2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit 5 First Aid提能训练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2025版高考英语一轮总复习 选择性必修第二册 Unit First Aid提能训练 2025 高考 英语 一轮 复习 选择性 必修 第二 Aid 训练
- 资源描述:
-
1、 Unit 5 First Aid.阅读理解A(2023湖北十一校第一次联考)As 16-year-old Torriell Norwood drove through Florida, last February, the laughter and chatter from the four teenage girls inside her car quickly gave way to screams.As they approached an intersection, another car crashed them, sending their car sailing into th
2、e yard of a nearby home, coming to a stop only when it crashed into a tree.As smoke rose from the car, a bystander shouted, “Its about to blow up!Get out!”Shaken but OK,Norwood crawled out through the window as the drivers side door couldnt be opened.Along with two of her friends, whod also managed
3、to free themselves, she ran for her life.But halfway down the street, she realized that her best friend, Simmons, wasnt with them.Norwood ran back and found Simmons unconscious in the back seat.She threw open the back door and pulled her friend out.She dragged Simmons a few feet to safety and laid h
4、er on the ground.After checking her pulse and found there was no sign of life, she started CPR.Had the accident happened a few weeks earlier, she might not have known what to do.But just the day before, Norwood, who wanted to pursue a career in medicine, had earned her CPR certificate by learning on
5、 her own.Kneeling on the lawn and looking down at her dying friend, Norwood knew she had precious little time to practice what shed learned.She started pumping Simmonss chest with her interlocked fingers and breathing into her friends mouth in the hope of filling her lungs with the kiss of life.Afte
6、r quite a while, Simmons began coughing and taking quick deep breaths for air.The CPR had worked!Soon, the ambulance arrived and rushed Simmons to the hospital.And then she heard how her best friend had saved her life.“I am not shocked,” Simmons told others.“She will always help any way she can.”语篇导
7、读:Torriell Norwood开车时遭遇车祸,车里有三人顺利逃生。当发现好朋友Simmons还在车上时, Norwood返回救出了昏迷的她,并对她做心肺复苏术。Simmons最终得救了。1What caused the car crash? A AAnother car hit Norwoods car near the intersection.BNorwood drove the car too quickly that day.CNorwoods car crashed into a tree in a yard.DThe girls were too excited to not
8、ice another car.解析:细节理解题。根据第一段中的“As they approached.crashed into a tree.”可知, Norwood的车被另一辆车撞了,因此才发生了车祸。故选A。2What was Norwoods immediate reaction after hearing the bystanders warning? C AShe crawled out through the window and ran without stopping.BShe dragged her friends out and performed CPR at once
9、.CShe ran for her life but turned back to save her friend.DShe opened the drivers side door and pulled her friend out.解析:细节理解题。根据第二段中的“she ran for her life”可知,在听到警告后,她拼命逃走;再根据第二段中的“Norwood ran back.started CPR.”可知,在意识到Simmons 没有和她们一起出来后, Norwood返回救Simmons出来。故选C。3Why did Norwood know how to perform C
10、PR? D AShe had learned CPR in school classes.BShe pursued a career in medicine.CThe bystander told her how to do it.DShe just earned her CPR certificate.解析:细节理解题。根据第三段中的“Norwood.her CPR certificate”可知,她刚刚获得了心肺复苏术证书。故选D。4Whats the best title of the passage? A AThe Breath of LifeBA Frightening NightCP
11、ower of KnowledgeDAn Admirable Girl解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了Norwood在遭遇车祸逃生后,又返回去用刚学会的心肺复苏术救了朋友的生命。故A项最适合作本文标题。故选A。B(2024江苏省镇江五校联考)On March 25, 2010, Kate and David Ogg heard the words every parent fears: Their newborn wasnt going to make it.Their twinsa girl and a boywere born two minutes apart and ex
12、actly 14 weeks before the normal time, weighing just over two pounds respectively.Doctors had tried to save the boy for 20 minute but saw no improvement.His heartbeat was nearly gone, and hed stopped breathing.The baby had just moments to live.“I saw him gasp (大口喘气), but the doctor said it was no us
13、e,” Kate told the Daily Mail five years later.“I know it sounds stupid, but if he was still gasping, that was a sign of life.I wasnt going to give up easily.”Still, the Sydney couple knew this was likely goodbye.In an effort to cherish her last minutes with the tiny boy, Kate asked to hold him.“I wa
