湖北省恩施高中、郧阳中学、十堰一中 2021届高三英语仿真模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省恩施高中、郧阳中学、十堰一中 2021届高三英语仿真模拟考试试题含解析 湖北省 恩施 高中 中学 十堰 一中 2021 届高三 英语 仿真 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省恩施高中、郧阳中学、十堰一中 2021届高三英语仿真模拟考试试题(含解析)考试时间:150 分钟 试卷满分:150 分第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the girl usually talk to Tara?A. Through the Internet. B. Through phone ca
2、lls. C. Through text messages.2. What does the man need help with?A. The tall box. B. The wide box. C. The heavy box.3. What does the womans teacher suggest about paragraphs?A. They can be of any length.B. They should have dramatic effect.C. They should be roughly the same length.4. What are the spe
3、akers probably going to do?A Make a sandwich. B. Give a presentation. C. Buy some bread.5. What are the speakers mainly talking about?A. Sausages. B. Apples. C. Cheese.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后各小
4、题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料, 回答第 6、7 题。6. How old was the woman when they played the game last time?A. 6. B. 11. C. 21.7. Which ball was worth the fewest points?A. The red one. B. The green one. C. The blue one.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What does the man need from the woman?A. A signature. B.
5、A package. C. A delivery slip.9. Who is Ronald Fields?A. The mans brother. B. The womans brother. C. The womans neighbor.10. Where are the speakers probably?A. At the post office. B. At the police station. C. At the womans house.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What is the man looking for?A. A restaurant.
6、 B. A gym. C. A hotel.12. How much will the man probably pay per month at the new gym?A. 30. B. 25. C. 22.50.13. What is a benefit of the new gym?A. Free breakfast. B. Views of the bridge. C. Discounted hotel rooms.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. What does the man want to be?A. An engineer. B. An astrona
7、ut. C. An astronomer.15. What does the man want to save mankind from?A. The virus. B. Climate change. C. The aging problem.16. What does the woman advise the man to do?A. Read stories online. B. Focus on his study. C. Conduct scientific research.17. What is the probable relationship between the spea
8、kers?A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Scientist and assistant.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. Which region is Nicola Sturgeon the leader of?A. England. B. Scotland. C. Wales.19. How many First Ministers have there been in total?A. One. B. Four. C. Five.20. Who is Peter Murrell?A. A news rep
9、orter. B. An executive officer. C. A former First Minister.第二部分 阅读理解 (共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AJoin a Program This Summer?Summer vacation is coming. Many universities provide summer programs for students to choose from. Here are s
10、ome examples taken from the Internet.University of Mississippi Summer Pre-College ProgramThe University of Mississippi is a community of learning devoted to improving excellence in intellectual development and personal character. Financial aid is available for students with academic talent as well a
11、s financial need. Schedules vary depending on program themes and types, but all days end with community time activities. For Summer College participants, weekend trips include visits to Memphis, Birmingham, and Atlanta.Johns Hopkins University Summer ProgramJohns Hopkins University Summer Program of
12、fers a comprehensive range of courses for college and pre-college students. Each course meets from 9 am to 4 pm, Monday through Friday, for two weeks. Because students spend all day in class, instructors do not assign much homework. Most students say in the pre-college dormitory, and participate in
13、structured activities outside class time, including weekends. Students generally do not have a lot of unstructured free time in the two-week session.St. Johns College Summer AcademySt. Johns College Summer Academy is a residential, pre-college program that engages students in discussion-based classe
14、s taught by college faculty. Organized in week-long sessions, each session is designed around a specific theme that explores important questions and ideas. A typical day includes classes, meals, extra-curricular activities such as croquet lessons, a reading group, or a yoga class, and possibly an ou
