2022版高考英语一轮巩固达标练Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit2Workingtheland 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、2 Working the land李仕才*阅读理解。Those who claim bananas are fattening argue that bananas cause the body to make lots of insulin(胰岛素), and insulin causes fat growth.How much insulin we produce is related to how fast food becomes sugar in our bloodstream. How can you know if food makes a lot of sugar quick
2、ly? The glycemic index(血糖指数), or GI rating tells us. Foods with GI scores above 75 are considered highGI foods, leading to faster sugar development. Bananas have a GI of 62, which is considered low.Weight loss can be a struggle for anyone, but it is especially hard for diabetics(糖尿病患者). A study look
3、ed at how the starch from unripe bananas affected the weight of a group of obese diabetics. After four weeks of a diet high in bananas, diabetics lost significantly more weight than on a control diet. They also saw improvements in insulin sensitivity from the banana diet.Whats more, bananas have bee
4、n shown to cut risks of strokes, diabetes and cancers.(Bananas are the most powerful fruit for lowering the risk of kidney cancer.) Bananas are also a rich source of fiber, which has been shown to help weight loss. Bananas that still have some green on the skin are even higher in fiber.Skins from gr
5、een bananas can be taken and, after removing the stem and dark tip, cut into small pieces 23 inches long and 1/2 inch wide. These pieces can be made into a tea or added to a dish. When you eat the skins, be sure you are eating organic bananas. The flesh of regular bananas is low in pesticides, but t
6、he skins are not.【解题导语】本文反驳了“吃香蕉会使人发胖”这一错误观点,告诉大家香蕉不会使身体分泌很多胰岛素而导致脂肪增加,相反,香蕉对身体健康有着诸多好处。1What conclusion can we draw from Paragraphs 1 & 2?ABananas are likely to make people fat.BInsulin determines the amount of sugar.CLowGI foods can turn into sugar more slowly.DThe faster the food becomes sugar, t
7、he less insulin.C解析:推理判断题。根据第二段中“How can you know if food makes a lot of sugar quickly? The glycemic index(血糖指数).faster sugar development.”可知,血糖指数高的食物往往能更快地转化成糖分,反之,血糖指数低的食物转化成糖分的速度较慢。故选C。2What does the author say about bananas?AIncluding bananas in diets is good for health.BBananas can cure people
8、suffering kidney cancer.CEating organic bananas can protect people from strokes.DBananas abundant fiber improves insulin sensitivity.A解析:推理判断题。根据文章第三段中的“.diabetics lost significantly more weight than on a control diet. They also saw improvements in insulin sensitivity from the banana diet.”及第四段的“ban
9、anas have been shown to cut risks of strokes, diabetes and cancers.weight loss.”可知,香蕉可以帮助人们减肥,也能降低人们患中风、糖尿病及癌症的风险,由此可得出这样的结论:将香蕉列入日常饮食对人们的健康有益,故选A。3What is discussed in the last paragraph?AThe use of banana skins.BThe benefits of banana skins.CThe importance of banana skins.DThe ways of choosing org
10、anic bananas.A解析:段落大意题。根据最后一段的内容尤其是“can be made into a tea or added to a dish”可知,本段主要讲的是香蕉皮的用途。故选A。4In which section of a newspaper can we read this passage?AEducation.BHealth.CCulture.DScience.B解析:推理判断题。纵观全文可知,香蕉不仅有助于减肥,还能降低人们患中风、糖尿病及癌症的风险,而且香蕉皮也有用处。由此可知,本文最有可能出现在报纸的健康专栏。故选B。*语法填空。Anyone who has ha
11、d a longterm disease knows that recovering at home can be lonely. This can be _1_ (especial) true of children. They may feel _2_ (leave) out. Now, these children may have a hightech friend to help feel less lonely. A small robot may help children who are recovering from a longterm _3_ (ill). The rob
12、ot like human beings takes their place at school. And their school friends must help carry the robot between classes and place the robot on their desks.Through the robot, a child can hear his or her teachers and friends. He or she can also attend classes from wherever they are recoveringwhether at h
13、ome _4_ from a hospital bed. Dolva, one of the scientists who _5_ (be) concentrating on developing the robot, explains _6_ the robot AV1 works. She says from home, the child uses a tablet or phone to start the robot. _7_ (use) the same device, he or she can control the robots movements. Inside the r
14、obot, there is a small computer linked _8_ a 4G network. The robot is _9_ (equip) with speakers, microphones and cameras, which makes communicating _10_ (easy). So its the eyes and the ears and the voices at school. Hopefully AV1 will help some children feel less lonely while they are absent from cl
15、ass.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。病人由于长期患病在家,可能会感觉很孤独,对于孩子更是如此。本文介绍了一种机器人,可以帮助患病的孩子减少孤独感。1especially考查词性转换。设空处修饰形容词true,要用副词,故填especially。2left考查非谓语动词。leave out表示“遗漏;忽略”,与主语they构成逻辑上的动宾关系,所以用过去分词作表语。故填left。3illness考查词性转换。longterm为形容词,意为“长期的”,后应接名词。故填illness。4or考查连词。根据句中的wheth
16、er可知应填or,whether . or . 为固定搭配,“无论还是”。5are考查主谓一致和动词的时态。本句中,who引导定语从句,先行词为the scientists,故从句谓语动词应用复数形式;全文客观地介绍一种机器人,应用一般现在时。故填are。6how考查宾语从句的连接词。设空处引导宾语从句,作explains的宾语。分析句子结构可知,句中缺少状语,表“方式”,故用how连接该从句。7Using考查非谓语动词。句中已有谓语can control,因此,设空处应用非谓语动词;use与其逻辑主语he or she之间为主动关系,且非谓语动词在句中作方式状语。故填Using。8to/wi
17、th考查介词。be linked to/with . 为固定搭配,“与连接”。故填to/with。9equipped考查动词的语态。be equipped with . 为固定搭配,“装配有”。故填equipped。10easier考查形容词的比较级。设空处在定语从句中作宾语补足语,而且本句暗含比较意义,应用形容词的比较级。故填easier。*完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。I was a shy kid.Nothing seemed harder than talking to people.I didnt even like
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423386.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2015高中语文(必修五)课件:2-7 陈情表.ppt
