分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型湖北省恩施州高级中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:344372
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:137KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    湖北省恩施州高级中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含答案 湖北省 恩施 高级中学 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 答案
    资源描述:

    1、恩施州高级中学2019-2020学年高一下学期期末考试英 语 试 题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分 7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What gift will the woman probably give Lisa?A. A hat. B. A book. C. A doll.2. How long did the woman wait?A. Twenty minutes.

    2、B. Thirty minutes. C. Forty minutes.3. What does the woman mean?A. Jim didnt get first prize.B. Jim has changed a lot.C. Jim deserved first prize.4. What day is it today?A. Wednesday. B. Thursday.C. Friday.5. Why was the man late?A. He set off very late.B. His car broke down.C. There was bad traffic

    3、.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6. Who took the picture? A. Dave. B. Tim. C. Mary.7. What does the woman think of her father? A. Funny. B. Serious. C. Quiet.请听第7段材料,回答第8、9

    4、题。8. What relation is Jenny to George?A. His wife. B. His daughter. C. His mother.9. What most probably caused the accident?A. The weather has been bad.B. Jenny was driving too fast.C. The truck driver drunken-drove. 请听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the woman calling?A. To ask about the time.B. To ask a

    5、bout a computer.C. To ask for a wake-up call.11. What numbers should the woman press?A.600. B.0600. C.6000.12. What will be sent to the womans room?A. Some cups. B. Some hot water. C. Some green tea.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the man do?A. A bank clerk. B. A store owner. C. A school teacher.14.

    6、What is the mans business now?A. Caring for kids. B. Designing clothes. C. Selling toys.15. Why wont the woman work for the man?A. She has already had a good job.B. She doesnt have much experience.C. She doesnt like dealing with people.16. What will the man do this weekend?A. Talk to the womans sist

    7、er.B. Go to Julias place.C. Work at his store. 请听第10段材料,回答第17至20题。17.Where is the speaker from?A. Tanzania. B. Sweden. C. Switzerland.18. What was the speakers first job after he graduated?A. Teaching people about sports equipment.B. Working as a sports shop manager.C. Working as a tennis coach.19.H

    8、ow many sports is the speaker good at?A. Two. B. Three. C. Four.20. Which language does the speaker speak well?A. German. B. French. C. Italian.第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。ANo poem should ever be discussed or “analyzed”, until it has been read alo

    9、ud by someone, teacher or student. Better still, perhaps, is the practice of reading it twice, once at the beginning of the discussion and once at the end, so the sound of the poem is the last thing one hears of it.All discussions of poetry are, in fact, preparations for reading it aloud, and the re

    10、ading of the poem is, finally, the most telling “interpretation” of it, suggesting tone, rhythm, and meaning all at once. Hearing a poet read the work in his or her own voice, on records or on film, is obviously a special reward. But even those aids to teaching cannot replace the student and teacher

    11、 reading it or, best of all, reciting it.I have come to think, in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than “analyzing” it, if there isnt time for both. I think one of our goals as teachers of English is to have students love poetry. Poetry is “a criticism (批评) of life”,

    12、 and “a heightening of life”. It is “an approach to the truth of feeling”, and it “can save your life”. It also deserves a place in the teaching of language and literature more central than it presently occupies.I am not saying that every English teacher must teach poetry. Those who dont like it sho

    13、uld not be forced to put that dislike on anyone else. But those who do teach poetry must keep in mind a few things about its basic nature, about its sound as well as its sense, and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it. 21. It is suggested that a poem s

    14、hould _ to get it better understood. A. be discussed it with othersD. be read aloud a few timesC. be copied down in a notebook B. be analyzed by oneself22. Poetry doesnt have the function of _. A. exploring your true feeling.B. rethinking about your life.C. saving some time for your life.D. lifting

    15、up your life.23. According to the writer, one of the purposes of teaching English Poetry is _. A. to get students to understand lifeB. to get students to enjoy poetry C. to have students who love poetry.D. to keep poetry occupying its present place.24. The underlined phrase “make room” in the last p