15、ting. Weekend trips have included a visit to the National Gallery in Washington, D.C., and a performance at the Santa Fe Opera.LIM Colleges Summer Fashion LabLIM Colleges Summer Fashion Lab is a comprehensive pre-college program that offers high school and college students the opportunity to study f
16、ashion at the college level, experience New York City, and test drive a college entirely devoted to the business of fashion. A typical day in Summer Fashion Lab involves students meeting for class in the morning, field trips to fashion museums and interactive in-class presentations!1. What is one fe
17、ature of University of Mississippi Summer Pre-College Program?A. Financial aidB. School dormitoriesC. Academic discussionD. Fashion classes2. Which program will you join if you like yoga?A. University of Mississippi Summer Pre-College ProgramB. Johns Hopkins University Summer ProgramC. St. Johns Col
18、lege Summer AcademyD. LIM Colleges Summer Fashion Lab3. What will you enjoy from LIM Colleges Summer Fashion Lab?A. Visits to BirminghamB. Field trips to museumsC. Chances to join a reading groupD. Opportunities to watch an opera【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了由四个不同大学提供的暑期预科项目。【1题详解】细节理解题。根
19、据University of Mississippi Summer Pre-College Program部分中的“Financial aid is available for students with academic talent as well as financial need.(经济援助既适用于有学术天赋的学生,也适用于有经济需求的学生。)”可知,该项目为有学术天赋和经济需求的学生提供助学金。故选A 项。【2题详解】细节理解题。根据St. Johns College Summer Academy部分中的“A typical day includes classes, meals,
20、extra-curricular activities such as croquet lessons, a reading group, or a yoga class, and possibly an outing. (典型的一天包括上课、吃饭、课外活动,如槌球课、阅读小组或瑜伽课,可能还会去郊游。)”可知,该项目提供一系列课外活动,其中包含瑜伽课。故选C 项。【3题详解】细节理解题。根据LIM Colleges Summer Fashion Lab部分中的“A typical day in Summer Fashion Lab involves students meeting for
21、class in the morning, field trips to fashion museums and interactive in-class presentations!(在夏季时尚实验室,典型的一天包括学生早上开会上课,去时尚博物馆实地考察,以及课堂上的互动展示!)”可知,该项目中包含让学生去时尚博物馆进行实地考察的活动。故选B 项。BHunter McGradys All Worthy range was launched in April when the coronavirus pandemic most affected the world. Despite the s
22、ocial restrictions that remain in place in many nations, some of the pieces in her website sold out in a week and one in particular - a black jumpsuit sold out in minutes.She has come a long way since she struggled against a series of rejections from modeling agencies and agents who told her she wou
23、ld never make it in the fashion world. “I was really upset and thought that I wouldnt be good enough unless I lost the weight they asked. Now, I let it roll off my back.”McGrady was born in southern California on the west coast and her mother was a former model. Although McGrady had strong passion f
24、or the fashion industry in the early days, she felt her looks had been frequently judged unsuitable by short-sighted critics. “For both females and males, larger, fatter people are mostly ignored in the glossy fashion world. The ultra-thin models are considered the most attractive, even though the v
25、ast majority of ordinary women are on the curvier side.The All Worthy fashion line includes a range of sizes from XXS to 5X. McGrady and other large women model the range for the lines website. She was inspired to create the fashion range by the lack of attractive and well-made clothes that fit her.
26、 “The mission of All Worthy is to create a line that caters to women of all different shapes and sizes,” she says. “I hope all types of beauty can be shown to the public.”4 What made McGrady upset?A. The need for losing weight.B. The unbearable pain in her back.C. The objection from her family.D. Th
27、e prejudice against large body shape.5. What does McGrady think of the judgment of short-sighted critics?A. It is too harsh for most women.B. It makes curvy women unwelcome.C. It focuses on the popularity of models.D. It overlooks the importance of fitness.6. What is the goal of All Worthy?A. To des
28、ign clothes for ultra-thin models.B. To change critics opinion about beauty.C. To show the charm of different female figures.D To inspire large women to join the fashion world.7. What is the best title for the text?A. Confidence Is the Best FashionB. Every Kind of Beauty Should Be SeenC. Special Clo
29、thes Made for ModelsD. A New Trend in the Fashion World【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了Hunter McGrady因为体型原因曾被时尚界否认,后来创立了自己的时尚品牌All Worthy并取得了成功,该品牌旨在为不同身材的女性提供衣服来展现各自的美。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段第二句“I was really upset and thought that I wouldnt be good enough unless I lost the weight they aske