14、nted to meet him, and for him to know us,” Kate told Today.“Wed resigned ourselves the fact that we were going to lose him, and we were just trying to make the most of those last, precious moments.”Kate unwrapped the boy, whom the couple had already named Jamie, from his hospital blanket and ordered
15、 David to take his shirt off and join them in bed.The first-time parents wanted their son to be as warm as possible and hoped the skin-to-skin contact would improve his condition, they then talked to him.“We were trying to let him stay,” Kate told the Daily Mail.“We explained his name and that he ha
16、d a twin that he had to look out for and that how hard we had tried to have him.”Then something unbelievable happened.Jamie gasped again and then he started breathing.Finally, he reached for his fathers finger.The couples lost boy had made it.“Were the luckiest people in the world,” David told Today
17、.Eight years later, Jamie and his sister, Emily, are happy and healthy.The Oggs only recently told the kids the story of their birth.“Emily hard held back her tears,” Kate said, “and she kept hugging Jamie with great affection.This whole experience makes you cherish them more.” “They widened their e
18、yes as if there were an apple in their mouths bearing the miraculous experience,” David added.语篇导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲的是龙凤胎中的男孩在出生时差点死掉,是父母爱的触碰才救回了他。5What can we learn about the twins? D AThey totally weighed less than 4 pounds.BThey have been in bad condition since birth.CThe couple attempted to save th
19、e boy but in vain.DThey came to the world nearly 100 days earlier than expected.解析:细节理解题。根据第一段第二句:他们的双胞胎一个女孩和一个男孩早产14周,出生时间间隔两分钟,体重分别刚刚超过两磅。可知,他们比预期提前了将近100天来到这个世界。故选D。6Which is the correct order of the following events? B aThe dying boy went back to normal.bThe couple gave the boy a skin-to-skin co
20、ntact.cThe couple made the case for his name to the boy.dDoctors announced the approaching death of the boy.Adacb BdbcaCcbad Ddcab解析:细节理解题。根据首段最后三句:医生曾试图挽救这个男孩20分钟,但没有看到任何好转。他的心跳几乎停止了,呼吸也停止了。这个婴儿只有几分钟可活了。可知,医生宣布这个男孩即将死亡;根据第五段末句:这对第一次做父母的夫妇希望他们的儿子尽可能温暖,并希望皮肤接触能改善他的状况,然后他们和他交谈。可知,这对夫妇对男孩进行了肌肤接触;根据第六段:
21、“我们试图让他留下,”凯特告诉每日邮报。“我们解释了他的名字,他有一个双胞胎,他必须照顾,我们多么努力地想要得到他。”可知,这对夫妇向男孩提出了他的名字;根据第八段:这对夫妇将要死去的儿子活了过来。可知,儿子恢复到正常。即事情的发展顺序为:医生宣布孩子即将死亡夫妇要求和儿子肌肤接触夫妇还告诉儿子他的名字儿子恢复正常。故选B。7How did Emily feel when told the story or their birth? D ATouched and challenged.BSad and confused.CAstonished and bored.DSurprised and
22、moved.解析:推理判断题。根据最后一段最后三句:“艾米丽强忍着眼泪,”凯特说,“她一直深情地拥抱着杰米。这整个经历让你更加珍惜他们。”大卫补充说:“他们睁大了眼睛,好像嘴里有个苹果一样,见证了这一神奇的经历。”可知,艾米丽听到杰米的出生故事既惊讶又感动。故选D。8Which is a suitable title for the passage? A AA Life-giving Touch.BA Successful Medical Attention.CA Test from the God.DFirst-time But Devoted Parents.解析:主旨大意题。通读全文,尤
23、其是根据首段首句:2010年3月25日,凯特和大卫奥格听到了每个父母都担心的话:他们的新生儿可能活不下去了。及第五段末句:这对第一次做父母的夫妇希望他们的儿子尽可能温暖,并希望皮肤接触能改善他的状况,然后他们和他交谈。以及倒数第二段“The couples lost boy had made it.(这对夫妇要失去的儿子活了下来。)”可知,文章主要讲的是龙凤胎中的男孩在出生时差点死掉,是父母爱的触碰才救回了他。故选A。.完形填空(2024安徽省皖南八校联考)On Aug.5, Favorin worked in the yard and watched his granddaughter.In
24、 the afternoon, he took a break and went downstairs to do his each-day 1.B, a high-intensity interval(间歇) routine.One minute on and one minute off, he had been 2.C each day for a few months and felt fairly good doing it.But that day, when he did exercise 3.B, he began feeling dangerous.He couldnt ca
25、rry his arms above his shoulders and felt an ache in his chest.He 4.A he was having a heart attack.Without his phone on him, Favorin slowly walked to his neighbors door, rang their doorbell and 5.Din opposition to the porch railing (门廊的栏杆)Then, he misplaced his grasp on the railing and 6.C.Inside th
26、e home, Chris and Rachel, a firefighter and a nurse, had been having fun 7.A with an uncommon day without work.Chris checked out the 8.D from the doorbell and noticed it was their neighbor, Favorin, and he seemed to be in 9.B.They went to the door and 10.A Favorin on the floor.Chris and Rachel are p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346137.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级数学下册 期中测试卷习题课件 北师大版.ppt