    16、aragraph could be best replaced by “ _”. A. arrange a room B. provide a placeC. spare enough spaceD. set aside enough timeBSometimes two very different individuals become the best friends. For example, who could have thought that a spider (蜘蛛) would become friends with a pig? But in American writer

    17、E. B. Whites novel Charlottes Web, this is exactly what happens.Wilbur the pig grows up in a barn (牲口棚) and makes many friends, including a spider called Charlotte. One day a sheep tells Wilbur that he will finally be served up as dinner. But Charlotte decides to save her friend. To help Wilbur, Cha

    18、rlotte writes words like “terrific” “radiant (喜悦的)” and “humble (谦逊的)” on her web to praise Wilbur. This makes the farmer believe that he is too important to kill. Wilbur is saved, but Charlotte is so tired that she dies.The book was first published in 1952. In over 60 years Charlotte has become one

    19、 of the most famous spiders of all time. She teaches us about love and promise. “She is very, very loving under that ugly look,” said Peter F. Neumeyer, writer of The Annotated Charlottes Web.The books success drew the attention of Hollywood film-makers. However, they wanted a happy ending. White wa

    20、s strongly against this idea and as a result the film, like the book, ends with Charlottes death.Jen Doll, a reporter of The Atlantic, believes that “death is part of life”. She says this is one of the main messages of the book.As Charlotte tells Wilbur, “You have been my friend. That in itself is a

    21、 wonderful thing. I wove (织) my webs for you because I like you. After all, whats a life, anyway? Were born, we live a little while and then we die. A spiders life cant help being something of a mess, with all this trapping and eating flies. By helping you, perhaps I was trying to lift up my life a

    22、little. God knows anyones life can stand a little of that.”25. Which of the following about the story is TRUE?A. Its a good example of how different creatures live in peace.B. Though ugly, Charlotte is loving and helpful.C. It encourages children to love their family and friends.D. The farmer kills

    23、Wilbur as dinner.26. Hollywood film-makers and White didnt agree on _. A. the fate of Wilbur.B. how to close story.C. who was to play Charlotte.D. the way Charlotte makes friends with Wilbur.27. In the last paragraph, Charlottes main message is that _. A. life is like a webB. friendship is more impo

    24、rtant than lifeC. life could be boring and troublesomeD. dying for a good cause is worthwhileCClowns (丑角) have been around for a long time. They not only make us laugh at the circus (马戏团) but they used to make the king and his followers laugh in court. The earliest of these fun-makers are called “fo

    25、ols”. In Greek and Roman times these fools dressed up like clowns do today with painted faces and funny costumes (戏服). They danced around the stage and did things to make people laugh as clowns do in circuses today. By medieval times (中世纪) every court had its fools. Fools wore bright colours and had

    26、 bells (大肚子) on their shoes and their hats. They were not really meant to be foolish and often they would say wise and sensible things to the king which nobody else was brave enough to say. The king never got cross with the fool as this was his job. He was meant to be both wise and foolish and try t

    27、o make the situation in court less serious. Of course people wanted to have their own kind of fool and shows developed in the 1500s in which fools (or Zanies) performed to make the crowd laugh. This kind of entertainment became so popular that it started a special kind of drama in Italy called Comme

    28、dia dellarte, which gradually turned into our comedy programmes today. When you watch the antics (滑稽剧) of Charlie Chaplin or Rowan Atkinson, you are watching a kind of comedy that is directly originated from the fools of ancient Rome and Greece. 28. How do clowns entertain people? A. By their amusin

    29、g talk and body language.B. By their amusing voices and body langauge. C. By their clothes, songs and the way they talk. D. By their clothes, make-up and the way they act.29. Where did fools first give performances? A. In different towns in Europe.B. In shows in ancient Greece and Rome. C. At fairs

