2022版高考英语一轮巩固达标练Unit1Womenofachievement含解析新人教版必修4.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit1Womenofachievement 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Women of achievement李仕才*阅读理解。Winston Churchill is probably the most popular British prime minister ever. Having served as a soldier and politician, he is often considered among the greatest of Britons. While his heroic stand against the Nazis is well know, there are still a few facts about the popul
2、ar politician that might surprise you.His CigarsThe classic image of Winston Churchill includes a giant cigar stuck between his lips. Churchill developed his love of cigars as a young man, when he traveled to Cuba. For the rest of his life, he smoked eight or nine cigars every day. However, he almos
3、t never took a puff(吸,抽), preferring to chew on the end until it went out, then relight it and start again. To prevent the cigar becoming soggy (湿软的), Churchill invented the bellybando, a strip of brown paper which could be glued around the end.At any given time, Churchill had 3,000 to 4,000 cigars
4、in his house, mostly his favorite Romeo & Juliet brand. On one occasion, the president of Cuba presented Churchill with 2,400 top-quality cigars, although his security team insisted one cigar from each box be sent off and tested for poison. Perhaps the story that best shows his love of cigars occurr
5、ed during World War II, when he had a special oxygen mask designed so that he could still smoke his cigar on a high-altitude flight.His Black DogThroughout his life, Churchill probably suffered from depression, which he called his black dog. At times, his depression was so severe that he didnt like
6、standing close to a passing train or looking at the ocean from a ship because he feared that he would commit suicide.When he was depressed, Churchill would almost spend a great deal of time in bed and lose his ability to concentrate. However, when not depressed, Churchill was full of energy, usually
7、 working and talking until the early hours of the morning. He often described how all the colors come back into the picture.1. Why did Churchills security team insist on checking the cigars?A. To test if they were safe for Churchill.B. To see if they were of the best quality.C. To make sure they wer
8、e Churchills favorite.D. To guarantee they were not out of date.2. Which of the following best shows Churchills love of cigars?A. He fell in love with cigars at a young age.B. He smoked many cigars every day.C. He invented the bellybando.D. He had an oxygen mask specially designed for smoking.3. Wha
9、t does the underlined sentence in the last paragraph mean?A. Churchill became energetic again.B. Churchill remained depressed.C. Churchill drew colorful pictures.D. Churchill liked to talk about colors.4. What is probably the best title of the passage?A. Achievements of ChurchillB. Anecdotes about C
10、hurchillC. Personalities of ChurchillD. Hobbies of Churchill【文章大意】丘吉尔是英国最受欢迎的首相,文章介绍丘吉尔的一些奇闻轶事。1. A【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子although his security team insisted one cigar from each box be sent off and tested for poison.可知,丘吉尔的安全部队坚持要检查雪茄,为了检测是否它们对丘吉尔是安全的。故选A。 3.A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子However, when not depr
11、essed, Churchill was full of energy, usually working and talking until the early hours of the morning.可知,丘吉尔精力充沛的时候,经常工作和交谈直到凌晨。下文是他对精力充沛的描写。故选A。 4. B【解析】标题判断题。根据文章内容和第一段的句子While his heroic stand against the Nazis is well know, there are still a few facts about the popular politician that might surp
12、rise you.可知,文章主要介绍丘吉尔的奇闻轶事。故选B。*语法填空。Our group Springhill Baptist Church started a food pantry (食品储藏室) to help out members of the community. As part of the program, we buy the food that will _1_(distribute) and make boxes for distribution. We do this on _2_regular basisthe second Monday of every mon
13、th.One day, as my friend and I _3_(load) our grocery carts with the necessary items in the store, a gentleman asked us, “_4_do you get so many items?” We explained we were doing our _5_(month) grocery shopping and gave him some details about our program._6_(say) that it was great, he went on with hi
14、s business. After gathering everything on our list, we started unloading the food to check out at the counter, only _7_(inform) by the cashier that our bill had already been paid. The gentleman who asked about our_8_(intend) had left his credit card number to pay _9_our order and then walked off. He
15、 had no idea what the cost was before he left. We were _10_(extreme) shocked at the generosity of a stranger.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇记叙文。作者和朋友去为食品储藏室购买食物时遇到了一位绅士,他在得知作者他们的意图后悄悄地为他们支付了账单。作者在文中对这位绅士的慷慨表达了感激之情。1be distributed考查动词的语态。作为计划的一部分,我们购买食物并将其进行分配。distribute与food之间是逻辑上
16、的动宾关系,应用被动语态。空前是情态动词will,故填be distributed。2a考查冠词。我们定期这样做每个月的第二个星期一。on a regular basis “定期地”。3were loading考查动词的时态和主谓一致。根据下文中的“we were doing our .”可知,此处表示过去某个时间点正在进行的动作,应用过去进行时;句子的主语是my friend and I,是复数概念,谓语动词应用复数。故填were loading。4Why考查疑问词。根据下文的“We explained we were doing our .”可知,这位绅士是在问“你们为什么买这么多物品”,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423374.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
