帮老人“浏览”了所有不同的巧克力的布置。故选D项。11B在作者帮老人浏览完后,“最终”老人做出了决定。故选B项。12A上文提到老人购买了三种不同盒子的巧克力并让作者在上面写上数字。接下来是老人向作者解释为何这样做。故选A项

    25、。13D老人解释说护士们如此精心地照顾她,所以她为轮班的护士“买”了巧克力。故选D项。14C当作者他们给当前值班护士巧克力时,值班护士转而给了作者一些。故选C项。15B从下文17空前的“who got so much joy from life”可知,此处指“微笑”。故选B项。16A结合上文老人的行为不难看出,老人是一个善良的人。故选A项。17C此处指作者的感慨:能和从生活中得到如此多快乐的人在一起本身就是一个“礼物”,和上文第一段的“It was a gift to.people”相呼应。故选C项。18D此处指作者从做义工的经历中“学习”到,健康常常把人们聚集在一起。故选D项。19A上文中作

    26、者提到健康,接下来说,“健康”是福,符合语境。故选A项。20B此处指待在健康被如此“重视”的地方和其他事情不同,空处与空后的“appreciated”并列。故选B项。*短文改错。Nowadays many people cross the streets without watching traffic light. So traffic accidents often happen to those dont obey the traffic rules. It has been the serious problem. Why dont they obey the rules? Becau

    27、se some of them lack of traffic rule awareness. And most of them are busy go to work. But what can we solve the problem? First of all, we must obey the traffic rules. Secondly, whoever break the traffic rules should be punished. At last they should teach kids how to cross the streets safely. Unless

    28、we do like that, we will have fewer and fewer traffic accidents. And we would live a happier life.答案:Nowadays many people cross the streets without watching traffic . So traffic accidents often happen to those dont obey the traffic rules. It has been serious problem. Why dont they obey the rules? Be

    29、cause some of them lack traffic rule awareness. And most of them are busy to work. But can we solve the problem? First of all, we must obey the traffic rules. Secondly, whoever the traffic rules should be punished. At last should teach kids how to cross the streets safely. we do like that, we will h

    30、ave fewer and fewer traffic accidents. And we live a happier life.难项分析:第二处:those后加who 考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,those作先行词且指人,故用who引导定语从句,修饰those,意为“不遵守交通规则的人们”,且关系代词在句中作主语,不能省略。第六处:whathow 考查疑问词。分析句子结构可知,动词solve之后有宾语,因此不用what,需用表示方式的副词how引导该疑问句。第七处:breakbreaks 考查主谓一致。whoever相当于anyone who,在句中作主语时谓语动词应用单数形式。* 7

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮巩固达标练Unit4Sharing含解析新人教版选修7.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423397.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1