    30、or market where there were a lot of people. D. in the building where law cases could be heard and judged.30.When did the Commedia dellarte begin to develop?A. Before the fifth century.B. Around the tenth century. C. During the Middle Ages.D. In the sixteenth century.31. What does the underlined “got

    31、 cross” in the second paragraph mean?A. got satisfied B. got through C. got angry D. got delightedDI study English literature at university and have always been proud of Britains literary heritage. Some British authors that you may have heard of are Charles Dickens and Jane Austen. These writers are

    32、 famous all over the world because their books have been translated into many different languages. In the UK, their novels are celebrated as some of the best that have ever been written. We say that these novels are “classic” because they are still read and enjoyed years after their publication.I re

    33、ad classic novels not only because they are part of my university lessons but also because I enjoy them. They can teach you a lot about how people used to live and what society was like in the past. Novels like Hard Times by Charles Dickens remind us of the poverty in London during the Industrial Re

    34、volution while Jane Austens fiction (小说) shows us what family life was like in the 18th century.Classic novels usually have memorable stories and interesting characters. One of my favourite books is Charles Dickens Great Expectations. It is about a boy called Pip who suddenly receives a lot of money

    35、 from a mysterious supporter. As he grows up, his character changes: he becomes quite selfish and mean. Another important character is Miss Havisham. When she was young, her fianc ran away on their wedding day. She lives in a dark house and still wears her wedding dress. She is a fascinating (迷人的) c

    36、haracter, both sad and easy to be frightened.Reading classic novels enriches my knowledge and life experience. And it has become part of my life.32. Classic novels are the ones _.A. that are taught at universities.B. that have stood the test of time.C. that are written by famous authors.D. That are

    37、translated into many languages.33. In Paragraph 2, the author mentions Hard Times _?A. to introduce the university lessons.B. to remind people of the poverty in London.C. to let people know about what family life was like.D. to prove classic novels help people know the past.34. What can we know abou

    38、t the character Miss Havisham?A. She is selfish and mean.B. She lives an unhappy life.C. She loves wedding dresses most.D. She becomes rich with others support.35. What can be a suitable title for the text?A. Why I like classic novelsB. Why some novels are classicC. How to read classic novelsD. What

    39、 are classic novels第二节(共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。They just cant help it! My theory is that the female brain is mainly built for empathy the ability to understand other people and that the male brain is mainly built for building systems. 36 For example, women ar

    40、e more likely to read magazines on fashion and parenting, while men will choose magazines that are mainly about computers and sports. You may think that these preferences are influenced by the way people are taught to behave when they are growing up. However, this is not the case. A new study carrie

    41、d out at the University of Cambridge shows that newborn girls look longer at a face, and newborn boys look longer at a mobile. 37 It has also been observed that girls are better at noticing signs of changes in other peoples feelings. Boys, however, seem to enjoy building toy towers and playing with

    42、toys which have clear functions. 38 People whose jobs are in the construction (建设) industries are almost males. Maths and engineering, which require high levels of systems thinking, are also male-chosen disciplines (准则). Why do men and women have differences? Actually women have four times as many b

    43、rain neurons (神经元) that connect the right and left part of their brains. Because of it, women have the better ability to multitask than men. 39 Men tend to focus on a limited number of problems at a time. They will separate themselves from problems and view tasks as independent from one another.Some

    44、 people may worry that I am suggesting one gender (性别) is better than the other, but this is not the case. My theory says that males and females differ in the kinds of things that they find easy, but that both genders have their strengths and weaknesses. 40 It is not true. The study simply looks at

    45、males and females as two groups, and asks what differences exist, and why they are there. A. Generally speaking, there are clear differences.B. You can see the same kind of pattern in the adult workplace. C. Their preferences for building systems may change over time. D. They will consider many sour

    46、ces of information at the same time. E. That suggests certain differences between male and female brains are biological. F. It is important to stress that the female brain may be built more for empathy. G. Others may think the theory creates a belief of what a particular type of person is like.第三部分

