2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Poems含解析新人教版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit2Poems 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Poems李仕才一、阅读理解。About Edinburgh CastleEdinburgh Castle plays an important role in Scotlands capital. During the Wars of Scottish Independence the castle changed hands many times. In 1314 it was retaken from the English in a sudden night attack by Thomas Randolph, nephew of Robert the Bruce.The
2、 castle was home to kings and queens. Queen Margaret died here in 1093, and Mary, Queen of Scots, gave birth to James VI in the royal palace in 1566. From the 1600s onwards the castle was a military(军事的) base. Later it also held prisoners of war. Parts of the castle are still a military base, but it
3、 is now a worldfamous visitor attraction.Opening HoursThe castle opens daily at 9:30 am. Closing time varies seasonally.1 April30 September:It closes at 6 pm.1 October31 March:It closes at 5 pm.The castle is closed on 25th and 26th December. On January 1st it is open from 11 am. to 5 pm. and normal
4、hours start from January 2nd.Last admission is 1 hour before closing.Ticket Types and PricesBeat the queues and book ahead online using our web store for fasttrack entry at no extra cost. Members do not need to queue at the ticket office, and simply need to show their card at Visitor Information.Pri
5、cesAdult(1659 years) 16.50Child(515 years) 9.90Special(60years and unemployed) 13.20Children under 5 years old go free. They must be accompanied by an adult.Guided ToursA guided tour is included in your ticket priceour guides love sharing their stories.They are experienced, knowledgeable and are alw
6、ays happy to answer questions, so its a great way to discover the castles amazing past. Guided tours take place throughout the day and the meeting point is through the Portcullis Gate past the audio booth by the clock.【解题导语】该文主要介绍了去爱丁堡城堡游览的相关事宜。1What can be inferred about Edinburgh Castle from the t
7、ext?AIt was used as a prison in the 1 500s.BIt now works only as a tourist attraction.CIt was the birthplace of Queen Margaret.DIt was once owned by nonScottish people.D解析:推理判断题。根据第一部分的“In 1314 it was retaken from the English in a sudden night attack by Thomas Randolph, nephew of Robert the Bruce.”可
8、知,爱丁堡城堡曾经被英国人占领和控制,故选D。2When can visitors visit Edinburgh Castle on New Years Day?A4 pm.6 pm.B3 pm.5 pm.C10 am.12 am.D9 am.11 am.B解析:细节理解题。根据第二部分的“On January 1st it is open from 11 am. to 5 pm. and normal hours start from January 2nd.”可知,新年这天可以参观爱丁堡城堡的时间是上午11点到下午5点,结合选项可知选B。 3How much should jobless
9、 Jack and his twin grandchildren aged 5 pay in all to visit Edinburgh Castle?A 13.20.B 16.50.C 33.00.D 36.30.C解析:推理判断题。结合题干并根据第四部分关于门票的价格可知,应该付的数目是13.29.9233.00,故选C。4What does the text say about guided tours of Edinburgh Castle?AThey cost no extra money.BThey are provided only at certain times.CQues
10、tions arent welcomed during them.DThey are provided only at the Portcullis Gate.A解析:细节理解题。根据最后一部分的“A guided tour is included in your ticket price”可知,导游的费用包含在票价里,不需要花费额外的钱,故选A。二、语法填空。Have you ever heard that we humans use only ten percent of our brains? This myth holds _1_ certain appeal because if i
11、t _2_ (be) true, then we could instantly become ten times _3_ (intelligent) just by firing up that sleepy majority of the brain!The idea that we use only a small fraction of the brain dates back to animal experiments in the 19th century. When scientists _4_ (stimulate) a specific part of the brain,
12、the animal moved _5_ (it) leg or tail. And some scientists assumed that large parts of the brain were simply useless.Then, in the early 20th century, scientists observed that stimulating certain regions of the brain had no physical effects, which _6_ (call) the “silent cortex”. Today we know that mu
13、ch of the “silent cortex” is actually devoted to complex activities like language, learning and imagining.Actually, _7_ we sleep, many areas of the brain are extremely active. Would you be smarter if your entire brain constantly worked to maximum capacity? _8_ (interest) enough, the opposite is prob
14、ably true. The less brain activity you need to perform a _9_ (give) task, the more the brain as a whole is capable _10_ doing.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。我们人类只使用了大脑的百分之十?是否激活沉睡的大部分大脑我们就可以比现在聪明十倍?很遗憾,科学证明事实并不是这样的!1a考查冠词。hold a certain appeal “有一些吸引力”。2were考查虚拟语气。根据空格后的“then
15、we could instantly become .”可知,此处是与现在事实相反的假设,要用虚拟语气,故此处用were。3more intelligent考查形容词的比较级。由设空前的“ten times”可知,此处表示比较,指(比以前)聪明十倍,应填形容词的比较级,而intelligent是多音节形容词,故填more intelligent。4stimulated考查动词的时态。本句描述19世纪科学家所做的实验,因此用一般过去时。5its考查代词。这里its指代the animals。6are called考查动词的时态、语态和主谓一致。which引导非限制性定语从句,which在从句中指
16、代regions,此处描述一种研究发现,且call与regions是逻辑上的动宾关系,故填are called。7as/when考查连词。这句话的意思是“事实上,当我们睡觉的时候,大脑的很多区域都是极度活跃的”。8Interestingly考查词性转换。分析句子结构可知,空格处修饰后面的整个句子,因此此处要用副词Interestingly。9given考查非谓语动词。此处given作定语修饰task,由于give与task之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词。10of考查介词。be capable of doing sth. “有能力做某事”。三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、
17、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。That was a sunny day.My father and I were on the way _1_ my uncles home.People on the street were walking leisurely and chatting _2_ ,while my father was walking in a hurry.I tried my best to _3_ him.But I was still left behind.I could not understand why he _4_ so fast.Due
18、to the fast speed,I lost my _5_ and was completely with sweat.Somehow,I began to be angry at him.He always did not think about my_6_.“Why do you walk so fast? Dont you see me behind you?”I said _7_.“You are always like this.Why must you _8_ so loudly?”he said and his face got red right away.In fact,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