30、d.(我真的很沮丧,我想只有当自己减到他们(模特公司)要求的体重时才能足够好)”可知,模特公司认为McGrady 的体重过重,因而拒绝了她,这使她感到沮丧。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据文章第三段引号中的内容“For both females and males, larger, fatter people are mostly ignored in the glossy fashion world. The ultra-thin models are considered the most attractive, even though the vast majority of or
31、dinary women are on the curvier side.(无论是女性还是男性,在光鲜亮丽的时尚界,体型偏大、偏胖的人大多都被忽视。极瘦型的模特备受青睐,尽管绝大多数普通女性的身材都是曲线型的)”可知,生活中绝大多数普通女性的身材是不可能达到模特标准的,因此可以推出,那些基于模特标准而审视美的评判对于大多数女性来说是苛刻的。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段最后一句“The mission of All Worthy is to create a line that caters to women of all different shapes and sizes
32、,” she says, “I hope all types of beauty can be shown to the public. ”(“All Worthy的使命是打造一个适合不同身材女性的服装品牌,”她说,“我希望每一种身材的美都能得到展示。”)可知All Worthy的目标是为了展现不同女性形象的魅力。故选C项。【7题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第一段的“Hunter McGradys All Worthy range was launched in April when the coronavirus pandemic most affected the world
33、.(Hunter McGrady的All Worthy系列是在今年4月冠状病毒大流行对全世界影响最大的时候推出的)”和最后一段的“The mission of All Worthy is to create a line that caters to women of all different shapes and sizes,” she says, “I hope all types of beauty can be shown to the public. ”(“All Worthy的使命是打造一个适合不同身材女性的服装品牌,”她说,“我希望每一种身材的美都能得到展示。”)可知,本文讲述
34、的是Hunter McGrady 创立了时尚品牌All Worthy,品牌目标是为不同身材的女性提供衣服,让每一种身材的美都能得到展示。B项“每一种美都应该得到展示”可以作为本文的最佳标题。故选B项。【点睛】CSharks may be able to smell blood from miles away, but they probably dont know how red it is. It is likely that they only see the world in black and white according to a study that is the first t
35、o investigate sharks visual system.A team at the University of Western Australia studied the visual systems of many different species of sharks and what they have found is diversity in eye design that mirrors the ecological and behavioral diversity of the shark species. The team looked at the retina
36、l cells of 17 species of sharks caught off Queensland and Western Australia and found out that the cells are responsible for sharks color blindness.According to the study, these animals are color-blind due to the light receptors they have got in their eyes. There are two main types of light-sensitiv
37、e cells to allow animals to see: rod cells help measure brightness because they are highly sensitive to light and allow night vision but cannot tell colors apart, while various types of cone cells help distinguish colors. They peeked at the structure of sharks rod and cone cells in the retina. Human
38、 eyes come with red, green and blue cone variations, while sharks appear to have just one kind of cone cells.The study suggests that contrast against the background, rather than color itself, might be more important for object detection by sharks. Costumes that camouflage swimmers bodies in sea wate
39、r are less likely to draw a sharks attention than ones with bright, solid colors that emphasize their outline. “Its the high contrast against the water rather than the color itself which is probably attractive to sharks,” said Professor Nathan Hart who led the study.8. What is paragraph 2 mainly abo
40、ut?A. The importance of the research.B. The features of sharks retinal cells.C. The process and the result of the study.D. The functions of sharks visual systems.9. What causes sharks blindness to color according to the study?A. Their fragile rod cells.B. Their lack of various cone cells.C. Their da
41、rk living environment.D. Their weak sensitivity to light.10. What does the underlined word “camouflage” in the last paragraph probably mean?A. hideB. fitC. beautifyD. protect11. What is the main purpose of the passage?A. To clear up a wrong belief.B. To raise funds for a program.C. To show a unique
42、phenomenonD. To present a scientific discovery.【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项有关鲨鱼可能是色盲的研究,分析了鲨鱼色盲的原因及游泳者如何避免鲨鱼的注意。【8题详解】主旨大意题。根据本段内容“A team at the University of Western Australia studied the visual systems of many different species of sharks and what they have found is diversity
43、in eye design that mirrors the ecological and behavioral diversity of the shark species. The team looked at the retinal cells of 17 species of sharks caught off Queensland and Western Australia and found out that the cells are responsible for sharks color blindness.(西澳大利亚大学的一个研究小组研究了许多不同种类鲨鱼的视觉系统,他们