    47、英语运用(共两节, 满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。As I held my fathers hands one night, I couldnt help but notice their calluses (老茧) and roughness (粗糙). His hands tell the story of his life as a 41 , including all his struggles.One summer, I remember, a drought

    48、 (旱灾) hit Ontario, turning it into a 42 desert. On one of those hot mornings I was picking sweet corn with my dad to fill the last 43 from the grocery (杂货) store. Fifty dozen was all we needed, which 44 took twenty minutes. That morning, however, things didnt 45 quickly. After forty minutes of aimle

    49、ssly walking in the field, we still needed twenty dozen. I was completely discouraged and 46 . Dropping the basket heavily, I declared (宣称), “If the store wants its last twenty dozen, they can pick it themselves!” Dad laughed, “Just think, my little girl, only ten dozen left for each of us and then

    50、were 47 .” Such is Dad whatever problem he meets with, he never gives up. _ 48 , the disastrous effects of the drought were felt all over the country. It was a challenging time for everyone, but Dad remained optimistic. He 49 to be grateful for other things like good health and food on our plates. O

    51、nly then did I truly begin to 50 Dad and his faith that guided us through the hard times.Dad is also a living example of real 51 . From dawn to dusk, he works countless hours to 52 our family. He always puts our happiness 53 his own, and never fails to cheer me on at my sports games in spite of his

    52、exhaustion (精疲力竭) after long days. His loving and selfless nature has inspired me to become more sympathetic (有同情心的) and 54 , putting others first. Dad, the life 55 I have learned from you will stay with me forever. You are my father, teacher, friend and, most importantly, my hero.41. A. teacher B.

    53、gardener C. farmer D. grocer42. A. stormy B. lively C. scenicD. burning43. A. order B. form C. post D. blank44. A. repeatedly B. normally C. finally D. really45. A. go B. begin C. occur D. change46. A. disappointed B. nervous C. angry D. hopeless47. A. lost B. done C. gone D. touched48. A. Thankfull

    54、y B. Hopefully C. Unfortunately D. Strangely49. A. happened B. seemed C. continued D. aimed50. A. face B. appreciate C. examine D. question51. A. love B. pride C. friendship D. honesty52. A. support B. settle C. start D. impress53. A. after B. before C. beside D. under54. A. careful B. regretful C.

    55、considerate D. humorous55. A. history B. motto C. patterns D. lessons第二节 语法填空 (共10个小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式What was supposed to be 56 fun climb became a test of friendship for two young people from Canada last Saturday. Jeremy Savage and Lan Marshall, both aged 17, went 5

    56、7 (camp) with their parents for the weekend. On Saturday morning, they decided to climb the mountain by themselves while their parents relaxed at the campsite. After three hours, they reached the top 58 no problems. However, trouble began when they started to climb down the mountain. On one very 59

    57、(danger) part of the path, Lan fell three metres off the side of the path. Jeremy was able to climb down to where Lan was. Lan was 60 (bad) injured and could not move. They had to wait and 61 (hope) that someone would come and help them. As the evening grew 62 (dark), Lan told Jeremy to leave him an

    58、d go back to their parents, but he still did not leave. Jeremy thought 63 was not safe for Lan to be alone. The night was cold and windy, and Jeremy used his jacket and extra shirt to keep Lan warm. At sunrise, Jeremy decided that the only way 64 (help) his friend was to carry him. So they started t

    59、he long climb back to their parents. Finally, after four hours, they arrived at the campsite 65 their parents were waiting. “Ill always remember what Jeremy did for me,” said Lan. “He saved my life.”第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节: 应用文写作 (满分15分)假设你校学生会要评选年度风云人物,现在请你根据以下要点向你校学生会主席(Mark)写一封推荐信。1.被推荐人姓名:你班学生李华。

    60、2.推荐理由:a. 学习刻苦、成绩优良;b. 尊敬老师、团结同学;c. 上周在上学途中他将一位突发重病的老人送往医院。3.可适当增加内容以使文章流畅。4.词数80左右。 参考词汇: 推荐recommend;评选年度风云人物 choose the person of the year 第二节概要写作(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。There are many resources for people who are interested in volunteer tourism, but the best way to find these chances i

    61、s to discover an organization you particularly want to work with. A simple Internet search for “volunteer tourism” will bring you many websites that offer this kind of travel experience. It is therefore important to research an organization before signing up to travel to a distant corner of the eart

    62、h to become a volunteer. Many people rely on other organizations they know and trust them to do research for them. Many people sign up for volunteer tourism chances provided by their schools.Before you choose a volunteer tourism trip, it is important to get a clear picture of how much money the trip

    63、 will cost. It is also important to understand the kind of work that will be required of the volunteers, because not everyone is up to the challenge of spending many days doing heavy work. Any website can put up quotes from former volunteers that may not be true. If an organization offering voluntee

    64、r tourism has an office in your city, take a trip to the office and speak with the people working there as this will help to get a better understanding of the financial and physical commitments (承诺) that volunteers must make.It is also important to consider what kind of volunteer work you want to do

    65、. There are organizations that focus on volunteer chances for people who want to work on community building, others for people who want to volunteer in the field of education, and others still for people who have medical training and are willing to share their skills. There are also a number of volu

    66、nteer tourism chances for people who want to help those in need.Once you have found the type of volunteer work that you would like to do and created a list of volunteer tourism chances, it makes good sense to speak to former volunteers. It is a good way to choose the volunteer chance fit for you. It

    67、 is also a good way to prepare for the trip and make it a success.恩施州高级中学2019-2020学年高一下学期期末考试参考答案120. CBCAB ABBCCBCACA ABABA2140. DCBD BBD DBDC BBBA AEBDG 4155. CDABA CBCCB AABCD56. a 57 camping 58. with 59 dangerous 60. badly 61. Hoped 62. darker 63. it 64. to help 65. where应用文写作 Dear Mark,Learning

    68、 the Students Union will choose the person of the year, I cant wait to write to recommend Li Hua, a student in our class, to you.The reasons are as follows. To begin with, he studies hard and always gets good results. Besides, he respects teachers and unites students. Most importantly, last week, on

    69、 his way to school he sent an old man to hospital who fell on the road with a sudden illness. In short, he deserves the title.I do hope Li Hua will be named the person of the year.Yours truly,Li Ming第二节概要写作If you are interested in volunteer tourism, the main thing is to find an organization you want

    70、 to work with. Before choosing a volunteer tourism trip, you should learn in advance how much it will cost and what kind of work it requires volunteers to do. Besides, consider seriously what type of volunteer work you prefer. Once youve made your decision, youd better speak to former volunteers to

    71、prepare yourself for a successful trip.录音材料与答案解析Text 1.M:Lisas birthday is just two days away,so Im picking a birthday gift for her. What do you think shed like, a hat or a book?W:Since she is just five years old, I think shed probably like a Barbie doll.Text 2. M:You look a bit angry. Whats wrong?W

    72、:Tim said hed meet me at the cinema around 3:30 pm. I waited there till 4:00 pm but he never showed up.Text 3.M:It surprised me that Jim got first prize in the contest.W:I wasnt surprised at all. He prepared really hard for it. I guess hard work pays off.Text 4.M:I am pleased that youre coming tomor

    73、row.W:Oh,sorry,I cannot come tomorrow. I have to attend a meeting. Ill come this Friday instead.M:OK. See you the day after tomorrow then.Text 5.W:Its already 3:30 pm. Youre so late. Did you set off late again?M:Actually I left home at 1:00 pm.W:Then why are you so late?Was there bad traffic?M:No. M

    74、y car broke down.Text 6. W:Tim,everyone in this picture is laughing. What was so funny?M:My father said something very funny and we all burst into laughter. My cousin Dave took the picture just at that moment. My father really has a sense of humor.W:My father is always really serious he never says a