44、发现眼睛设计的多样性反映了鲨鱼物种的生态和行为多样性。研究小组观察了在昆士兰和西澳大利亚海域捕获的17种鲨鱼的视网膜细胞,发现这些细胞导致了鲨鱼的色盲。)”可知,本段主要介绍了研究的过程及发现的结论。故选C 项。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“Human eyes come with red, green and blue cone variations, while sharks appear to have just one kind of cone cells.(人类的眼睛有红、绿、蓝三种视锥细胞,而鲨鱼似乎只有一种视锥细胞。)”可知,因为鲨鱼缺乏各种锥细胞导致看不见颜色。故选B
45、项。【10题详解】词义猜测题。根据划线词所在句“Costumes that camouflage swimmers bodies in sea water are less likely to draw a sharks attention than ones with bright, solid colors that emphasize their outline.”可知,这些在水里的服装不太可能吸引鲨鱼的注意,而那些鲜艳、纯色的衣服更能突出游泳者的轮廓,吸引鲨鱼的注意。由此可推测,鲨鱼在海洋里杀伤力强大,这些游泳者需要躲避他们,因此这个服装可以“隐藏”他们的身体。故选 A 项。【11题详
46、解】推理判断题。根据文章第一段第二句内容“It is likely that they only see the world in black and white according to a study that is the first to investigate sharks visual system.(一项首次对鲨鱼视觉系统进行调查的研究显示,鲨鱼眼中的世界很可能只有黑白两色。)”可知,文章主要介绍了一项有关鲨鱼可能是色盲的科学研究发现。故选D 项。DJapan recently lowered its voting age from 20 to 18. This decision
47、 was in part to help young people feel more engaged in politics. But it may also signal the change of social views regarding the beginning of adulthood.Adulthood has traditionally been defined by a combination of age and the achievement of social milestones. Most countries have a legally defined age
48、 to determine when a person becomes an adult-the age of majority. In Australia most states consider a person to be an adult in court at 18. The age of 18 is also consistent with other adult privileges, such as the right to purchase alcohol and to marry. However, 17-year-olds can serve in the army an
49、d get a drivers license. The law defines adulthood on the basis of age and it also recognizes the process of becoming an adult as involving gradually in social responsibility. This legal approach to adulthood is mirrored in other countries, where there are differences between the age of majority and
50、 social responsibilities given to young people.Socially, determinants of adulthood traditionally focus on a person taking increasing responsibility for their lives in various ways. Completing school, taking full-time employment, getting married and parenthood-these are all observable indicators to d
51、etermine when a person is viewed as an adult.Since the 1980s, however, people have achieved some of these observable milestones at later ages. Increased access to education has delayed young people leaving home and develop romantic relationships. Economic changes have also resulted in unstable emplo
52、yment markets and increases in costs of living, prompting many young people to remain at home and depended on parents.Due to these social changes, our expectations of young people and their level of social responsibility have also changed. The recognition of a new life stage-emerging adulthood-has b
53、een recommended to account for the changes to social milestones that have traditionally represented adulthood.12. What can we learn about adulthood from the text?A. People reach observable indicators much later.B. Age alone is a reliable determinant of adulthood.C. Participation in politics is a res
54、ponsibility for adulthood.D. Economic changes mainly shift peoples views on adulthood.13. What right can people enjoy at the age of 17 in most states of Australia?A. VotingB. Driving legallyC. Getting marriedD. Buying wines14. Which of the following may account for young people remaining at home wit
55、h their parents?A. Decreased costs of livingB. Rising employment rateC. Parents high expectationsD. More chances to receive education15. Whats the main idea of the text?A. Emerging adulthood reflects a new life stage.B. Adulthood is defined differently in different places.C. Social changes are chall
56、enging the idea of adulthood.D. Adulthood is a combination of rights and responsibilities.【答案】12. C 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要讲述了社会对成年人的看法开始发生变化。由于这些社会变化,我们对年轻人的期望和他们社会的责任水平也发生了变化。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段第一、二句“Japan recently lowered its voting age from 20 to 18.This decision was in part to he
57、lp young people feel more engaged in politics.(日本最近将投票年龄从20岁降低到18岁。这一决定在一定程度上是为了帮助年轻人更积极地参与政治。)”结合本段第三句中的“But it may also signal the change of social views regarding the beginning of adulthood.(但它也可能标志着社会对成年期开始的看法发生了变化)”可推知,参与政治是成年人的责任。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第二段第五句内容“However, 17-year-olds can serve in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344430.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(苏教牛津版)五年级英语上册 Unit7 After school Part A 课件.ppt