    75、nything funny and my mother doesnt like talking much. But my sister Mary is funny. She often makes me laugh.M:Mary must be very popular at school.W:Oh,she is.Text 7W:I saw George at the hospital today. I wonder if Anna is ill.M:No,his wife is fine. His daughter Jenny had a car accident last night so

    76、 he was there to care for her.W:Im so sorry to hear that. Was she severely injured?M:Luckily,she wasnt.W:So what exactly happened? The weather has been quite good recently.M:Well,it happened at night. Jenny was driving very carefully,when a truck hit her car. It turned out the truck driver drank too

    77、 much.Text 8M:Hello! May I help you?W:Yes. This is Sara Brown from Room 348. I want a wake-up call at 6:00 tomorrow morning.M:We have a computer wake-up service. You can set a wake-up call for yourself with that.W:Could you tell me how to use it?M:Sure. Just dial 4 for the service and then set the t

    78、ime. Its easy. Since you want to be woken up at 6:00 am,just press 600. Oh,dont forget to add a zero before the 6.W:I see. Thanks. By the way,can I get room service now?M:Sure. What would you like?W:Id like a cup of tea,but theres no tea in the room,only hot water and some cups. Id like some green t

    79、ea.M:OK. Ill be at your room in about ten minutes.W:Thanks.Text 9W:Hi,Jason. Its Alice. I havent heard from you in a while.M:Hi,Alice. Ive been busy with my work.W:You work at a bank,right?M:No,I no longer work at the bank. Ive started my own company.W:Congratulations. What kind of business is it?M:

    80、We sell various kinds of toys. We also have an online store.W:Are you looking for more people to work for you?M:Would you like to join us?W:Id like to,but I cant. I just got a new job last month at a school. I really like working with the little kids. My younger sister Julia is looking for work. She

    81、 worked for three years as a clothes designer at a fashion store. She has a lot of experience in dealing with people.M:Then Id love to talk with her sometimes. Could you give me her phone number?W:Sure,though why not just come to my place this weekend?My sister will be there.M:OK.Text 10Dear Mr. Rey

    82、es,Im writing in reply to your advertisement for volunteers to teach sports at a middle school in Tanzania. Im interested in working at the school. Im from Sweden and Im training to be a primary school teacher in Switzerland. Before that,I was employed as a sports shop manager for ten years,but that

    83、 was not my first job. After I graduated,I taught the staff in a health club about sports equipment. I later worked as a tennis coach at a local tennis club. I believe I have the right abilities for the job because Im friendly,I like children,and I can work well in a team. In addition to tennis,Im a

    84、lso good at basketball and swimming. I can speak fluent German,some French and a little Italian. Id really like to do something useful with my life,and I also believe this will be a good opportunity to learn about other cultures and to gain more experience in teaching.Im available to attend an inter

    85、view at any time.Yours faithfully,Stefanie Jucker21. 推理判断题。阅读文章第一段,尤其是从“until it has been read aloud by someone”中可以得出答案:理解一首诗最好的方法是大声朗读它。22. 细节理解题。根据文章第三段中 “a criticism (批评) of life”(对生活的批评), 与B项的rethinking about your life(重新思考自己的生活)相符; “a heightening of life”(生活的提升) 与D项的”raising the quality of your

    86、 life”(提升生活品质)相符; “an approach to the truth of feeling”(走向真实情感的途径)与A项exploring your true feeling(了解真实情感)相符合;但是“can save your life”(能挽救你的生活)与C项的“saving some time for your life.”(为你的生活节约时间)意思不相符合, 所以答案选C。23. 细节理解题。由第三段第二句的to have students love poetry(让学生爱诗歌)可知,教授英语的目的之一就是让学生喜爱诗歌。24. 词义猜测题。文章最后一句的意思是“必

    87、须给学生留出思考以及听的时间”,make room在这里的意思应该是“流出空间”,指抽象的时间意义,而不是具体的空间意义。25. 细节理解题。根据第二段提到的Charlotte为了帮助Wilbur不被其主人杀死,在编完几个字后累死了,由此可知Charlotte是乐于助人的;又由第三段对它的评价“She is very, very loving under that ugly look,”可知B项正确。26. 推理判断题。根据第四段“The books success drew the attention of Hollywood film-makers. However, they wante

    88、d a happy ending. White was strongly against this idea and as a result, the film, like the book, ends with Charlottes death.”可知,好莱坞制片人与怀特之间的争议是是否以Charlotte的死亡作为结局。27. 推理判断题。根据最后一段倒数第二句“By helping you, perhaps I was trying to lift up my life a little.”可知,Charlotte认为帮助朋友而死,提升了自己的生命价值,也就是说,为做一件好事而死也是值得

    89、的。28. 细节理解题。从第一段的“They danced around the stage and did things to make people laugh as clowns do in circuses today. By medieval times every court had its fools. Fools wore bright colours and had bells on their shoes and their hats.”可知选D。29. 细节理解题。由第一段第三、四句“The earliest of these fun-makers are called

    90、“fools”. In Greek and Roman times these fools dressed up like clowns do today with painted faces and funny costumes.”可知选 B。30. 细节理解题。从第三段第一句“Of course people wanted to have their own kind of fool and shows developed in the 1500s in which fools(or Zanies) performed to make the crowd laugh.”可以推断出是 16

    91、世纪。31. 词义猜测题。根据 they would say wise and sensible things to the king which nobody else was brave enough to say. (他们常常说几句明智的,有道理的吗没有别人敢说的话给国王听);和The king never got cross with the fool as this was his job(国王绝不会对丑角got cross,因为这是他的工作;可知道,get cross是生气的意思。32. 细节理解题。根据第一段最后一句“We say that these novels are “c

    92、lassic” because they are still read and enjoyed years after their publication.”可知,有些小说被称为“经典”是因为它们经受住了时间的考验。故选A。33. 细节理解题。根据第二段中“Novels like Hard Times by Charles Dickens remind us of the poverty in London during the Industrial Revolution while Jane Austens fiction shows us what family life was like

    93、 in the 18th century.”可知,第二段中提到了Hard Times是为了证明经典小说能帮助人们了解过去。故选B。34. 推理判断题。根据第三段中“Another important character is Miss Havisham. When she was young, her fianc ran away on their wedding day. She lives in a dark house and still wears her wedding dress. She is a fascinating character, both sad and scary

    94、.”可知,关于Miss Havisham,我们能知道她过着不幸福的生活。故选B.35. 主旨大意题。根据最后一段“Reading classic novels enriches my knowledge and life experience. And it has become part of my life.”可知,本文讲述的是“我为什么喜欢古典小说”。故选A。36. A 前文叙述男女大脑的不同,且后文举例说明男性与女性在选择杂志上的区别,故此处应为一个有总结性的句子,强调区别,所以A选项正确。 37. E 第二段开头说你可能认为男性与女性在选择上的差异是后天培养的,下文话锋一转,说新生儿

    95、在选择上也有差异,暗示男性与女性选择上的差异是天生的,即为生理差异决定的,故选E项。 38. B前文“Boys, however, seem to enjoy building toy towers and playing with toys which have clear functions.”提及男孩对搭建玩具塔楼以及功能性较强的玩具有强烈的倾向,后文说建筑类工作多为男性,故前后文都是描述男性相同的选择倾向,只是发生的年龄和场所不同,故选择B项。 39. D前文“Because of it, women have the better ability to multitask than

    96、men.”提及女性更具有同时从事多个任务的能力,与D 选项 many sources及at the same time 呼应,所以D项正确。 40. G前文提到“My theory”, 后文说“It is not true.”故此处引出一个容易让人误解的观点。G选项提及theory,且这里的观点认为“我”的观点会让人对男性女性的认识模式化,故选择G项。41. 根据下文的“picking sweet corn”以及“in the field”可知父亲是一个农民。42. 根据空格前的a drought以及下一句的hot mornings可知,干旱把这个地区变成了一片燃烧的沙漠。stormy 暴雨的

    97、;lively 活跃的,生动的;scenic 风景好的;戏剧性的;burning燃烧的。43. 根据空格后的食品店可知,作者和父亲正在拾玉米以完成订单。order订单,订货;form 表格;post 岗位; blank 空白;空白处。44. 送这些货物通常要花费20分钟。repeatedly反复地,再三地;normally正常地,通常地;finally最终地;really确实。45. 句意:然而,那天早晨事情进行得并不顺利。go进展;begin开始;occur出现;change 改变。46. 根据后文 “Dropping the basket heavily”可知,作者感到生气。Disappo

    98、inted 惊讶的;nervous紧张的;angry生气的;hopeless 没有希望的,绝望的,无可救药的。47. 作者的父亲安慰作者说“你看,我们俩各分十打就完成任务了。”lost迷失的; gone消失的;touched 感动的。done adj. 完成了的, 如:I am done with the book. 这本书我看完了。48. 因为作者所在的国家发生了灾难性的干旱情况,所以这个是不幸的。thankfully幸亏,感激地,谢天谢地地;hopefully有希望地;unfortunately不幸运地;strangely奇怪地。49. 上文提到父亲遇到问题保持乐观,此句指面对困难,父亲依

    99、旧对其他的事情充满了感激之情。、50. 句意:直到那时我才真正开始感激爸爸和他的信仰,正是他的信仰才引导我们渡过难关。face面对;appreciate感激;examine检查;question 质问。51. 根据下文的“His loving and selfless nature”可知,此段是在描述父亲是一个充满爱心的人。love爱;pride骄傲;friendship友谊;honesty诚实。52. 句意:从早到晚,他无休止地工作来养家糊口。 support ones family 维持一家人的生计。53. 他(父亲)经常把我们的快乐置于他自己的前面。 after在之后;before在之前

    100、; beside在旁边;under在之下。54. 句意:他的慈爱和无私的品质鼓励我变得更有同情心和更加体贴,把别人放在第一位。根据putting others first可判断此处表示“更加有同情心,考虑周到”。considerate意为“善解人意的,考虑周到的”。55. 根据learned from you可判断选lessons。作者从父亲身上学到很多东西。history历史;motto箴言;pattern模式;lesson教训,一堂课。第二节 语法填空 1 . a一次快乐的攀登。此处用不定冠词表泛指,故填a。2. camping go camping“野营”,是固定搭配。3. with没有

    101、麻烦。with意为“有,具有”。4. dangerous形容词修饰名词,故填dangerous。5. badly副词修饰injured,故填badly。6. hoped此处是并列谓语,用一般过去时,故填hoped。7. darker随着夜晚渐渐来临。此处用比较级,故填darker。8. it此处it用作形式主语,真正的主语是后面的动词不定式,故填it。9. to helpthe way to do sth做某事的方法。此处是动词不定式作后置定语,故填to help。10. where此处the campsite作先行词,关系副词在后面的定语从句中作地点状语,故填where。概要写作1本文语篇类型是说明文, 文章介绍了如何寻找公益旅行的机会。文章结构清楚、要点明确。2文章第一段阐述了对于公益旅行感兴趣的人来说, 找到一个自己想要合作的组织很重要。第二段阐述了在选择公益旅行之前, 得清楚地了解这趟旅行的花费以及志愿者的具体工作内容。第三段阐述了认真考虑想做什么样的志愿者工作也是很重要的一件事。最后一段阐述了与以前的志愿者交谈的必要性以及意义。3针对此类文章在概括时需要提取各段的主要信息, 并注意文章的连贯性。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:湖北省恩施州高级中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344372.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1